![]() |
|
![]() |
#483 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Alıntı:
Sizlerede hayırlı ramazanlar diliyorum canım ablam. Bu sene daha uzun günlere geldik. Oralarda sıcak aman dikkat edin. Bizim burada oradan daha geç oluyor iftar. Bu akşam saat 21:11 de açtık orucu. Türkiye saati 22:11 oluyor. Ama şükürler olsun ki sıcak değil buralar , hatta soğudu diyebilirim. Geceleri 9-10 dereceye kadar düşüyor . Gündüz ise 20-23 derece arasında. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biber tohumları için çok çok teşekkür ediyorum. Bizlerden de sizlere kucak dolusu sevgi ve selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatmadundar , çok teşekkür ederim şükür geçti. Sizlere de hayırlı ramazanlar diliyorum. Sevgilerle .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, ramazan geldi ya günler uzun malum çok halsiz kalıyorum gündüzleri nedense . Ondan pek sesim çıkamıyor ![]() ![]() Kucak dolusu sevgi ve selamlar gönderiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Finduk, Merhaba. Nasılsın. Allah yaptığın ibadetleri kabul etsin. Ara sıra biz günahkar kullar için de dua et. Sana, ailene, yakınlarına ve tüm sevdiklerine mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum. Kendinize iyi bakın. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cumhur ağabeyciğim, hamdolsun iyiyim. Amin , Allah razı olsun. Hangimiz günahsız kuluz ki ? Ama dualarım tüm dostlarımız için her zaman. Çok teşekkür ediyorum ağabeyciğim , Allah razı olsun. Bende sizlere ve tüm sevdiklerinize başta sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Kucak dolusu sevgi ve saygılar .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde sevgili Emine ablam beni aradı. Bir gel bak birşey göstereceğim diye . Bir gittim ki , sandım pazar yerine gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemden görüntülerle devam .. Zinnia .. ![]() ![]() Dev kadife çiçekleri çok keyifliler .. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Clematislerimin hiç keyfi yok. Üzülüyorum onları böyle keyifsiz görünce. Gölge yapsın diye köklerinin etrafına kısa boylu kadife çiçekleri dikmiştim. Buna rağmen pek sevmediler sanırım bahçemi. Seneye daha iyi olmalarını ümit ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet ablacığım, akşam sefaların ve suzanların coştular ki hemde nasıl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Şu güzelliklere bakarmısınız ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Daturanında keyfi yerinde , bir taraftan mis kokulu çiçeklerini açarken diğer taraftan tomurcuklanıyor sürekli. ![]() ![]() Beyaz krem rengi gülüm. Ama bu ara pek keyfi yok, karaleke hastalığına yakalandı. Hastalıklı yapraklarını topladım, uzaklaştırdım. Ama bir ilaç kullanmadım henüz, seraya gidemedim ilaç bakmak için. ![]() ![]() İşte bu geçenlerde bahsettiğim siyah fasulye. İlk defa gördüğüm için çok ilginç gelmişti bana. Sevgili Emine ablamın yan bahçe komşusundan. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Minişlerimiz bayağı büyüdüler. Şuan neredeyse 5 haftalık oldular . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Her şey çok güzel ellerinize sağlık minişleriniz çok sevimli güle güle büyütün,sonrasını düşünürüz suyuna da pilav pişiririz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
|
Pembe gülüm bu sene üzeri neredeyse hiç gülsüz kalmadı. Hem çok iri hemde kokulu. ![]() ![]() Sevgili Adalet ablacığım , seninle konuştuktan sonra saksıya aldığım ve budadığım karagözlü suzanlar çok güzeller . ![]() Bu da hani o kurumaya duran lobelya. ![]() Üzümlerimizde artık olmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yücel bey , çok teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Emine ablamı artık sizlerde tanıyorsunuz az çok, gerçekten hem çok becerikli hem de çok tecrübeli. Sevgili SDurul eğer suzanlardan bulamazsanız alabilirsem tohumlarından bende gönderebilirim size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Bu sakız sardunyamı çok seviyorum , renkleri çok albenili . ![]() Sevgili Adalet ablacığım, bu saksıda lobelya vardı, kurumuştu. Dibine düşen tohumlardan sanırım yeniden çimlenmiş. ![]() Burada ise hüsnü-yusuf tohumları ekmiştim. Çimlendiler, birazcık daha büyüsünler şaşırtacağım. ![]() Sarmaşık pembe gülüm tek tük açmaya devam ediyor. Kokusu çok hoş, vanilya aroması gibi. ![]() Şu an bahçemde tek çiçeği olan clematisim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Türkiye'den Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk'cuğum, buralar yirmi günden fazladır yanıyor, kelimenin tam manasıyla kavrulduk. Sıcaklardan sonra benim bahçemde bir şey kalmadı, çok dikkat etmeme rağmen, pek çok çiçeğim kurudu, söküp atmak zorunda kaldım. Senin bahçene Bahar yeni gelmiş sanki, bütün bitkilerin çok canlı, clematisler için üzülme, seneye çok daha güçlü olacaklardır. Emine hanımı tarafımdan tebrik et, buradaki sebzeleri özlemeyin, sizin yetiştirdikleriniz harika, biberler patlıcanlar çıtır çıtır görünüyor. Bakıyorum akşam sefaları yüzünü güldürmüş, akşam üzeri yanından geçerken misler gibi kokar onlar şimdi. Çok ilginç değil mi, bir tek kökte bütün renkleri açıyor, gördüğümde ben inanamamıştım. Ellerine sağlık canım, Emine ablanın da tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk; Emine Hanım, dolma biberi kaçtan satıyor? Bi, soruverir misin? ![]() Vallahi pes doğrusu! Değme çiftçi eline su dökemez hanımefendinin... Sizin tüm çiçekleriniz çok iyi durumdalar. Benim Clematisler' de artık açmıyor. Demekki sezonu kapattılar. Kadifeler gerçekten dev gibi. Pembe gül de öyle.. Elleriniz dert görmesin. Çok güzel, çok renkli bir bahçe yaratmışsınız. Selam ve sevgilerimizle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul , aynı şeyi bende düşünürüm hep. Keşke ah keşke ... Kucak dolusu sevgiler .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet ablacığım , toparlanın gelin buraya en iyisi. Buralar oldukça serin. Bu sene doğru dürüst bir yaz göremedik. Topu topu 2-3 hafta çok güzel yaz havası oldu ama yaklaşık 1 aya yakındır hep serin gidiyor. Gerçi bazende diyorum iyiki de serin yoksa ramazan günü oruçlu çok zor olurdu bu uzun günlerde. Çiçeklerin için çok üzüldüm ablacığım. Elimizden gelen birşey olursa ne olur söyle olurmu ? Bende diyorum ablam bu aralar fazla resim eklemiyor, sıcaklardandır diye düşünüyordum. Çok üzüldüm şimdi. ![]() Emine ablama ileteceğim sözlerini ablacığım. Yeni koparılmış çıtır çıtır öyle güzel oluyor ki. Sanırım bende belediye bahçelerinden bir bahçe alacağım. Emine ablama söyledim. Forum doldurmam gerekiyormuş. Ama şartım illla ki Emine ablamın bahçesine yakın olmalı. Çalışırken yanlız olmayayım. Başımı kaldırınca görmem lazım. Yoksa tek başıma oralarda korkarım. Oyy akşam sefaları hakikaten muhteşem ablacığım. Kokuları muhteşem. Eve girişte püfür püfür kokusu geliyor burnuma. Bir kökte farklı farklı açmasıda ayrı bir güzel. bu güzelle beni buluşturduğun için sana nasıl teşekkür etsem azdır ablacığım. Kucak dolusu sevgiler .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evet sanırım sezonu kapattı clematisler ağabeyciğim , ya da benimki bu sene toprakta ilk senesi , yerine adapte olma döneminde de olabilir. Seneye inşaallah daha kuvvetli ve uzun açarlar. Hakikaten bahçe çok renkli oldu. Dün akşam eve girerken eşimle şöyle sırayla komşu evlerle bizim evi gözden geçirdik. Hepsi de sade yeşil bitkiler iken bizimki renk cümbüşü olmuş. Sanırım bu sene biraz arsızmı hareket ettim ne. Fazlamı renkli oldu acaba diye düşünmeye de başladım ![]() Şimdi birde en arka sebze bahçeme sera alma peşindeyiz. Bir yerde buldum 2. el sera 6 metreye 3 metre . Bütün kışa dayanıksız çiçeklerimi orada toplayabilirim. Ayrıca tohumları çimlendirmek için fidelerim için çok iyi olacak. Birde sevgili Emine ablamlar camekan içinde yetiştirdi domateslerini salatalıklarını. Bahçelerde henüz olmamışken onlar topluyorlardı bile. Marul desen öyle. Çok hoşuma gitti, vallahi özenmedim desem yalan olur. Perşembe günü gidip bakacağız hayırlısı ile inşaallah. Eşinize ve size kucak dolusu sevgi ve selamlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Seranın tadı bambaşkadır finduk, Ben inan sadece yağmur sesini dinlemek, marul-soğan-maydanoz-roka ve diğer yeşilliker için 6x4x2,5 portatif bir sera kurmuştum. Org da serada idi. Çok güzel dakikalar geçirirdim. Serayı kurarsan kışın içinden çıkmak istemezsin. Kolay gelsin. Sakın vazgeçme. Düzenleyen Cumhur Tonba : 24-08-2010 saat 14:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, clematis, çiçek, gül, papatya |
|
|