![]() |
|
|
![]() |
#1 |
/
Giriş Tarihi: 08-06-2010
|
romantik serseriden alabilirsin.hem sana yakın.irtibata geç sana yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2010
|
Sn. Cengiz bey (Romantik) den aldığım kamkatım hiç beklemediğim bir anda tomurcuklandı ve beni mutlu etti. Yerini ve saksısını sevmiş olmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Sevgili Romantikten aldığım kamkatlar çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar Kamkatlarınızın, çiçeğe geçmesi benide mutlu etti. Daha öncedende dediğim gibi Kamkatlarınızı gereksiz kimyasallarla zorlamanıza gerek yok. Şu anda benim sera içindekilerde çiçeklenmeye başladı. Sera dışında daha büyük Kamkatlarım var onlarda şu an çiçeklenme belirtisi yok Sera dışındakilerde büyük bir ihtimalle Temmuz 15 den sonra çiçeklenmeye başlayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2010
|
Merhaba, 1 ay kadar önce meyvesiz aldığım kamkatımda tomurcuklanma başladı ancak hala üzerinde eski meyvalara ait saplar var ve dökülmüyorlar. Bu sapları elle ayıklasam meyve sayısına katkısı olurmu acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Benim, balkonda yasamani surduren kamkatimda henuz ciceklenme yok. Gerci,1 haftadan beri Istanbul en sicak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Arkadaşlar buda benim kumquatım; Mutlu abi'den aldığım besini verince coştu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
Tropik kardeşim sen ne yaptın öyle, nazar değer koyma resimlerini öyle, cidden senin kumkuat üzerinde bulunan çiçekler beni hayret içerisinde bıraktı. Benim kumkuatlarımda çiçek açtılar oldukça fazlalar ve çok sayıda meyvem var ancak seninkinin üzerinde bulunan çiçekler cidden çok fazla, bu dediğiniz besinden bende edinmek istiyorum. Mutlu beye nasıl ulaşabiliriz? Birde bu aşılama işine gircem ancak bu üç göz denilen şeyi bulamıyorum, bunları nereden satın alabiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Bana aşağıdaki satış ile ilgili linkten mesaj yazarak ulaşabilirsiniz, http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12916 Ben bitkime besin kullanmadan tamamen doğal olarak çiçeklendireceğim ve meyvelendireceğim demek, ben sadece su içerek uzun yıllar yaşayabilirim diye iddia etmek olur. Bitkilerinde bizler gibi besinlere, iz elementlerine ihtiyaçları var. Bitkiniz bol çiçeklensede besin kullanmıyorsanız, bu çiçeklerin çok azı meyve tutar. Bitki besleyebileceğine emin olduğu kadar meyveyi üzerinde tutar, gerisini döker. Bitkiye besin vererek çok daha fazla meyveyi besleyebileceğine ikna etmeniz gerekiyor. Aşılamak zor bir işlemdir, epeyce bir antreman yaparsanız belki başarılı olursunuz. Aşı anacı olarak kullanılan turunçlarıda yukarıdaki linkten sorabilirsiniz. Alıntı:
Düzenleyen Mutlu Kutlu : 11-07-2010 saat 11:46 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
bu ürünü nasıl temin edebilirim acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2010
|
Kamkatım yavaş yavaş çiçek yapraklarını döküp meyvecikler oluşturmaya başladı. Ailecek çok sevinçliyiz. ![]() Hiçbir kimyasal kullanmadım. Sadece güneş, su, bol bol sevgi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
benim Cengiz Bey'den aldığım kamkatımdada henüz bir çiçeklenme yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Benimki de öyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
Bana hediye olarak bu fidandan geldi. Ancak çieçkleri dökülmeye başladı. Bir kaç adet genç yaprakta ise sararmalar baş gösterdi. Ayrıca bir kaç yaprakta bir kaç damla yapışkan şefaf sıvı gözüme çarptı. Bu konuda ne yapabilirim. Bu bitkinin balkonda yetiştiriciliği için neler yapılması gerekmetkedir nelere dikkat edilmelidir. Bu konuda bilgi alabilir miyim lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2010
|
arkadaşlar buda benim kamkatın resimleri. aranızda kamkatında ne sorun var bilen var mı.kamkatımı bu yazın başında almıştım satan kişi bu yıl meyve vereceğini söyledi ama yaz bitti bizimkisinden hiç ses seda yok.gerçi bir ara büyümesi ve filiz vermesi iyi gidiyordu ama evimizi taşırken bir hafta kamyonda susuz kaldı herhalde sıcaktan bir kaç dalı kurumuş olarak geldi.acaba bundan sebep mi bu yıl meyve alamadım bide önerisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
ben de yetiştirmek istiyorum....peysajcılarda varmış, çıkışta bi dolaşayım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
merhaba kumkatında meyve oluşan arkadaşlar resim ekleyebilir mi acaba benim kumkatımda çiçeklenme olmadı ama bol bol yaprak veriyor inşallah bende en kısa zamanda çiçek ve meyvesini görürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kamkat yaprakları
Merhaba, 5-7 aydır bende olan kamkatım şu an meyve tuttu, ama çok az, 5-6 tane ancak.. Fakat yaprakları resimlerinde de görüleceği üzere dökülüyor, arkalarında sararma, kahverengileşme ve uçlarında kuruma oluyor, bunun sebebi ve çözümü konusunda yardımlarınızı bekliyorum lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Sayın Rodoslu:Aşağıdaki bilgiler size yardımcı olabilir.Kolay gelsin. BESİN EKSİKLİKLERİ TESBİT KILAVUZU - NARENCİYE Mikrobesinler Çinko: •Genç yaprakların küçük ve mızrak şeklinde olması •İç damarlar arasında kloroz •Yaprak boyunu küçülten sarı beneklenme, yaprak boyunda kısalma •Çiçek ve meyve miktarında azalma •Küçük ve az su içeren meyve oluşumu Mangan: •İç damarlar arasında kloroz •Yapraklarda koyu yeşil zemin üzerinde açık yeşil alacalık •Genç yapraklarda dökülme •Çinko eksikliğinden daha az etki görülür ancak yapraklarda daha fazla solgunluk •Meyve boyunda küçülme ve miktarında azalma Bor: •Petiol ve damarlarda dalgalanmaların olduğu küçük ve şekli bozuk yapraklar •Boğum aralarında kısalma, sarımsı-gri renk ve yapraklarda kalınlaşma •Floemde çökme •Meyve kabuğunda biriken zamk oluşumu •Kalın kabuğu olan küçük ve deforme olmuş meyve oluşumu •Meyvelerde dökülme Demir: •Genç yapraklarda tipik “ince retikulum kloroz”u görülmesi •Orta ve yan damarları yeşil kalan sararmış yapraklar Molibden: •Yaşlı yapraklarda sarımsı lekeler •Yaprak alt yüzünden lekelerin kırmızımsı-kahverengi görülmesi •Çiçek ve küçük meyvelerin dökülmesi Bakır: •Fazla azottan kaynaklanan gibi görünen yeni geniş yapraklar •Bazı çeşitlerde gövde ölümü •Sürgünlerde geriye doğru ölüm ve canlı odun dokusu ile birleşme yerinde birden fazla sayıda tomurcuk oluşumu • Genç odun dokusunun yeşil kabuk dokusu altındaki zamk paketleri ve meyve, sürgün ve yapraklarda kahverengi nasırlaşma Makrobesinler Azot: •Yaşlı yapraklarda sararma,zayıf vejetasyon, küçük yapraklar •İnce kabuklu küçük meyve oluşumu Fosfor: •Yaşlı yapraklarda bakır renginin görülmesi •Yaprak ve çiçek tomurcuklarının dökülmesi •Pürüzlü, kalın ve süngerleşmiş kabuk oluşumu •Meyvenin ortasında boşluk •Kaba, kalın meyve kabuğu, soluk renkli, süngersi meyve ve aşırı asitli meyve suyu oluşumu Potasyum: •Belirti daha çok meyvede gözlenir •Meyve boyunda küçülme ve kabuğunun düz ve ince olması •Yaprak ve meyvelerin erken dökülmesi •Küçük, ince kabuklu meyve oluşumu •Meyve suyu asitliğinde azalma Magnezyum: •Yaşlı yapraklarda yaprak ucundan sapına doğru uzanan “V” şeklinde sararma •Alt yaprakların dökülmesi •Şiddetli belirtilerde erken meyve dökümü Kalsiyum: •Genç yapraklarda kenarlardan ortaya doğru sararma, yeni saplarda ölüm •Filiz ve petiollerde zayıf gelişim ve bunu sonucu olarak susuzluğa karşı dayanıklılıkta azalma •Çiçek ve meyve dökümü Kükürt: • Küçük ve sarı genç yaprak oluşumu ALINTIDIR: http://www.izotar.com/besin3.htm Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
selam sevgili dostlar ben hataydan yazıyorum kamkat fidem çok iyiyken birden bire harita böceği ve galeri böceği dadandı ne yapabilirim sağolun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Aynı sorun bende'de vardı Mutlu abi'den aldığım besini verince çok güzel oldu, Resimleri var. Daha önce belirtmiştim zaten Mutlu abi'den bulabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
çiçeklendi yakında meyvaya dönüşeçek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bu ara çoşma zamanları.Benimkilerin biri açtı meyve tuttu.Ara ara yeni çiçekler açıyor.i |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|