![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
![]() saksının tam ortasına fidanı otutturdum etrafını toprak torf ile besledim umarım fidan tutar . resimlere dikkatli bakarsanız bir kaç yaprağı delikli alt yaprakları ile üst yaprakları arasında renk farkı var. Ankara da yaşıyorum iklim ortada ![]() ![]() yorum yaparsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
![]() Alıntı:
Bu arada benim aklıma gelmemişti fotograf çekmek bunun için teşekkür ederim Musti arkadaşım. Önce sağlıklı sonra bol kumkuatlı, çiçekli ve hata meyveli günler hepimizin olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
ve ek olarak bulabilirseniz çiftlik gübresiyle desteklerseniz canlanması lazım. bol bol güneşlendirin derim. Aslında böyle bir haldeyken saksı değiştirmek pek uygun olmazdı fakat yapılmış artık. Sanki demir eksikliğide var gibi. Kolay gelsin... Düzenleyen mustiguduk : 28-04-2014 saat 13:41 Neden: anlatım düzeltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2014
|
verdiğiniz bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sanırım meyve vermesini beklemekten başka çarem yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
İstanbulda uyanmaya başladı kamkatlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2010
|
kamkat çiçeklenme
Benim kamkatta da 3-4 meyve var ve halen yeşiller acaba bu meyveleri koparmadığım içinmi çiçeklenmiyorlar. Yanındaki çin turuncunun üstü meyve doldu bunda halen birşey yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
salvadore-tr ağacınız çok güzel. Yanılmıyorsam Çiçek dönemi yeni geldi. Önümüzdeki günlerde açacaktır. Bu arada çin turuncundan bahsedermisiniz. Benim gelecek olan kumkuat ın bir tarafı çin turuncu demişlerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Sayın mustiguduk çin turuncunu kumkatla birlikte geçen yıl gönderdiler, kamkat gibi saksıda yetişen bir turunçgil miş ilk defa çiçeklendi. Bende sabırsızca vereceği meyveleri bekliyorum. Nerdeyse açan her çiçek meyve tutmuş durumda. Gelişmeleri yazarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
kumkuat a 1 litre suya çeyrek asprin i iyice eritip, yaprağına fıs fısla ince bir tabaka püskürtmeyi dene. Direncini artırır ve çiçek açımını dolaylı olarak sağlar diye duydum. Ama ayda bir defadan fazla ve kesinlikle dibine dökülmesi tavsiye edilmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Aspirin genelde köklenmeyi arttırır diyebiliyorum, ama denerim, genelde her sabah suyla yaprakları suluyorum ve ayda bir turunç yağı ile yaprakların sağlığını koruyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Kumkatların çiçek açmaması konusunda endişelenmeyin. Biraz sabırlı olun. Marmara bölgesi için temmuz ayı dahil çiçek açabilirler. Çiçek açma taksit taksit de olabilir. Yeşil meyveleri olan kumkat haziran ve temmuzda tekrar çiçek açabilir. Ben son meyveleri geçen hafta topladım. Kışı evin salonunda geçiren, güneş görmeyen ağacım yapraklarının büyük bir kısmını döktü. Ağaç buna rağmen sağlıklı. Önümüzdeki günlerde yeniden yapraklanacak ve çiçek açacak. Kışı daha soğuk bir ortamda fakat güneşli günlerde güneşi görebilen bir yerde geçiren diğer kumkat yapraklarını daha az döktü ve şu anda filiz vermeye başladı. Kış döneminde yapraklar az veya çok mutlaka dökülüyor. Bu yazdıklarım Bursa için geçerlidir.Yaprakların dökülmesinden çok yaprakların altında ve dallarda oluşan, dikkat edilmedikçe fark edilmeyen kabuklu bitlerle ilgilenin. Kumkatları kışın da hava sıcaklıkları uygun olduğu günlerde açık havaya çıkarmanız da fayda vardır. Kumkat salon bitkisi değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
ağacım geldi. Özenle saksıyı tekrar hazırlayıp dikimi gerçekleştirdim. Sağ tarafı çin turuncu ve üzerinde meyva var . Sol taraf kamkat. Şuan meyva yok. Yerine yerleşsn bakalım. ![]() ![]() Düzenleyen mustiguduk : 09-05-2014 saat 07:06 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Gerçekten güzelmiş güle güle büyütün diyelim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
küçük bir poşette ilk gübresini verdim. Oran hesaplamadım hepsinden az az işte ![]() >amonyum >kükürt >demir >potasyum >azot >demir tozu >aliminyum tozu >bakır tozu >crom tozu metal tozlarını spralle taşlayarak elde ettim. Diğerleri hazır gübre. Toplasan bir avuç zaten. Dibine dağıttım. Olumlu olumsuz zaman gösterecek. Fakat zararlı olabileceğini düşünmüyorum. Gübre bitki toprağa oturunca verilmeliydi fakat benimki heyecan işte. Allah kumkuat ıma kolaylık versin ![]() ![]() Düzenleyen mustiguduk : 10-05-2014 saat 17:10 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Spiral ile elde ettiğiniz metal tozlarının faydası yok. O tozlar toprakta çözünmediği için bitki onları alamaz. Bitkiler mineralleri tuzları şeklinde alırlar. Mesela demiri demirsülfat formunda gibi. Siz demir eksikliği olan insanlara doktorların demir kemirin dediğini duydunuz mu? Bitkiler için de ayni mantık geçerli. Saksıların dibine sokulan bakır çubukların veya demir çubukların bitkilere faydası yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
aslında söylediklerin mantıklı Sergüzen. Ben gübre verirken içine çok az karıştırayım dedim. Hani çocuğunuza her yiyecekden almak istersiniz ya öyle bir heyecan benimki. Ayrıca zararı olacağını da sanmıyorum ve uzun vadede topraktaki bakteriler tarafından parçalanarak bitkinin kullanabileceği forma dönüştürülür diye düşünüyorum. Demir eksikliğinde kullanılan bir yöntemdir. Bakalım hayırlısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2013
|
Merhabalar aranıza yeni katılmamış olsam da su ana kadar bilgi aldım sadece.bu da benim kamkat.yaprakları biraz sarardı.dün saksı değişimi yaptım.besin takviyesine de başladım.budama işine gerek var mı acaba.ağacta filizlenme mevcut çiçek yok ama..toprak olarak torf ve kendi toprağını karıştırdım.balkonumuz cam balkon kışın içeriye almayı düşünmüyorum.çünkü peteklerden güneş alması biraz zor.akşama kadar günes alıyor balkonda. Düzenleyen dianoche : 11-05-2014 saat 17:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
|
Bu da çiçek gübresi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Gübre çözeltisi foto yüklenmedi.npk gübre çözeltisi..8-8-8 .toplam azot%8 üre azotu %8 Suda çözülür fosfor Penta oksit %8 Suda çözünür Potasyum oksit %8 biraz bas ağrıttım galiba sağlıklı ve bol çiçekli bitkiler dilerim dostlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
öncelikle aramıza hoşgeldin ![]() ![]() şimdi farkettim zaten verdiğin gübrede demir de mevcutmuş. Ekstra besine gerek yok diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
bu arada estağfurullah ne baş ağrısı keşke yazara değil sözlü muhabbet etsek bol bol ağrısa ![]() Budama konusunda eklemem gereken birşeyler daha var. Dallar çok sıkı ve düzensiz gözüküyor. Narenciyeler budanırken dallar arası 120şer derece bırakılır. Bu konuda belli şekiller vardır. Fakat işe çok sık ve birbirine sürtünen dalları temizleyerek başlayabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
dallarda filizlenme var ama yine de budamak lazım mı acaba.ilginiz için teşekkür ederim bu arada |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
dediğim gibi çok sık ve sürtünme yapabilecek dalları temizle. Çok ayrıntıya girmene gerek yok. İlerde keseceğin için filizlerin önemi yok aksine ağacın gereksiz enerji harcamasını önlersin. Diğer filizler daha güçlü olur. Tekrar kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
|
|