agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni66Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2009, 21:04   #181
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Birol, fırınınız çok güzel olmuş, güveç ve böreğe dayanamam, masaya bir tabak ilave edersiniz değil mi?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2009, 22:41   #182
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Sevgili Adalet hanım.
İlave tabak masadaki yerini aldı, yayık ayran için büyük bardak kondu afiyet olsun.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2009, 22:45   #183
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Fırınımın tabanı istediğim gibi olmamıştı onun için içindeki ateş tuğlalarını kendim değiştirdim şimdi istediğim gibi oldu. Önündeki bacası yarım kalmıştı yağmurlardan sonra yarım kalan bacayı ve ön dekor işlemelerini yapacağım.

Eski 07-11-2009, 22:47   #184
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Bu arada sizin göztaşı işi ne oldu Adalet hanım ne karar verdiniz öğrenmemin bir sakıncası varmı acaba? Sağlıcakla kalın.

Eski 07-11-2009, 23:25   #185
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Göz taşını aldım, kilogramı 5 tl. den fazlaydı, Şubat ayında tavsiye ettiğiniz gibi ağaçlarıma ve güllerime vereceğim.

Güveç de börek de harika olmuş, kim yaptı ise elleri dert görmesin.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2009, 07:02   #186
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Afiyet bal şeker olsun.

Eski 08-11-2009, 14:08   #187
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-11-2009
Selam;
Birol amca ben Erman.. Şeftali agaçların, bahçen ve evin çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık Sağlıklı, mutlu nice huzurlu günlerde evinizde konaklayıp, meyvelerinizi yetiştirmeniz dileğiyle iyi günler....

KÖSTEMKOY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2009, 16:51   #188
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Teşekkür ederim Erman sanada iyi günler.

Eski 08-11-2009, 23:42   #189
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili Erman
Acil çıkmam gerektiğinden daha önceki cevabım kısa olmuştu kusura bakma. Babanın içindeki doğa aşkını en iyi bilenlerden biriyin ben, uzun zamandır ona söylüyordum sitemizi ziyaret et çok memnun kalacaksın diye ama işlerinin yoğunluğundan bir türlü olmuyordu kısmet bu günlere imiş. Sitemize üye olduğunu öğrenince o kadar sevindimki anlatamam. Sitemize çok efendi, çalışkan,dürüst ve dost canlısı bir üye daha katılmış oldu. Tekrar hoş geldin diyorum ona. Babanın nikinden girsende senin yaşındaki bir kişinin bu sitede dolaşması beni çok memnun etti. O kadar ısrarıma rağmen sizi bahceye gercek olarak getiremedim ama sanal olarak dolaştırıp en azından bahcem hakkında fikir verebildim, bundan sonraki ilk işinizin, gercek ziyaret olmasını dileklerimle herkese selamlar. Sağlıcakla kalın.

Eski 18-11-2009, 01:24   #190
Yeni Üye

bilmemgerek's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2008
Bravo Birol Bey!
Ne muthis bir enerjiniz ve hevesiniz var. Takdir ettim, bir parca da kiskandim.

Eskiden kiralik evlerin ortak bahcelerini bile cennete cevirirdim, kendi evim (ve de cocuklar) olduktan sonra bahce ile ugrasmak cok zor geliyor artik. Cocuklardan ve isten emekli olana kadar saksi cicekciligini sevecegim sanirim.)

imza: on bahcesi balta girmemis orman olan uye

bilmemgerek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2009, 03:53   #191
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili Bilmemgerek
Teşekkür ederim övgü dolu sözlerinizden dolayı ancak şunuda bilmenizi istiyorum inanın bende yoruldum artık hatta satmayı ve köşeme çekilip emekli gibi yaşamayı bile düiünüyorum. Eşimin mesleği cilt bakım uzmanlığı, bir senedir dükkan arıyoruz ona cilt bakımı ve manikür pedükür olarak, istediğimiz şartlar oluşmadığından bir türlü olmadı. Onun bana yardımı hiç olmuyor desem yeridir, çocuklarımın ikiside üniversitede okuyor onlarda yardım edemiyorlar kaldıkı zaten bahce işlerinide ne yalan söylüyeyim hiç sevmiyorlar. Bense bahce işlerine bitki ve ağaçlara bayılıyorum, tek başıma deli danalar gibi koşturup bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Beş gündürde sabahın 06 sında yola çıkıyorum akşamın 20.00 sinde falan anca eve geliyorum bahcedeki evin içine fayans döşüyoruz, ustayla birlikte, yorgunluktan uykum kaçtı saatın 06 sı olmasını bekliyorum ustayıda alıp tekrar gitmek için, daha bir kaç günde sürecek. Kusura bakmayın başınızı ağrıttım bir dokundunuz güzel bir şeyler yazdınız binbir ah dinlediniz kusura bakmayın. Sağlıcakla kalın.

Eski 23-11-2009, 21:32   #192
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sonbahar öyle güzel öyle alımlıki, ağaclar, bitkiler eski elbiselerini üzerinden atıyor yağmurla yıkanıp seneye giyecekleri elbiseye hazırlanıyor sanki. Şeftaliler nerdeyse bütün üstündekileri attılar, budanıp temizlenecekler seneye inşallah daha bir güzel olacaklar. Şeftalilere inat küpelide yemyeşil yaprakları rengarenk çiçekleriyle nazire yapıyor sanki.

Eklenen Resimler

06dilek beğendi.
Eski 23-11-2009, 22:25   #193
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
maşallah bu ne güzel küpeli

Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 22:35   #194
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Sevgili birol bey dostum; Her mevsimin kendine has güzellikleri var.Küpelide en güzel örneği.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 10:33   #195
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Teşekkür ederim sevgili Gülbeşeker ve sevgili Bahtiyar02 dostum. Yerini çok sevdi güzel coştu küpeli.

Eski 24-11-2009, 22:16   #196
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili Birol, bayağı zaman geçmiş bahçenize uğramayalı. Bu yüzden bakalım neler yapmış arkadaşım diyerek güzelce inceledim ve samimi söylüyorum gördüklerim beni çok şaşırttı.

Ellerine sağlık, herşey ne kadar güzel olmuş. Evin ortaya çıkmış boyanmış duvarların yapılmış, ortancaların ekilmiş.
İlk haline bakınca ne büyük yol aldığın gün gibi aşikâr. Ama ben sana daha ilk başta söylemiştim, hele bir başla göreceksin demiştim.
Ama bu kadarını tahmin etmemiştim.
Kutlarım seni. Sağlık huzur ve mutluluk içinde oturun inşallah.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 22:48   #197
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Birol bey,
Biz amelelik yapamadan siz o kuru duvarları sevimli bir eve dönüştürmüşsünüz. Bu kadar keyifli bir süreçte kahrını çekip, başkasına yar etmek haksızlık olur. Siz hele baharda bir kafa dinleyin orada, kararı ondan sonra verin derim.
Evet, işi ağır ama keyfi alır götürür sanki yorgunluğu...Naçizane önerim; bakım, toplama işini verirsiniz birine ama ev ve bahçe sizde kalsın keyfiyle birlikte...

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 22:53   #198
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Çok çok teşekkür ederim sevgili Güler hanım.
Böyle güzel sözleri sizden duymak inanın beni çok mutlu etti. Ustalarla uğraşmak kolay olsa işim çok daha kolay olurdu ama maalesef çok zor, istediğim gibi değil, bildikleri gibi yapmaya çalışıyorlar buda beni rahatsız ediyor onun için çoğu işi kendim yapmaya çalışıyorum dolayısıyle çok yoruluyorum onun için canım biraz sıkkın, sizin güzel sözleriniz ise beni tekrar motive etti. Sağlık ve mutluluk içinde hoşça kalın.

Eski 24-11-2009, 23:11   #199
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Merhaba sevgili TuruncuHis
( İsminizi belki istemezsiniz diye söylemeyip nikinizle hitab ediyorum kusura bakmayın ) Sizi buralarda görmek ne güzel, gercek te ağırlayamadım sizleri ama sanalda bahcemde dostlarla buluşmak çok güzel, özlettiniz kendinizi. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için canım biraz sıkkın oluyor bazen yazıp çiziktiriveriyorum işte. Buralarda çok söylenen bir söz vardır biri bir şey satıyorsa sor bakalım kendimi almış yoksa mirasmı diye, eğer kendi alıp yapmışsa o mal alınmaz, yok eğer mirassa satan kişi emek vermediği için kıymetini bilmez o mal alınır derler. Onun için satıyorum desemde kimse almaz herhalde.
Ayrıca siz sohbeti güzel arkadaşlarımı ağırlamadan da asla. Sağlıklı, mutlu günler. Hoşçakalın.

Eski 24-11-2009, 23:28   #200
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Ustalarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim.
Hatta birisine beddua edecekseniz "evinde eşya varken içeri usta girsin" demek gelir içimden.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2009, 18:50   #201
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Hatta birisine beddua edecekseniz "evinde eşya varken içeri usta girsin" demek gelir içimden.[/QUOTE]

Ustalara saygısızlık yapmak istemiyorum ama zorla kendilerine kızdırtıyorlar kime söylesem herkes aynı şeyden muzdarip.

Eski 25-11-2009, 21:39   #202
Ağaç Dostu

ozbey's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 20
Sayın Birol, bahçenizi dolaştıkça, her bir köşesin de, karıncaların o hummalı çalışmaları örneğini görmüş gibiyim. Taş fırınınızın ateşi, tepsideki börek ve güveç' ten davet kokuları geliyor. Semaver de demlenmiş çay' ın tadına da doyum olmaz. Bahçeniz, dost sohbetleriyle şenlensin. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 11:54   #203
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili ozbey
Davetim herzaman, her dost'a her üyemize acık, benide çok mutlu eder. Evet dediğiniz çok doğru, karınca misali hummalı bir çalışma hep var ama bir arpa boyu kadar yol aldımmı onu bilemiyorum, içinde olduğumdan göremiyorum belki. Dedimya ustalardan muzdarip im diye Taş fırınımın içine ustanın döşediği ateş tuğlesı hiçmi hiç hoşuma gitmedi, girintili çıkıntlı oldu ustaya söylediğimde aralarını kül dolduracak dedi ama ben beğenmemiştim. Kırılma riskine karşı yeni ateş tuğlası alarak ustanın yaptığı tuğlaları söküp kubbenin içine kendim girip istediğim gibi döşedim. Dışına hemen fırının tepsi girişi yanına ( usta söylememe rağmen olmaz deyip yapmak istemedi ) mangalı ve şişleri koyabilecek bir yer yaptım ( resimde semaverin olduğu yere ) bayramdan sonrada dışına doğal taşlardan döşemek istiyorum onuda kendim yapacağım ustalara kusura bakmasınlar ama güvenim kalmadı. Sağlıcakla kalın iyi Bayramlar.

Eski 26-11-2009, 19:33   #204
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Birol Bey, ustalara diyeceğimiz yok tabii, ama usta geçinenlerle işimiz zor gerçekten.
En son banyoda tadilat yaptırırken sinir olmuştum. İnsan yaptığı işi severek yapmazsa yaptığı işten de hayır gelmiyor.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 21:45   #205
Ağaç Dostu

ozbey's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 20
Sayın Birol, insan zorluklar karşısın da bazen yıldığı da oluyor ama, ileride her şey rayına oturucak ve siz keyfini sürerken bütün çekilen sıkıntıları değdiğini düşünüp, bütün o yorgunlukları unutacaksınız. Davetinize teşekkür ederim.Birgün, İzmir' e gelirsek, belki bir kahve içimi uğrayabiliriz.Nice güzel bayramlara.

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 22:08   #206
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Birol Bey, ustalara diyeceğimiz yok tabii, ama usta geçinenlerle işimiz zor gerçekten.
En son banyoda tadilat yaptırırken sinir olmuştum. İnsan yaptığı işi severek yapmazsa yaptığı işten de hayır gelmiyor.
Sevgili Vildan Sönmez
Benim doğru telaffuz edemediğimi siz çok güzel telaffuz etmişsiniz teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ustalara diyeceğimiz gercekten yok, ama ya o usta gecinenlere, onlara ne demeli ? insan yaptığı işi önce kendi beğenecek. Bayramınızı tekrar kutlar sevdiklerinizle beraber daha nice bayram gecirmenizi temenni ederim. Sağlıcakla kalın.

Eski 26-11-2009, 22:14   #207
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili ozbey
Dediğiniz gibi inşallah bir gün keyif yapabilir, cektiğimiz sıkıntıları tatlı bir tebessümle anabiliriz. Yolunuz düştüğünde her zaman kapımız acık. Bayramınızı tekrar tüm kalbimle kutlar aileniz ve sevdiklerinizle beraber daha nice bayramlar gecirmenizi temenni ederim. Sağlıcakla kalın.

Eski 26-11-2009, 23:16   #208
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Birol arkadşımızın bahçesini ziyaret sebebimiz.

Sayın Birol bahçenize uzun zaman uğrmamıştım,Biliyordum sizin evin inşaat işleri bahçe ile parelel bir çalışma ile yürüdüğünü, vede üyelerin arasında büyük bahçesi olanların arasında olduğunu ve şeftali üretiminde gösterdiğin çalışmaları avatarın'la en uygun belirten kişi olarak kendimden sonra sizi görüyordum.

Sizin bahçe çalışmaları üretime dayanan model oluşturuyor, buda sizin yaş ve fizik bakımından bize göre etkin olmanızın genç olmasından kaynaklandığının bilincindeyim.

Bizim çalışmalarımız sizinkilere göre hobi olarak değerlendirilebilir, bizde zaten istanbul'un kargaşasında ve stresinden kurtulmak için emekli kişilerin yapacağı iş, bu tür hobilerde faaliyet göstermesi bile büyük şans, tabii bu şansı yakalamak büyük şehirlerin kıskacına yakalanmış her kişiye nasip olursa tabi.

Kendimi bu konuda şanslı kişiler arasındaki görmem gerekli, çünkü temeli teknisyenlik ve elektronik olan bir kişide, toprak çalışmalarını hobilerle profesyenelliğe taşımak demek büyük şehirin büyüsü ile kişlerin nekadar verimsizleşerek kısır döngüler içinde atıl bir yapı oluştururak ruhlarını köreltmiş olmaları bağlanabilir.

Arkadaşım Birol biraz ileri giderek kendimi anlattım galiba, kusura bakma benim esas amacım toprak sevgimin coşkusundan kaynaklanan bilgi birikimlerimi bahçesi olan arkadaşlarımla paylaşmak düşüncesi idi, Arkadaşım Bahçeciliğini ve çalışmalarını beğendimi belirterek eklemek istediğm bazı bilgilerim olacak.

Arkadaşım bahçende sonbahar hazırlıkları başlamış olmalı, belirtmek istediğim husus büyük bir meyve bahçen olmasının sana yüklediği sorumluluklardan bir taneside meyve ağaçlarının budanmasından oluşan dal ve yaprak atıklarının bahçenin toprağına geri dönüşümünün sağlanarak, bu artıkların bir kayıp değilde artı değer sağlaması için yapılması gerekenlerin başında bahçenize uygun büyüklükte dal ve yaprak öğütücü aletin sağlanması ile bahçenizin toprağının kazanacağı artı değeri anlatmak isterim.

Sayın Birol bu makinanın tarafınızdan sağlanarak öğütülen dal ve yapraklar önce malç olarak ağaçlarınızın iz düşümüne gübrelemeyi mütakip üstüne sererseniz tabii bu arada hatırlatmam gerekecek serilen malç ağaçlarınızı gövdelerine temas etmemesi lazım, serdiğiniz bu öğütülen dal ve yaprak parçalarından oluşan malç yağmurlarla ıslanarak olgunlaşma sürecinde mikroorganizmalar tarafından işleme tabii tutulunca toksin oluşumu sırasında toprağa düşmüş ot tohumlarının da oksidasyona uğruyarak işlevlerini yitirererek sizin toprağınıza artı değer olarak organik materyal durumuyla toprak besinine dönüşeceklerdir, tabii bu arada sizde oluşacak otun zararlarından kurtulmuş olacaksınız.

Şimdi gelelim uyguladığımız malç'ın en büyük faydasını açıklamaya, malç malzemesi uygulanan topraklarda solucanlara yatak oluşturacağından solucanların buralarda barınmalarının sağlanmasıyla vede uyguladığınız ahır gübrelerinin solucanların beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasıyla buralarda solucan populasyonlarının artmasını mütakip uygulamış olduğunuz gübre ve diğer atıkların solucanlar tarafından işlenerek topraklarınıza ve bitkilerinize en yarayışlı forma sokulmasının yanında, topraklarınızda zararlı mikoorganizmaların havaların ısınmasıyla aktifleşmeden, faaliyetlerini elimine ederek ilaç kullanımlarında da ekonomik bir durum sağlamasıdır.

Bu konudaki anlaşılamıyan durumların tarafınızdan iletilerek bilgi sürecinin işletilmesiyle sağlanabilir, bahçe ve inşaat çalışmalarında başarılar dilerken dini bayramınızı kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2009, 17:36   #209
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili epsody arkadaşım
Bilgilendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Dal ve yaprak öğütücüyü bu sene almam çok zor, inşaat işleri beni maddi olarak baya yıprattı biraz kendimi toparlamam lazım, en kısa zamanda alıp sizden bu malç konusunda yardım talep edebilirim.

Eski 30-11-2009, 18:07   #210
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Arkadaşım Birol takdir edersiniski siz nasıl bahçeciliğinizde şeftali meyvası yetiştirme konusunda uzmanlık göstermişseniz, bende toprak, kompost , gübre buna paralelde olark malç konusunda büyük deneyimlerle bahçelerde önemli sayılacak öneriler konusunda doktorluk mesabesinde tecrübelimle öncelikli olarak bu makinanın size içiz gerekli olduğu konusunda aciliyetler var diyorum.

Bunu sizden toprağınızın adına istiyorum, bu konuyu lütfen geçiştirmeden bu konudaki mesajlarımı göz attıktan sonra sizinle tekrar görüşmek istiyorum sevgiyle kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025