![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Ben de 7-8 çekirdeği çimlendirmeyi başardım. Geçenlerde kök budaması yapıp yeni derin kaplara aldım. Şimdi merak ettiğim meyve için gençlik kısırlığı süresi ne kadar olacak acaba? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 25-06-2009
|
arkadaşlar bu arada aranıza yeni katıldım.bendede 5 adet kamkat agacı var.nariel in resimindeki çiçeklenme benim kamkatlardada olustu.sulama aralıgı hakkında bilgi verecek arkadaşları bekliyorum.***. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
fikir edinmek isteyen arkadaşlar ??.bende de şu an 5 adet kamkat fidesi var. bir fidesini kışın ortalama soğuk -8 dış ortamda kaldı ağacına hiç bir şey olmadı ancak meyvesi dondu meyve yenmeyecek bir hal aldı. şu an 2 kamkat fidesi yarı gölgede yeni sürgün vermekte ve gayet iyi 3 adet fide ise tam gün güneş almakta ama büyüme durma noktasında iki gün aralıkla sulaması yapılıyor. yarı gölgede olanlar haftada bir sulanıyor. tam gün güneş gören kamkat tapraklarında kıvrılmalar olmaktadır. ama dökülme yok . şu an kamkatlar dış ortamdadırlar şu ana kadar yaprak dökülmesi dış ortamda olmadı, kışın içeride az da olsa dökülmüştü. yaprak dökümü fazla ise saksı küçüklüğünden olabilir, benim saksılar 15 ile 20 litrelik . |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
Sayın Lonicera, kamkat tohumdan yetiştirildiğinde aşılamaya gerek olmuyor mu? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Berduray ben de öyle biliyorum bu yuzden çekirdekten çimlendirmeyle ilgili mesajları okuyunca kamkat bir istisna olabilir mi acaba diye merak ettim..Bir de benim kamkatım çiçeklendi meyveler de oluştu fakat sonra hepsi kuruyup döküldü.Şimdi tekrar çiçeklenme başladı.Fidanlar gölgede duruyorlar haftada bir su veriyorum, çiçeklenme döneminde suya ihtiyacı nasıl oluyor bilen var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Önerebileceğim, vaktinizin müsait olduğu bir zaman tüm konuya bir göz atmanız. Benzer soruları ben dahil herkes sordu. Ancak her ilin nem, sıcaklık derecesi farklı olduğu için, sanırım bitkiye kulak vermek en doğrusu. Antalya sıcağındaki kamkatla, Bolu'daki kamkatın su ihtiyacı aynı olmayacaktır. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
Konuyu okudum,haklısınız iklim çok önemli..biliyorum bu işin sihirli bir formülü yok ama deneme yanılma yaparken o meyveler gözümün önünde kuruyup gidiyor,çaresizlik işte benimkisi.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
nihayet kumkuatım tomurcuklandı ve şu anda üzerinde 30-40 kadar tomurcuk var. Sizlerden gübre konusunda bilgi sormuştum. Bu arada ÇÜ subtropik bitkilerbölümüne ulaştım. onlarla yapmış olduğum görüşmede elimde mevcut olan sıvı gübrelerden NPK 7-6-6 ve fülvik asitle şellatlı iz elementler içeren gübreyi verebileceğim bilgisini aldım ancak azot yönünden amonyum sulfat la takviye yapmamı söylediler.15 haziranda bu sıvı gübreyi uyguladım.o gunden bu gune amonyum sulf. bulamadım. forum da yaptığım araştırmada turuçgiller için NPK oranları 5-1-3 olan gübrelerin kullanılması nın önerildiğini gördüm. bu yöndeki araştırmalarım sonunda The Andersons marka NPK 25-5-15 olan iz elementler içeren kontrollü salınımlı çim besleme gübresi buldum. bu gübreyi kulanıp kulanmama konusunda bana yardımcı olmanızı bekliyorum kısa zamanda yanıt verirseniz sevinirim çünkü ilk gübre uygulamamdan itibaren 15 gun geçmiş oluyor birde yeni tomurcukllanan kumkuatımı güçsüz bırakmak istemiyorum. ilginize şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Sirius50; zaten sorunuzun içinde cevabı yazmışsınız. yeterince araştırdığınız belli. ancak bu kadar ince detaylarla uğraşmayın bence. kamkat gayet kolay bir bitki ve merak etmeyin gübrelemeyi kaçırdınız diye çiçeklerini dökmez. bahsettiğiniz 25-5-15 NPK'yı daha seyrek oran ve zamanda kullanmanız kafi gelecektir. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn kalemkağıt, bildiğim kadarıyla bazı turunçgiller çekirdeğinden ekilmesi halinde aslına uygun çıkabiliyorlar. Sn MSaygın da aşağıdaki sayfada konuyu daha detaylı açıklamış. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=105 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
/
Giriş Tarihi: 25-06-2009
|
arkadaşlar meraba bende 5 adet kamkat fidanı var.bunları çogaltmak istiyorum.bana yardımcı olacak arkadasların cevaplarını bekliyorum.aıyı nasıl yapabilirim.tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2007
|
Benim kumkuatımda gecen sene fark etmediğim, bu sene ise biraz abartı gibi gözüken bir durum var. Yapraklar, dallar, hatta fotoğrafta göreceğiniz gibi gövde bile vıcık vıcık oldu.. ![]() bu ıslaklık, yapışkanlık normal midir? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Fotoğrafı büyütüp bakıyorum tam anlayamadım .Sizi bitkinizde unlu bit, torbalı koşnil sanıyorum ikisinden birisi var. Yazlık yağ ile ilaçlama yapmalısınız. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
size katılıyorum. Dün botanik firmasından aldığım ilacı uygularken agacı detaylıca inceleme fırsatım oldu. Telefonda, firma yetkilisine, "vıcık vıcık, yapışkan bir sıvı kapladı ağacımı" dediğimde hemen "unlu bittir o" tanısı koydu. Internetten (malesef forumumuzda zararlılarla ilgili yeterli görsel bilgi bulamadım) hem firma yetkilisinin söylediği böceği hemde sizin tahmin ettiğiniz böceği arattım ve buldum. ayrıca ikisinin de belirtilerini öğrendim, iki zararlı da yapışkan bir salgı bırakıyor. Ağacı ilaçlarken gördüm ki 1 tane unlu bit varsa 30 tane yumuşak koşnil vardı. Firma yetkilisine "ben de yumuşak koşnilde varmış" dediğimde, verdiği ilacın onu da öldüreceğini ancak ilaçlamadan önce koşnilleri yapıştıkları yapraktan biraz olsun ayrımam gerektiğini iletti. Yumuşak koşnil: ![]() Unlu Bit: ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
işte bir kaç detay fotoğrafı: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Lonicera çok teşekkür ederim..Çekirdekten yetiştirdiğim turunçgillerim vardı,öğrenmiş oldum.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bendeki kamkat içerde iken çiçek açar durumda iken dışarı çıkınce yeniden sürgün verirken çiçeklenme durdu. Şimdi sürgün uzaması durdu ancak çiçeklenme olmadı. Öğlenden sonra güneş görüyor, 12 den güneş batıncaya kadar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Sn izzeterisen ve kophstar yorumlarınız için teşekkürler. yapış yapış, parlak bir sıvı kaplıyor bazı yaprakları ve dalları, fotodaki, gövdedeki koyu renk de bu ıslaklığı gösteriyor. yazlık yağ nereden temin edebilirim, sade vatandaş olarak ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Biraz inceleme yaptım ve sanırım kabuklu bit denen yaratıklar, ağacımı bu hale getirmiş. kürdanla bir kaç tanesini topladım ama olacak gibi değil, tavsiye ettiğiniz gibi yazlık yağ almam lazım, sitede bir üye aynı benim sorunumu yaşamış limonunda ve tavsiyeler aynı yönde.. Yanlız, balkonda bitki yetiştiren biri olarak böyle bir ilacı nereden bulurum bilmiyorum. İstanbul ümraniyede oturuyor, Tuzla da çalışıyorum, çevrede bildiğiniz yerler varsa lütfen beni bilgilendirin. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2009
|
Benim kamkatımda çiçek açıp meyve vermeye başladı fakat çiçeklerin dökülüp meyveye döndüğü yerlerde koyu kıvamlı şeffaf bir sıvı var.Yakından bakmama rağmen herhangi bir böcek görmedim.Bu normalmidir, değilse nedeni ne olabilir acaba yardımcı olabilirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın brkg; Benim kamkatın çiçeklerinde de aynı sıvı vardı tattım. Tatlı olduğunu gördüm. Herhalde böcekleri çekmek için salgıladığı nektar olsa gerek. Belkide böcek gelmeyince orada kalıyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Kumkuatı aldığım botanikçiyi aradım ve sorundan bahsettim, onlarda "unlu bit ve şekerli bit sorunu" var dediler. Bir ara uğrayın ilaç verelim dediler, bu akşam gidip alacağım... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprakların alt yüzeylerine ve saplara bakarsanız kahverengi-siyah arası dairemsi ve hafif kabarık yaratıklar görürsünüz. Önlem alınmaz ise bunlar çoğalacaklar ve bitkinin sonunu getirecekler. Mekanik olarak (el ile veya sert fırça) uzaklaştırılmaları gerekir. Sonra da uygun bir ilaç ile ilaçlanmalı. Ben 20gr/litre Neemazal hazırlayarak 3 gün ara ile ilaçladım. Mutlaka başka ilaçlarda vardır. Kumkat güneşi ve suyu çok seven bir bitki. Fakat bitki kökleri çamur olacak derecede sulanmayı sevmez. Sulama suyundaki kireç bitkiyi rahatsız eder. Yapraklardaki sararmalar sulamanın az olmasından da kaynaklanabilir. Isırgan otu çözeltisi veya arap sabunu çözeltisi, yaprak bitleri ve örümceklere karşı kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2009
|
Sayın copur 09; Bu sıvı, çiçekler meyveye döndükten sonra meyvelerin üzerini kaplayan bir sıvı, yaprakların üzerinde bundan görmedim. Söylediğiniz gibi böcekleri çekmek için salgıladığı bir sıvı galiba, paylaşımınız için teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba kamkat severler. Benim kamkatın çiçekleri meyveye döndü ancak ağacımda birkaç sorun başladı, yardımcı olabilirseniz sevinirim: 1)Bazı taze yapraklar buruş buruş olmuş vaziyette ve üzerlerinde yol yol kütikula tabakasının kabardığını gördüm. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Bu izleri kazıdığım zaman pul pul ayrılıyorlar. ![]() ![]() 2)Aşı yerinin altından mı üstünden mi çıktığını anlayamadığım güçlü bir sürgün peyda olmuş durumda. Bu sürgünün üzerinde dikenler var ve yaprak şekli çok farklı; sanki uç uca 2 yaprak eklenmiş gibi boğumlu. Bu parça yabani midir? Yabaniyse hangi türdür? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|