agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2013, 22:31   #1
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Merhabalar,

Kamkat sevdalıları nerede benim kamkatıma da bir çare bulsak ne güzel olurdu

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2013, 23:18   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab Mesajı Göster
Merhabalar,

Kamkat sevdalıları nerede benim kamkatıma da bir çare bulsak ne güzel olurdu
Sadece torf mu kullanıyorsunuz ?

sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2013, 01:30   #3
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
kamkat iç mekan bitkisi değildir. iç mekenlarda strese girer sararır olumsuz etkilenir.
bahçe toprağı ve az miktarda torf ve hayvansal gübre karıştırarak dikmek lazım . benim kamkatlarım iç mekan görmedi hep sokakta büyüdü.kar kış demeden tam beş yıl

Eklenen Resimler

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2013, 09:09   #4
Ağaç Dostu

incii's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 Mesajı Göster
kamkat iç mekan bitkisi değildir. iç mekenlarda strese girer sararır olumsuz etkilenir.
bahçe toprağı ve az miktarda torf ve hayvansal gübre karıştırarak dikmek lazım . benim kamkatlarım iç mekan görmedi hep sokakta büyüdü.kar kış demeden tam beş yıl

Sayin gurbik67, Masallah sizin Kamkuatiniz cok güzel görünüyor, karlar üzerinde görünce sormak istedim. Disarda en fazla kac derece soguk oluyor sizin oralarda?
Benim Kamkuat da kis boyu catida serin bir odada duruyordu, ancak arkadaslarinki gibi cok yaprak döktü. Birkac haftadir da denemek amacli terasa koymustum 4-10 derece duruyordu. Yanliz iki gündür yine kar yagiyor, geceleri eksi 3 derece soguk oluyor.
Bende tekrardan iceriye almadim. Deniyorum simdilik....

incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2013, 00:05   #5
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
kamkatım bir ara -9 gördü çok bitkim dondu kamkata bir şey olmadı,hiç bir önlem almadan tamamen doğa ile baş başa.
iç mekanda asla sağlıklı büyümez,halsiz ve hasta insan gibi. soluk,sararmış,yaprak dökmüş yavaş yavaş ölüm gelir. tıpkı iç mekan bitkisinin soğukta dışarıda kalması gibi.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2013, 10:04   #6
Ağaç Dostu

incii's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2012
Kamkuati alirken üzerindeki kart´da 10 dereceden asaga inmesin diye yaziyordu, artik seneye bende disarda birakiyim bakalim ne olacak.
Saydin gurbik67, cevabiniz icin tesekkür ederim. Saygilar

incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 08:21   #7
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen Mesajı Göster
Sadece torf mu kullanıyorsunuz ?
kusura bakmayın anca gördüm mesajınızı ben kamkatı geçen yaz sonu almıştım aldığım gibi duruyor yani gübreleme **** toprağını değiştirme gibi birşey yapmadım yapmalı mıyım?

Birde alırken çok soğuk sevmez kamkat diyerek sattılar bana hatta balkonunuz kapalıysa yetişir açık olsaydı olmazdı bile dediler bende o sebepten kış aylarında aldım içeri ama ne olduysa ondan sonra oldu zaten

Şimdi ben ne yapayım?

Eski 19-03-2013, 15:43   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
kusura bakmayın anca gördüm mesajınızı ben kamkatı geçen yaz sonu almıştım aldığım gibi duruyor yani gübreleme **** toprağını değiştirme gibi birşey yapmadım yapmalı mıyım?

Birde alırken çok soğuk sevmez kamkat diyerek sattılar bana hatta balkonunuz kapalıysa yetişir açık olsaydı olmazdı bile dediler bende o sebepten kış aylarında aldım içeri ama ne olduysa ondan sonra oldu zaten

Şimdi ben ne yapayım?
Bence toprağını değiştirmeniz gerekiyor. Benimki kış aylarında bile dışarda durdu gayet sağlıklı. Hatta burda bir arkadaşın fidanı karın altında buz tutmuş resmini görmüştüm. Yani içerde bu bitki bunalıma giriyor

Eski 19-03-2013, 15:57   #9
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Bence toprağını değiştirmeniz gerekiyor. Benimki kış aylarında bile dışarda durdu gayet sağlıklı. Hatta burda bir arkadaşın fidanı karın altında buz tutmuş resmini görmüştüm. Yani içerde bu bitki bunalıma giriyor

Teşekkür ederim peki nasıl bir toprak kullanmalıyım torfla karıştırmalımıyım veya gübre gerektirir mi birde bu mevsimde yapılabilir mi? birde yeniden çiçeklenip meyve vermesi için üstündeki meyveleri toplamalımıyım? çok oldu ama artık acemiliğime verin

Eski 19-03-2013, 16:18   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Teşekkür ederim peki nasıl bir toprak kullanmalıyım torfla karıştırmalımıyım veya gübre gerektirir mi birde bu mevsimde yapılabilir mi? birde yeniden çiçeklenip meyve vermesi için üstündeki meyveleri toplamalımıyım? çok oldu ama artık acemiliğime verin
Bende acemiyim bu sorduklarınızın hepsini kendim yaptım ama daha sonucu görmedim.

Meyveleri topladım çiçeklenmesi için.

Toprağını değiştirdim tarla toprağı, torf, gübre, hatta perlit bile karıştırdım bakalım ne olcak.

Sanırım böyle olması gerekiyor

Eski 19-03-2013, 16:26   #11
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Bende acemiyim bu sorduklarınızın hepsini kendim yaptım ama daha sonucu görmedim.

Meyveleri topladım çiçeklenmesi için.

Toprağını değiştirdim tarla toprağı, torf, gübre, hatta perlit bile karıştırdım bakalım ne olcak.

Sanırım böyle olması gerekiyor
Hmm umarım iyi sonuç alırsınız ben birkaç hafta daha bekliyeyim o zaman işimi şansa bırakmayayım belki deneyimli arkadaşlar duyarlar sesimizide yanıt verirler ben üstündeki meyveleri toplasammı diye düşünürken 14 aylık olan kızım dalından koparıp koparıp bitirmiş olucak

Eski 20-03-2013, 14:44   #12
Ağaç Dostu

Phin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Galeri: 2
Alıntı:

Şimdi ben ne yapayım?
Her bölgenin mevsim şartları farklı, bence bu nedenle ağaçlar da farklı davranıyor. Ben İstanbulda kamkatıma 2 yıl yazları balkonda, kışları da salonda baktım, sonuç felaket oldu. Her seferinde mekan değiştiren bitki ne kadar yaprağı varsa döktü. Bizde sorun bir içeri bir dışarı ortam değişikliği idi. Sonunda balkonda rüzgar almayan kuytu bir noktayı sabit aldım. Bu kış yumuşak geçti ama geçen kış çok soğuktu ve ağaca bir şey olmadı. Bence balkonda pek don olmuyor, en kötüsünden naylon benzeri bir malzeme ile korunabilir.
Bu şekilde bir iyi bir kötü bitki iyice saçak saçak oldu, geçen ay ne kadar dalı varsa budadım. Sonucu merakla beklemekteyim

Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2013, 12:32   #13
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Phin Mesajı Göster
Her bölgenin mevsim şartları farklı, bence bu nedenle ağaçlar da farklı davranıyor. Ben İstanbulda kamkatıma 2 yıl yazları balkonda, kışları da salonda baktım, sonuç felaket oldu. Her seferinde mekan değiştiren bitki ne kadar yaprağı varsa döktü. Bizde sorun bir içeri bir dışarı ortam değişikliği idi. Sonunda balkonda rüzgar almayan kuytu bir noktayı sabit aldım. Bu kış yumuşak geçti ama geçen kış çok soğuktu ve ağaca bir şey olmadı. Bence balkonda pek don olmuyor, en kötüsünden naylon benzeri bir malzeme ile korunabilir.
Bu şekilde bir iyi bir kötü bitki iyice saçak saçak oldu, geçen ay ne kadar dalı varsa budadım. Sonucu merakla beklemekteyim
satın aldığım çiçekçi her sabah fısfısla yapraklarını ıslatmamı söyledi nemi seviyormuş bakalım şimdide bunu deniyorum umarım kısa sürede toparlanır

Eski 07-04-2013, 16:02   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2013
benim kumkuatın hali perişan

2 senedir bende olan kumkuatım geçen seneden kalan meyveleri hala duruyor, ama bu sene yaprakları cansızlaştı, ve daha kötüsü meyveler yumuşamaya başladı, yapraklar da yavaş yavaş dökülüyor, yeşiller ama çok cansızlar, deneyimli arkadaşlardan sebebini ve çözümünü öğrenmek isterim teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

binbilinmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025