View Single Post
Eski 31-01-2013, 00:23   #604
deep_man
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2012
Aranıza yeni katıldım ama forumu takipteydim,,hepinize selamlar,
izmirdeyim,,hatay noktada bana ait 125 mt bahçem var,,bilenler bilir,toprak rengi kırmızı ilginç olanı ise toprak derinliği 50 cm,her yer için aynı,,altı sırf kaya, burayı 3 sene önce aldım,sadece bahçesi bana ait olduğu için,

Bahçe evimin yaşam alanı sayılır,sadece benim daireden geçiliyor,sokakla veya yandan , veya ap, içinden hiçbir giriş yok, sadece öyle bir durum tek olarak yapılmış zamanında toprak sahibi tarafından,ap girişi tarafından yuksek girişteyim,,arka tarafa doğru oturma odasından toprak seviyesine ve bahçeye çıkılıyor,yani evin bir bölümü olarak,,sıkıntıda burda başlıyor,,

Aldığım kişi sağolsun hiç bakmamış bahçeye 15 senelik otlarr devamlı üst üste yeşermiş birbirinin üzerine yatarak kurumuş,ellerim patladı temizledim,baktım olacak gibi değil, etrafı açıktı hem emniyet ,hemde görünüş bakımından kafes telle çit çektim,,sıra toprağa gelmişti,zorda olsa burdanda edindiğim bilgilerle devasa büyüklükteki 12 lt çuvallarla 10 çuval perlit karıştırdım,3-5 mm olanından,bu arada badem den meyve fideleri aldım yarı bodur,15 kadar 4/3 ne onları diktim,

Diğer kalan yere domates,biber,patlıca,salatalık,diktim bunları çok güzel yetiştirdim ve yedik,o sene ödemişten bi çiftlikten 5 çuval tırnak tersiydi galiba onları yedirdim toprağa,,Geçen sene meyvelerden erikler (3 adet), şeftali, kayısı, elma, ceviz, portakal,mandalina,ayva, armut, dutlar,azda olsa meyve verdi,içlerinde tek verimsiz olan maalesef üzerinde meyveleriyle aldığım 7 veren limonum ve kamkat oldu ,,bende onları bahçeden çıkarıp saksıya diktim,,,ne yaptıysam toprağı anlayamadım,

Geçen sene kasım ayında pazardan tanıştığım çiçek ve gübreli toprak satan bi köylü arkadaştan bayındırdan 35 çuval (60 ar kiloluk çuvallardan) gübreli karışık toprak getirttim,masrafını hiç sormayın,emekli maaşım gitti valla, zaten eve sokması arka tarafa bahçeye taşımasıda cabası,her bir ağacın altını 1 mt çapında oyarak köküne dokunmadan açıp 50 cm sonra gelen kayaları murçla kırıp biraz daha derinleştirerek,1,5 çuval karışımı her bir ağaca yerleştirdim,meyvelerden hemen cevap geldi,geçen ay vişne çiçek açtı, meyveye yattı şeftali çiçeklendi,dutlar direk meyvelendi,

Bahardayım sandım ve şaşırdım,,ama limona başka bi uygulama yaptım,2 adet 65 lt lik maxi saksı aldım,15 gün önce,eski saksısı çok küçüktü,bende abarttım yerde müsaitti,kendi toprağını hiç bozmadan çıkardım baktımki kalıp gibi çıktı,ama kılcal köklerden toprak gözükmüyordu,zaten hiç toprak dökülmedi,

Söylendiği gibi aynı yer dışarda kalacak şekilde yarım çuvaldan fazla gübre ve toprak karışımı saksıya limonumu diktim..bu arada üzerinde 6 adet fınfıktan büyük meyveleri vardı ama uzun süredir gelişmiyodu,aynı zamanda çiçekleride vardı ama onlarda öylece kalmıştı gelişmeden,anladımki saksı küçük ondan değiştim saksısını,ama evvelki gün baktımki o küçük meyvelerde kendiliğinden kara lekeler ve delikler oluşmuş dokununca kopuyor çok üzüldüm,2 tane kaldı üzerinde ama çiçekler sanki yavaşta olsa gelişmekteler,yağmurdan korumak için çardak altına aldım fazla su almasın diye,,işallah sağlığına kavuştururum,
Bir yerde hatamı yapıyorum bilmiyorum,,sizlerin önerilerinizi bekliyorum,çok seviyorum ama acemiyim,topraktan yana şanssızdım ama bu sene baharı bekliyorum,2 tona yakın gübreli toprağı karıştırdım,,kamkatta kendine geldi ,meyveleri sarardı limona yaptığımın aynını onada uyguladım,

Bahçemin konumu ,,nerde bakılırsa 1 futbol sahasından büyük bir alanda bulunuyor, ama 4 tarafı apartman 5 er katlı,aslında ferah ve aydınlık, yani (15-20 ap arka bahçesi olarak) yazın güneşi 15.00 e kadar gören kışın ise sadece aydınlık olan bir konumda ,,
Ben çok yoruldum bu bahçeye ama artık yapacak bişey kalmadı,artık bu senede istediğim gibi olmazssa hevesim kırılır büyük ihtimal,,
Çok uzun yazdım ama çok dertliydim hepinizin zamanaını aldım özür dilerim,bana yorumlarınızı lütfederseniz çok memnun olurum,,SAYGILAR,,)

Düzenleyen deep_man : 02-02-2013 saat 00:57 Neden: rahat okunması amacı ile
deep_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön