![]() |
|
![]() |
#421 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Alıntı:
Şeftali yetiştiriciliği yaptığına çok sevindim. Şeftali yetiştiriciliği çok zor ve zahmetli bana göre, benim 120 r1 cinsi şeftalim var ama aralarına erik delicesi diktim, bu sene erğie döneceğim, kendi yiyeceğim kadar bırakıp, diğerlerini kaldırmak istiyorum ama daha karar veremedim. Görüşmek üzere Ssağlıcaklakal. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili nurcanaybay Sağlıkla ilgili sorunum şimdilik yok inşallahda olmaz. Biraz işlerim vardı uğrayamadım siteye inşallah bundan sonra daha sık görüşürüz.Sağlıcaklakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili perihan bayram İnşallah seneye görürsün çiçeklerini sellukanın. Benim sellukanın başına öyle birşey geldiki sorma. Yaz başında bahceyi süren vatandaş traktörle iyice yanaşmış çiçeklere, sellukayı tanımadığından yabani sarmaşık sanmış ve onuda traktörün çapasıyla sürmüş. kökün dibinde koparmış ( Allahdan köküne zarar gelmemiş ) gördüğümde başımdan aşığıya kaynar sular döküldü ama yapacak bir şey yoktu. Kökünü iyice doldurup tavuk gübresi koydum şimdi yine resimdeki kadar olmasada bayağı bi çiçeklendi. Darısı selluka sevenlerin başına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
|
Cok teşekkür ederim arkadaşlar,özlenmeyi özlemişim inanın, iyiki varsınız. ![]() ![]() Sevgili limon sermayeyi kediye yüklemeyeyim deyip, sessizce aradan sıyrıldım yaz boyu, şeftali bitince tekrar cee ee diyeyim dedim. ![]() ![]() ![]() Şaka tabii bizde şeftali bitmez her zaman buyrun... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir ihmal ettiğim sitemi ve bahcemi çok, hemde çok özlemişim. üç sene önce diktiğim dutum, kayasım, kirazım şeftalim ve diğer meyvelerimin hepsi coşmuş bu hafta sonu yarısının şeyreltme işlemini yaptım şeftalilerin. Belki bilmeyen olur diye seyreltme öncesi ve seyreltme sonrası resimleri paylaşmak istiyorum sizlerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Seyreltme işleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
|
Şeftalilerin devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
|
yeni yaptığım fırın yanı odunluğu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Birol bey, hoş geldiniz inanın olmayınca gözümün aradığı kişilerdensiniz. Sağlık sorunu olmasın gerisi önemli değil, bu seyreltme meselesine gelince bir şeftali birde nektarım var dalından bir meyvesi düşecek diye gözüm üstlerinde seyreltmeyi bilmeyince böyle komik durumlar oluşuyor ![]() Neyse meyveleriniz çok güzel çok sağlıklı görünüyor sevgiler saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Birol bey, bahçenize ve aramıza hoş geldiniz. Çok uzun bir ara vermişsiniz diyecektim ama, ben de uzun zamandır bu bahçeye uğramamışım ![]() Şeftali konusundaki önerilerinizi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, ne yazık ki, seyreltme konusunda başarısızım ![]() Varsın küçük olsun ama yaşasın düşüncesi. Ağaçların dibine dökülmüş şeftali çağlalarını görünce, "aman!" dedim. Tabii biliyorum ki bunu ağacın ve meyvelerin sağlığı için yapıyorsunuz ama ben kıyamıyorum işte. Bereketli ve keyifli bir sezon diliyorum size, işiniz rast gelsin. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Birol, gözlerimiz hep seni arıyor. Hepimiz seni ve bahçeni çok özlemişiz. Ben yine atılan bu şeftalilere göz diktim. Halil Önen abimiz bahçede ne bulursa gülleci bulamacına katıyor ve çok zararlıya etkili bir silah yapıyor. Forumdan uzak olduğun için gözünden kaçmış olabilir. Lütfen şu başlığı ve bu başlığı incele çok faydalı bilgiler var. Belki işine yarar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı uğurtan, Adalet yağcı, jineop ve hülya çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Seyreltme olmadımı şeftalileri satmam mümkün değil onun için mecburiyetten seyreltmem lazım bir iki ağaç olsa belki bende kıyamazdım.. ![]() sevgili jineop inceliyorum verdiğiniz başlıkları teşekkür ederim. sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu sene (şeftalilerini topladıktan sonra) öndeki erkenci olan şeftalilerimi keseceğim (aralarına erik aşılatmıştım) ama hala kararsızlık var içimde ne yapacağımla ilgili, şeftalileri kesin kaldıracağım ama hem daha zahmetsiz hem ticari getirisi olan ne dikebilirim onu araştırıyorum fikir veren olursa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2012
|
çok güzel olmuş elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
|
Birol / Bahçe
Çok teşekkür ederim sevgili ilyas |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
|
Ooooo bu bahçenin bakım zamanı gelmiş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Bahcenin son halinin fotoğraflarını koyayım dedim ama olmadı. Telefonumla çektiğim fotoğrafların mb tı çok büyük, 70 kb ta düşürüyorum fotoğraflar çok kötü oluyor çaresini arıyorum.Bulunca sizlerle paylaşmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu
|
Bakımlar
Bakımlar başladı, damlama sistemi ana boru çıkış filizleri yenilendi önümüzdeki ay sulamak için damlama hortumları yere serilecek.Evin girişine soğan,maydonoz,dere otu,roka,tereler yastıklarına kondu yeşermeleri bekleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Bakım
Düzenleme devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |