Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi torpak
Evet çiçeklenmeler başladı nihayet, oldukça fazla sayıda çiçek tomurcuğu var, bakalım ne kadarı meyveye duracak? Nilgün bu arada soruna cevap vereyim , benim kumkuatlar hiç rüzgar görmüyorlar diyebilirim, 15 günde bi sıvı besinle besliyorum, nerdeyse tüm gün de güneş ışığı alıyor şu an oldukça sağlıklılar. Sulama konusuna gelince bir çok yerde üstündeki toprak kuruyunca sulayın diyorlar, bende öyle yaptım üstü kuruyunca suluyorum, ki bu ankara şartlarında 3 günde bir felan demek oluyor. Saygılarımla...
|
Sevgili Torpak, cevabına geç ulaştım, üzgünüm. Bilgine teşekkür ederim fakat sıvı besin olarak ne kullanıyorsun, daha önceki bilgilerde ayda bir kere aspirinli su veriyoruz diyorlardı, bu konuda ne dersin. Kamkatlarımın üzerinde minik fındık gibi meyveleri oldu. Yapraklarının kenarında kahverengi kuruma emareleri var ve bağzı yapraklarının uç kısımları kıvrılıyor, neden olabilir. Ayrıca sulamayı ayda iki kere veya üstten 3 cm kuruyunca yapın diyorlar daha önceki bilgilerde, ben Fethiye gibi sıcak bir iklimde, üstelik teras da günde 7-8 saat güneş alan bir ortamda yetiştiriyorum, daha sık sulamam gerekir mi? Teşekkür ederim, sevgiler.