![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Sayın Merlict, Güzin Çakar ve Cymbelina arasında geçen konuşma sanırım bu form tarihinin en bilgilendirici metinlerinin ortaya çıkmasını sağladı. Her üçüne de çok teşekkür ediyorum. Atlanan tek nokta soğukla ilişkisi... Sayın Cymbelina sanırım yaşadığı şehir sayesinde bu soruya gerek duymamış. Ben Ankara'da yaşıyorum. Havalar malum. balkonum camla kaplı. -12ye düştüğü gece kontrol için bıraktığım cam şişedeki suyun donmadını gördüm ama bu sıfırın altına düşmediği anlamına da gelmiyor. 3 yaşındaki iki limon için alternatiflerim çok kuru havası olan salonum ve bu balkon. Şu an saksı değişimlerini de yapmak istiyorum. Sizce salonda mı durmalılar değişimden hemen sonra yoksa sabahları 11e kadar güneş alan balkonumda mı? Limon en fazla ne kadar soğuğa dayanabilir? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
![]() Arkadaşlarımız daha iyi bilir ama ben ne yaptığımı söyleyeyim. Benimkiler hep evde salon camında, özellikle güneş alması için gayret ediyorum. Bunu net, zirai bir bilgim olduğundan değil bugüne kadar (buraya üye olmadan önce de) hep narenciye türlerinin Akdeniz ikliminde - sıcak bölgelerde yetiştiğini kulaktan dolma da olsa duyduğumdan yaptım. Zihnimde narenciye türleri hep Antalya ve civarı ile özdeşleşti Ama bu elbette diğer yerlerde yetişmez demek değil ki forumda da görüyoruz. Ben bir heves çekirdekten deneme maksatlı ekmiştim, hele o ilk çimlendiklerindeki yemyeşil halleri ne güzel oluyor. Ben pek iyi bakamadığım ve bilmediğim için 1,5 - 2 sene olmasına rağmen 612 nolu mesajdaki gibi bile değiller. Öyle olabilseler keşke Ankara ile Eskişehir arasında bir fark yok iklimsel olarak, sıcaklık olarak. Ben yazın bile o Antalya sıcaklığına erişeyim maksadıyla - camın içinden geçen güneş ışığı ile sıcaklık daha da artacağı için gene yazın da evde tuttuğum oldu - bu doğrudur ANLAMINA GELMEZ, ben hatalı da olsa böyle yaptım bir ara Bir sebebi de balkonda çok çabuk bit-böcek musallat olur diye korkmuştum, boşunaymış, evde de oldu Bir de evdeler ya hep, artık o kadar alıştılar, çıkınca üşürler uyum sağlamayazlar diye bile saçma endişeler taşıyabiliyor insan. O da, fazla bağlanmaktan limona. Ki doğru yetiştiremediğimden büyümediler.Ben olsam ev koşulları uygunsa evde tutardım kışın, kıyamazdım yazdığım gibi. Ancak, benim sözlerimin tavsiye mahiyetinde bir bağlayıcılığı yoktur, siz hocalarımızı dinleyin ![]() Düzenleyen Cymbelina : 31-01-2013 saat 21:25 Neden: ilave |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sevgili Cymbelina, ''camın içinden geçen güneş ışığı ile sıcaklık daha da artacağı için gene yazın da evde tuttuğum oldu -bu doğrudur anlamına gelmez''-Doğru değil zaten.Cam, güneş ışınını tamamen geçirmez. Sıcaklık daha çok artmaz. ''Bir sebebi de balkonda çok çabuk bit-böcek musallat olur diye korkmuştum, boşunaymış, evde de oldu''-Evde, hava sirkülasyonu yoksa ayrıca küf, mantar gibi başka sorunlar da ortaya çıkabilir. ''evdeler ya hep, artık o kadar alıştılar, çıkınca üşürler uyum sağlamayazlar''- Uygun mevsimde çıkarırsanız, biraz bocaladıktan sonra hızla toparlanırlar. Sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ama Sayın Çakar reca ederim, yani bana kalırsa camdan geçen güneş ışığı ile camın önünde ısı daha da artıyor, yani bana öyle geliyor???? Bu da mı gol değil?? Ayrıca bana sıcak gelmesi haricinde, hani ışık mercekten geçince ısı artar, o hesap yani öyleymiş gibi geliyor, gerçi cam mercek gibi bombeli formda değil ve mercekten farklı ama olsun Ben yazın limonlarımı balkona çıkarıp battaniye atarmışım üstlerine Neyse, bu böyle olmayacak, sizin tez vakit bizim evi teftişe gelmeniz lazım bu durumda, bitki koçum olarak![]() Valla ben şaşırdım artık nereye koyacağımı limonları, pencere önü kaloriferin üstü - kuru hava???. Pencereden uzaklaştırsam ışık alabilir ama ısı olmaz. Ne yapsam? Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
Sayın Emre ilhan,, Hoşbulduk, Heyecan yapıp biraz içiçe yazdığım doğru,forumu 1 yıldır takip ediyorum, fakat uyardığınız kadar keşke 1-2 soruma cevap verebilseydiniz aranıza yeni katılmış birisini demoralize etmemiş olurdunuz,forum o kadar samimi bir havadaki,, sanırım bunun için rehavete kapılıpta bu kadar karman çorman yazdım,,ayrıca türkçeyi doğru kullanın derken hatamı aradım,''deniycem'' kelimesine istinadenmi yoksa virgül,nokta, yımı kastettiniz anlayamadım,, Kusura bakmayın ben 55 yaşındayım bazı imla hatalarını istemedende yapmış olabilirim,okul sıralarını çoktan unuttuk,ancak bu kadarını becerebiliyorum,,bu şekilde değerlendirip anlayacağınızı umut ederek,her ne kadar kusur işlediysem affola,,saygılar,, |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın deepman, hoşgeldiniz Sayın Emre İlhan kuralları hatırlatmış, lütfen demoralize olmayın, üzülmeyin. Sorularınızın yanıtını bilemiyorum şahsen ama gene de yardımcı olmak isteriz arkadaşlarımızla Mesajınızı düzelt butonu ile tekrar düzenleyebilirsiniz Alıştıkça daha da kolaylaşacaktır inanın. Bizler de yardımcı olmaya çalışırız.Düzenleyen Cymbelina : 01-02-2013 saat 04:39 Neden: düzeltme |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|