![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2013
|
genel olarak baktığımda kardeşim.. benim sürgünler sarı acıyor sebebi nedir acaba |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
Alıntı:
Ama ana etmen demir eksikliği bunun için EDTA şelat lı yaprak gübre si iyi geliyor diyorlar ama bunların zamanda ph oran ları, bazı besinlerin yüksek olması sonucu diğer besinlerin alımını engellemesi, mantar hastalıkları, vb |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Sayın Hocam dediğiniz ilacı inceledim lakin benim sıkıntım o hasta lik değil Hocam arkadaşlarınıza fosetyl grubu mantar ilacı nı sorabilir misiniz örnek olarak aliette bayer ilacı uygun gibi görünüyor sizden rica etsem bana acil olarak yardımcı olabilir misiniz O dediğiniz grup ilaç yanık tedavisi benim dediğim ise zamk ve zamk akıntısı diye yazıyor resimlerde de aynı olayı tasvir ediyor |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Hocam kullanılma zamanı ne zamandır acaba mesaja şimdi kullanabilir miyim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2013
|
Merhaba Eğer dökülmezse benim kumkuatlar yavaş yavaş büyüyorlar. Balkonda sabah güneşini alıyorlar. çok sık su vermiyorum ve iki sulamadan birinde sıvı besin kullanıyorum... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
kumkuatımda yeni yaprak veriyor ve eski yapraklarda sararma oldu 2 senedir çiçek açmadı ne yapmam lazım suyunuda fazla vermiyorum bahçede dışarıda duruyor? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Yaklaşık 8-10 mink kamkat var ağacımın üzerinde dökülecekler diye çok korkuyorum, çünkü portakal ağacımın üzerinde 5 adet vardı hepsi döküldü ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
hocalar arkadaşlar kumkuatım bol syıda yeni çiçeğe durdu lakin bundan iki hafa üç tane çiçek açtı mercimek kadar meyve oldu yanlız iki tanesi bugun düştü sorun nedir bilemedim acaba yeni çiçekerin akibeti de mi aynı olacak yoksa normal mi öğleden sonra full güneş alıyor sulamada mı güneşte mi hata yapıyorum dediğim gibi yoksa normal mi |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Açan bütün çiçekler meyve tutacak, tutan meyveler büyüyüp olgunlaşacak diye bir kaide yok. Bitki besleyebileceği kadar meyveyi dalında tutar, gerisini döker. Bitkiye besinler vererek daha fazla meyve besleyebileceğine ikna edebilirsiniz. Isı ışık ve sulama konularıda meyve tutmuna ve bitki sağlığını olumlu veya olumsuz etkiler. Her çiçeklenmesin de 5-15 arası meyve büyümeye devam ederse başarı sayılır, daha fazla sayıda 20-50 meyvenin büyüyor olması çok iyi bir başarıdır. Normalde kasım ayına kadar dönem dönem çiçeklenir kamkatlar, mayıs-kasım arası zamanda 4-6 defa çiçeklenirler. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
evet arkadaşlar korktuğum başıma geldi. sabah yerde 6-7 adet kamkat gördüm hepsi dökülüyor yine neden böyle oluyor? ne yapmalıyım ? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu başlıktaki mesajların hepsini okumaya çalış, yaptıklarının ve uygulamalarının doğru olduğuna inanıyorsanız. Kendi haline bırakın kumkuatınızı. Şayet bir yerde hata yapıyorsanız, hatanızı düzeltin. En doğrusunu veya yanlışını bitki sahibi kendi yapar, bizimki sadece yorum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2013
|
Benim kamkatlar daha yeni çiçek açıyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
selam arkadaşlar 6 yıllık kamkatım bu kışı çıkartamadı ve kurudu, yenisini almak istiyorum fakat nereden alacağımı bilmediğimden alamadım. site içinde satış yapan varsa yardımını bekliyorum. şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
[QUOTE=poseidon.;1176547]selam arkadaşlar 6 yıllık kamkatım bu kışı çıkartamadı ve kurudu, yenisini almak istiyorum fakat nereden alacağımı bilmediğimden alamadım. site içinde satış yapan varsa yardımını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.[/QUOT merhabalar mersinde değerli bir hocamız var piyasadan daha uygun ve formlu fidanları var her boyutta ben bile yaşında bir ağaç aldım kesinlikle tavsiye ederim e-kamkat adresinden telefonunu bularak sipariş verebilirsiniz bir ay önce aldım ve full çiçeğe yattı bununla birlikte mutlu beyden de uygun besin alırsanız uzun zamanlar meyvesini yersiniz benim ağaçlar gövdeden bile bir dünya çiçek açtı |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2013
|
Benim iki kamkatım var birini Ankara'dan Beğendik mağazasından almıştım 60 cm boyunda 40 tl. Birinide Rize'den getirttim. 2 metreye yakın boyu var 100 tl. Düzenleyen süsnarı : 03-08-2013 saat 16:40 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Dallarda kararma başladı
Merhabalar, 2 senedir baktığım kumkuat tam toparlandı derken tekrar sorunlar yaşamaya başladırm. İlk olarak herzamanki gibi unulu bit musallat oldu ona ve mayer limonuma. Başlarda bitleri tek tek temizledim ancak en sonnda suyla temizleme yöntemini buldum (ne kadar sağlıklı bilemiyorum). İnce bir şekilde (kalın bir dikiş iğnesi kadar) basınçlı su püskürtebilen bir pompam var ve bununla dalları ve yaprakları yıkadığımda neredeyse tamamını temizledim. Daha sonra arap sabunu ve yağ karışımıni uyguladım. Bu işlemleri 2 defa tekrarladım ve bitler büyük ölçüde azaldı. Ancak tam olarak kurtulabildiğimi söyleyemem. Ama şu anda dah büyük bir sorunum var. Dallarda kararmalar başladı. Sağlıklı görünen yapraklı dallar kurumaya başladı. Tabi dikkatimi çeken bir olay da dalların bazı bölgelerindeki reçineler oldu. Kararmayla ne kadar bağlantısı var bilemiyorum ama onların da fotoğrafını aşağıda bulabilirsiniz. Sonuç olarak sormak istediğim kararma neden kaynaklı olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim... Herkese şimdiden teşekkürler... Not : Fotoğraflar sırasıyla 1 - Öncesi 2 - Sonrası 3 - Reçine 4 - Unlu Bit Düzenleyen utasdemir : 09-08-2013 saat 13:26 Neden: Detay fotoğrafı eklendi |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhaba, Cevabım geçmişte gönderilmiş bir mesaj tekrarı gibi olacak. Bitkilerde insan gibi yaşayan canlılar. İyi beslenmeyen, yeterince güneş göremeyen, uygun ısı ve uygun sulanmayan bitkiler de hastalık ve zararlılara karşı dirençleri azalır. Bu yüzden her tür asalak ve hastalıklara açık hale gelirler. Gövde ve dallardan sızan reçine ye zamklama hastalığı diyoruz, zayıflayan bitkinin gövde kabuk altına yerleşen bir virüs bu hastalığa neden oluyor. Sızıntının 3-5 cm altından kesip hastalıklı kısmı imha etmek gerek. Sulandırılmış göztaşı (bakırsülfat) Gövdeye sürerek virüsleri öldürmek gerek. Diğer unlu bit, kırmızı örümcek ve diğer zararlılar için uygun ilaçlar kullanmak faydalı olur, ev tipi ilaçlar arap sabunu ve yağ gibi şeyler bitkinin yaprak, gövde ve köklerinde katman oluşturur ve bir zaman sonra zarar verir. Eğer bitkinizi iyi beslemeyecekseniz uygun ısı ve ışık veremeyecekseniz, çok fazla uğraşmayın. Atın çöpe gitsin, veya daha iyi bakacak bir arkadaşınıza verin. En pahalı bitkiyi de alsanız, isteklerini yerine getiremezseniz, iyi beslemezseniz paranız bir işe yaramaz. Bozulan bir sağlığı parayla yeniden geri getirmek zordur, bazen imkansız. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Kamkat çiçek açıyor :)
Bu aşamada sulamayı daha az mı yapmak lazım bilemedim ? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2013
|
Benimkiler de bu aşama da. Bakalım ne olacak... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Kend, mesajımda dahil olmak üzere bütün mesajları okudum... Bayağı bir şey öğrendim... Paylaşımını esirgemeyen arkadaşlarını hepsine teşekkür ederim... ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
bu çiçeklenme aşamasında linkteki sıvı gübre nasıl olur acaba? STYM 25 » Sıvı Organik Ürünler » Organik Ürünler » Ürünler |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba. Benim kamkatim yeni çıkaran filizleri ,sakı renkte , yani saman sarısı . |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
3 yıl önce limon çekirdeklerinden 4 tane fidan oldu ama biri kurudu kalan 3 önce boya gittiler budayınca yandan da dalları oldu. Ancak ne çiçek ne meyve sabırla bekliyorum gübre ve besn takviyesi yapmayı planlıyorum. Siteden bir sürü şey okudum bakalım onları uygulayacağım. Ve cuma günü kamkat fidanı aldım. Şimdi de sabırla onun büyümesini ve meyve vermesi bekleyeceğim. Umarım fotoğraflarını ekleyebileceğim. Sizlerden öğreneceğim çok şey var. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba arkadaslar .Benim tavsiyem yapraklarin arkasini kontrol edin ,bazi parazitler yuva ye yumurta bırakıyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
parazitlerin belirtisi nasıl oluyor nasıl anlayacağız? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba arkadaşlar. Beinim kamkatım ikinci defa çiçek açıyor.ilkinde dört çiçek açtı bunlar meyve tuttu şimdi tekrar çiçekleniyor. Bunu anlayamadım ,birde bu meyveler nezaman olgunlaşacak? Teşekürler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bu yıl sezonu sıcak geçtiğinden çiçek mevsimi doğal olarak uzadığından Kumkatların 2-3 kez çiçek açması normaldir. Bizim Kumkuatlar bu yıl hiç olmadıkları erken bir sezonda çiçek açmaya başladlar ( Mayıs Ortasında ) şu an da fidanlarımızın büyük bi r çoğunluğu çiçekli |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2013
|
Alıntı:
kamkat yıl içinde birden fazla çiçeğe binebilir meyve olgunlaşma süresi ise şehire ve havaya bağlı olarak değişir. ama kamkatların olgunlaşıp yeneceği sezon sonbahardır. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|