![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Hiiiiii, gece mumları bir harika, bunlar kendiliğinden mi bu kadar çoğaldı zaman içinde? Nasıl yaptınız bunu ne olur anlatın. Sellukanıza gözünüz aydın. Bu sene ilk yetiştirmemiz olduğu için çiçeklerini de görürsek içim rahat edecek. Size ayırdığım sellukalar da gayet güzel büyümeye başladılar, bir ara beni mahçup edecekler diye korkmuştum ya, sanırım kurtardılar kendilerini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Ozbey mügeniz ne kadar aceleci benimkin de sadece yapraklar var umarım çiçeğini de görürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, Müge çiçeği boyuna bakmadan açtı. Fotoğrafta büyük göründüğüne bakmayın, o kadar minicik ki, eğilip koklayamıyorum bile. Fakat çok şirin görünüyor, ben de ilk kez müge çiçeği görüyorum. Düzenleyen ozbey : 21-04-2010 saat 12:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş, teşekkür ederim. İsabetli bir karar olmuş, bakımı çok kolay, hastalıklara çok duyarlı olmaması da en güzel tarafı. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Gece Mumu çok yıllık, aynı zamanda yer örtücü bir çiçek. Rizomları ile çoğalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan abla, çok yıllık, çiçekli çiçeksiz her haliyle ' ben buradayım' diyen bir çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
![]() En güzel tarafı çiçekleri geçtiğinde bile kaybolmayıp, yeşil kalması. Sadece çiçekleri geçince korkmadan budamak gerekiyor. Budadıklarınızı da atmayın, yatay şekilde, derin olmamak şartı ile toprağa gömün ve suyunu eksik etmeyin, onlarda kökleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ozbey, Bahçenize sık sık uğruyorum. Her çiçeğin görselliği ve uyandırdığı duygular farklı şekilde yansıyor insan ruhuna. Mesela "gece mumu" çok sevdiğim bir çiçektir. Bodrumda budanıp atılan çelikten üretmiştim, açmış haliyle beyaz gelincik hissi uyandırıyor. Sitede adını sormuştum öğrenemiştim, sayenizde öğrenmiş oldum. Benimki saksıda, gider gitmez toprağa da alacağım. B ahçe resimlerim arasinda adını güzellik koyarak göndermiştim. Her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kalambaklı, teşekkür ederim. Bebek Selluka'nın büyüdüğünü ve çiçeklendiğini göreyim de, önerinizi dikkate alacağım. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Özbey bahçeniz çok güzel.Salatılklar vermiş.Oralara mı taşınsak acaba.Daha bizim tohumlar yeni yeşerdi.Sağlıkla yiyiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fikreteren, ****** burada sizede yer var, neden olmasın? Sebze diktiğimiz alana köpeğimizin yuvasını taşıyarak, çimlendirdik. Bu sebeple sebze dikecek yerimiz kalmadı. Bu fideyi saksıya diktiğim için çabuk gelişti, diye düşünüyorum. Domates; biber fidelerini de saksıya dikeceğim. Amacım bu zevki tatmak. Sizde sağlıkla büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ozbey, 229. mesajınızdaki gece mumu çiçeğini nasıl yetiştirdiniz? İnanılmaz bir güzellik, sevgili Hozat'ta da beyazı vardı, int. araştırdığımda gece mumu olarak ezan çiçeğini tanıtıyor, oysasizin çiçeğinizin ezan çiçeğiyle alakası yok. Tohumla mı yoksa fide olarak mı aldınız, nereden aldığınızı öğrenebilirsem çok sevinirim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Sayın Ozbey bizi kıskandırmaya ne hakkınız var,olamaz böyle güzellik gelincikler bana çocukluğumu hatırlattı,tomurcuklarından bebek yapardık,gece mumları,latinler,begonviller ayrı bir güzel Allah ağız tadıyla oturmayı nasib etsin,ellerinize sağlık... Düzenleyen nazlı hilal : 27-04-2010 saat 09:23 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ozbey, bu çiçeğinizin adı Gaura çalısı, minik bir çelikten ben de ürettim. Çiçek yapısı çok zarif, kışın yaprak dökmüyor, bendeki iki aydır çiçek açıyor, bütün yaz açarsa çok sevineceğim. Sizdeki fide benimkinden büyük, bahçeye dikebilirseniz daha rahat gelişecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |