![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili dostum envor sonunda benimde ismime bir çilek oldu çok teşekkürler umarım çileğin bahtı bana benzemez :D:D
|
tebrikler
ilk defa böyle bişey görüyorum çok şaşırdım tebrik ederim
|
Alıntı:
|
Merhabalar ben bir süredir siteyi takip ediyorum. Aeroponik sistemle ilgili bir proje ödevim var. Hemen hemen bütün bilgileri buradan edindim, ama bir sorumun cevabını bulamıyorum =( Bana aeroponikle ilgili yardımcı olabilecek birini arıyorum. Sayın envor ya da sayın hayta sanırım size çok ihtiyacım var =)
|
Alıntı:
|
küçük bir proje için gerekli olan püskürtmenin motor düzeneğini çözemiyorum bir türlü.kendi cebimden olacağı için biraz masrafsız olmasını tercih ediyorum.panel biraz ağır geliyor bana.=)
|
Sayın Cosbalans,
Küçük bir proje ise önerim şunlar. Eczaneden otrivine burun spreyi alırsınız. (Pediatrik olanını yani çocuklar için )Ucu çıkarılır bir şey fiyatı 3 lira. Ucuna akvaryum hortumu girer. Motor olarak da cam silecek suyunu basan 12 Volt motorlar var. Bu motorun hortum takılabilen bir modeli var bulabilirseniz. Vertex marka seim tipi silecek motoru diye arayacaksınız. 12 volt olanını alacaksınız çünkü 24 volt olanları da var. 10 lira fiyatı var. Bir de 1000mA 12volt adaptör alacaksınız. Bu da en çok 10 liradır. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12288 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14675 Motorun, adaptörün ve nozül için burun spreyinin resimleri bu başlıklarda var. |
Ben bu nozüllerden 7 adedini 1 adet bu motordan kullanarak domates köklerini spreyledim geçen sene. Motorun bir tanesini 500 mA adaptör ilede çalıştırabilirsiniz ama basıncı az olur bir motora bir nozül takacaksanız kurtarır.
|
Sayın akinselcuk, nozüllerin püskürttüğü su miktarını ölçebildiniz mi? Yani; 1 dakikada kaç cc su veriyor? Acaba?
|
Böyle bir ölçüm yapmadım. Fakat tek motorla, 1amperlik adaptörle tek nozül besleseydik, 1 dakikada bu nozülden 500 - 600 cc bir suyun ancak geçeceğini sanıyorum.
|
çok teşekkür ederim ilginiz için.geciktim farkındayım ama projemi tamamladım =) tabi sorunlar hala boy gösteriyo.bu seferde çözeltim (hoagland) problem çıkarıyo =(
|
Ne güzel gidiyordu. Hani çok beğenerek ve dalarak okuduğunuz bir roman olurda hiç bitmessin diye dau edersiniz ya, hani çok güzel bir filmi seyreder de keşke bu film biraz daha devam etseydi diye kendi kendinize söylenirsiniz ya. İşte bugün bana da öyle oldu. Aslında epey bir zamandır dünyanın en güzel sitesine üyeyim, ama bu konuyu bu sabah fark ettim. Ve size şunu itiraf ediyorum. Ben bir esnaf olarak belkide yıllardır saat 7 de kepenklerimi açarım. Ve ufak tefek temizliğimi yaptıktan sonra ilk iş olarak bilgisayarımın başına oturur, tek tek gazeteleri okumaya başlardım. Ama bugün bizde güneş çoktan batmış ve ben daha bu sayfayı ancak bitirebildim. Daha gazetelere de bakmadım. Bu konu anca bu kadar güzel analtılır diyorum. Bunun için, keşke hiç bitmesseydi diyorum.
Son söz olarak emeği geçen bütün arkadaşlar ve özellikle envor ile kudret hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kendi adıma sizin için ne desem az olur diye düşünüyorum. Kesin cennettlik insanlarsınız. Ve hakkaten sizleri orda görmessem mümkün değil kabul etmem........ |
Son söz olarak emeği geçen bütün arkadaşlar ve özellikle envor ile kudret hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kendi adıma sizin için ne desem az olur diye düşünüyorum. Kesin cennettlik insanlarsınız. Ve hakkaten sizleri orda görmessem mümkün değil kabul etmem........[/QUOTE]
Aynı duygular içindeyim.Allah razı olsun! |
Günaydın Sn. ahmetsur ve Sn. derinname,
Sabah sabah beni güldürdünüz, iyi dileklerinizi ve cennete gönderme dileklerinizi arkadaşlarıma ileteceğim. Bu yaşta pek gitmek isteyeceklerini zannetmiyorum ama benim asıl kafama takılan sizin durumunuz. Bu kadar garanti konuştuğunuza göre vardır bir bildiğiniz. Rezervasyon garanti zannederim. Bende rica edebilir miyim? Kudret Bey ve sevgili Envor' un cennete gidebileceklerini bende tahmin ediyorum ama siz oraya gitmeyi nasıl garantiye aldınız. "Sizleri orada görmezsem mümkün değil kabul etmem." diyebildiğinize göre sizin yeriniz hazır herhalde.:D:D:D Bende isterim, bana da bir yer ayırtın lütfen. Tabii ki yukarda yazdıklarımın hepsi şaka. Sevgili ahmetsur duygularını o kadar saf ve temiz dile getiriyorki takılmadan edemedim. Aramıza katıldığı günden beri bütün forum sayfalarını aynı temiz duygularla okuduğunu gözlemliyorum. Sn. ahmetsur cennetlikler kervanına hoş geldin, haydi sende bir ucundan başla şu işede senin resimleri de paylaşalım artık. Sevgiyle kalın. |
Sn cosbalans, sitemizde de reklamı bulunan sitede online nozül satılıyor.
balkon ve bahçede topraksız tarım kısmına girdiğinizde yukarda üstte toprak ve su diye bir site var ordan bakın isterseniz bir. 360 derece püskürten nozül 1,06tl, 180 derece 0,78tl. Neden link vermiyorum. Çünkü siteden tıklarsanız siteye katkısı olur ve sitemiz daha uzun yaşar. Bu arada Sn Akınselçuk sizden daha ucuz bir aparat bulduğuma inanamıyorum. :D. Maliyetler konusunda sizin görüşleriniz her zaman aydınlatıcı oluyor. Sn Sarıcan'a katılıyorum ve bir bilet de bana lütfen.:D |
Alıntı:
sizler de sevgiyle kalın. |
Sitenin adını değiştirsekmi acaba , cennete .net diye. hepiniz var olun , cennetlik olun inşallah.Orada buluşmak üzere.:D:D:D
|
Alıntı:
Sn Sarıcan sizinde tahmin edeceğiniz gibi yakında başlamayı bende düşünmüyor değilim. Ama bu ay çok yoğunum. Bu ay kendi arazime (40 Dk) nar dikmeyi düşünüyorum. Ocak ayınin içinde naları bitirip birde serayı aradan çıkarırsam Şubatta başlamayı düşünüyorum. Bu konuda bütün arkadaşların önerilerinede açık olduğumu belirtmek isterim. Sevgi dolu güzel bir dünya dileğiyle... |
3 Eklenti(ler)
Uzun zamandır hobi serasına gidemiyordum, yolum bugün o tarafa düştü, size bir iki resim çektim.
Eklenti 122138 Eklenti 122139 Eklenti 122140 |
Alıntı:
At bakalım havanı, hakkındır. Elbet benim de bir gün hobi seram olur. :mad: Tebriklerimle birlikte sevgiler. |
Sevgili ahmetsur,
Mesajını yeni farkettiğim için sana 10 günlük bir hoşgeldin borçluyum. HOŞ GELDİN. Gelişin o kadar sıcak oldu ki sanki 40 yıldır tanıyormuş Sevgili Envor ve Kudret ağabeye yaptığın cennet dileğine bende isterim diye seni zora soktum:D:D Belki sadece iki kişilik bileti vardı. Ama yine de bu kervana ayrı bir güzellik getirdin. Yapacağın narlardan bizede yemek kısmet olur umarım. Nar konusunda keşke sana yardımcı olabilseydim. Forumun http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=361 bu başlığında nar ile ilgili bir çok bilgi bulabilirsin. Konu ile ilgili arkadaşlar yardımcı olurlar kanısındayım. Sevgiler |
Alıntı:
Bir kök domates, iki kök marulla hava atılıyorsa bende atarım öyle havayı. Seranın panoramik görüntüsünü özledik. Ama yinede çilekleri kıskandım. |
5 Eklenti(ler)
Sayın Sarıcan aman kıskanmayın, buyrun size bir marul :D:D Hem de çok çok büyük.:p
Aşağıda ki resim de yeni hobi seramız. Bir kımını bonsailerim için ayıracağım, geri kalanı da resimde gördüğünüz meslektaşlarım denemeler yapacaklar. Yeni mezun arkadaşlarıma mesleği öğreteceğim, inşallah, kendileri de agaçlar.net üyesi zaten, daha yazmaya başlamadılar ama tecrübelerini paylaşacaklarından şüphem yok. Nickleri sırayla; tarrega, avcıtürk07, YAHYO. Eklenti 122273 Eklenti 122274 Eklenti 122275 Eklenti 122276 Eklenti 122277 |
su miktarı
Değerli bilgi ve birikim kazanmış olan arkadaşlar şimdi sormak istediğim şu örneğin 100 lük bir boru düşünelim ve 1 metre boy olarak kabul edelim bu borunun içi su ile dolduğu takdirde ne kadar su alır örneğin 1 kg, veya 2 kg olarak açıklayabilirmiyiz bundan amacım 150 metrelik bir boru tesisatında akan su kültüründe marul yetiştirmeyi planlıyorum seram hazır fidelerim hazır, hem maaliyet hem besin eriyiği ile ilgili masraf çıkartmaya çalışıyorum yardımlarınızı bekliyorum.
|
Alıntı:
Sayın Sadocan, 1 metre 100 lük boruya en fazla 3 litre su ancak koyabilirsiniz, 150 metreye 450 m3 koyasanız bir 50 litrelikte depo yapsanız toplam 500 litre su yapar. Zaten besin kitleride hatırladığım kadarıyla Kudret bey' inki 250 litre, Envor' unki 500 litre su içindi. Çok büyük bir maliyet değil anlayacağınız gibi. Bir an önce başlayın bence. Kolay gelsin. İlk suyu doldururken kontrollü doldurmaya dikkat edin. Depo her zaman pompa bir şekilde durduğu zaman borulardan gelecek dönüş suyunu alacak kadar üste boşluk yeri olmalı. Depoyu ağzına kadar doldurursanız, bakım için bile olsa pompayı durdurduğunuzda borudan gelen dönüş suyu depoyu doldurup taşmasın. Buna mutlaka dikkat edin, yoksa serada her yeri su basar. |
Alıntı:
Tek kök diye beni kandırmıyorsun değil mi? Göbekli marul dedikleri bu olsa gerek. Göndersene bir kaç kök, gözümüz gönlümüz açılsın. Şaka, şaka... Gözümüz yok ama niye bizimde öyle marullarımız olmasın dimi. Tohum cinsi ne idi bunun. Yeni arkadaşların hepsi de hoş gelmiş. Bu kervana onlar da katılsın bakalım. Yeni beyinlerden öğrenecek çok şeyler olmalı. |
Değerli Sarıcan bilgilendirmeniz için teşekürler inanın bende o kadar sabırsızlanıyorumki bir an evvel denemelere başlayabilmek için ama şu an mevsim itibari ile cesaret edip bir türlü işbaşı yapamıyorum geceleri eksi 10 lara kadar düştüğü oluyor onun için biraz yavaştan alıyorum hem daha geniş bilgi toplayabilmek açısından hemde biraz havaların soğuk olmasından dolayı ama şunubelirteyimki ilk başlamamdan hasat sezonuna kadar adım adım sizlerle paylaşacağımdan hiç kuşkunuz olmasın birde şöyle hesap edelim o zaman bir marul 2 ayda yetiştiğini hesaplarsak ortalama 15 gündede bir besin yenilemesi yaparsak sezonda 4 defa besin yenilemesi olacak buda demek oluyorki 150metrelik boruda yaklaşık 600 adet marul olsa bize gereken besin eriyiği, 8 adet 250şerlik hazır eriyiklerden 8 adet gerekli heralde hesaplamalarımda bir yanlışlık yok değilmi? varsada gerekli hesaplamaları birdaha sizlerle yapabiliriz.
|
Onu bir iki denemeden sonra bulacaksın, belki buharlaşma ve bitkilerin içtiği suyu günlük takviye etmek zorunda kalacaksın, komple su değişimine ihtiyacın kalmayacak.
|
Alıntı:
İnan bende bir kaçgündür yoğunum. Onun için düzenli messajları kontrol edemiyorum. Kontrol ettiğim zamanda yoğunluktan yazamıyorum. Sağolasın, ilk mesajındaki gibi yine güldürdün. Sanırım sana bir bilet ayırmadan bize rahat yok. Biletini cebinde bil.... Nar konusunda da teşekkürler. İlgilenmen yeter. Saygılar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025