![]() |
sayın Envor;
yeni üye oldum. merakla takip ediyorum.terasımda topraksız tarım yapmak istiyorum. EC`yi nasıl temin edebilirim.Burdaki ziraatçılara soruyorum buralarda bulamıyorum.cevap verirseniz sevinirim |
Alıntı:
Yaz mevsiminde gece sulaması yapılmalı, yalnız gündüz suladığımız kadar sık olmamalı bu. Yine bölgeye göre değişir, ama saatte veya iki saatte bir olabilir. Bu yetiştiricilik yapılan bölgeye göre değişebilir, tartışılmalı ve irdelenmelidir. Sistemde kullandığım sisleme aparatları, yanılmıyorsam, saatte 80 litre su püskürtme kapasitesinde olmalı, sislemelere takviye olarak, ilaç makinelerinde kullanılan pülvaziratörde eklemeli. Sistemin tıkanmaması için çok iyi bir filtreleme yapılması, sık sık temizlenebilmesi için sistem kurulurken, sislemeleri kolayca söküp takmak için bir düzenek hazırlanmalı. |
Alıntı:
|
Envor saol , Fakat filtreleme nasıl olucak hocam, sonuçta hazırlanmış çözeltimizi filtrelersek sorun yaşamazmıyız.
Birde kök yıkama olayı var ? Ne sıklıkla normal su ile sulama yapalım ,2 haftada bir tankı yenileyeceğimizi düşünürsek, değiştirme safasında yapmamız 1 kez yeterli mi ? Son olarak 1 dönüm Sisleme yöntemi için tahmini ne büyüklükte bir tank kullanalım ? 2 Ton yeterli olurmu sence ? Bunun bir hesaplama yöntemi varmı sonuçta gelen su tekrar tanka aktarılcak fakat 3dk. aralıkla 1dk. sulama için sanırım işler değişir. |
Alıntı:
Kök yıkama olayı, besin eriyiğini yenilerken sadece bir veya iki defa besinsiz su ile sislememiz yeterli olacaktır. Hatta hiç yıkamasak bile olur. Ben hiç yıkatmadım mesela. Yalnız; Besini iki haftada bir değil de, haftada bir mutlaka değiştirmeliyiz. Bir dönümde ne kadar su gerekli olduğuna, kullanacağımız sisleme adetine göre karar vermeliyiz. Siz ne yetiştirmeyi düşünüyorsunuz? |
Filtre olayını tam çözmedim haklısınız tam çözülse bile kullanacağınız filtrede kalabilir bu kullanacağımız filtreye bağlı sanırım çok basit çökelti engelleyici bir filtre kullanıcaz veya Depoya alacağımız suyu filtreleyip ( +Uv 'de düşünmekteyim ) sonrasında çözelti hazırlanıp karıştırılarak verilecek.
Marulla başlamayı planlıyoruz ağustosta. |
Durgun su Kulturu hakkinda
Merhaba arkadaslar,
Topraksiz tarimin Kollarindan biri olan ,Durgun su kulturu hakkinda biraz bilgi edinmek istiyorum Sitenin yazilarini arastirdim ve internette dolastim ama cok eski bir sistem olmasina ragmen cok ama cok az bilgiye ulasabildim ,acaba kati ortam kulturu ile kiyaslayinca hangi sistem daha kullanisli ve ekonomik olanidir. 1250m2 cam sera yaptiriyorum ve akan su kulturu benim icin cok pahaliya geldigini gordugum icin diger yollari denemeye karar verdim ama buarada ,siz uzman kisilerinde onerilerini almak istiyorum . Saygilarimla |
Ne ekmeyi düşünüyorsunuz ?
Forumda 3 (durgun,akan,sisleme) sistem ve katı ortam içinde birçok resimli deneme var incemenizi tavsiye ederim. |
Alıntı:
1) Çeşme suyu 2) Eminönünde yeni camii arkasında bol bol mevsimine göre aradığınız birçok şeyi temin edebilirsiniz... 3) Ph ölçmek için çoğumuz ph kağıdı kullanıyoruz... Ec besin kitini Sn.Kudret bey ve Envor Beyden , suyun ec'sini ölçmede sn. Kudret beyin ec metre'sini piyasanın en uygun çözümü olarak şiddetle tavsiye ediyorum... Gr majları derken... Eğer besin kitlerini yapmaktan bahsediyorsanız o apayrı başlı başına bir bilgi birikimi gerektirir ki, şimdilik bizim hobilerimizi aşıyor... Su ile ilgili ölçümler şimdilik amatörler için ph ve ec değerleridir.. Zaten bu ikisini dengede tutabilmek işin önemli bir kısmını teşkil ediyor... Umarım anlatabilmişimdir... Yinede sitede topraksız tarım araştırması sizi genel bir fikir verecektir diye umut ediyorum.. Inşallah hayırlısı ile bu hastalıktan kurtulursunuz... Yoksa Sn.Sarıcan gibi gittiğiniz her yere sistemi götürür, AkınÇelik gibi acaba bunun portatifi olmaz mı diye kafa yorarsınız... :p |
Sayın envor,
Çalışmalarınız uzun zamandır izliyorum,kısmet olursa tatil dönüşü topraksız tarım denemesi yapmayı planlyorum.****** balkonda sizinkiler gibi bir hobi srası kurma imkanım yok. Öğrenmek istedigim konu şu bir ekim hasat dönemi boyunca 8 kök bitki için her biri 5 litrelik kaplarda olsa yıl boyunca kaç litre ec ye ihtiyaç duyarım yani bunu yaklaşık 8 ay kullanacagımı varsayalım,kaç litre ec almam gerekiyor.Bilgi verirseniz memnun olurum. |
Topraksız tarım
Sayın Envor ve Kudret Bey,
Siteyi elimden geldikçe incelemeye çalışıyorum ve izinizden gitmek üzere hazırlıklara başladım. Durgun su fide yetiştirmek için gerekli malzemelerim, Kudret Bey' den temin ettiğim malzeme ve besinler tamam. Fakat zamanlama açısından sıkıntılı bir süreç olsa gerek fide bulmakta zorlanıyorum. 4 farklı çeşit fide yetiştirmek istiyorum. Pembe, cherry ve 2 farklı çeşit daha... Fidelerin temini ve doğru başlangıç zamanı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu işe gönül vermiş herkese başarılar ve saygılarımı iletirim. Kaan |
Merhaba arkadaşlar. Sitemizde yeniyim. Umarım paylaşımlarımız daim olur.:rolleyes:
|
aradığım bilgi paylaşım sitesine bugün üye oldum. aslında yabancı kaynaklardan edindiğim suda yetiştiricilik çalışmalarının ülkemizde profesyonce yapılması büyük gurur veriyor. her paylaşım bir kat daha güçleneceğiz.
|
Topraksız tarımda su özellikleri
Merhaba,
topraksız tarımda kullanılacak suyun ideal degerleri hakkında bilgi verirmisiniz ?? şimdiden teşekkürler. |
:(geç cevap için özür:(
Alıntı:
8 bitki X 5 litre dersek = 40 litre yapar haftada, 40 litre X 4 hafta var ayda dersek = 160 litre yapar ayda, 160 litre X 8 ay = 1280 litre yapar sezonda. Yani iki set size yeter gibi gözüküyor, hesaba bakınca. Ben haftada bir defa değiştirecekmişsiniz gibi düşündüm. Daha sık değiştirirseniz iki set yetmez. Tabi ki bu değerler kullanacağınız ham suyun EC ve pH değerlerine göre değişir. |
Alıntı:
Bende Antalya'da yaşıyorum. Sitemizdeki paylaşımlarınız gerçekten çok değerli. Bende eğer sorun olmazsa sizinle irtibata geçmek ve topraksız tarım ve seracılık hakkında bilgi almak ve sizinle tanışmak isterim. |
gerçekten çok ilginç ve güzel bir yöntem.Ürünün verimi topraklı tarıma göre nasıl değişiyor?Ya da aynı mı?
|
1 Eklenti(ler)
Yeni sezonu hayırlısıyla açtık:D
Oda ve kapalı balkonlarında bitki yetiştirecek arkadaşlara tavsiyem, bu güneşi bol aylarda başlamalarıdır, bitki yetiştirmeye. Bu yıl bana yardımcı olacak bir arkadaşımda var, inşallah size seyretmesi güzel, hoş görüntüler ve de değerli bilgiler sunmaya devam edeceğiz. Seramızı temizledik, katı ortam kültüründe(perlit) domates yetiştireceğiz. Bu yıl sizlere topraklı tarım ve topraksız tarımda yapılan yetiştiriciliğin arasındaki farkı daha iyi görmenizi sağlamaya çalışacağız. Toprağa ve perlite aynı anda fideleri dikeceğiz ve büyümelerini an be an sizlerle paylaşacağız. Saygılarımızla...:p Eklenti 101778 |
2 Eklenti(ler)
Bugün seranın tabanını malç ile kapattık, biriket tuğlalarını ve drenaj saçlarını yerleştirdik ve perlit poşetlerini doldurmaya başladık. Poşetlerin dikime hazırlanışınıda sizlerle paylaşacağız.
Hayta eğimi ayarlıyor :) Eklenti 101985 Eklenti 101986 |
Neden tabanı malçla kapattınız?
|
Ot yolmaktan ve çamurdan bıktımda ondan :)
|
Hayırlı olsun sevgili kardeşim emeğine, bileğine sağlık,haytaya selamlar(allah yardımcısı olsun:)))
|
envor kardeşim yeni sezon hayırlı olsun. Bol ürünlü bir sezon dilerim. Tabii mümkünse fırtınasız da olsun aynı zamanda:p
|
Haydi hayırlısı olsun sevgili envor. Bol yeşilli bol ürünlü bir sezon dilerim.
|
Umarım her şey gönlünüzce olur. Bol hasatlar...
|
Kışın hangi bitkiyi ekiyorsunuz,İstanbul şartlarına uygun şimdi ekilebilecek bir şey var mı?
|
Hepinize teşekkürederim sevgili dostlarım, güzel ve yüreklendirici sözleriniz için.
Kış geliyor, bahçe sezonu bitti, bitecek. Evde ve kapalı balkonda yetiştiricilik yapacaksanız, bu aylarda başlamalısınız arkadaşlar, bitki bol ışıklı mevsimde kendini toplarsa kısa kış günlerinde sıkıntı çekmez.(Bir hatırlatma) Hobi seramızda perlitte domates yetiştirecektik, ama bugün aldığımız ani kararla :) saman'da turp, havuç, biber, red robin, sarımsak ve marul da yetiştirmeye karar verdik. Perlitte ise, domates, çilek, red robin, marul, biber yetiştireceğiz. Tabi ki akan su da marul olmazsa olmazımız :D Şimdi'den özürdiliyoruz, sizleri paylaşacağımız resimlerle meşgul edeceğimizden dolayı:o |
Alıntı:
|
Bir de bu işe el atarsam, evden atılacağım.
Meşgul olmak için sabırsızlanıyoruz.:) |
Alıntı:
Belediye sürekli anons ediyor...:D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025