|  | |
|  | 
|  07-01-2010, 12:46 | #1 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 02-10-2009 Şehir: İstanbul 
				 | 

sayın triple
			 bende limon çimlendirmekte çok zorlanmıştım. her saksının dibine, her bulduğum toprağa nasılsa çıkmıyor diye bir kaç çekirdek itiyordum. sonuç yok. derken bir gün baktım bir tanesi tutmuş. ne zaman ektiğimi bile unutmuştum. sonra bir başkası birbaşkası   8 tane oldular. en son bir su bardağının içini toprakla doldurdum sayısını bilmiyorum ama (7-8 tane olabilir) çekirdekleri atıp üzerlerini örttüm. toprak kurumasın diye sık sık su verdim. odada sıcaklığında tuttum. 5 tanesi çimlendi. sanırım nem ve sıcaklığa bağlı bir durum. fotoğrafını ekledim. bi ara saksıya alacağım. (bu arada pamukla yaptığım denemeler hiç sonuç vermemişti.) benim edindiğim deneyim böyle. sizede başarılar dilerim | 
|   |     | 
|  07-01-2010, 12:55 | #2 | 
| Ağaç Dostu | Sevgili lale lale, limon fidecikleriniz ışıksız kalıp boy atmışlar, mümkün olan en çok ışığı alacakları yere koyun. Bu şekilde büyümeye devam ederlerse ilerde düzgün bir şekil alamazlar.  Ben de limonumu budadım, koca koca dallara kıymak kolay değil ama balkonda koca bir limon ağacı olsun da istemiyorum  Acaba kamkat aşısı mı yapsam diye de düşünmüyor değilim. Belki de bonsai olur kimbilir  | 
|   |     | 
|  07-01-2010, 17:26 | #3 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 02-10-2009 Şehir: İstanbul 
				 | 

nariel'e
			 teşekkür ederim. bende çok su verdim zannediyordum. balkonda açıkta olanların daha kısa, kalın gövdeli, daha koyu renk yapraklı olmasıda bu yüzden. sizin limon çok güzel maşallah. darısı benimkilerin başına   | 
|   |     | 
|  10-01-2010, 16:42 | #4 | 
| Ağaçsever | Sonunda benim de limon'um oldu sabır gerekiyormuş bir aya  yakın bir süre oldu tohumları dikeli fotoğraflarını çektim ama daha çok küçükler belli belirsiz  biraz gelişsinler sizlerle paylaşacağım fotoğraflarını . Burada arkadaşların limonlarını görünce bende heveslenmiştim hemen  mutfağa gidip bir limon kesip tohumlarını almıştım bu site bizi baya bir ağaç ve çiçek  sahibi yapacak anlaşılan   | 
|   |     | 
|  16-01-2010, 14:10 | #5 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 19-05-2009 Şehir: İstanbul 
				 | Arkadaşlar limonumun toprağını değiştireceğim.Toprak çabuk kurtlanıyor.Kaliteli bir toprak olarak kestane toprağı düşünüyorum.Nasıl olur sizce limon için kestane toprağı? | 
|   |     | 
|  21-01-2010, 18:40 | #7 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 18-10-2009 Şehir: Kırıkkale 
				 | Benjamin saksısına  yaklaşık  iki  ay  önce  öylesine  diktiğim  beş  çekirdekten  birisi  çimlendi.Rastgele  denemede  çimlenen  limon  çekirdeği hiçbir  bakım  görmeden çıkabilirken; oksijenli suda  nerdeyse  30  saat bekletip  diktiklerim  çıkmadı.Peçete arasında ,pamuk arasında ,hafif  torf  içinde   tüm  denemelerde  başaramadım. Öyle bişey ki defalarca deniyorsunuz olmuyor.Beklemediğiniz bir anda kendiliğinden çıkabiliyor.Tıpkı annemin lavabo akarında çimlenmiş limon çekirdeği gibi..Rastlantısal bir sürpriz yanı var.. | 
|   |     | 
|  25-01-2010, 15:22 | #8 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 16-06-2006 Şehir: konya-seydişehir 
				 | Gerçekten de sürpriz denecek şeyler oluyor hayatımızda. Limon mu bilmiyorum ama benim de menekşe saksımda çıkmış (çayı limonlu seven bir misafirimizin koyduğunu tahmin ederek buraya eklemeyi uygun buldum.Çalışmalarınız çok güzel olmuş,budama ve saksı değişim zamanı gibi bilgilerinize ihtiyacım var.  | 
|   |     | 
|  14-03-2010, 13:04 | #9 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 22-02-2009 Şehir: istanbul 
				 | Sayın teklimon hoşgeldiniz. Limonunuzu gördüm. Sanırım içerde olmasından dolayı yapraklarını dökmüş. Ben hiç içeri almıyorum limonu, hep dışardalar. Çok soğuk olursa sarıyorum, o kadar. Deneyimli arkadaşların forumda yazdıklarını takip ederseniz bitkinizi çok sağlıklı yetiştirebilirsiniz. Saygılar. | 
|   |     | 
|  14-03-2010, 13:14 | #10 | 
| Kaybettik, Allah rahmet eylesin | Tek limon olduguna gore limon agacı ,evde limon sitesine girerseniz daha iyi  açıklamalar goreceksiniz . Limonunuz çok uzamış . Tepesinden bayagı kesiniz ,dallarıda çelikleyiniz ,başkalarınada verirsiniz . Limonunuz taç yapar  7 veren ise devamlı çiçek açar ve limon verir . Artık  biraz muhafazalı balkona çıkarabilirsiniz . Havalar ısınınca hep balkonda tutunuz .Selamlar. | 
|   |     | 
|  14-03-2010, 13:37 | #11 | |
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 14-03-2010 Şehir: İstanbul 
				 | Alıntı: 
 Henüz yeni olduğumdan terminolojiyi pek anlamıyorum...dalları çeliklemek ve limonun taçyapması ne demektir...... Dipten çıkan dikenli sürgünü almam gerektiğini okudum. Katılıyormusunuz? Muhafazalı balkon ne demek? Benim balkonum panjurlu, yani korunaklı oldukça içeri giren gün ışığı azalıyor..... Limon doğrudan gün ışığı almalı mı yoksa balkonun aydınlık olması yeterlimidir? | |
|   |     | 
|  30-03-2010, 01:15 | #13 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 27-08-2006 Şehir: istanbul 
				 | sn Nariçi. en üstteki son iki üç yapraktan itibaren tepesini keseceğim. o zaman dal çıkaracak yanlış anlamadıysam. bu mevsimde tepesini kessem olur mu. kesince ne kadar sürede dallanır. bir de kestiğim tepesini tekrar köklendirebilirmiyim. | 
|   |     | 
|  27-04-2010, 23:42 | #14 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 27-08-2006 Şehir: istanbul 
				 | 3 hafta önce önceki mesajda bahsettiğim yerden kesmiştim limonu. Şimdi üst yandan bir dal çıkardı, o uzuyor. Bir de tam onun karşısında bir dal çıkıyor. Demek ki dallanması için tepesinin kesilmesi ya da koparılması gerekiyormuş. | 
|   |     | 
|  19-04-2010, 14:19 | #15 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 19-05-2009 Şehir: İstanbul 
				 | Arkadaşlar limonumun yaprağındaki hastalık nedir acaba ne yapmalıyım? http://www.upload.gen.tr/resim.php/s...10159.jpg.html | 
|   |     | 
|  14-05-2010, 21:05 | #16 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 14-04-2008 Şehir: Sakarya 
				 | Benim limonum da yaklaşık iki yaşında ve bu soğuk kışı balkonda atlatıp sonunda gelecekteki dallarını sürgün verdi. Saksısı küçük kaldığı için bu kadar geciktiğini düşünüyorum. Ama inanın çok mutluyum   Gövdesi de giderek kalınlaşıyor. Ağaç formuna girdiği zaman çok güzel olacak  | 
|   |     | 
|  06-08-2010, 00:14 | #17 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 11-05-2009 Şehir: Balıkesir 
				 | benimde limonum 20 aylık flan oldu inşallah limon verdiği günleri görücez bakalım   | 
|   |     | 
|  15-08-2010, 02:45 | #18 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 15-08-2010 Şehir: Bursa / Mudanya 
				 | Herkese merhabalar.. Bu siteye yeni üye oldum. öncelikle bu sitede emeği gecen bizi bilgilendiren değerli insanlara çok teşekkür ederim..  bende 9 temmuz 2010 tarihinde 3 tane limon çekirdeği ekmiştim bi saksıya japon şemsiyesi çiçeğimin dibine.. 2 tanesi tam 1 ay sonra 9 ağustosta filizlendi.. 4 gündür çok hızlı bir büyüme potansiyeli yakaladık  dün saksıdan alıp daha büyük bi saksıya geçirdim şu an gayet sağlıklı..  yarı gölge bir ortamda güneş ışığı alıyor. ayrıca hergün sprey şeklinde su veriyorum yapraklarına..  benim bir sorum olacak.. yardımcı olursanız sevinirim.. japon şemsiyem bol su sevdiği için hergün düzenli olarak sulardım ve doğal olarak limon çekirdeklerimde bol bol sulanırdı  hatta çok korktum çekirdekleri çürütecem diye  limonumun bulunduğu ortama Akdeniz iklimi oluşturmaya çalışıyorum elimden geldiğince  güneşten faydalanıyor ve spreyle su vererek nem oluşturmaya çlışıyorum.. benim bildiklerim bunlar.. gelişme aşamasındaki limonum için bana ekstra bilgi verebilecek arkadaşlar var mı ?? gübre vs. kullanmama gerek var mı daha 4 günlük limon filizim için  saygılarımla... | 
|   |     | 
|  16-08-2010, 08:14 | #19 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 24-07-2009 Şehir: Manisa 
				 |   benimde 1 yıl 1 aylık limonum    bilgilerini paylaşan bilgilendiren herkese çok teşekkur ediyorum. Meyveli gunler diliyorum  Düzenleyen malina : 16-08-2010 saat 11:18 Neden: fotoğrafları foruma yüklemelisiniz. | 
|   |     | 
|  16-08-2010, 19:01 | #20 | 
				 | Limon yetiştiriciliği hakkında bana yardım edebilecek , bilgilerini paylaşacak hiç kimse yok mu ya??  Bu bitki bol su mu ister ? az su mu ister ?? güneşlenme durumu nasıl olmalı ? ilk gelişme aşamasında gübre **** besin maddesi tarzında bişeyler kullanıcakmııyım ?? Bitkiler konusunda acemi olduğumun farkındayım ama neden hiç kimse yardımcı olmuyor ??? | 
|   |     | 
|  17-08-2010, 18:06 | #21 | |
				 |   Alıntı: 
  | |
|   |     | 
|  16-08-2010, 23:31 | #22 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 24-02-2010 Şehir: istanbul 
				 | İyi akşamlar arkadaşlar..Uzun süredir uğrayamadım.Şimdi de birçok bölümlere baktım.Eğer sorumun yanıtı başka bir bölümde varsa görmemişimdir. Limon ağacımda ve balkonumdaki birkaç çiçeğimde yaprakların dallardaki çikış yerlerinde beyaz beyaz kabarcıklar başladı.Pamuk değil böcekde değil.Ama yumuşacık hareketsiz birşeyler.Sürekli temizliyorum ama gene oluşuyor.Bundan nasıl kurtulurum.Bu sıcak nemli havalardan mı oldu acaba? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz... | 
|   |     | 
|  18-08-2010, 00:58 | #23 | 
				 | İlginiz için teşekkür ederim bernacyhn hanım.. öğrenmem gereken herşeyi buldum o sayfalardan.. | 
|   |     | 
|  21-08-2010, 00:38 | #24 | 
				 | Merhaba değerli forum yöneticileri ve üyeleri.. bitkiler konusunda acemi olduğum kadar hevesli ve sabırsızım aynı zamanda   biliyorum bu iş biraz sabır ister ama affınıza sığınarak birşey daha sormak istiyorum.. benim limon filizim şu an 13 günlük.. hergün gelişimini çk dikkatli bi şekilde takip ediyorum.. ancak dikkat ettiğim birşey var.. limonum toprağın yüzeyine çıktığı ilk 5-6 günlük sürede çok hızlı gelişti.. fakat son 5-6 günlük sürede çok yavaş gelişiyor.. sizce bu normal bi durum mu ? yoksa bu yavaş gelişmesinde benden kaynaklanan eksikler mi var ? limon yetiştiren arkadaşların düşüncelerini bekliyorum.. saygılarımla.. Not: bitkiler konusunda acemi olduğum için eğer bu soru çok mantıksız ise hepinizden özür diliyorum. | 
|   |     | 
|  22-08-2010, 23:04 | #25 | |
				 | Alıntı: 
 | |
|   |     | 
|  23-08-2010, 14:00 | #26 | 
				 | Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim berna hanım..  Limonumun kökleri rahat gelişsin diye daha 5 günlük filizken 5 kg'lık yoğurt kovasına aldım  yoksa daha büyük bi saksıya mı almam gerekirdi ?? Limonum pencere kenrarında duruyor ortam aydınlık olsun diye perdeyi 24 saat hiç kapatmıyorum  fakat şöyle bir durum var bulunduğu ortam hep aydınlık olmasına rağmen direk güneş ışığını sadece sabah saatlerinde öğleden önce alıyor   son günlerde toprağı hafif nemli ve sadece sprey şeklinde yapraklarına su veriyorum.. ayrıca yumurta kabuklarını güneşte kurutarak toprağına karıştırdım forumda okumuştum kalsiyum için gerekliymiş sanırım.. filizim şu an 15 günlük belkide gelişimi normaldir ama ben kafaya takıyorum.. buyrun buda fotoğrafı | 
|   |     | 
|  21-08-2010, 02:10 | #27 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 19-08-2010 Şehir: Ankara 
				 | Forumdan heveslenerek az önce 7-8 tane limon çekirdeği attım toprağa   Görelim mevla neyler... | 
|   |     | 
|  24-08-2010, 14:43 | #28 | 
				 | Sevgili bursatexas, gayet sağlıklı görünüyor   sabirli olmak lazım. Bİr müddet yeni yuvasına alışması gerek o arada da gelişimi durabilir. Yakında yeniden büyümeye başlar merak etmeyin  | 
|   |     | 
|  24-08-2010, 19:09 | #29 | 
				 | İlginize teşekkür ederim Berna hanım.. haklısınız biraz sabırlı olmam lazım.. ayrıca bu sabah baktımda bir yaprak daha filizleniyor yavaş yavaş büyüyor yavrucak   | 
|   |     | 
|  27-08-2010, 13:01 | #30 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 27-07-2006 Şehir: Yeşil Bursa 
				 |  Fidelerimizi Aşılayalım ! Arkadaşlar Merhaba ;Bu bölümde ,herkezin bir hevesle ve merakla narenciye tohumlarını ekip onların gelişimini izlemesi çok güzel bir şey.Ben de eskiden beri tohumları ekip hayranlıkla gelişimini hala izlerim.Bununla  da kalmam bu fideciklere , meyve veren ağaçlardan doku alıp aşılıyorum.Sonrada aşılanmış  gerçek meyve ağacı olarak ortaya çıkarıyorum.Aşı yapmayı internet sitelerinden ve kitaplardan öğrendim.Çok basit ve kolay bir şey.Göz aşısı çok fazla teferruata gerekli değil.Bir keskin maket bıçağı ve paket ipliği tamamdır. İnanın ;tohum ekip fidan haline getirene dek olandan daha fazla bir heyecan bu.Aşıladığım fideleri fotoğraflarını bir sonraki mesajda sizlere göstermek istiyorum. | 
|   |     | 
|  | 
| Etiketler | 
| budama, limon ağacı, saksi limon | 
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| 
 |  |