![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Buda benim kendi yaptığım kızılcık ağacım, aslında bi çok çeşidi vardı bağ kütüğüne üzüm salkımları, böğürtlen yapmıştım ama '' aaa bu çok güzelmiş diyen arkadaşlara ve yakınlara hediye etmekten kalmadı.Yapılmış böğürtlenlerim var onları tekrar tanzim edebilirsem iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Buda bizim yeni misafirimiz ,dün sabah geldi,daha önce gelen minik pisimize Naz ismini vermiştik ama birkaç gün sonra kedimiz kayboldu ![]() Şimdi ki minik dostumuza da Bulut ismini verdik inşallah çekip gitmez. Şuan öğle uykusunda küçükbey,küçük olduğu için neyle beslememiz gerektiğini bilemedik ve kuru mama aldık afiyetle yiyor. Hoş benim bahçeye hiç ziyaretçi gelmiyor ben kendi kendime yazıyor,okuyor,izliyorum ama olsun en azından benim için bi hatıra olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Mormenekşe, eve ne zaman taşındınız? ne zaman bahçe düzenlemesi yaptın? Çok hamaratmışsın maşallah. Sardunya ve asya ortancası da çok güzel durur bahçende. Duvar diplerine akşam sefası dikmişsin, biraz daha uzağına renk renk sardunyalar nasıl durur? ama saksıyla koyman gerekir sanırım, Kula'nın kışına dayanamayabilirler. Bir de benim için, asya ortancası dik gölgeli yerlerine, kışa çok dayanıklı oluyor ve yeri güzel örtüyorlar, çiçeği açtığında seyrine doyulmaz. Oralarda istediğin bitkileri bulmak zor olursa bir haber et, hemencecik gönderirim. Hatta bu teklifim gübre ve diğer bakım malzemeleri için de geçerli. O pisicik gitti mi şimdi? çok sevimliydi ufaklık. Ama "Duman" yerini doldurmuş görünüyor, uykudan kalktığında da resimlerini isterim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz sevgili Ülker beni çok mutlu ettiniz teşekkür ederim.Eve taşınalı daha bir ay olmadı, iç düzenleme,bahçe derken günler geçip gidiyor Allah'a çok şükür içimden geçen tüm dileklerim bir bir yerini buluyor.Ben üye olduğumdan beri sizlerin bahçelerini izlerken hep ne olur Allah'ım benim de küçücük bi bahçem olsa diyordum, çok şükür şimdi var şimdi de çiçeklerim çok az ama zamanla çoğalacak inşallah.Evet Naz'ımız gitti herhalde çocuklar aldı,çok sevmişlerdi inşallah güzel bakıyorlardır.Bulut ailemizin yeni üyesi oldu eşimin arkasından bi ağlayışı var gülüyorum edepsiz benim yüzüme bile bakmıyor eşimi görünce. Aslında biz cins bi yavru edinmeyi düşünüyorduk ama bulut kendi çıkıp gelince kıyamadık. Çiçek konusunda ki tavsiyelerinizi değerlendirmeye çalışıcam,ayrıca yardım teklifiniz için de teşekkür ederim.Maddi olarak bi düzenliyeyim bütçeyi muhakkak isteklerim olur eğer size yük olmazsam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Estağrirullah yük ne demek, zevkle gönderirim. Maddi boyutunu da düşünme bence, izmir'de bitki fiyatları çok hesaplı, kendime alırken 2 tane fazla alsam ne olur, ayrıca bendeki bitki nüfusu da gün geçtikçe artıyor. Gübre ve besinleri de çok hesaplı elde ediyorum, hatta çok almış oluyorum, çevremle paylaşıyorum, balkonum için fazla geliyorlar. Maalesef benim bahçem yok, senin bahçeyi paylaşırız artık. ![]() Bence Bulut kendi evini seçmiş, enerjisi yeter size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Ülker,yüreğinin güzelliği heryerde seni bulsun.Ne demek benim bahçem değil,bizim bahçemiz zaten,bahçen olmasa da bahçeye bedel balkonun var buda çok büyük bir nimet.Bulut ne kadar isterse bizimle kalabilir ilk günden yaşam proğramımız değişti herşeyi ona göre ayarlıyoruz artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenize uğramayalı epey işler yapmışsınız. Sebzeler ekilmiş, verimi bol olur dilerim. Misafirlerin de biri gidiyor diğeri geliyor. Kedicik pek şekerdi ama kırılmadık dal çiçek bırakmaz o yaramaz, gittiğine üzülmeyin. Bulut'da sanırım birkaç ay sonra epey boylı poslu olacak, çok şeker, güle güle büyütün. Yaptığınız o minik yapma bonsai pek hoş olmuş, elinize sağlık. Bahçenizde hiç sardunya göremedim sanırım. Hem bakımı kolay hem bol çiçekli. Konu komşudan çelik alıp dikiverin güneşli bir köşeye. Sardunya köşeniz olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin sevgili KoyuYeşil, teşekkür ederim sebzelerin zamanımı bilmiyorum ama yinede denemk istedim,misafirlerimden çok memnunum keşke mümkün olsa da sayılarını bilmeksizin bakma imkanım olsa.Pisiciğin gidişine çok üzüldüm sevmiştim onu,Bulut daha küçük ama inanın kedicikten daha yaramaz, serbest kalınca doğru çiçeklerin arasında alıyor soluğu nasıl öğreticem gitmemesi gerektiğini daha bilemiyorum.Sokak köpeği ama sanki iyi bir cins köpek kırması gibi,daha veterinere götüremedim götürünce öğrenicem bakalım.Sardunyam var ama daha çok az ve balkonda aslında bende düşünüyorum da bu dönemde tutarmı sardunya çeliği tutarsa gördüğüm yerden isterim artık.Allah rızası için abla dermişim bide özellikle cuma günü isteyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
emeklerinize sağlık ..ilk günle bugün arasında dünya kadar fark varortancaları kesinlikle ihmal etmeyin yarı gölge alanınız mevcut gördüğüm kadarı ile ...balkon diplerine veya duvar dibine dikerseniz harika dururlar ...gelişmeleri takip ediyoruz yalnız değilsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hemopati hoşgeldiniz, beğenmenize sevindim teşekkür ederim.Bende yazılanlardan sonra ortancalar üzerinde duruyorum ama asya ortancasını nereden bulucam bilemedim. Ancak şehir dışına çıktığımızda yollarda ki seralardan temin etmeye çalışıcam çünkü burda yok.Birde sardunyaları çoğaltmaya çalışıcam, yanımda olduğunuz için teşekkür ederim sizlerden aldığım fikirler ve destekle inşallah bahçemiz daha güzel olacak sağlıkla ve mutlulukla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülker böyle yanmaya can kurban sen söyle ben dikerim bahçemize.Bulut'un iyi bir eğitime ihtiyacı var,zavallım çiçeklere zarar verince kızıyorum hemen pusuyor,ama sonra yine yaramazlığa devam ![]() Sevgili KoyuYeşil nasıl mutlu oldum anlatamam, çok teşekkür ederim yaz sonu inşallah hatırlatıcam ve bahçede sizin de bir köşeniz olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Sn Mormenekşe, bahçeniz kısa sürede büyük gelişme göstermiş, sağlıkla, mutlulukla ve bol renkle dolu bir yaşam sürmenizi dilerim. Benim de size bir önerim olacak buz çiçeği. Belli bölgeleri küme halinde yerleştirirseniz hızla yayılır. Bir de sardunya çok kolay tutan bir çiçektir. Komşunun bahşesinden kırın, toprağa sokun, tutar. Benim gibi yeşil parmaklı olmayanları bile mutlu ettiğine göre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz sevgili M.Sema, sizi bahçemde görmek çok güzel teşekkür ederim.Dün bir tane buz çiçeği diktim bakalım nasıl olacak bende yeşil parmaklı sayılmam ![]() Seralardan temin etmeye çalışıcam bende çiçeklerimi,ama herkese vericem paylaştıkça çoğalacak inşallah.Sevgiyle kalın her zaman beklerim lütfen ara sıra uğrayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Mormenekşe çelik isteme konusunda artık sana hak veriyorum. Geçen hafta birinin bahçesinde kocaman ama yaprakları çok cansız olan bir çilli begonya gördüm, benim de var ama rengi farklı diye bir çelik almak istedim, Bayandan rica ettim ve aldığım cevap; "Seneye inşallah, şimdi zamanı geçti, veremem." Şaşılacak şey ki, 2 gün geçmeden komşum köklenmiş beyaz bir begonyayı bana getirip sen dik çoğalınca senden alırım ben tutturamıyorum dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Ülker malesef insanlar her zaman bizim kadar iyi niyetli olmuyor.Mesela birisi benden bi çiçek istesede ben vermesem çiçeğimin başına bişey gelir diye düşünürüm.En iyisi verilebilecek durumdaysa vermek paylaştıkça çoğaldığını bi anlasalar bunu yapmazlar ama olmuyor işte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sevindim paylaşımınıza yüreği güzel dostlarsınız.Sevgiyle,sağlıkla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ne demek kimse gelmiyor , ben 3 öğün ertesi uğruyorum valla ![]() Köpeğinize gelince , her köpek gibi sevimli.Ayrıca cins köpek diye tutturanlara da bozuluyorum ,onlarında canı yanıyor , üşüyor ,acıkıyorlar.Bu konu açılınca çenem çok düşüyor ![]() Şu an 11 yaşında olan ( 2 aylıktı sokaktan geldi )köpeğim ve kızıyla yaşıyoruz.Kısacası benden, çiçeklerden çok köpekler hakkında tavsiye isteyebilirsiniz. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili M.Sema hanım, 26 Haziran'a kadar dönemeyebilirim.1-4 Temmuz uygun gibi , yinede dönünce mesajlaşmak daha iyi olacak.Tekrar teşekkür ederim görüşmek dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizden yardım alabileceğimi söylemişsiniz buna sevindim,çünkü gerçekten yardıma ihtiyacım var,tuvalet eğitimi,beslenme ve temel eğitim konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.Sizin kızlarınız da bir harika görünüyorlar,anneyi bilmem ama ufaklık heralde manken olma isteği içinde ![]() Sevgiyle ve mutlulukla kalın tekrar görüşmek dileğiyle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Bazen de uğradığımız halde mesaj yazmayı unuttuğuz, ya da yazdığımızı sandığımız oluyor. ![]() Eşinizin suladığı temizlenmiş bölge, ilk mesajınızdaki bölge mi? Süsenleri de bahçeye aktarabilirsiniz, belki daha kolay çoğalır. Sonra bahçede bir grup yaparsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Sabah eşimin suladığı yerler, ilk mesajımda ki yerler ne kadar değişti değilmi? İnşallah daha daha değişecek bu acamice ilk denemeler, bende süsen yok ama sizmi yanıldınız acaba. Siz yeter ki ara sıra uğrayın, mesaj yazmasanız da olur,ama bir değişiklik yapılması gerektiğini tespit ettiğinizde ya da yeni bir fikir aklınıza geldiğinde lütfen yazın. Her zaman bekliyorum ilginize teşekkür ederim arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Ahh sevgili Sabah ne diyeceğimi bilmiyorum,özür dilerim ben yanıldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeniz çok değişmiş, elinize sağlık. Daha önce arkadaşların da yazdığı gibi bol sardunya, ortancayla seneye hiç tanınmaz hale gelir. Fazla güneş almayan yerlere de de cam güzeli renk katar, su probleminiz yoksa ( suyu sever) bir kaç tane deneyebilirsiniz. Yaz sonunda da bol bol tohum verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz sevgili Kiraz, sizi gördüğüme sevindim evet haklısınız ancak seneye belki biraz şekil alacak.Ortanca ve sardunya konusunda sizlerle hem fikirim.Sadece biraz zamana ve çiçeğe ihtitacım var yeterli çeliğe ya da fidana ulaşınca tekrar bir düzenleme yapıcam inşallah sevgiyle kalın.Herzaman fikir ve tavsiyelerinize açığım. Düzenleyen mormenekşe : 09-07-2009 saat 19:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Liliumum açtı, sanırım hemen ardından diğeri de açacak ama malesef ben burda olamıycam için göreniycem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|