![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Birol bey, Damla sulama için silifoz filtre,kireç kaynaklı tıkanmalarını önlüyor, ve mikron filtre, kendinden temizlemeli olup kumu ve çamuru tutuyor, sisteme bağlarsan tıkanmalara karşın rahat edersin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sayın bahtiyar02 Bakalım arkadaşlar gelecekmi, gelirlerse kesin söylerim sizin için bir tane yemelerini. ![]() Sayın zeytinci Teşekür ederim verdiğiniz bilgi için. Bana damlama malzemesi satan kişiler ( Gıda çarşısında ) kendin kurarsın sistemi o kadar zor değil dediler, bende kendim denedim kurmaya calıştım ve kurdum. Yerimin ölçülerini ve kaç ağaç olduğunu söyledim onlar bana ona göre malzeme verdiler bunların içinde filtre de var, ama aldığım filtreden memnun kalmadım çok cabuk tıkanıyor, sizin dediğiniz filtreyi sorup araştırıp almaya calışsam iyi olacak. Tekrar çok teşekkür ederim ilginize ve verdiğiniz bilgiye. Sağlıcaklakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Hiçbir kinaye yok Birol bey ![]() Niyetlendiğimiz her organizasyonu yapmamıza rağmen sizin bahçeye gelmeyi bir türlü beceremediğimiz için öyle dedim. Kirazları kaçırdık, şeftalilere yetişsek bari...(ben meyve yemem, toplamak, oyalanmak için söylüyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah şeftali leri kacırmazsınız. Ben ilk şeftalileri bu gün topladım. Bu cins şeftaliler bir ay falan sürüyor. Sonra diğer cins şeftali ler başlıyor ( temmuz un 15 inde falan ) onlarda bir ay kadar sürüyor. Domates,biber her daim var. Sonra bahce dinlenmeye geciyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili turuncuhis Bahçe bahane İzmir gurubu sohbetleri hakikaten şahane. Onun için inşallah bir gün, İzmir gurubu olarak bahceyi ziyarete gelirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden pardon tarladan bazı görüntüler. ![]() Şeftalilerden otları göremez oldum yokmu yardıma gelennnnnnnn. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili almira Haklısın yanlış oldu, şunu demek istedim, şeftali işinden başımı kaşıyamıyorum otlara bakacak zamanım olmuyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kıskandırmak gibi olmasın ama, ben sözü edilen organik ve taze şeftalilerden bol bol yedim. ![]() Yediklerim erkenci şeftalilerdenmiş, diğerleri olduğunda onlardan da sizin için yerim. Hatta belli mi olur, belki de Birol Bey'İn bahçesinde küçük bir toplantı yapar, dalından koparıp yeriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Duydum ki, toplantı varmış. Varmış ama İzmir gurubu davetli sadece. Yoksa o çete içerisinde bizler de varmıyız? Tarih belli mi? Bakarsınız yolumuz düşer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop Şeftalilerdeki randıman çok çok güzel, damlamanın faydalarını görmeye başladım. İnşallah karşılığını dediğiniz gibi alırım şu an piyasa çok iyi. Benim esas beklediğim 15 gün sonra ermeye başlıyacak olan R1 ve 10 numara çeşitli şeftali. İstediğiniz an gönderebilirim. Sağlıcakla kalın. Sevgili Ülker Afiyet bal şeker olsun inşallah bir gün bahcede toplanıp dalından koparıpta yersiniz. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başımın üzerinde her zaman yeriniz var. İzmir toplantısında tarih belirleyip gelelim dedi arkadaşlar, bende cok memnun olacağımı söyledim öyle kaldı kesin tarih belirlenmedi. Ben cetedeki arkadaşları çok seviyorum muhabbetleri sohbetleri harika, tarih belli olursa sizde müsait olursanız gelmenizden cok memnun olurum. Arkadaşların gelme tarihinden önce İzmire yolunuz düşerse Özel olarak beklerim. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Birol bey, Nazar değmesin, sizin bahçeye kuru kütüğü dikseniz yeşerir. Toprak zengin görünüyor. Yoksa, tumolos'dan (Bozdag) akıp gelen çayları eleyip altın bulan ve ilk parayı basan Lidya'lılardan sonra altın çıkaran olmadı da sizin topraklara mı yayıldı ![]() ![]() ![]() Damla sulama otları azaltmanın en iyi yolu sanırım. Sadece damıtıcıların sulandığı yerde otlar gelişir ve mücadele işi azalır. Sizin otlar salma sulamadan mı kaldı? Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Bahtiyar bey Otlar gercekten cok can sıkıcı, domates, biber ve patlıcanların arası sık sık otlanıyor, şeftalilerin arasıda bol miktarda ot oluyor. Ot ilacı atmak istemiyorum şeftalilere zararı olabilir diye. Sağlıcakla kalın Sevgili jineop Güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi inşallah bir gün dalından yemek nasip olur. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahcenin olduğu yer taban olduğundan kuvvetli gercekten. 5-6 metrede iyi su var. ( Elime bir elek alıp altın arasammı acaba. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili Koyu yeşil. Pazar günkü toplantıda sayın memete söyledik toplanalım gidelim diye, Ot yolmaya değil ama dalından şeftali yemek için beklerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Şeftaliler
Şeftaliler kasaya diziliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Ağaç Dostu
|
Kolay gelsin. ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
yakın olsa bizde ot yonmaya geliriz.en son otu İzmirde narlıdere de yonmuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sabah Otlarla ilgili verdiğiniz kaynağı okudum, inşallah deneme fırsatım olur ve size sonucu bildiririm. ilginize çok teşekkür ederim. Sayın fikreteren Sanırım otlarla ilgili sorunuma arkadaşlar ciddi olarak el attı. Bundan sonra otlardan hiç korkmuyacağım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah bahceye gittiğimde gördümkü, Sevgili Güler hanımın verdiği sihirbaz gülü tekrar acmış üzerindede iki üç tomurcuk var, kendisine tekrar teşekkür ederim. Sihirbazın sabahki halini ve acan lilium larla sevgili liliumdan aldığım kokulu liliumları diktiğim yeri şişelerle ayırdım, resimledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Liliumlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanımın Gönderdiği sihirbaz gülü tekrar actı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Birol Bey, ne kadar şanslısınız. Hem istediğiniz kadar ağaç, hem de istediğiniz kadar çiçek yetiştirebilme imkanınız var ve bu imkanı sonuna kadar da kullanıyosunuz. Siz de bu istek ve azim varken, daha çook imrenerek bakarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Nail beyin toplantıda dağıttığı pembe domatesler olmaya başlamış, yalnız dikkatimi ceken bütün domatesler çiftli ve iç içe geçmiş gibi ben ilk defa pembe domates yetiştiriyorum normali bumu acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Yazdım yalnışlıkla resimleri koymadan gönderdim yazıyı şimdi resimlerini gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülker Teşekkür ederim yazdıklarınız için fakat cevrem sizin gibi düşünmüyor ve beni kendi halime bırakmış gibiler. ![]() ![]() ![]() Tarladan al şeftalini ne yapacaksan yap, git evine dinlen, ne işin var bütün gün tarlada diye sitem ediyorlar. Eskiden ne güzel denize giderdin gezerdin tozardın şimdi tıkıldın bir tarlaya kafayı yiyecen diyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|