![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Mehtap hanım, resimde gözüken 1 tek çıplak ampul donmalarına mani oluyor aslında onun ısısı bile biraz işi çözüyor, ama havalar soğursa her kata 1 tane düşünüyorum sadece akşamları yakmak gerekeceği için çok da sorun olmayacak maliyet anlamında. Aslında daylight türü tasaruflulardan kullanmak lazım bitkiler faydalansın diye ama onların da ısısı yeterli olmuyor. Bu arada bu resimdeki kaktüslerin en fazla yarısı benim satın aldığım kaktüslerdir. Kalanı kaktüs delisi dostlardan geldi, inanın insanlar bir amaç uğruna bir araya gelince yapılamayacak hiçbirşey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Atıl bey sizin yeriniz de o seraya sahip olmak için neler vermezdim.Ama azimliyim 1 seneye kalmaz bende 5,10 katlı bir raf bulurum o zaman kaktüslerimizi yarıştırırız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Esra hanımın gönlünden kopup bana gelen o eşşiz güzellikler isimlerini bilmiyorum ama bulurum inşallah.Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum.Acele ile hepsini plastik bardaklara diktim biraz düzelsinler ilk bahara kadar ellemeyeceğim daha sonra saksıya geçerler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Merhaba Mehtap hanım, özellikle telefonla haber vermelerini rica etmiştim ama aksilik işte, neyseki sağ kalmışlar. Tutmayan olursa haber verin tekrar göndereyim ![]() Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Amanında amanın neler gelmiş ![]() güle güle büyütün ![]() ![]() Bu arada ben de o bir sene boyunca eylemlerime devam edeceğim doğal olarak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Menekşemehtap kaktüslerin pek şirin.Esra Hanımın eline sağlık.Çok güzel kaktüsler göndermiş.Güle güle büyüt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
|
Mehtapcığım teşekkür ederim evet hepsi birbirinden güzel valla birde isimlerini bulabilsem tam iyi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım kaktüslerin en kötü tarafı latince adları.Hem söylemesi hemde araması zor.Gerçi ben kaktüslere kendimce isimler koyuyorum.Örneğin mammillaria prolifera kaktüsüne üstündeki kırmızı çiçekleri bibere benzettiğim için kırmızı biber kaktüsü,sana gelen pamuk gibi olan kaktüse pamuk şeker kaktüsü diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar nihayet benim kaktüsümde açıyor. Mammillaria prolifera kaktüsüm çiçek açıyor. Tam açsın hemen sizlerle paylaşcağım. İlk gördüğümde üstündeki kırmızı bibere benzer çiçeği zannettim ama bu sabah baktığımda çiçek olduğunu farkettim. Sanırım sarı çiçek açıyor. Darısı kaktüsünün çiçek açmasını bekleyen arkadaşlara. Çok mutlu oldum ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
İlkin bende çok sevindim. Kaktüsün çiçek açması ne güzel duyguymuş. İnşallah diğer kaktüsleriminde açtığını görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
Mehtapcığım gözün aydın aynı kaktüsten benimde var.İsminide senden öğrenmiştim zaten Atıl bey göndermişti.Umarım bende o güzel çiçeklerini görürüm.Bu arada 472 numaralı mesajındaki resminde o küçük minicik kırmızı tomurcuğu gözüküyordu.Demek açması bugüne kısmetmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
|
Menekşemehtap bu kaktüsün çiçeği o kırmızı tomurcuklar değil. Onlar duruyor. Bu çiçeğin tomurcuğuda kırmızı tomurcuk gibi ama bunlar yeşil oluyor. Yanlış anlamadıysam kırmızı tomurcukları sen çiçek zannetmişsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Evet o tomurcukları çiçek zannetmiştim.Peki onlar ne tomurcuğu o zaman? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Amanınnn inanamıyorum, harikalar. Masallah masallah. Gurbuz ailesinin neden fotograf makinesi yok ve bunlari cekip bize yollamiyorlar? Aşkolsun yani. Bu arada Celal Bey siz ne zaman gittiniz çektiniz bu resimleri? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Mucip beyin serasımı var! ismi ne ve nerede??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
İlkin, bugün çektim, dipladenia çeliği yollamamı istersen özelden adresini gönder. İnanmayacaksın ama Mucip Bey şu anda yanımda. Çelik ürettik. Mucip Bey'in serası Yalova'da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Menekşemehtap kırmızıların ne olduğunu bende bilmiyorum. Belkide bu kaktüsün iki çiçeği var. Çünkü o kırmızı biber gibi çiçekler duruyor. Şimdi sarı açacağını düşündüğüm çiçek geliyor. Bir an evvel fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size inanmıyorum işte şimdi kıskançlıktan çatlayabilirim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
Anladım Mehtap en kısa zamanda görmek isterim çiçeği.Bu arada arkadaşlar Mucip bey sipariş alıyormu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
|
İlkin buna çok sevindim zira günlerdir Taner beye ulaşamıyordum.Yeni türler var almak istediğim umarım kendisinde vardır.Bu arada İlkin size gelenlerin msj numarasını yazabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim İlkin hemen bakıyorum onlara ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
|
Menekşemehtap bu kaktüs benim değil ama sana fikir vermesi açısından yolluyorum. Fotoğraf makinesindeki problemi giderir gidermez kendi kaktüsümüde yollarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Menekşemehtap ben sana yollayacağım bundan.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |