agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas
(https)

Beğeni Düzeni1055Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2007, 01:41   #1
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2007
Bende resimlerini paylaşmayı çok istiyorum ama fotoğraf makinesindeki problem devam ediyor. Menekşemehtap çok güzel kaktüsler geçecek eline. Ben görünce çok sevindim doğrusu. Salonum kaktüs bahçesine döndü. ****** yeni başlayan biri için. Onları büyütüp arkadaşlarımla paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Artık eşim ve oğlum yeter demeye başladılar. Bende birde seradan getirttireceğim başka istemem dedim. Koskoca bir yalandı . Kaktüs görünce dayanamıyorum. Tüm kaktüslere sahip olmak istiyorum. Geçen gün yemeğe gittik. Restorantta güzel 2 tane kaktüs gördüm. Satın almak istedim. Restorantın sahibi hediye olduğu için satamayacağını söyledi. Ankara'dan arkadaşı göndermiş. Kaktüs çılgınlığımın boyutunu düşünün artık.
Günsu kaktüslerin ne güzelmiş. Güle güle büyüt.

mehtap051 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2007, 09:52   #2
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
Teşekkür ederim canımAl bendende o kadar burdaki kaktüsleri çiçekleri gördükçe daha bi bitki sevdalısı oldum,orkideydi afrikamenekşesiydi derken şimdide pulmeriaya taktım,tabi bu arada mumçiçeğini ve bir gecelik gelinçiçeğini söylemeyi unuttum

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2007, 18:00   #3
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2007
caretta bitkilerim bugün elime geçti.Çıldırmamak elde değil ne güzel şeyler onlar öyle ya mini mini pıtırcıklarım benim, hemen saksıladım resimlerini çekip bu gece eklerim carettanın gönlünden kopanları. Tekrar teşekkür ederim.

menekşemehtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2007, 18:03   #4
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Bu arada sanırım çoğu sukulent cinsi isimlerini bilmiyorum tabi araştırmaya başlayacağım en kısa zamanda. Bu arada hiç birine su vermedim dediğin gibi kuru ve sıcak bir ortamda dinlenmeye alındılar. Bir kaç bitki hakkında sorularım olacak ama resimle beraber soracağım anlatması zor olur bu türlü. Bu arada kargo ücretini de ödeyerek beni çok mahçup ettiniz zaten bir sürü yavrunuzu paylaştınız keşke benimde bir katkım olsaydı. Tekrar teşekkür ederim caretta.
Sevgiyle kalın.

Düzenleyen menekşemehtap : 15-12-2007 saat 01:36
Eski 15-12-2007, 01:41   #5
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Sevgili caretta'nın gönlünden kopanlar yeni evlerindeler. Gelen kaktüslerin hepsini bir araya topladım yerden tasarruf için. Bu arada isim olarak sadece leş kaktüsünü biliyorum diğer kaktüsler çok minik olduğu için çıkaramadım. Diğerleri benim umduğuma göre sukulent türü, sanırım ilgili başlıkta aramalarımı yapıp isim tesbitinde bulunmalıyım. Bu arada hiç birine su vermedim.Umarım sorun olmaz kaktüsler değilde diğerleri için endişeliyim.Versem mi acaba?

Eklenen Resimler

Eski 15-12-2007, 09:35   #6
Ağaç Dostu

caretta's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Galeri: 121
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşemehtap Mesajı Göster
Sevgili caretta'nın gönlünden kopanlar yeni evlerindeler. Gelen kaktüslerin hepsini bir araya topladım yerden tasarruf için. Bu arada isim olarak sadece leş kaktüsünü biliyorum diğer kaktüsler çok minik olduğu için çıkaramadım. Diğerleri benim umduğuma göre sukulent türü, sanırım ilgili başlıkta aramalarımı yapıp isim tesbitinde bulunmalıyım. Bu arada hiç birine su vermedim.Umarım sorun olmaz kaktüsler değilde diğerleri için endişeliyim.Versem mi acaba?
Beğendiğine sevindim MenekşeMehtap.. Yalnız ben isimleri konusunda çok cahilim ve hepsinin kaktüs olmadığını buradaki foruma üye olunca öğrendim.Yine de gönderirken her saksıdan alıp büyüklü küçüklü koparıyorum..Tutmayabilecekleri için bazı küçüklerden bir kaç yaprak vardır.Ya da dalı olabilir.O şekilde hesaplayarak koydum

Benim kaktüslerimin bazıları çok küçük ayırmak çok zor oldu.Onları çoğaltmam lazım.Böylece biri giderse elimde yine de örnek kalsın.Ben de bugün Ekin97 nin gönderdiklerini çekip koymak istiyorum

Küçük olanlarını da toprağa dikersen tutacaklardır.O kaptan çıkan hiçbir parçayı atma bence

Düzenleyen caretta : 15-12-2007 saat 09:38 Neden: kelime eksikliği
caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2007, 12:39   #7
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Caretta gönlünden çok güzel çiçekler kopuyor. Bende kutuyu açıpta o güzellikleri görünce neredeyse delirecektim. Hemen eşime saksı aldırdım ve saksıladım. İnan o kutudan çıkan en küçük parçayı bile özenle diktim. Menekşemehtap ta eminim hepsini dikmiştir. Tekrar teşekkürler.Gönlüne ve eline sağlık.

Eski 15-12-2007, 13:03   #8
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Hiç atarmıyım eğer tutarsa onlarda bir hayat benim için hepsini diktim hiç şüpheniz olmasın. Çoğununda isimlerini buldum böylece bakımları hakkında araştırmaları kolaylıkla yapabileceğim.

Eski 15-12-2007, 14:56   #9
Ağaç Dostu

fevziye's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2007
Galeri: 134
Menekşemehtap kaktüslerini ve sukulentlerini güle güle büyüt. Bence hemen hemen hepsi tutacaklardır.

fevziye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2007, 16:54   #10
Ağaç Dostu

caretta's Avatar

Ekin97' den gelenler..

O gün kaktüsler geldi ve ben gece gece çıkıp onları saksılarına diktim.Sonra ertesi gün düşüp ayağım burkulunca bahçede masada kaldılar.Ardından yağmur yemişler sadece birini, benim hatamdan dolayı - çünkü yağmur yağacağını düşünemedim, ıslanmışlar- kaybettim.Diğerleri sizinde göreceğiniz şekilde gayet iyi Evde ne kadar çatlak,sapı kırık kupa varsa hepsini doldurdum..Şimdi balkondalar,artık ıslanmalarına izin vermiyorum

Eklenen Resimler

Eski 15-12-2007, 16:57   #11
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Sn.ekin 97 kaktüsçükleri kargoya verdim, umarım sağ salim eline ulaşırlar,kaktüs deyince ordaki kız güldüay bişey olmaz dimi dedim üzerine kırılacak yazalım dedi.Güle güle büyüt inşallah,pazartesiye elinde olacaklarmış. buraya yazarsın dimi merak ediyorum çünkü iyi paketlediğimi düşünüyorum ama bilemiyorum yinede

Eski 15-12-2007, 17:48   #12
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Bunlarda benim kaktüslerim.Eşim saksılarken bana yardım etmişti.Yanlışlıkla leş kaktüsü ile yılbaşı çiçeğini aynı saksıya dikmiş. yapayım.Hemen saksısını değiştireyim mi, yoksa dursun mu?

Eklenen Resimler

Eski 15-12-2007, 17:50   #13
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

birde bu kaktüsüm var.

Eklenen Resimler

Eski 15-12-2007, 18:02   #14
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Mehtap051 kaktüsler harika gözüküyor.Bu arada 3.resimdeki beyaz tüylü kaktüsüne bir gramda olsa su verirken çok dikkat et. Aynısından bende de vardı gramla su verdiğim halde kısa bir sürede kökü eridi su içinde kaldı.

Eski 15-12-2007, 18:31   #15
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Çok şekerler en son gösterdiğin hiç açtımı ne renk

Eski 15-12-2007, 20:15   #16
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Çiçek var şu anki resimde.Ama ben iyi çekemedim galiba.O yüzden işaretledim.Çiçeği sarı.Ama çiçeği 3-5 gün açıktı sonra kapandı.Yanlız 3 tane daha tohum var.Yakında açar herhalde

Eklenen Resimler

Eski 15-12-2007, 20:18   #17
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Birde bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?

Eklenen Resimler

Eski 15-12-2007, 23:02   #18
Ağaç Dostu

sinaninci1's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 Mesajı Göster
Birde bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
Sordugunuz sorunun cevabı, bu konun baş sayfalarında var, yörelere göre ismi degişiyor, katırtırnagı ve kaz ayagı gibi degisik isimlerde adlandırılıyor.
Altaki linkten 138 nolu mesaja bakabilirsin.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=5219&page=25

Saygılar

sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2007, 00:39   #19
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Evet Mehtap halk dilindeki isimlerini ataser ve sinaninci söylemişler.Latince ismini araştırıyorum bende.

Eski 16-12-2007, 01:31   #20
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Evet, onun çiçeğini bodrumda metroya gitmiştik orda görmüştüm aynı keditırnağı dediğimiz çiçeğin büyük versiyonu gibi, rengide sıklamen çok hoştu

Eski 17-12-2007, 23:41   #21
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Menekşemehtap çiçeğin adını öğrenince bilgi bulmak istedim.Yine bizim sitede buldun.Aşağıdaki linkte latince adı ve çiçeğin resmi var.Sanırım yanılmıyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=105

Eski 18-12-2007, 01:26   #22
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2006
Galeri: 31
Bunlarda benim minikler...

Eklenen Resimler

minka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2007, 12:32   #23
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Ne kadar güzeller Güle güle büyütün..

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2007, 20:55   #24
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Minka kaktüslerin çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Caretta sana da iyi yolculuklar. Ataser caretta kaktüs çeliği alırken biz kaktüs delisi arkadaşlarını düşünüp epeyce alır bence. Bende herkesin bayramını kutlarım.

Eski 24-12-2007, 15:55   #25
Ağaç Dostu

caretta's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 Mesajı Göster
Minka kaktüslerin çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Caretta sana da iyi yolculuklar. Ataser caretta kaktüs çeliği alırken biz kaktüs delisi arkadaşlarını düşünüp epeyce alır bence. Ben de herkesin bayramını kutlarım.
Geldim )
Ne yazık ki bizim kadar kaktüs sevenlere ait bir balkon ya da bahçe görmedim.Ya da oraları çok soğuk olduğundan herkes içeri almıştı.

Burada bulduğum ve paylaşmayı düşünür mü diye soracağım ( aşağıdaki resimlerde göreceksiniz ) balkonu bayram öncesi keşfettim.İlk fırsatta soracağım ve gördüğünüz ütülerden değişik bir uygulamayı ben de yapacağım

İki kargom var ve onları da gönderdikten sonra bahara kadar başka paylaşımda bulunmayacağım.Çünkü kaktüsler dışarıda olduğundan -hepsini balkona almam mümkün değil- görüntüleri çok kötü..

Darla ve Vildan Sönmez kargonuzu en yakın zamanda gönderiyorum.

Kızkardeşime de küçük bir paket kaktüs çeliği götürdüm Artık o da kaktüs kardeşimiz )

Eklenen Resimler

Eski 24-12-2007, 16:16   #26
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Güzel bir yer keşfetmişsin caretta Bende eşimin halasında bir sürü tür gördüm, bize pek uzak oldukları için gidemiyorduk ama bayram vesilesi ile gittiğimde balkonunda 1 metreyi geçen neredeyse ağaçlaşmış Aeonium arboreum atropurpureum, baya bir büyüyüp yayılmış cotyledon ladysmiths ve değişik sukulent türleri gördüm. Bende varlar gerçi ama büyümüş hallerini görmek güzel oldu.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2007, 19:52   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Galeri: 12
Ben de bir yer keşfettim bu bayramda. Bugüne kadar niçin gitmemişim anlamadım. Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzakliktaki Trilye, doğal sit alanı. daracık sokaklarında gezerken, bir film setinde hissediyorsunuz kendinizi. Bugune kadar pek cok uygarligin bu topraklarda yasadigi söyleniyor. Eski Yunanlilar, Frigyalilar, Lidyalilar, Persler, Makedonyalilar, Romalilar, Bizanslilar ve Osmanlilar. Neyse dostlar, bunlar bir yana, en çok dikkatimi çeken tüm evlerin balkon ve avlularından çiçeklerin taşıyor olması. Üstelik de sukkulent ve kaktüse çok meraklılar. Pek çok köy, kasaba gezdim, gerçekten bu özelliği hiçbirinde görmedim. İşte birkaç fotoğraf

Eklenen Resimler

esen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 13:17   #28
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Bu bahçeyi tarif ederseniz Trilye'ye yolumuz düştüğünde uğrarız

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esen Mesajı Göster
Ben de bir yer keşfettim bu bayramda. Bugüne kadar niçin gitmemişim anlamadım. Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzakliktaki Trilye, doğal sit alanı. daracık sokaklarında gezerken, bir film setinde hissediyorsunuz kendinizi. Bugune kadar pek cok uygarligin bu topraklarda yasadigi söyleniyor. Eski Yunanlilar, Frigyalilar, Lidyalilar, Persler, Makedonyalilar, Romalilar, Bizanslilar ve Osmanlilar. Neyse dostlar, bunlar bir yana, en çok dikkatimi çeken tüm evlerin balkon ve avlularından çiçeklerin taşıyor olması. Üstelik de sukkulent ve kaktüse çok meraklılar. Pek çok köy, kasaba gezdim, gerçekten bu özelliği hiçbirinde görmedim. İşte birkaç fotoğraf

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 13:23   #29
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Bayramda üyelerimizden Norex'in evinde kaktüs ve sukulenler görmek sürpriz oldu Kendisi bambu ve etobur takıntılıdır.Şimdi o da kaktüslere bulaştı.Bir arkadaşından 7-8 minik saksı hediye gelmiş,benim payıma da saksı kenarında dökülmüş iki yaprakla,kopmuş bir boğum düştü.

Eklenen Resimler

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 14:22   #30
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Sn ekin 97

Size nasıl ulaşacağımı bilmiyorum 15.12 07 itibariyle gönderdiğim kaktüslerin eline geçmedi, dün özeline mesaj yazdım ama galiba gözünden kaçmış, ve bugünde artık mng şubesinden alınmazsa geri gelicek

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026