agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni66Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2009, 08:35   #151
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Sevgili bahtiyar02
Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Eğer pembe domateslerden tohum elde edebilirsem siz söylemesinizde size göndereceğim. Sağlıcakla kalın.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 10:59   #152
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Zaten nemli bir bahçede şeftalileri haftada iki defa sulamak fazla değil mi sayın Birol?
Bu sene çok yağmur yağdığı için sulamadığım halde iki ağacımın şeftalisi hiç te lezzetli değildi, ben onbeş günde bir su veriyorum damlama ile iki saat kadar, üstelik toprağım çok geçirgen.

Şeftalilerimi hep ilaçlamak zorunda kalıyorum, kıvrık hastalığından dolayı, bunun suyu az vermemle bir ilgisi olabilir mi?

Sizin ürünler harika, ellerinize sağlık, yaprakları da son derece sağlıklı görünüyor, acaba Sonbahar budaması, İlkbahardan daha mı uygun şeftaliler için?
Sevgili Adalet Yağcı
Sizin yazınızı gördükten beş dakika sonra uzun uzun cevap yazıyordum sonlarına gelmek üzere elektrikler kesildi bütün yazılarım gitti. cevabım geciktiği için özür dilerim, tekrra yazmaya calışacağım.
Şeftali ağaçları sizinde bildiğiniz gibi suyu çok sever. Haftada iki kez sulamak yer nemli bile olsa bu mevsimde çok değil. Ağaçlar gelecek senenin meyve gözlerini bu aralar yapmaya başlıyor ( bizim buralarda düvür sürgün yapma derler ) suladıkca göreceksinizki ağaçların üzerinden yeni yeni sürgünler çıkacaktır buda meyve demektir. Kıvrık hastalığının ( yaprak bükmesinin )sulamayla alakası olduğunu sanmıyorum o daha başka bir şey. Şubat aylarında atılan göztaşı kıvrık hastalığı ile direkt ilgili diye biliyorum, başıma daha önceleri geldi, göztaşı ilacını gerektiği kadar ve zamanında atmazsanız kıvrık hastalığı kaçınılmaz oluyor, onun için çok çok önemli. Evet sonbahar budaması bence çokdaha iyi, yapraklar dökülünce gözler ortaya çıkınca güzel bir budama yapılması daha sağlıklı.Ben Subat ayı başlarında yağmursuz rüzgarsız güzel bir havada 400 lt lik ( bir taral ) depoya 12 kilogram göztaşı ve 10 kg kadar sönmemiş kireç atıyorum ( Önce göztaşını bir yerde eritip depoya koyuyorum sonra temiz bir karıştırıcı ile kireci söndürüyorum ve yavaş yavaş birbirine karıştırıyorum. ) ağaçları güzelce yıkıyorum. elektrikler her an gidebilir yine sorun apartmanımızda onun için acele yazıyorum aklıma gelirse ilave yaparım . sağlıcakla kalın.

İffet beğendi.
Eski 10-08-2009, 11:43   #153
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Birol Mesajı Göster
Sevgili bahtiyar02
Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Eğer pembe domateslerden tohum elde edebilirsem siz söylemesinizde size göndereceğim. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol çok teşekkür ederim.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 12:25   #154
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Birol, verdiğiniz bilgiler çok değerli, yalnız şöyle bir ayrıntı var; siz bu uygulamayı İzmir için yapıyorsunuz, benim bahçem 950 rakımlı bir tepede kışın bolca kar yağıyor, Sonbahar budaması ağaçları dondurmaz mı?
Hayır diyorsanız ben de Sonbahar budaması yapayım, ayrıca diğer ağaçlar için de geçerli mi bu budama zamanı?

Şubat ayında göztaşı vermiştim(bordo bulamacı)benim ilaçlama yaptığım motor hassas olduğu için, tıkanır korkusu ile hazır ürün alıp kullanmıştım, ikinci kez de Bionem uyguladım Mart ayında, ve on günde bir yapraktan Bionem uyguluyorum.

Şeftalilerim başta olmak üzere kıvrık hastalığından kurtaramıyorum, bordo bulamacına mı devam etmeliyim sizce?
Önerilerinizi yazarsanız çok memnun olurum.

Sulama işine haftada bir devam edeyim bari, burası İzmir kadar sıcak değil çünkü.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 15:52   #155
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili Adalet Hanım
Doğru söylüyorsunuz benim yaptıklarım ve söylediklerim İzmir için gecerli. Size yanlış bilgi vermemek için bilgim dahilinde secerek yazıyorum yazılarımı. Ben son baharda yapılacak budamanın ( yapraklar iyice döküldükten sonra ) sizin ağaçlarınızı donduracağını sanmıyorum. Benim nacizane tavsiyem bir kaç ağacı sonbaharda budayıp denemeniz. Benim size sormak istediğim bir kaç soru var müsade ederseniz. Siz bordo bulamacını budama yaptıktan sonramı yapıyorsunuz yoksa budama öncesimi. Şundan soruyorum hani siz diyorsunuz ya ilk baharda budama yapıyorum diye o zaman bordo bulamacınıda mantıken ilk baharda atıyorsunuz, eğer öyleyse bana göre yanlış. Ben sizin yerinizde olsam son bahar sonu güzel bir budama yapıp ardından şubat ayında güzel bir havada ( yağmursuz ve rüzgarsız ) Bordo bulamacı kesinlikle değil Göztaşı ve sönmemiş kirec alıp kendim hazırlar onu atardım, emin olun eğer oranları uygunsa kıvrık hastalığı kesinlikle olmuyacaktır, belki yaz girişinde bazı ağaç yapraklarında kıvrık lıklar görürsünüz onlarda göztaşı değmemiş yerlerdir onlarda güneşle beraber düzelecektir yeterki dediğim gibi oranı uygun olsun. Sağlıcakla kalın.

Eski 11-08-2009, 08:56   #156
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sayın Birol, ben bordo bulamacı ile göz taşı nı aynı zannediyordum
Bu sene Sonbaharda sizin dediğiniz gibi bir kaç ağacıma budama yapıp denemek istiyorum.
Dediğiniz gibi, budamayı İlkbaharda yaptıktan bir kaç gün sonra(genellikle Mart ayında)bordo bulamacı kullanıyordum.
Mart ayından önce yapılan budamalar risk oluşturabilir diye düşünüyorum, Şubat ılık geçse de Mart ayında ciddi don oluşabiliyor yüksek rakım itibarıyla.

Biliyorsunuz yeni ürünler çıkıyor, Bionem, Roa Plus, Roa Natura gibi, bunları da denemek istiyorum, Bionemi bu sene geçte olsa kullanmaya başladım, ağaçlara kök uygulamasını bir kez yapabildim, ama sebzelerime düzenli olarak topraktan ve yapraktan veriyorum.
Karşılaştırma yaptığımda domates ve salatalıkların, çevredeki sebzelerin durumuna göre çok iyi olduğunu görüyorum, tek sorunum serin giden havalar, yeterince ısı alamadığı için hâlâ domateslerim olgunlaşmadı.

Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ediyorum, sonuçları yine sizin sayfanızda paylaşırım inşallah.
Sevgiler.

Eski 11-08-2009, 15:16   #157
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Tamam sevgili Adalet Yağcı
Bir tek şey daha söylüyeyim sonra sizin ilerde deneyimlerinizden bilgi alırım. Göztaşını en gec şubat ayı sonuna kadar mutlaka atın, mart ayı na bırakmayın derim. Sağlıcakla kalın.

Eski 11-08-2009, 15:27   #158
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Tamam Birol bey, önümüzdeki sene yaprak kıvrığı ile uğraşmayacağım inşallah.

Eski 20-08-2009, 08:30   #159
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Arkadaşlar melissa çiçeklerim baya dallanıp budaklandı ( 6 adet) çiçeklenme için sevgili zeytinci ekimi bekleyin diyor, beklerken üst sürgünler kalsınmı yoksa onları keseyim altta yoğunlaşsınmı yapraklar ne dersiniz.

Sevgili Ülker
Ürün alımı için neden gelemediğimi belki bu resimler anlatır.

Eski 20-08-2009, 08:33   #160
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Melissa ve inşaat işleri.

Eklenen Resimler

Eski 21-08-2009, 14:36   #161
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Merhaba sayın birol avatarının şeftaliler olunca sorunumu yönelteceğim adreste belli oldu şeftali ağaçlarında rastladığım bir hastalıktan söz etmek istiyorum.Arkadaşım çekirdekten çıkma bir ağacımda geçmiş yılarda her yağmurdan sonra yaprak kıvırcığınla karşılaşıyordum uyguladığım bu konudaki ilaçları kullandıktan sonra bu hastalık bu sene ortaya çıkmadı ama meyve oluşumlarıla beraber bir başka hastalık ortaya çıkarak meyve oluşumları form değiştirerek dökülmeler ve şimdide dallardan akmalar oluyor sanki ince ince su damlaları altına dökülüyor ağaç dallarına bir çok karınca faaliyet içinde ve dallar arasın eşek arılarıda dolaşıyor.

Konuyu yeterli açıklayabilmişsem, yanıtını alabilirmiyim ayıntılı bir şekilde,ilgine teşekkür ederim saygılarımla.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2009, 17:11   #162
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Birol bey, 152-155-157 nolu mesajlarınızı kendi bahçemin sayfasına kopyaladım, oradan daha rahat bulabilirim diye.
Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.

Eski 21-08-2009, 19:03   #163
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Merhaba sayın birol avatarının şeftaliler olunca sorunumu yönelteceğim adreste belli oldu şeftali ağaçlarında rastladığım bir hastalıktan söz etmek istiyorum.Arkadaşım çekirdekten çıkma bir ağacımda geçmiş yılarda her yağmurdan sonra yaprak kıvırcığınla karşılaşıyordum uyguladığım bu konudaki ilaçları kullandıktan sonra bu hastalık bu sene ortaya çıkmadı ama meyve oluşumlarıla beraber bir başka hastalık ortaya çıkarak meyve oluşumları form değiştirerek dökülmeler ve şimdide dallardan akmalar oluyor sanki ince ince su damlaları altına dökülüyor ağaç dallarına bir çok karınca faaliyet içinde ve dallar arasın eşek arılarıda dolaşıyor.

Konuyu yeterli açıklayabilmişsem, yanıtını alabilirmiyim ayıntılı bir şekilde,ilgine teşekkür ederim saygılarımla.
Sayın epsody
Bilgim dahilinde size yanıt vermeye calışayım izin verirseniz. Arkadaşım cekirdekten kendi çıkan şeftali genelde sağlıksız olur onu aşılamak gerekir önce onu belirterek sözlerime başlıyayım ( sizinki sağlıklı ise problem yok ) Yaprak kıvırcığını sevgili adalet yağcı hanıma tavsiye ettiğim gibi ( mesaj no.152-155-157 ) önlemek mümkün. Form değişikliği ve dökülmeler sanırım ağacın besleyememesinden kaynaklanıyor, çağla durumunda iken seyreltmeyi iyi yapmak lazım, seyreltme işlemi için yazılarda her 40 -50 yaprağa bir şeftali olacak şekilde seyreltin diyor uzmanlar ama ben agac dalının kalınlığına göre bırakıyorum bazı dallarda 3 tane bazılarında iki bazılarında ise bir tane bırakıyorum diğerlerini çağla iken atıyorum. Dallardan ince ince su akması ile hiçmi hiç karşılaşmadım, onun için bir bilgim yok sanırım karıncalarla eşek arıları bu akan suya geliyor agac bedenine kireç sürmeyi denedinizmi karınca ve diğer zararlılar için bire bir. Sizin sorularınıza cevap verebildimmi bilmiyorum. Sağlıcakla kalın.

Eski 21-08-2009, 19:06   #164
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili Adalet Yağcı
Nasıl kolayınıza gelecekse öyle yapın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Eski 01-09-2009, 22:40   #165
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Bu gün çektiğim resimleri sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgili Güler Hanımın sihirbaz gülü inanılmaz güzel acıyor, bu sabah resmini çekeyim dedim kadife gibi insan ellemeye kıyamıyor.

Japon gülü üç adet açmıştı, ikisini birileri koparmış halbuki dalında çok daha güzel duruyordu.

Sellukalarımda ( Dört adet ) fena değil inşallah çiçeklenirler

Begonvilim yerini çok sevdi daha öncede resimlemiştim ama her gecen gün yeni çiçekler veriyor.

Eklenen Resimler

Eski 01-09-2009, 22:42   #166
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Selluka

Eklenen Resimler

Eski 15-09-2009, 21:07   #167
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili Birol;
Yaz döneminde internet ile ilişkim yoktu. Bu nedenle birçok arkadaşmızın bahçesi gibi seninde bahçeni ancak görüyorum.
Gördüğüm kadarıyla epeyce yol almışsınız. Genç olmanız işin hızını arttırıyor belliki..Herşey güzel gidiyor.
Haa..Bahçemi ziyaretiniz de sorduğunuz ''İzmir de fındık yetişir mi?'' sorunuzu keşke bahçenizi gördükten sonra, burada yanıtlasaydım. Fazla söze gerek kalmazdı. Gördüğüm kadarıyla su sorunuz yok. Siz en güzelini yetiştirebilirsiniz.
Saglıkla kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 18:40   #168
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili orijin
Öncelikle bahceme hoş geldiniz. Evet ilk günden bu yana baya yol aldım ama hala işin çok, çok başındayım, maddi olanaklar dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum, ama genc sayılmam.
Evet su sorunum yok şu anda, bahcemin bulunduğu yer baya sulak sayılır ben her meyveden ve ağaçtan bir tane olsun istiyorum yerimin durumuna göre, fındık ta bunlardan biri, onun için sordum denk geldiğinde yetiştirmek içiin bir alıp deneyeceğim.Sağlıcakla kalın.

Eski 16-09-2009, 18:54   #169
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Birol,
Uzun zamandır bahçene gelememiştim,tembellik yapmamış çok güzellikler olmuş.Ellerine sağlık.Sellukanın tomurcukları var mı?Güllerin de çok güzel.Bereketli bahçen de ,mutlulukla yaşaman dileğiyle, iyi bayramlar.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 21:18   #170
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Cok teşekkür ederim sevgili jineop
Bahceme gelip beni onurlandırdınız. Sellukamın boyu üç buçuk,dört metreyi buldu ama henüz tomurcuk yok dört gözle bekliyorum bende. Bayramda fırsat bulursam sizin daha önceki bahcemi ziyaretinizde söylediğiniz taş fırını yaptıracağım. Sizin ve tüm ağaclar üyesinin bayramını şimdiden kutlarım. Sağlıcakla kalın.

Eski 19-09-2009, 15:14   #171
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Meyva ağaçları çok güzel güle güle tüketin.iyi bayramlar

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2009, 22:33   #172
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Teşekkür ederim sayın fikreteren
Sizede iyi bayramlar.

Eski 29-10-2009, 21:10   #173
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili Jineop bahcenize taş fırın çok yakışır üşenmeyin yaptırın demişti, bende evet çok istiyorum demiştim nihayet tam olarak bitmesede faaliyete bu gün gecirdik, börek ve güvec te yaptık çok da güzel oldu. Kurdele kesmek için sizleri bekliyecektik ama ben dayanamadım acılışı yaptım.

Eklenen Resimler

İffet beğendi.
Eski 29-10-2009, 21:16   #174
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sn. birol hayırlı olsun böreklerde harika gözüküyor afiyet olsun.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2009, 21:19   #175
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sevgili Gül Batur hanımın toplantıda verdiği en büyük meyveli ağacın bir tanesi yerine dikildi, başınada nöbetci hanım bıraktım elinde testisi sabah akşam her daim nöbet tutuyor. Muz agaclarınıda dikmiştim ( 3 adet ) gelişimi gayet iyi gidiyor, begonvilde bu mevsimde fena sayılmaz.

Eklenen Resimler

Eski 29-10-2009, 21:20   #176
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Çok teşekkür ederim sevgili sevim4. Sağlıcakla kalın.

Eski 29-10-2009, 21:26   #177
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Muz fidanlarını gönderen sevgili Ahmetbey07 için dikip kendisine göstermiştim onun için tekrar buraya yükledim ama göstermiyor daha önce yüklediğim için.

Eski 29-10-2009, 21:38   #178
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Sonbahar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı, cevizin yapraklarını topluyorsunuz aradan beş dakika gecmiyor yine her taraf sapsarı yaprakla doluyor ama olsun doya doya her mevsimi yaşamak kadar güzel bir şey olamaz sanırım. Bu arada benim inşaat işleri hala bitmedi kriz vurdu bahceyi.
Girişe taş döşedim ve süs havuzu yaptırdım ama havuz hoşuma gitmedi,yıkıp tekrar yaptırmak istiyorum ama nasıl bir şey yaptırayım karar veremedim, belkide yıktırmadan üzerinde düzenlemeler yaparım. Ön taraf cevizden dolayı genelde gölge oluyor onun için komple ortanca diktim.

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2009, 20:49   #179
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-11-2009
selam Birol kardeşim çiçek ve ağaç bahçen çok güzel olmuş ellerine sağlık

KÖSTEMKOY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2009, 20:51   #180
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Teşekkür ederim Köstemkoy lu kardeşim. Hoşgeldin sitemize sağlıcakla kal.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025