![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
güneşte duruyor. hiç kurutmadan nemli tutuyorum hep pamuğu çürümediğine göre olur herhalde bir şeyler olsun ama artık çok hevesleniyorum. bir ağacım olmasını çok istiyorum. inşallah tutar çedirdeklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
ben pamuktakileri beklerken toprağa koyduğum çekirdek filizlendi. az evvel bir baktım ki yeşil miniminnacık bi şey bana göz kırpıyor. heyecanlandım bi anda ama emin değilim başka bitki olmasından korkuyorum bugün resmini eklerim. bi yorum yaparsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Bu da benim çekirdekten yetiştirdiğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
güle güle büyütün sibel hanım. benimki de inşallah limondur. çok hevesliyim bu konuda gerçekten de ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Teşekkürler belki başka bir yere daha tesadüfen düşmüştür, çıkarsa size yollayabilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
limonum limonum benim küçük limonum
daha önce tee 2007 de eklenmiş minnacık limon resimlerine yeniden baktım sanırım benimki de limon. galiba bir çekirdekten iki fide çıktı **** kaybolduğunu sandığım çekirdeklerden biri filizlendi. dibdibeler nasıl ayırcam ben onları ya kökleri biribrine karışırssaaa??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
limonlarımın pek net olmasada görüntülerini paylaşmak istedim. çok güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Ben de çimlendirmek için 4-5 tane limon çekirdeğini pamuk arasına koymuştum.Ama çekirdekler karadı ve hiç bir çimlenme belirtisi yok.Size danışmak istediğim konu:Acaba çekirdekler kurumu olması gerekiyor.Yoksa limonun içinden alıp hemen mi dikmem gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
ben 5-6 saat güneşin altına koymuştum. ama toprağa koyduklarım çimlendi. pamuktakilerde hiç belirti yok kararma da yok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
benimkiler de büyümeye devam ediyorlar bu yüzden daha büyük saksıya alacağım. buraya kimse yazmıyor. sanırım yavaş büyüyen bir bitki olduğu için ama ben elimden gediği kadar tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
nariel maşşallah demeden edemeyeceğim maşşallah süphanallah meyvelerini de görürsün inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
limonlarımın yeni halleri aslında tek çekidekten iki filiz vermiş çok sevimliller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkiler de maşallah çok güzeller bernacyhn, benim toprağımda sanırım demir eksik, limonlar açık renkli büyüyorlar. Sizinki koyu renkliymiş. Bir saksıya da greyfurt çekirdeği ekmiştim ama hangi saksıydı unuttum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Benim yavrucuklarım ikiz biliyor musunuz? Saksısını değiştirirken farkettim. Tek bir çekirdekten iki filiz vermiş nasıl sevindim bilemezsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Çok şanslısınız, bizdeki bir tohum bile çimlenmezken ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Eğer pamukta deniyorsanız çimlendirmeyi ben bir aydır bekliyorum hala ses soluk yok. Size tavsiyem toprakta denemeniz çünkü ben iki haftada çimlendirdim. Daha doğrusu benden habersiz çimlenivermişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Pamukta değil toprakta deniyorum, daha 3 gün oldu ekeli benimki sadece sabırsızlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
12-13 gün dayanın.Dikkatinizi başka şeyin üzerine yoğunlaştırınca zaman çabuk geçiyor. Diyorum ya benden habersiz çinlenmiş yavrucuk. Uzun zaman büyük bitkilerimle ilgilendim adeta unutmuştum limon çekirdeklerini sonra sulamak için bir baktım ki çoktan filizlenmiş hatta iki tane yaprak olmuş.. Bir kaç gün sonra da ikinci filizim çıktı. Sevincim ikiye katlandı. Ufak bir tavsiye size bitkiseli, başka meyvelerin de çekirdeklerini toprağa dikin çinlendirmeye çalışın maksat oyalanmak ancak az da olsa doğaya katkımız olsun. Meyve yüzü göremez olduk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bernacyhn teşekkürler, mesajınızdan sonra kendimi elimde elma ve çekirdeklerini küçük bir saksıya saplarken buldum, filizlensinlerde resimleini buradan paylaşalım hep beraber mutlu olalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bernacyhn mesajınızı aldım,çok teşekkürler uyarınız olmasa başkasında 3 güne çimlenen şey bende niye çimlenmedi diye yine stres yapacaktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
faydalı olduysam ne mutlu bana <3 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
kedim limoncuklarımın etrafında dolanıp duruyordu. sonra bir baktım ki yerinden çıkarmış limonumu yemek mi istedi amacı neydi bilmiyorum ama çok korktum. allahtan köküne zarar gelmemiş. zavallımın başına gelmeyen kalmadı. küçük saksıdayken de aşağıya düşürmüştü peteğin üstünden zarife (kedim) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Merhaba, mayıs gibi pazardan aldığım limon çok suluydu. Bende eşimin bütün dalga geçmelerine rağmen çekirdeklerini çiçek toprağına dikiverdim. Yaklaşık 14-15 adet minicik fidelerim var. Minicik dediysem en küçüğü 5-6 cm kadar. Fakat şu sıralar hiç büyümüyorlarmış gibime geliyor. Acaba yavaş yavaş soğuklar başladı diyemi bu oluyor diye sorucaktım. Birde en uzun fidemde (yaklaşık 20 cm kadar) 2-3 yaprağının ucunda kuruma oldu. çok sulamamak gerekirmiş diye haftada 2 **** 3 defa su veriyorum. Bana bu konuda bilgi verirseniz benim gibi bir acemiyi çok mutlu edersiniz. şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Ben de limondan çıkan çekirdekleri 1-2 gün suda beklettikten sonra torfa ektim. 2-3 hafta geçti ama yüzeyde bir hareket yoktu. Dayanamayıp hafiften eşeledim. Kök salmış olduğunu gördüm. Sert ve daha önce burada söylendiği gibi dikine kazık tipli bir kök ama üst kısım çekirdek hala duruyor. Alt kısmı yarıp kök salmış ama üst kısım hala duruyor. Acaba ne kadar sürer topraktan kendini dışarı atması? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
2 hafta kadar sürer benimki de öyle olmuştu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
yeni yapraklar
Saksısını değiştirirken köküne zarar gelmesin diye çok korkmuştum. İkisinin de gelişimi durmuştu adeta öylece bana bakıyorlardı. Sonra kedim yerinden söktü. Korkum ikiye katlandı çürüyecek diye. Ama çok şükür bir şey olmadı ve hatta yeni yaprak verdi ikisi de... ahh Zarife yüreğimi ağzma getirdin kızım ancak ne sana ne de bitki kardeşlerine kıyamıyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|