![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Olsun arkadaşlar biz bildiğimizi yapalım birgün gelecek onlar da belki bu doğru yolu bulacaktır. Ön ayak olmakta fayda var. Ben üniversite de okurken, sırf hobi olsun diye yk yayınlarının satışını yapıyordum. Bir kuruluşa gittim kitaplar hakkında konuşuyorum. Çoğu ilgilenmiyor bile. Oturmuşlar kestane pişiriyorlar, b.sayarda oyun oynuyorlar. Kitaba para verecek durumumuz yok diyor biri ama aynı zamanda akşam alacağı rakıdan bahsediyor vs... Biraz kültür meselesi geri kalanı da yetiştirilme derken insalarımız boş ve mutsuz yaşıyor. Aynı şey çiçekler içinde geçerli. Hem mutluluk verici bir hobi hem de doğaya verdiğimiz zararlar için bir özür dileme bence bizimkisi. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Paketlerinizi kargo ya verirken kesinlikle içinde bitki olduğunu söylemeyin elektronik vs uydurun birşeyler. Bu arada kargo şirketlerini de kötülemeyin bozuluyorum ama her işin zorluğu var ve kargo şirketleri de sadece insan gücüne dayanıyor |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Sevgili nevsune kaktüsüm geldi çok teşekkürler. Bu tombik kaktüsün türü anladığım kadarıyla kaynana yumruğu... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Güle güle büyütün. Umarım, değmiştir. Aslında sonradan pişman oldum. Böyle tek bir bitki için masrafa değer mi diye düşündüm. Keşke yanında başka türlerden bitki ya da tohum ekleseydim. Neyse sözüm olsun, alacağım tohumlardan ekme zamanında mümkün olduğunca çok kişiye ve çeşitlerle göndermeye çalışacağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim değmez mi siz yolladınız sonuçta.Çok sağolun.Ben halimden memnunum.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ataser kargom geldi çok teşekkür ederim. Bu kaktüslerin türleri burada var mıydı göremedim.Bana yolladıklarınızı nasıl ekeyim ve ne yapayım beni yönlendirebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Uğramayalı ortalık ne güzel fıkır fıkır olmuş, kargo şirketleri kaktüsçülere çalışır olmuş Uzaktan takip edip kıskanıyorum.Malumunuz, yoğunluktan üç paketi yollamam bir ayı buldu. İş ve hayat düzene girer girmez dadanacağım başınıza ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben de uzun zamandır bakamamıştım. Hakikaten kargo firmaları ile çok sorun yaşanıyor. Eve geldiklerinde bulamazlarsa özellikle paketi temin etmek çok zor oluyor. Bir keresinde gelmişler evde yokmuşum bunlar da not bıraktıkları o kağıdı sitenin girişine fırlatıp atmışlar. Apartmanın içine bıraksalar anlarım ama site kapısına yani bahçe kapısına kağıt mı bırakılır? Bunu söyleyince de hatalı benmişim gibi de azar işittim. Saygısızlık heryerde var artık .İş sorumluluğu denen şey çok eskilerde kaldı anlaşılan. Neyse inatla düzgün kalmak için çabalıyoruz işte. iyi ki sizler gibi dostlar var da hobilerimizi paylaştıkça bu dostluk katmerleniyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Darla, diğerlerine ne yapılıyorsa aynısını yapmakta fayda var bence ama bunlar sukulent olduğu için güneşte kurutmak sanırım çok da uygun olmayacaktır. o yüzden bence kuru harca ekip biraz beklemekte yarar var. Bu arada nevsune valla çok teşekkürler , şahane bir kaktüsüm daha oldu ![]() ve paket de çok iyi olmuş yeni bir fikir oldu bana bu ![]() Bugün bir seradan kaktüs aldım bir miktar tanesi 1 ytl den ![]() Nasıl diye sormayın ama sorun da anlatayım ![]() Seracı amca, pek çok renkli aşı kaktüsü doldurmuş viyollere müşteri bekliyor, bende uyanık bir şekilde en irisini ve altındaki anaç gövdeden yavru çıkmış olanı aldım kenara koydum. Amca daha ilk hamle de bunun aşısını düşürdü üstünden, ya yazık oldu filan dedim, daha yarım saat önce aşıladım ondan düştü ama evde olur bu dedi ![]() o sırada kenarda kalmış ve renkli albenili kaktüslerin yanında ezilmiş kaktüsleri sordum sana 1ytlden vereyim dedi, ama biliyor ki almam onları ne öyle dikenli dikenli filan diye. Bir yandan da oğlum gene formunda baba kactüs kactüs deyip duruyor ver amca o zaman onları dedim aldım 5 tane birden(zaten 5 tane vardı). Neyse aşısı kopana baktım, amca üstteki renkli olanı oymuş kabak gibi diğerinide sivriltmiş sokmuş içine ![]() -amca dedim bu tutmaz bence -ben ormandan emekliyim ömrüm kaktüsün içinde geçti tutar tutar hatta tuttu bile dedi başka lafa ne gerek var değil mi? amcam sanki meksikanın ormanlarında memurmuş gibi uzman olmuş zaten ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Arkadaşlar aramızda bir kargocu var. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benim elimde 2 adet 4 yılda bir açan aloe vera yavrusu var. Adresini özelime yazan 2 arkadaşa hafta içi yollayacağım. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın selenn sizde değildiniz ,kendisi çok hoş bir kırçeiçeği adıyla anılır hehehehe![]() Bu arada sayın kagan çok teşekkür ederim, ama neden ödemeyi kendiniz yaptınız tabi aynı şey sayın selenn içinde geçerli. Mahçup ettiniz beni valla çok sağolun. Bu arada sayın kagan bir paket yapmış arkadaşlar, hani uzaya yollasanız gider inanın. tekrar teşekkürler tüm dostlara ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni yerlerine yerleştiler bile tekrar çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn ataser kargo bugün ulaştı. Aslında dün gelmişler ama arkadaş kağıt bırakmamış falan neyse bugün tekrar getirdiler. Üzülerek söylüyorum biberler sizlere ömür onların neminden poşetteki bibercikler de nasibini alarak sizlere ömür. (malum burası çok rutubetli küflenmişler)Sadece ufak kırmızı biberleri,bazı tohumları ve kaktüsü kurtarabildim. Kalanchoe yoğun bakımda Olsun kalan sağlar bizimdir, çok çok teşekkür ediyorum.![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Siz hiç üzülmeyin, hepsini telafi ederiz Sağlam kalanları siz bana yazın özelden, eksik kalan biberlerin tohumlarını kurutup yollarım size Kaktüslerden tutmayan olursa onları da telafi ederim, çan biberinden de tohum ayarlamaya çalışırım sanırım bu aralar biberler pazarda gene boy gösterirler. çözemedik şu kargo işini ama bakalım hayırlısı: ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet ya çok hoş bir sepet olmuş tebrikler ![]() Gözyaşı çiçeği derlerdi o bitkiyede eskiler hani ağlıyor gibi ya ![]() bu arada sayın M.sema bu güzellerden çelik isteme şansımız var mı acaba ???? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Hani der iseniz eğer ****** hangilerinden istersiniz diye bunlardan isterim diyecektim ![]() Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 12:50 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Selamlar Sevgili M.Sema senin de kaktüslerin çok güzeller. Kaktüslerini nerden aldığını öğrenebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Sayenizde birçok kaktüs türü gördüm . Ne büyük bir alemmiş bu kaktüsler alemi ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mernis dediğim gibi Ankara'da ufak bir çiçekçim var ordan alıyorum.Ancak İstanbul'da sizin seçenekleriniz daha fazla.Hem benim Babannem ve halamın çiçeklerinden gördüğüm kadarıyla İstanbul iklimi sebebiyle çiçek yetiştirmeye daha müsait. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Istanbula gittiğimde bauhause dan çeşit yapacağın 5 ile 7 ytl arası çeşir çeşit kaktüs vardı almadım pişmanım , gittiğimde enaz 10 tane alacağım çok pişmanım çok ya çoguda tomurcuklu çiçek açmaya hazır ve hepsininde yavrusu vardı bölünmeye hazır , neyse bekle beni İs taan bul .... ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ephesos, migroslarda da vardı kaktüs bende geçen hafta oraya baktım ama tüm saksı bitkisi grubunu hatta saksıları bile kaldırmışlar. Aynı durum carefourlarda da yaşanıyormuş, sanırım işletmeler canlı bitki işinden sıkıldılar. Hem bakımı zor geliyor hemde dayanmıyor sanırım soğuk ve karanlık ortamlarında. Umarım bauhuse da bu anlayışa uymaz. Benim umudum koçtaş, o ısrarla devam ediyor canlı bitki satışına. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Satın Ataser ve Sayın Sonreis66 aloeveralarınız bugün yola çıkıyor. Sevgiler. Düzenleyen darla : 20-08-2007 saat 11:37 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kagan Bey Merhaba; Sizin yakışıklı Kalanchoe'nin resmini yolluyorum. Benim iş yerindeki teşhir ettiğim bir vitrayın arkasında duruyor. Baya da ışık alıyor orası. Kalanchoe biraz biraz kendine geldi bugün. Sabah biraz da su verdim toprağının kuru olduğunu gördüm çünkü Gayet sağlıklı mutlu görünüyor sanırım ama biraz daha canlanmaya ihtiyacı var. Resmini yolluyorum, bakalım siz ne diyeceksiniz.Bu arada küçük Gymnocalycium baldianum da büyüyor biliyor musunuz? Ortasından yeni minicik dikenlerle birlikle yumrular çıkartmış, çok şaşırdım doğrusu. Teşekkürler tekrar. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ataser ve Sonreis66 aloeveranız yarın elinizde... |
|