View Single Post
Eski 26-11-2009, 23:16   #208
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Birol arkadşımızın bahçesini ziyaret sebebimiz.

Sayın Birol bahçenize uzun zaman uğrmamıştım,Biliyordum sizin evin inşaat işleri bahçe ile parelel bir çalışma ile yürüdüğünü, vede üyelerin arasında büyük bahçesi olanların arasında olduğunu ve şeftali üretiminde gösterdiğin çalışmaları avatarın'la en uygun belirten kişi olarak kendimden sonra sizi görüyordum.

Sizin bahçe çalışmaları üretime dayanan model oluşturuyor, buda sizin yaş ve fizik bakımından bize göre etkin olmanızın genç olmasından kaynaklandığının bilincindeyim.

Bizim çalışmalarımız sizinkilere göre hobi olarak değerlendirilebilir, bizde zaten istanbul'un kargaşasında ve stresinden kurtulmak için emekli kişilerin yapacağı iş, bu tür hobilerde faaliyet göstermesi bile büyük şans, tabii bu şansı yakalamak büyük şehirlerin kıskacına yakalanmış her kişiye nasip olursa tabi.

Kendimi bu konuda şanslı kişiler arasındaki görmem gerekli, çünkü temeli teknisyenlik ve elektronik olan bir kişide, toprak çalışmalarını hobilerle profesyenelliğe taşımak demek büyük şehirin büyüsü ile kişlerin nekadar verimsizleşerek kısır döngüler içinde atıl bir yapı oluştururak ruhlarını köreltmiş olmaları bağlanabilir.

Arkadaşım Birol biraz ileri giderek kendimi anlattım galiba, kusura bakma benim esas amacım toprak sevgimin coşkusundan kaynaklanan bilgi birikimlerimi bahçesi olan arkadaşlarımla paylaşmak düşüncesi idi, Arkadaşım Bahçeciliğini ve çalışmalarını beğendimi belirterek eklemek istediğm bazı bilgilerim olacak.

Arkadaşım bahçende sonbahar hazırlıkları başlamış olmalı, belirtmek istediğim husus büyük bir meyve bahçen olmasının sana yüklediği sorumluluklardan bir taneside meyve ağaçlarının budanmasından oluşan dal ve yaprak atıklarının bahçenin toprağına geri dönüşümünün sağlanarak, bu artıkların bir kayıp değilde artı değer sağlaması için yapılması gerekenlerin başında bahçenize uygun büyüklükte dal ve yaprak öğütücü aletin sağlanması ile bahçenizin toprağının kazanacağı artı değeri anlatmak isterim.

Sayın Birol bu makinanın tarafınızdan sağlanarak öğütülen dal ve yapraklar önce malç olarak ağaçlarınızın iz düşümüne gübrelemeyi mütakip üstüne sererseniz tabii bu arada hatırlatmam gerekecek serilen malç ağaçlarınızı gövdelerine temas etmemesi lazım, serdiğiniz bu öğütülen dal ve yaprak parçalarından oluşan malç yağmurlarla ıslanarak olgunlaşma sürecinde mikroorganizmalar tarafından işleme tabii tutulunca toksin oluşumu sırasında toprağa düşmüş ot tohumlarının da oksidasyona uğruyarak işlevlerini yitirererek sizin toprağınıza artı değer olarak organik materyal durumuyla toprak besinine dönüşeceklerdir, tabii bu arada sizde oluşacak otun zararlarından kurtulmuş olacaksınız.

Şimdi gelelim uyguladığımız malç'ın en büyük faydasını açıklamaya, malç malzemesi uygulanan topraklarda solucanlara yatak oluşturacağından solucanların buralarda barınmalarının sağlanmasıyla vede uyguladığınız ahır gübrelerinin solucanların beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasıyla buralarda solucan populasyonlarının artmasını mütakip uygulamış olduğunuz gübre ve diğer atıkların solucanlar tarafından işlenerek topraklarınıza ve bitkilerinize en yarayışlı forma sokulmasının yanında, topraklarınızda zararlı mikoorganizmaların havaların ısınmasıyla aktifleşmeden, faaliyetlerini elimine ederek ilaç kullanımlarında da ekonomik bir durum sağlamasıdır.

Bu konudaki anlaşılamıyan durumların tarafınızdan iletilerek bilgi sürecinin işletilmesiyle sağlanabilir, bahçe ve inşaat çalışmalarında başarılar dilerken dini bayramınızı kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön