![]() |
|
![]() |
#991 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
5% bor, 5% çinko_ 100 lt suya 300 cc _yapraktan atılır, bir ay sonra bir daha... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#992 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
Alıntı:
Adana'da sıcaklar çıkmaya başladı, ağaç zorsunmasın, börtü böcek bulaşmasın ki meyve tutumu çok olsun diyorum ![]() Düzenleyen mehmetckc : 23-05-2012 saat 08:28 Neden: Detay girilmesi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#993 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
|
%2 gülleci bulamacı % 1 olursa daha iyidir... 5% bor, 5% çinko_ 100 lt suya 300 cc _yapraktan atılır, bir ay sonra bir daha =================================== Genel olarak Gülleci Bulamacı uygulaması 1 lt suya 10 mu 1 lt suya 3 mü kafam karıştı.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Sönmemiş kireç ile yapılan gülleci bulamacı; 10 lt su, 3 kg kükürt, 1,5 kg. sönmemiş kireç. Sönmüş kireç ile yapılan gülleci bulamacı; 10 lt su, 3 kg kükürt, 3 kg sönmüş kireç. Aynı kaba konur ve ateşte kaynatılır. 8-9 lt gibi bir serum çıkar. 100 lt suya 1 lt bu serumdan katılır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne zaman atalım? İlkbahar Çiçekten evvelmi ? Tomurcuk devresinde olurmu ? Sonbaharda yapraklar dökülünce hangisini uyguluyalım? Biz acemi olarak bu işin üstesinden gelebilirmiyiz? Saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#997 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kükürt Sıvımı katımı ? En uygun uygulama zamanı ne zamandır? Elmada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#998 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. hk50, tüm bilgileri bulabilceğiniz bir yer, kendi bahcenizde kimyasal_ sentetik_ ilaçları kullanmadan da tarım yapabilirsiniz. Hem de iyi verim alabilirsiniz... Belki kalıntı kontrollü ilaçlar kullanılabilir, belki organik_ doğal_ ilaçları kullanmak diğerlerine göre zahmetli olabilir ama buna değer diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
|
Elma iç kurdu başladı... ![]() 3 gün önce elmanın dallarını salladığımda bir iki küçük kelebek görmüştüm... ![]() sadece bir elma da bulabildim, diğerlerinde yoktu... ![]() geçen yıl gülleci bulamcını üst üste 5 defa atmıştım olmamıştı.. etkili oldu mu bilemiyorum... Bu yıl iki defa attım. Çiçekten çıktılar daha sık atmalıyım... ![]() Şimdi Delfin _ bacillus Thuringiesis_ atma zamanıdır... bir hafta sonra domateslere atmak gerekiyor yeşil kurt ve tuta için... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Selamlar Halil Abi, gülleci bulamacını spreyle püskürterek belli aralıklarla sebzelerimize (domates,hıyar vs gibi) düzenli olarak devamlı uygulayabilir miyiz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ailece baş koyduk gülleci bulamacına... engeliler öğretmeni 'brokoli' (site üyesi) engel tanımıyor... ![]() ![]() Bu gün 50 kg. kadar yaptık arkadaşlarla, bağda külleme ve mildiyo, ölü kol hastalığı, pronoza karşı kullanılacak... ![]() öğretmen yeğen _ brokoli_ biz inşaatla uğraşırken ve annesi asma yaprağı toplarken... ![]() keşkek kaynatır gibi... ![]() ![]() 2 yıldır kullanıyoruz _ daha önce kullananlar olmuş_ gülleci bulamacının daha nelere etkili olduğunu_ akar hastalığına pek değil_ ![]() kükürt etkisinden dolayı kırmızı örümceğe etkili olduğunu biliyoruz. kuralı ise hastalık gelmeden, gülleci bulamacı ile kaplamak... daha nelere etkili kullanıp öğreneceğiz... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Hali Hocam, görüntüler çok güzel bir o kadar da imrendirici... Güzel çalışmalarınız ve aktarımlarınız için sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Geçen hafta kükürt uygularken sitenin ziraat mühendisi geldi ve bana gelen yazıdan ve yazı içeriği olarak kükürt uygulamasının yasaklandığından bahsetti. Ben itiraz ettikçe çok tehlikeli , çok tehlikeli deyip durdu. Netten araştırdım böyle bir bilgi göremedim. Sitede ilaçlamayı profesyoneller yapıyor. Ben sadece ev yapımı ilaç ve kükürt uygulamasını yapıyorum. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı? Sitede sadece nemazol uygulaması yaptılar. Mecburen külleme ve mantar için yardımcımdan destek istedim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Selamlar, sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sirke-kaolin vs. yok mu ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2009
|
Halil bey,%5bor,%5çinko 100lt suya 300cc ifadesini anlayamadım.Yani önce %5 lik bor veya çinko çözeltisi hazırlayacağız daha sonra bu çözeltiden 100litre suya 300cc mi koyacağız?Yanlış anladıysam düzeltin lütfen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
böylesi söylentileri son zamanlarda duyar olduk, daha da duyacak gibiyiz. ![]() Sn. Denizakvaryumuna katılmamak elde değil... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bundan sonraki birkaç uygulama da 'sek' kullanacağım...Kırmızı örümceği istemiyorum. Özellikle domates, patlıcan ve kavun, kabak, salatalıkta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Halil bey, Mebor5 bu sene satın aldınızmı fiyatını merak ettim. Bende 2 sene önce zeytinlerde kullanmak için 20 kg (160 Tl) almıştım bu sene almak istediğimde 2 katı fiyat söylediler fiyatı yüksek bulduğum için almaktan vazgeçtim elimde olanlarla idare etmeye çalıştım. Size muğladan selamlarımı yolluyorum mahsulünüz bol sağlığınız daim olsun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Litre fiyatı piyasada 8 ile 12 tl. arası... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu.
|
1 ay önce Kırklareli Babaeski'de Undemin klinoptilolit alırken Mebor5'in 1 lt.'liğini sormuştum. 30 TL idi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Halil bey, ben mebor5'i bayiden değil üretici firma olan mebmetalden direkt olarak almıştım 2010 yılı nisan ayında bu sene sorduğumda daha önceki fiyatın tam iki mislini söylediler. Üretici firma bu fiatı söylerse varın bayi satış fiyatını siz düşünün. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Merhaba, Ben 1 ay kadar önce aldım . Bana verdikleri fiyat; Kdv dahil Mebor-5 1 lt 17,50 TL Kdv dahil Mebor-2 1 lt 22,50 TL MEBOR Sipariş ve Bilgi hattı 0533 239 39 52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim anlatmak istediğim üretici firmadan 15,04,2010 tarihinde 5'er litrelik 4 ader mebor5 aldım ve ödediğim para 160,00 tl. bu sene yine almak için firmayı aradığımda aynı miktar için 320,00 tl fiyat söylediler. Siz olsanız ne düşünürsünüz ne olduda 2 yıl bile olmadan fiyat 2'ye katlandı, bana o zamanda 1 litre ambalajlı olanın fiyatı 8 tl söylenmişti. Fiyatlarının pahalı olduğunu söylediğimde daha önceki satışlarının ürünün fazla bilinmediğinden şimdi ise ürün tanındığı için bu şekilde sattıklarını söylediler. Not: Halil bey belki yeri değil ama sayfanı kullandığımız için özür dilerim. Herkese bol ürünler diliyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
Ama, Gülleci Bulamacı gibi, Çinko ile Etidot-67 yi nasıl ucuz yolla karıştırabiliriz konusunda tartışmalıyız bence. İsteyen yine hazırını alsın. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Ozi'nin Bahçesi'nin aldığı fiyat 17,50 TL, Sn. Smnunal'ın geçen seneki 1 lt lik ürününün 8 TL olan fiyatı da bu sene ikiye katlansa 16 TL. Her iki bölge de tamamen zeytin bağ bahçe meyve sebzecilik yapılabilen bölge. Trakya ise tamamen buğday ve ayçiçeği. Bizdeki 30 TL yi ben buna bağlıyorum. Rekabet yok. Ufak tefek kendi çapında bağ bahçe yapan kişinin işine gelirse benden alsın mantığı da olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef bu tür sorunları çok yaşıyoruz.Aynı tartışma EMEK gübe için de olmuştu. Ben almamıştım. Boru ise ilk defa bu yıl bir deneyeyim diye aldım. Tabi geçen yılki fiyatları bilmediğim için yorum da yapamadım. Bu arada Trakya tarafında yaptıkları ise tam terbiyesizlik. Üreticilerin bu tür oyunları bıktırıyor insanı. (Halil Abinin affına sığınarak yazdım. Bende bu konuda çok doluyum ). Selamlar.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
|
Armut ağacındaki bu problem nedir?
Merhaba Hahil Abi, Hazır başlamışken bir de soru sorayım. Bizim armutlarada geçen yıl da bu yılda resimde görülen problem var. Nedir bu? Çözümü nedir? Ben kendimce birşeyler denedim ama başarılı olamadım. Sanırım zamanlama açısından geç kaldım. Bilgi verirsen sevinirim. Teşekkürler. Selamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |