![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Bir kaç kökte pijama karpuzdan ve turgutludan bir arkadaşın verdiği kavundan dikmiştim, onlarda oluyor ama siyah yerli karpuzun heyecanını vermiyor tabiii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bal kabaklarının tohumundan şimdiden istediğin kadar ayrıldı bile. ![]() Pembe domateslerin ince kabuklu olması bizimde ailece en çok beğendiğimiz yanı. Resimlediğim pembeler normal olanları, onlardan çok daha fazla büyükleri oluyor aslında. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Pembe domateslerin arasında ( sanırım pembe domates tohumlarının arasına karışmış ) dört kök dediğine benzer kırmızı, en az pembe domatesler kadar iri bir cins çıktı tohumlarından ayırdım ama kabukları pembe domates gibi değil daha kalın. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Birol; Şeftalilerden sonra, domatesler, karpuz ve kavun. Maşaalah çok güzeller. Ben olsam Sellukanın altında otururken, küçük bir karpuzu yumrukla kırar, ağzımın kenarlarından suları aka aka, sadece göbeğini yer, gerisin atardım. Şaka şaka. ![]() ![]() Sağlıcakla kal dostum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Selamlar. Düzenleyen ozbey : 17-08-2010 saat 02:22 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683868]Sevgili Birol; Şeftalilerden sonra, domatesler, karpuz ve kavun. Maşaalah çok güzeller. Ben olsam Sellukanın altında otururken, küçük bir karpuzu yumrukla kırar, ağzımın kenarlarından suları aka aka, sadece göbeğini yer, gerisin atardım. Şaka şaka. ![]() ![]() Sevgili Orhan Özbilgiç Dostum, keşke göbeğini yiyip gerisini atacak kadar karpuzum olsaydı. Bende sadece 10 kök kadar mevcut, olan karpuzlarda çok değerli nerdeyse kabuklarını bile yiyeceğiz. ![]() Sellukamın altında koltuklarımı kabartarak cekildiğim resmim bundan bir önceki resimlerimde mevcut. Altındada cidden karpuzun birini yedikten sonra cekilmiştim. ![]() ![]() Şeftalileri bitirdik, evde artı bir buzdolabı dolu halde gelen misafirleri şeftalisiz bırakmamak üzere soğutulmuş bekliyor. ![]() Domatesler bu sene o kadar bereketli ki maşallahı var. Her toplayışta 25-30 kg toplanıyor. Sağlıcakla kal dostum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ozbey Sellukanız cidden adı gibi nazlı büyüyor herhalde. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili farezya Bahcemi ziyaret ederek beni onurlandırdınız. Kemalpaşa tarafına yolunuz düşerse tadlarına bakıp topluyabilirsiniz. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Hatırlarsınız gecen hafta sellukamın her tarafı tomur tomur tomurcuktu, aradan bir hafta geçti tomurcukların bazıları acmış ama yoğunluk yine tomurcuklarda. Sellukamda bazı renkler dikkatimi cekti ( ilk defa selluka çiçeği görüyorum mazur görün ) hani o sellukaya özgü buklelerin mor ve beyazının yanında bazılarının bukleleri açık kahce tonlarında. Acaba bu normalmi? ben kendimce şöyle bir yorum yaptım, bukleler aşırı sıcaktan yandı gibi. Selluka yetiştirmiş arkadaşlar ne yorum getirecek merak ediyorum. ![]() Bu arada görmemişin sellukası olmuş misali o kadar çok resmini çektimki. ![]() Bazıları sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Sellukanın kokusu dedikleri kadar varmış gercekten, geceleri daha yoğun olduğu söylensede, gündüz bile çok güzel ve yoğundu. Kokusu bana biraz hanımelini hatırlattı sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel selluka resimlerinin üzerine zeki beyin siyah karpuzu ballı börek oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifusun ve sevgili satı uğurtan Bahcemi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Selluka benide kendine hayran bırakıyor, o muhteşem kıvrımlar, bukleler, renkler, kokular insanı mest ediyor. İnşallah seneye evimin balkonundada bir kaç tane selluka mutlaka yetiştireceğim. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Selluka ne kadar güzel sarılmış ve cok tomurcuk vermiş, bayıldım doğrusu. Benimki daha yeni acmaya başlıyor, siz bolca koklamaya başlamışsınız. Darısı bana ![]() Güzel bahcenizde, sağlık ve mutlulukla yaşayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo Gecen sene boyu 6-7 metre olmuştu ama bir türlü açamamış ve beni üzmüştü. Bahcede olduğundan kışın arada gittiğimdede kurumuş gibi bir izlenimi vardı bende ümidimi kesmiştim. Baharda birde baktımki sellukam alttan sürgün veriyor, hemen güzel bir dip çapa, hayvan gübresi ve şerbeti verdim, ondan sonrada durdurabilene aşkolsun, şimdi bilmiyorum ama boyu 10 metreyi falan geçmiştir üzeri tomurcuktan inanın gözükmüyor. Dediğiniz gibi darısı inşallah size. Sizde güzel bahcenizde sevdiklerinizle beraber huzurlu mutlu yaşayın. sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatmadündar Sizi burada görmek ne güzel. Yazın toplantı olmadığından görüşme şansıda olmuyor. İnşallah ekimden sonraki aylarda ve toplantılarda görüşürüz. Evet dediğiniz gibi sellukam gercekten çıldırdı her tarafı sürgün tomurcuk ve ciçeklerle dolu. Bu sene bol bol selluka tohumu dağıtacağım sanırım. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sevgili Birol Kardeşim yiyin karpuzları afiyet olsun da bize yok mu siz karpuzları yediniz bize de sellukaların kokusu kaldı seneye böyle olmasın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yücel Canpolat Tarlada hala var bir kaç tane, gelin beraber yiyelim. Karpuzumuzu yerken sellukanın kokusu esintiyle tatlı talı burnumuza kadar gelir. ![]() Hoşcakal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Tekrar teşekkür ederim zeki bey, gecen sene gönderdiğiniz ve sayenizde yetiştirdiğim karpuz çekirdeği için, çocukluğumdaki karpuzlardan tekrar tadmış oldum. Tabii bende çekirdeklerini ayırdım inşallah seneye daha çok ve senin dediğin gibi deşti olarak yetiştiririm. Sellukanın görüntüsüde kokusuda gercekten cok güzel. Sağlıcakla kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sizin Selluka 'yı görünce kendime bir kez daha şaşıyorum .Niye gül gibi sorunlu bir çiçekle ya da buraya hiç uymayan clematis'le uğraşıyorum diye ![]() Üstelik selluka İzmir 'in çiçeği ...görünüşü güzel kokusu muhteşem, işte insanın aklına gelmiyor ki ![]() Sizin ki de çok güzel büyümüş çok ,ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcanaybay Doğrusunu söylemek gerekirse sellukada çok sorunsuz bir çiçek sayılmaz. İlaçlama yaptığım halde kırmızı örümcek başından hiç eksik olmuyor, gecen sene kırmızı örümceğe bir kaç tane sellukamı kurban verdim. Bu sen ise hiç ilaçlama yapmadığım halde maşallah çoştukca çoştu. Belki kırmızı örümcek geldi bir kaç yaprak götürdü ama baktıkı bitirip götüremiyecek bıraktı gitti. ![]() Eğer selluka yetiştirilecekse mutlata kırmızı örümceğe bir çare bulunulmalı yoksa ağustos ayında sonu hüsranla bitebilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Birol abi bahçeni gezdim çok güzel ellerine sağlık.Ben de menderesin çile köyünde şeftali yetiştiriciliği yapıyorum.Tarla sahibine yardım ediyorum.Sana çalışmalarında kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Birol bey ; mesajı yeni gördüm ![]() Teşekkür ederim ,benim herhangi bir çiçek için yerim kalmadı. Siz nerelerdesiniz ,umarım bir problem yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Sellukalar
Renkleri doğaldır,çok güzel açmışlar maşallah.Benimkiler balkonda çiçeklenmedi çok üzgünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|