View Single Post
Eski 31-05-2013, 00:58   #1706
gtokkal
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-01-2013
kumkuat yardım

Merhabalar Arkadaşlar;
Sizlerden yardımlarınızı istiyorum.kocaelinde yaşıyorum,bir tane 1 metre boyunda yerli ve 2 metre boyunda ithal kumkuatım var.durdukları yer öğleden sonra akşama kadar güneş alan katlanır camlı balkonum ve sıcak oluyor öğlen güneşi diye önlerine ince bir örtü de astım ve camların bir kısmı sürekli açık.sulamalarını 3 günde bir yapıyordum şimdi tabakların altına taş ta doydum kökler su içinde beklemiyorlar,toprakları lav kırığı bahçe toprağı ve torftan oluşmakta.bakım olarak yanmış keçi gübresi,yarasa gübresi kullandım.İlaveten npk içeren humik aasid fulvik asit te olan hammaddesi leonardit olan organik toprak düzüenleyici ve iz elementleri içeren organik gübre kullandım.toprağın üstüne leonardit serptim,toprağı haftada bir küçük tımıkla havalandırıyorum,iz elemti içeren gübreyi yapraktanda kullandım.
sorum:
1)genç yapraklarda koyu yeşil üstüne asimetrik sararmalar mevcut,yaprak kenarlarında dalgalanmalar oluyor bazıları da iyice şekilsiz kıvrılmalar oluyor, forumu baştan aşağı 2 defa okudum, yazılan herşeye dikkat ederek uygulamalarımda kullandım,yapraklardaki bu element eksiklerini arştırdığım kadarı ile çinko,mgnezyum ve demir eksikliği olarak görünüyor keşke resim koyabilseydim lakin beceremedim.birde bu kıvrılmalar yaprak galeri güvesi olarakta görünüyor onun için bu akşam hem zararlı hemde gübre ihtiyacı için nutribor ve black mix altın karışım yaprak gübresi ile dentist adlı ilacı karıştırark yapraklara uygulama yaptım,mutlu beyden aldığım besin+izelemetler içeren sıvıyı tarif usulu ile topraga uyguladım
2)bu vakit oldu hala tek bir çiçeğim var toplu iğne başı kadar meyva tuttu tabi oda düşmez ise,
3)kabuklu bit vardı onu pestbanla yok ettim 1 ay önce allahtan onda sıkıntım yok tabi yaprak galeri güvesi hariç
Arkadaşlar yordum sizi lakin çok seviyorum kumkuatlarımı bana lütfen yardımcı olun yoksa bu gidişle ağaçlarımın gidişatı hiç iyi değil

gtokkal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön