agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni435Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2009, 12:53   #571
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Hoşbuldum, teşekkür ederim ilginiz için. Limonum aşılı değil. Yaprakları türüm türüm limon kokuyo aşı yapılmazsa turunç olabileceğinden bahsetmiş bir kaç arkadaş sitede okuduğum kadarıyla ama dediğim gibi yaprakları limon kokuyo. Ben bu kadar büyüyeciğini tahmin bile etmemiştim.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2009, 09:44   #572
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Birkaç soru

Benim birkaç sorum olucak, siteyi epey inceledim ama net bir cevap veren olmamış bu konularda, ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

1- Üzerindeki 2cm civarındaki dikenler yediveren olduğunu mu kanıtlıyor ? Başka türlerde de diken çıkıyo mu ? Limonun türünün adı ne olabilir ?
2- Limonum aşılı değil, limon vermez mi turunç mu çıkar ?
3- Aşı yapmayı düşünmüyorum ortalama ne kadar bir süre de ürün alabilirim ?

Eski 10-12-2009, 10:19   #573
Ağaç Dostu

Fatos_Karag's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2008
Arkadaşlar,
bendede 3 fidem bu durumda boyları 70-80 cm var. Cevaplarınıza göre bende hareket edeceğim. Birde eğer aşı gerekecekse ne zaman yapmalıyım. Birde aşı için çubuku nasıl bulabilirim fikri olan varmı acaba?

Fatos_Karag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2009, 16:32   #574
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Merhaba Fatos Karag,
fidelerin resimlerini yayınlama imkanın varsa arkadaşların sanırım daha hızlı cevap verebileceklerini umuyorum...

Eski 11-12-2009, 10:16   #575
Ağaç Dostu

Fatos_Karag's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2008
Tamam Sayın limon sever,
haftasonu resmini çekip pazartesi eklemeye çalışırım

Fatos_Karag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 23:44   #576
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

limon fidanımın bir aylık gelişimini gösteren fotosu

Eklenen Resimler

Eski 31-12-2009, 15:01   #577
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

biraz budama yaptım boyuna uzaması için biraz garip oldu

Eklenen Resimler

Eski 06-01-2010, 10:48   #578
Ağaçsever

mer.cann's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2010
Ya harika bi site ya.Ben de şimdi gidip limon çekirdeği ekeceğimmm

mer.cann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 11:27   #579
Ağaçsever

eda123's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mer.cann Mesajı Göster
Ya harika bi site ya.Ben de şimdi gidip limon çekirdeği ekeceğimmm

bende senin gibi ilk girdiğimde hemen denedim ama olmadı, benimkiler çıkmadı umarım başarırsın

eda123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 18:22   #580
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Limon yetiştirme

Selam arkadaşlar, narenciye fideleri konusunda tecrübeli olduğumu düşünerek çekirdekten yetişme limon ağacının sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim. Belki ağaçlarınız çabuk büyüyebilir ancak aşısız limon ağacının meyveleri şekilsiz ,kalitesiz ve az meyve verir. Ayrıca ağacınız çok dikenli ve gösterişsiz olur. İstediğiniz limon türüne çok kolay sahip olma imkanı varken bence çekirdekle falan zaman kaybetmeyin derim ben.Bahçesi olmayanlar için saksıda rahatlıkla hemde ikinci senesinde meyve verebilen meyer limon çeşidini denemelerini tavsiye ederim.

Bayram Güçlü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 19:39   #581
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
herkese selamlar..daha önce birçok çekirdekten fidan yetiştirmek aklıma gelmişti ama limonu hiç farkedememişim sanırım..ee devamlı gözönünde olunca tebi fazla dikkat çekmiyo zavallım..ama onsuzda olmuyo malesef...bende denemk istiyorum ama bu hormonlu meyve sebzelerden çimlenmeme durumu oluşurmuki acaba..bilen varmı??

justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 08:28   #582
Ağaç Dostu

is_m@il's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2009
Benim ektiğim limon çekirdekleri hep çimlendi. 20 adet var şu anda. Toprağın üzerine koysam bile 10 gün içinde çimleniyor. Toprağını nemli tutuyorum ve oda sıcaklığında duruyorlar. Soğuk odadakiler çimlenmedi. Kazık kökleri çok uzun. Aynen iceberg gibiler. Görünen kısmın iki-üç katı kadar kazık kök oluşuyor. Bir süre sonra derin bir kaba almak gerekiyor.

is_m@il Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 08:49   #583
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Ben nerde yanlış yapıyorum?
Bu yıl sadece çimlenme olayına şahit olmak icin hiç ekmediysem 15 , 20 adet limon , greyfurt ve portakal çekirdeği ektim hiç biri çimlenmedi nerelerde yanlış yaptim anlamadim.
Yeri geldi Peçete arasında günlerce ıslak beklettim yeri geldi oksijenli seyreltilmiş su ile muamele ettim bir kısmınıda direk ektim ama tek bir tohum dahi çimlenmedi? nedir yanlışım acaba? sanırım turunçgiller bana karşı isyandalar

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 11:46   #584
Ağaçsever

lale lale's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
sayın triple

bende limon çimlendirmekte çok zorlanmıştım. her saksının dibine, her bulduğum toprağa nasılsa çıkmıyor diye bir kaç çekirdek itiyordum. sonuç yok. derken bir gün baktım bir tanesi tutmuş. ne zaman ektiğimi bile unutmuştum. sonra bir başkası birbaşkası 8 tane oldular.
en son bir su bardağının içini toprakla doldurdum sayısını bilmiyorum ama (7-8 tane olabilir) çekirdekleri atıp üzerlerini örttüm. toprak kurumasın diye sık sık su verdim. odada sıcaklığında tuttum. 5 tanesi çimlendi. sanırım nem ve sıcaklığa bağlı bir durum. fotoğrafını ekledim. bi ara saksıya alacağım.
(bu arada pamukla yaptığım denemeler hiç sonuç vermemişti.)
benim edindiğim deneyim böyle. sizede başarılar dilerim

Eklenen Resimler

lale lale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 11:55   #585
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Sevgili lale lale, limon fidecikleriniz ışıksız kalıp boy atmışlar, mümkün olan en çok ışığı alacakları yere koyun. Bu şekilde büyümeye devam ederlerse ilerde düzgün bir şekil alamazlar.

Ben de limonumu budadım, koca koca dallara kıymak kolay değil ama balkonda koca bir limon ağacı olsun da istemiyorum Acaba kamkat aşısı mı yapsam diye de düşünmüyor değilim. Belki de bonsai olur kimbilir

Eklenen Resimler

smart_sweet beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 16:26   #586
Ağaçsever

lale lale's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
nariel'e

teşekkür ederim. bende çok su verdim zannediyordum. balkonda açıkta olanların daha kısa, kalın gövdeli, daha koyu renk yapraklı olmasıda bu yüzden. sizin limon çok güzel maşallah. darısı benimkilerin başına

lale lale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2010, 15:42   #587
Ağaçsever

alibabaa's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Galeri: 7
Sonunda benim de limon'um oldu sabır gerekiyormuş bir aya yakın bir süre oldu tohumları dikeli fotoğraflarını çektim ama daha çok küçükler belli belirsiz biraz gelişsinler sizlerle paylaşacağım fotoğraflarını . Burada arkadaşların limonlarını görünce bende heveslenmiştim hemen mutfağa gidip bir limon kesip tohumlarını almıştım bu site bizi baya bir ağaç ve çiçek sahibi yapacak anlaşılan

alibabaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2010, 13:10   #588
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-05-2009
Arkadaşlar limonumun toprağını değiştireceğim.Toprak çabuk kurtlanıyor.Kaliteli bir toprak olarak kestane toprağı düşünüyorum.Nasıl olur sizce limon için kestane toprağı?

Pesimist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2010, 13:21   #589
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

budamadan sonra oluşan filizler

Eklenen Resimler

Eski 21-01-2010, 17:40   #590
Ağaç Dostu

umıt79's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2009
Benjamin saksısına yaklaşık iki ay önce öylesine diktiğim beş çekirdekten birisi çimlendi.Rastgele denemede çimlenen limon çekirdeği hiçbir bakım görmeden çıkabilirken; oksijenli suda nerdeyse 30 saat bekletip diktiklerim çıkmadı.Peçete arasında ,pamuk arasında ,hafif torf içinde tüm denemelerde başaramadım.

Öyle bişey ki defalarca deniyorsunuz olmuyor.Beklemediğiniz bir anda kendiliğinden çıkabiliyor.Tıpkı annemin lavabo akarında çimlenmiş limon çekirdeği gibi..Rastlantısal bir sürpriz yanı var..

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2010, 14:22   #591
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2006
Gerçekten de sürpriz denecek şeyler oluyor hayatımızda. Limon mu bilmiyorum ama benim de menekşe saksımda çıkmış (çayı limonlu seven bir misafirimizin koyduğunu tahmin ederek buraya eklemeyi uygun buldum.Çalışmalarınız çok güzel olmuş,budama ve saksı değişim zamanı gibi bilgilerinize ihtiyacım var.

Name:  CIMG4845.jpg
Views: 3186
Size:  72.6 KB

Cahide Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2010, 23:19   #592
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-02-2010
turunç turunç rengi değil portakal rengi.gördüğünde ince kabuklu mandalinaya **** portakala benzetebilirsin.geçen gün cadde üstündeki benim portakal sandığım ama megerse turunç olan aga.çların birinin meyvesinden bi tane kopardım yemek için.Ekşilikte limon halt etmiş)ama acı bi tadı var.turuncunda reçeli harika olur bu arada

hayatsevince78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 11:12   #593
Yeni Üye

teklimon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2010
İlk Mesajım

Selamlar ve mutlu pazarlar....

Buraya az önce üye oldum.... Yaklaşık 1 ay kadar önce arkadaşımıza hediye diye alıp çok sevince kendimize sakladığımız bir limon ağacımız var.... Evdeki ilk haftasında yaprakları dökülmeye başlayınca agaclar.net sitesinde sebeplerini araştırdım ve bu forumdan çok faydalandım......

Evdeki ikinci haftasında küçük ağacımız neredeyse yapraklarının üçte ikisini döktü... Sonra üstlerden yeni yaprak filizleri vermeye başladı.. Hatta köke yakın ince bir budaktan yaprakları farklı ve gövdesi dikenli faklı bir dal kendini belli etti.

Şubat ayının budama ayı olduğunu öğrendim. Ağacımın kesinlikle budanmaya ihtiyacı var ama hangi dalları budayacağımı bilemiyorum..... Kıdemli ve tecrubeli üyelerin desteğine ve yardımına ihyitacım olacak....

Resimleri birazdan yüklüyorum..

teklimon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 11:51   #594
Yeni Üye

teklimon's Avatar

Nereden budamalı ?

Name:  DSCN0428.jpg
Views: 8277
Size:  71.1 KB
Üzerinde teklimon olan ağacımız işte bu.....

Görüldüğü üzere alt ve ince dallar çok sık .... bu ağacı nereden budamam gerekli?

Eski 14-03-2010, 11:55   #595
Yeni Üye

teklimon's Avatar

Aşılanmış olabilir mi?

Name:  DSCN0429.jpg
Views: 2046
Size:  73.7 KB

Name:  DSCN0430.jpg
Views: 2390
Size:  75.1 KB

ağacın alt dallarını biraz daha yakından çektim..... Aşılanmış olduğunu tahmin ettiğim dal hemen sol altta farkediliyor.

Eski 14-03-2010, 11:59   #596
Yeni Üye

teklimon's Avatar

Yeni Yaprak Filizleri ve Teklimon'umuz

Ağacımız yapraklarının yarısından fazlasını dökünce hızlı bir filizlenme dönemine girdi..... Yeni filizler yoğun olarak üst dallarda......

Name:  DSCN0431.jpg
Views: 2043
Size:  38.8 KB

İşte bu da teklimonumuz..... Büyüyünce inşallah sarı olacak...

Name:  DSCN0438.jpg
Views: 2183
Size:  27.9 KB

Eski 14-03-2010, 12:04   #597
Ağaç Dostu

limoncu's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2009
Sayın teklimon hoşgeldiniz. Limonunuzu gördüm. Sanırım içerde olmasından dolayı yapraklarını dökmüş. Ben hiç içeri almıyorum limonu, hep dışardalar. Çok soğuk olursa sarıyorum, o kadar. Deneyimli arkadaşların forumda yazdıklarını takip ederseniz bitkinizi çok sağlıklı yetiştirebilirsiniz. Saygılar.

limoncu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 12:14   #598
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

kumyaka2010's Avatar

Giriş Tarihi: 27-12-2009
Galeri: 1
Tek limon olduguna gore limon agacı ,evde limon sitesine girerseniz daha iyi açıklamalar goreceksiniz . Limonunuz çok uzamış . Tepesinden bayagı kesiniz ,dallarıda çelikleyiniz ,başkalarınada verirsiniz . Limonunuz taç yapar 7 veren ise devamlı çiçek açar ve limon verir . Artık biraz muhafazalı balkona çıkarabilirsiniz . Havalar ısınınca hep balkonda tutunuz .Selamlar.

kumyaka2010 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 12:37   #599
Yeni Üye

teklimon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kumyaka2010 Mesajı Göster
Tek limon olduguna gore limon agacı ,evde limon sitesine girerseniz daha iyi açıklamalar goreceksiniz . Limonunuz çok uzamış . Tepesinden bayagı kesiniz ,dallarıda çelikleyiniz ,başkalarınada verirsiniz . Limonunuz taç yapar 7 veren ise devamlı çiçek açar ve limon verir . Artık biraz muhafazalı balkona çıkarabilirsiniz . Havalar ısınınca hep balkonda tutunuz .Selamlar.
Sn kumkaya2010,
Henüz yeni olduğumdan terminolojiyi pek anlamıyorum...dalları çeliklemek ve limonun taçyapması ne demektir......

Dipten çıkan dikenli sürgünü almam gerektiğini okudum. Katılıyormusunuz?

Muhafazalı balkon ne demek?

Benim balkonum panjurlu, yani korunaklı oldukça içeri giren gün ışığı azalıyor..... Limon doğrudan gün ışığı almalı mı yoksa balkonun aydınlık olması yeterlimidir?

Eski 20-03-2010, 08:24   #600
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2006
benim limon hemen hemen 2 yaşında. 60 cm. gibi. cam kenarında duruyor. yukarıya doğru uzuyor ve yeni yaprakta çıkarıyor. bu ne zaman dal çıkarmaya başlar dersiniz. yoksa hep yukarı mı uzayacak.

[IMG][/IMG]

renkkk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
budama, limon ağacı, saksi limon

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025