agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2013, 22:04   #1681
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag Mesajı Göster

Sulamasının tıpkı orkide gibi yapılması gerektiğini keşfettim. Başta üstten su veriyordum ama ertesi güne toprak yine kupkuru oluyordu. Su dolu kaba oturtmayı denedim ve işe yaradı. (Yani saksım küçük, ondan mümkün belki de.) 4-5 gündür su istemedi. Toprağın üstü biraz kuru kalıp, alt taraflar nemli olacakmış, üzerindeki kartta öyle yazıyor.
Sevgili Serdağ şu paragrafınız inanılmaz işime yaradı, 5 günlüğüne çıktığım seyahatte bitkilerimi sulayan komşum kamkatıma çok fazla su vermiş ve tabağı su dolmuştu. Birtürlü dökemedim o suyu kökleri çürüyecek diye hayıflanırken yeni yeni oluşumlar fark ettim iğne iğne gibi yeşil oluşumlar. Sanırım sizinde dediğiniz gibi kamkatım alt tabağından sulanmak istiyormuş. Peki zaman zaman bu suyu dökmek gerekmez mi yani nasıl hava alıyor bitkinin kökleri acaba???

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 19:00   #1682
Ağaç Dostu

esgül73's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
kumkuatın yapraklarındaki izler

Ben kumkuatımı 35 tl ye denizli de el arabasıyla satış yapan bi bahçıvandan aldım.Aldığımda üzerinde 5-6 tane meyvesi vardı.Ufak ve turuncu renkliydı ama yerli mi ithal mı aşılımı bilmiyorum.Bu konuda bilen varsa merak ediyorum.Ama benim asıl merak ettiğim üzerinde şu an çok çiçek var ve mis gibi kokuyor.Ancak sanki yapraklarında bi şey yürümüş gibi izler var.İlaç atmam gerekli mi ?Cevaplarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler

esgül73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 18:19   #1683
Ağaç Dostu

copur 09's Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2006
Eğer iz olan yapraklar az ise; yapraktaki izleri takip edin. İz'in bittiği yeri küçük bir bıçağın ucu ile sürtün . içinden küçük sarı bir kurtçuk çıkacak. Gerisi size kalmış. Eğer çoksa ilaç satıcınıza müracaat edin. Selamlar.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 22:56   #1684
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2013
Herkesin kamkatı çiçek açmış benimkinde tık yok daha

Hülyab beğendi.
sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 09:33   #1685
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Bende 3 ay önce oval ithal meyveli olanından kamkat almıştım.. vitamin takviyeside yaptık ancak halen yaprak döküyor.. ne yapacağız bilemedik.. evin içinde bakıyoruz.. yanlışmı yapıyoruz.. internette bazı sitelerde ithal olanları rüzgardan ve güneşten uzak tutun diyor.. ne yapacağız

celalettin99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 16:21   #1686
Ağaç Dostu

esgül73's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
teşekkür ederim bende cevapları bekliyordum ancak yeni üye olduğum için yanlış bölüimde mi sordum diyordum

esgül73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 22:04   #1687
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen Mesajı Göster
Herkesin kamkatı çiçek açmış benimkinde tık yok daha
Al bendende o kadar çiçek açıcak sandım ama birsürü yeni yaprak çıkarttı beklemeye devam ...

sadecegeçen beğendi.
Eski 21-05-2013, 17:25   #1688
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab Mesajı Göster
Al bendende o kadar çiçek açıcak sandım ama birsürü yeni yaprak çıkarttı beklemeye devam ...
Ne zamana kadar çiçek açıyorlar biliyormusunuz ? eğer zamanı geçtiyse seneye baharı mı bekleyeceğiz ?

Hülyab beğendi.
Eski 21-05-2013, 19:42   #1689
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen Mesajı Göster
Ne zamana kadar çiçek açıyorlar biliyormusunuz ? eğer zamanı geçtiyse seneye baharı mı bekleyeceğiz ?
Forumda haziran temmuz aylarında suyunu azaltarak çiçek vermesini sağlamak gerektiği yazıyor yani henüz vaktimiz var bu sene bekleyelim biz umudumuzu yitirmeyelim

sadecegeçen beğendi.
Eski 21-05-2013, 19:57   #1690
Ağaç Dostu

Alıntı:
Forumda haziran temmuz aylarında suyunu azaltarak çiçek vermesini sağlamak gerektiği yazıyor yani henüz vaktimiz var bu sene bekleyelim biz umudumuzu yitirmeyelim
Şimdi anlaşıldı.. desenize çok suladığım için çiçek tutmadı. Çünkü benimkinin dibi sürekli yaş duruyor

Hülyab beğendi.
Eski 21-05-2013, 21:32   #1691
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2009
kumkuat ı çiçekte iken suyu kesmek gerekiyormuş vede bol güneş gören yer güney cephesi rüzgar almayan yer olacakmış birde yapraklarını fısfıs ile ıslatmamak lazım yaprak biti oluşmasına sebep oluyor

sadecegeçen beğendi.
dussokagi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2013, 20:24   #1692
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-01-2013
bu ürünü nasıl temin edebilirim acaba

gtokkal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2013, 20:33   #1693
Yeni Üye

merhabalar benim bir ithal bir tane yerli kumkuatım var henüz çüçek açmadılar besin olarak ne kullanıyorsunuz acaba yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Eski 23-05-2013, 11:01   #1694
Yeni Üye

helim61's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2013
Merhabalar

Yaklaşık bir aydır bende bir kamkat'a sahibim ve bu forum sayesinde temel bir kaç bilgi öğrendim uyguluyorum şimdilik sıkıntı yok en azından bildiğim kadarıyla. Resim yolluyorum önerilerinizi bekliyorum...

Eklenen Resimler

Hülyab beğendi.
helim61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 17:47   #1695
Ağaç Dostu

[QUOTE=gtokkal;1158988]merhabalar benim bir ithal bir tane yerli kumkuatım var henüz çüçek açmadılar besin olarak ne kullanıyorsunuz acaba yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

http://www.agaclar.net/forum/members/37207-romantik.htm bu arkadaşımıza ulaşarak kumkuat temin edebilirsiniz bende ondan temin etmiştim

Hülyab beğendi.
Eski 23-05-2013, 20:46   #1696
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Merhaba, sanırım kamkatınız ithal olanlardan çok iştah açıcı görünüyor. Ben uzun denemeler osnucunda ve burada yazılanlardan edindiğim bilgi ile kamkatımın üst topraktan değil alt tabaktan sulanmaktan hoşlandığını anladım. Şimdi öyle yapıyorum ve çiçeklenmeye başladı bile şimdilik bir çiçeğimiz var..

Eski 23-05-2013, 20:49   #1697
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

[QUOTE=dussokagi;1159444]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gtokkal Mesajı Göster
merhabalar benim bir ithal bir tane yerli kumkuatım var henüz çüçek açmadılar besin olarak ne kullanıyorsunuz acaba yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

http://www.agaclar.net/forum/members/37207-romantik.htm bu arkadaşımıza ulaşarak kumkuat temin edebilirsiniz bende ondan temin etmiştim
Merhaba düşsokağı ben diğer tüm bitkilerimde olduğu gibi kamkatımda da evsel atıklardan hazırladığım enzim'i kullanıyorum tavsiye ederim detayları enzim bölümünde bulabilirsiniz benim balkon sayfamdada sevgili ddmkdan aldığım tarif yeralmakta. Şuanda tüm bitkilerim gayet iyi durumdalar ve hepsi meyve verme çalışmalarındalar sanırım enzim iyi geliyor

Eski 24-05-2013, 08:37   #1698
Yeni Üye

helim61's Avatar

Alıntı:
Merhaba, sanırım kamkatınız ithal olanlardan çok iştah açıcı görünüyor. Ben uzun denemeler osnucunda ve burada yazılanlardan edindiğim bilgi ile kamkatımın üst topraktan değil alt tabaktan sulanmaktan hoşlandığını anladım. Şimdi öyle yapıyorum ve çiçeklenmeye başladı bile şimdilik bir çiçeğimiz var..
Suyu tabağa dökmekten mi yoksa saksıyı suya daldırmaktan mı bahsediyorsunuz?

Eski 25-05-2013, 07:57   #1699
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi helim61 Mesajı Göster
Suyu tabağa dökmekten mi yoksa saksıyı suya daldırmaktan mı bahsediyorsunuz?
Merhaba, saksım oldukça büyük suya daldırma ihtimalim pek yok ama tabağına su döküyorum tabağın yarısına gelecek kadar.

helim61 beğendi.
Eski 25-05-2013, 11:49   #1700
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2013
Merhaba, kamkatım görünüş itibari ile gayet sağlıklı fakat açan çiçeklerin hepsi kuruduktan sonra saplarından döküldü. Nedeni hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

adenz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 16:03   #1701
Ağaç Dostu

çiçeklenme zamanı kumkuattan suyu kesmelisiniz

Eski 28-05-2013, 14:38   #1702
Yeni Üye

helim61's Avatar

Wink

Alıntı:
Bende tavsiyeniz üzerine saksı altlığına su döküyorum ama 1 günde tüm su kuruyor bu kadar hızlı boşalması normal mi? Anlayamadım ?

Eski 29-05-2013, 12:57   #1703
Yeni Üye

göktürk66's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2013
benim kumkatımda baharda hiç yaprağı yoktu şuanda dallandı ve heryerinden dallar yapraklar fışkırmaya başladı bu sene meyve alabilirmiyim arkadaşlar..

Turunçgil beğendi.
göktürk66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 13:02   #1704
Yeni Üye

göktürk66's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2013
bi sorum olucak herhangibi bir meyvenin mesela portakal ,limon, **** mandalinanın çekirdeğini diktiğimiz zaman turunç oluyormu.. ve büyünce turunç meyvesi veriyormu

Turunçgil beğendi.
göktürk66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 17:44   #1705
Ağaç Dostu

Turunçgil's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2011
Evet turunç olur sn göktürk66 ancak 20 ve daha üstü yıllarda turunç meyvesini görebilirsiniz ağaçta

YeniBON beğendi.
Turunçgil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 00:58   #1706
Yeni Üye

kumkuat yardım

Merhabalar Arkadaşlar;
Sizlerden yardımlarınızı istiyorum.kocaelinde yaşıyorum,bir tane 1 metre boyunda yerli ve 2 metre boyunda ithal kumkuatım var.durdukları yer öğleden sonra akşama kadar güneş alan katlanır camlı balkonum ve sıcak oluyor öğlen güneşi diye önlerine ince bir örtü de astım ve camların bir kısmı sürekli açık.sulamalarını 3 günde bir yapıyordum şimdi tabakların altına taş ta doydum kökler su içinde beklemiyorlar,toprakları lav kırığı bahçe toprağı ve torftan oluşmakta.bakım olarak yanmış keçi gübresi,yarasa gübresi kullandım.İlaveten npk içeren humik aasid fulvik asit te olan hammaddesi leonardit olan organik toprak düzüenleyici ve iz elementleri içeren organik gübre kullandım.toprağın üstüne leonardit serptim,toprağı haftada bir küçük tımıkla havalandırıyorum,iz elemti içeren gübreyi yapraktanda kullandım.
sorum:
1)genç yapraklarda koyu yeşil üstüne asimetrik sararmalar mevcut,yaprak kenarlarında dalgalanmalar oluyor bazıları da iyice şekilsiz kıvrılmalar oluyor, forumu baştan aşağı 2 defa okudum, yazılan herşeye dikkat ederek uygulamalarımda kullandım,yapraklardaki bu element eksiklerini arştırdığım kadarı ile çinko,mgnezyum ve demir eksikliği olarak görünüyor keşke resim koyabilseydim lakin beceremedim.birde bu kıvrılmalar yaprak galeri güvesi olarakta görünüyor onun için bu akşam hem zararlı hemde gübre ihtiyacı için nutribor ve black mix altın karışım yaprak gübresi ile dentist adlı ilacı karıştırark yapraklara uygulama yaptım,mutlu beyden aldığım besin+izelemetler içeren sıvıyı tarif usulu ile topraga uyguladım
2)bu vakit oldu hala tek bir çiçeğim var toplu iğne başı kadar meyva tuttu tabi oda düşmez ise,
3)kabuklu bit vardı onu pestbanla yok ettim 1 ay önce allahtan onda sıkıntım yok tabi yaprak galeri güvesi hariç
Arkadaşlar yordum sizi lakin çok seviyorum kumkuatlarımı bana lütfen yardımcı olun yoksa bu gidişle ağaçlarımın gidişatı hiç iyi değil

Eski 31-05-2013, 01:18   #1707
Ağaç Dostu

Turunçgil's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2011
Bence aşırı gübre kullanmışsınız kamkatlarınızda o demir eksikliği gibi görünen sararma aşırı gübre sonucu oluşmuş bitki kullanmak zorunda kalmış hepsini ve yapraklarını atarak yeni yaprak ve tomurcuk çıkarmaya sevk etmiş yaprak galeri güveside yapraklarda beyaz çizgiler bırakarak ilerler ona göre emin olun bu zararlıdan zaten kamkat doğası gereği haziran temmuz aylarında çiçeğe yatar

YeniBON beğendi.
Turunçgil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 02:13   #1708
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Turunçgil Mesajı Göster
Bence aşırı gübre kullanmışsınız kamkatlarınızda o demir eksikliği gibi görünen sararma aşırı gübre sonucu oluşmuş bitki kullanmak zorunda kalmış hepsini ve yapraklarını atarak yeni yaprak ve tomurcuk çıkarmaya sevk etmiş yaprak galeri güveside yapraklarda beyaz çizgiler bırakarak ilerler ona göre emin olun bu zararlıdan zaten kamkat doğası gereği haziran temmuz aylarında çiçeğe yatar
daha beklemem gerekiyor sanırım ümidimi kesmemeliyim değilmi

Eski 01-06-2013, 00:46   #1709
Yeni Üye

sıkıntım bu arkadaşlar lütfen tecrubesi ve fikri olanlar yardımcı olsun

Eklenen Resimler

YeniBON beğendi.
Eski 02-06-2013, 09:09   #1710
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Kamkatlarınıza o kadar çok şey yapmışsınız ki, yazık yani. Severken öldürmek bu olabilir ileride.

Biraz kendi hallerine bırakın, bol güneş yeterli su ve besin. çok gerektiğinde az biraz zararlılarla mücadele o kadar.

Resimlerde görülen kadarıyla bitki yapraklarında iz elemetleri eksikliğine bağlı sararmalar oluşmuş. Gönderdiğim besini kullanın, şimdiki bozuk renkli yapraklar düzelmez. Ama yeni çıkacak yaprakların daha sağlıklı ve yeşil olmasını sağlar, bol çiçek açıp çok meyve tutmasını sağlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gtokkal Mesajı Göster
sıkıntım bu arkadaşlar lütfen tecrubesi ve fikri olanlar yardımcı olsun

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025