![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Merhabalar, Kamkat sevdalıları nerede benim kamkatıma da bir çare bulsak ne güzel olurdu ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Sadece torf mu kullanıyorsunuz ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
kamkat iç mekan bitkisi değildir. iç mekenlarda strese girer sararır olumsuz etkilenir. bahçe toprağı ve az miktarda torf ve hayvansal gübre karıştırarak dikmek lazım . benim kamkatlarım iç mekan görmedi hep sokakta büyüdü.kar kış demeden tam beş yıl |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Alıntı:
Sayin gurbik67, Masallah sizin Kamkuatiniz cok güzel görünüyor, karlar üzerinde görünce sormak istedim. Disarda en fazla kac derece soguk oluyor sizin oralarda? Benim Kamkuat da kis boyu catida serin bir odada duruyordu, ancak arkadaslarinki gibi cok yaprak döktü. Birkac haftadir da denemek amacli terasa koymustum 4-10 derece duruyordu. Yanliz iki gündür yine kar yagiyor, geceleri eksi 3 derece soguk oluyor. Bende tekrardan iceriye almadim. Deniyorum simdilik.... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
kamkatım bir ara -9 gördü çok bitkim dondu kamkata bir şey olmadı,hiç bir önlem almadan tamamen doğa ile baş başa. iç mekanda asla sağlıklı büyümez,halsiz ve hasta insan gibi. soluk,sararmış,yaprak dökmüş yavaş yavaş ölüm gelir. tıpkı iç mekan bitkisinin soğukta dışarıda kalması gibi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Kamkuati alirken üzerindeki kart´da 10 dereceden asaga inmesin diye yaziyordu, artik seneye bende disarda birakiyim bakalim ne olacak . Saydin gurbik67, cevabiniz icin tesekkür ederim. Saygilar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
kusura bakmayın anca gördüm mesajınızı ben kamkatı geçen yaz sonu almıştım aldığım gibi duruyor yani gübreleme **** toprağını değiştirme gibi birşey yapmadım yapmalı mıyım? Birde alırken çok soğuk sevmez kamkat diyerek sattılar bana hatta balkonunuz kapalıysa yetişir açık olsaydı olmazdı bile dediler bende o sebepten kış aylarında aldım içeri ama ne olduysa ondan sonra oldu zaten ![]() Şimdi ben ne yapayım? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim peki nasıl bir toprak kullanmalıyım torfla karıştırmalımıyım veya gübre gerektirir mi birde bu mevsimde yapılabilir mi? birde yeniden çiçeklenip meyve vermesi için üstündeki meyveleri toplamalımıyım? çok oldu ama artık acemiliğime verin ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Meyveleri topladım çiçeklenmesi için. Toprağını değiştirdim tarla toprağı, torf, gübre, hatta perlit bile karıştırdım bakalım ne olcak. Sanırım böyle olması gerekiyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben üstündeki meyveleri toplasammı diye düşünürken 14 aylık olan kızım dalından koparıp koparıp bitirmiş olucak ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu şekilde bir iyi bir kötü bitki iyice saçak saçak oldu, geçen ay ne kadar dalı varsa budadım. Sonucu merakla beklemekteyim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2013
|
benim kumkuatın hali perişan
2 senedir bende olan kumkuatım geçen seneden kalan meyveleri hala duruyor, ama bu sene yaprakları cansızlaştı, ve daha kötüsü meyveler yumuşamaya başladı, yapraklar da yavaş yavaş dökülüyor, yeşiller ama çok cansızlar, deneyimli arkadaşlardan sebebini ve çözümünü öğrenmek isterim teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|