![]() |
Alıntı:
Bilgimizin yettiği, dilimizin döndüğü kadar yanıtlarız. |
Sevgili envor sen böyle yap yap devamet bakalım, birgün çıkarım aps den görürsün :)
|
Bugün aeroponik sistemini bitirdim, çokda güzel oldu bence :) Yeni bir aksilik çıkmazsa bitkileri sisteme yerleştireceğim, bol bolda resimleyeceğim.
|
Tamam tamam sevgili envor aps den çıkmayayım ben, neme lazım istemezsin birde aps ile geri dönmesi var.
Sistemini bitirmene sevindim ellerine sağlık. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 53496
Malbman marullarım, büyümeye çalışıyor:p Eklenti 53497 Bitkilerimin son durumu. Eklenti 53498 Soğan cüküklerim:D Tohumdan yetiştirdiğim soğanlardan daha hızlı yetişecek gibi duruyorlar. Eklenti 53499 Maydonozlar canımı sıkıyor, daha çıkmadılar, sistemde en fazla yeride onlara ayırmıştım, sistemin tüm görselliğini bozacak bu gelişme. Eklenti 53500 Bunlarda elimde kalan domates fideleri, ihtiyacı olana gönderebilirim. Yanlız fide istemeden önce mesaj durumunuza bakın, 50 mesaja ulaşmamışsanız fide yok:D:p, birde bu mevsimde yetiştiremiyeceksenizde istemeyin:mad:, sayfayı kirletmemek için özelden isteyin lütfen, ödemeli kargo ile gönderebilirim :) |
Hepsi muhteşem görünüyor envor. Ama marulların yeri ayrı tabii ki:D:D
Bu arada; yaptığım uyarıyı dikkate almayı unutma. Marulların bir kısmı yaprak, bir kısmı ise göbek marul oluyormuş. |
Merakla bekliyoruz sistemin bitmiş halini Sn. Envor. Ben birşey merak ettim, yardımcı olursanız sevinirim. Yetiştirme aşamasında yaprak marul ile göbek marul için farklı uygulama mı gerekiyor? Göbek marul için ''göbek bağlama'' diye bir işlem okumuştum ama araştırınca başka bir yerde açıklama bulamadım. Böyle bir uygulama var mı? Varsa nasıl uygulanıyor? Kolay gelsin.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim marullar envor. 18 Eylül' de durgun su kültürüne almıştım. O günden bu yana ancak bu kadar oldular. Yanlarındaki ise kekik. Marul besininde olur mu diye koydum ama pek bir yararı olduğunu sanmıyorum. Habire boy uzatıyor arkadaş.
Üçüncü resimdeki Indian gherkin, dördüncü de http://www.dobies.co.uk/p_438797_1.htm linkindeki tuhaf kabak. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Malbman, senin marullar pek iştah açıcı gelmedi bana:( ışık yetersiz geliyor, gerçi sen sosyalmesaj veriyorsun, ben anlıyorum, ama merak etme verdiğim sözü tutacağım, marul göndereceğim:D:D |
Eh be birader her laftan sosyal mesaj çıkarmayı nasıl beceriyorsun yaaa:D Vallaha ilgisi yok. Sadece ne olduğunu söyleyesin diye yayınladım fotoları.
Peki ben tüm bu bitkilere (marul, kabak ve gherkin) floresan ya da normal lamba ile ışık versem işe yarar mı? Yararsa da gündüz mü yoksa gece mi vermem gerekir? |
Sadece florasan veya normal lamba yeterli olurmu bilmem, ama bildiğim gün içerisinde kullanman gerekir, gece bırak uyusun garipler:D zaten gün yüzümü gösterdin bu dünyada:D:p
|
Yazdıklarımı okuyunca aklımdan geçeni ifade edemediğimi gördüm. ''Göbek bağlama'' işleminden kastım Sn. Malbman'ın da marullarına yaptığı gibi pamuklu bir iplikle tüm yaprakları birbirine gevşekçe bağlamak, marulun baş yapmasını hızlandırmak ve açılmasını engellemek. Bu işlem marulun daha iyi göbek yapmasını sağlar mı?
|
O konu hakkında bir bilgim yok, maalesef :( Yanlız forumda bir yerlerde okumuştum böyle bir uygulamayı :)
|
Alıntı:
|
Benim gördüğüm uygulama da daha büyük bir düz marul içindi. Bir yerde gördüm uygulamayı ama araştırınca başka bir açıklama bulamadığım için tereddüte düşmüştüm. Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. İzzet Bey uygulamada olumlu sonuç aldıysanız doğrudur, tecrübe önemli bir bilgi kaynağı bence.
|
Baştan beri okudum, özellikle Sayın Envor'un çalışmalarına hayranlıkla takıldım. Sayın kutret Beyin ustalık uyarıları da dikkatten kaçmadı. Elinize sağlık ama ben çırakta olamadım gözlemde de devam edemem. Perlit geldi, torfda aldım. Bizim bahçenin toprağı kumlu killi çaykara toprağı diyorlar metrede bile evsafı değişiyor. bazı yerde boz bir mil bazı yerde elenmiş yeşil kum, bazanda çağıltaşı karışık gibi. Yani işin özü su kültürlerini denemek. Bu çalışmalar tekrarlanacak mı.? Sayın Envor Fidelerinizden denemek için gönderirseniz memnun olurum. Şimdilik perlit-torf karışımında katı ortamda denemek için artı besin gerekiyor mu? Selam.
|
Alıntı:
Perlit ve torfu neden karıştırmak istiyorsunuz? Bir sebebi varmı? Ayrıca perlitin vede torfun hiç bir besin değeri yoktur, mutlaka bitkiyi beslemek gerekir :) |
Bilmiyorum sadece perlitte olacak sa karıştırmam. Sanki formlardaki fotoğraflarda öyle gibi geldi. Perlitim de fazla yok, Bir çuval satan arkadaşlardan alsam iyi olacak. Sizi dinliyorum! Besin eriyiği için Sayın Kutret Bey'e sipariş verdim.
|
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=7870&page=4
Bu sayfada bu konuları konuşmuştuk, iyice okuyun, perlitte sulama konusunu bir gözden geçirin. Böyle bir sulama rejimini hayata geçirebilirseniz başarılı olabilirsiniz. |
Önce topraksız olarak, besin eriyiği ile oda içinde deneme yapacağım, daha sonra 6x3 m. hobi serası yaparak geliştirmek istiyorum. Nasıl yapacağıma herkesin yardımı gerekir. Siz ustaların yaptıklarını özenle okuyorum.
|
Bugün karar verdim ki bu iş okumakla olmayacak. Bu konuda okuduğum mesaj sayısı sanırım yedi yüzü geçti, belki de daha fazla. Fakat şimdi üşenmedim hesapladım, yanlış saymadıysam şu anda topraksız tarımla ilgili 49 başlık altında 2970 küsur mesaj var. Ve ben okudukça konuya hakim olacağıma daha fazla dağıldım.
Sanırım okumaya ara verip bir köşesinden başlamak gerekiyor. Çünkü gördüğüm kadarıyla tüm mesajları okusam da hala soracak sorularım olacak. [Bu arada tüm mesajları okuma fikrinden vaz geçmiş değilim] Benim düşündüğüm, doğuya bakan bir penceresi olan 6 m2 lik bir odayı seraya çevirmek. Bu konuda "hidro" geçen sene benzer bir çalışmaya başlamış fakat daha sonra yazmaktan vazgeçmiş. Onunla özellikle aydınlatma sorunlarını tartışmak isterdim. Şimdi yapılması gereken okuduğum bazı mesajları tekrar gözden geçirip, odayı öncelikle durgun su denemesi yapmak üzere hazırlamaya başlamak. Bir de Kudret Beyden besin sipariş etmek:) Bakalım neler olacak... |
Kolay gelsin, bende aynı aşamadayım. Bu okuduğunuz mesajların hepsi bu sitedemi. Ben çok okudum da saymadım.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Aeroponik sistemim çalışmaya başladı :) Dünden itibaren beslenmeyede başladılar ve gözle görülen bir büyüme başladı,
Eklenti 54066 Eklenti 54067 Eklenti 54068 Tere, Eklenti 54069 Roka, Eklenti 54070 Dereotu. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 54071
ısırgan otlarım ısırmaya başladı. Eklenti 54072 Soğan, Eklenti 54073 Malbman marullarım :) |
Selam, Çok güzel hayırlı olsun. Bunların 45 derece eğimde yerleştirmişsiniz- öyle görülüyor. topraksız mı besin eriyiğini hep birlikte nasıl alıyorlar. Eriyik suyu nasıl akıtılıyor? Bu tür ot sebzeleri için bu yöntemler ekonomik mi? Bulunduğunuz yörede açık alanda olmuyor mu!
|
Sayın nariçi, sorduğunuz soruların cevabını şu anda bulunduğunuz forum sayfasında bulabilirsiniz. İsterseniz önceki sayfaları bir gözden geçirin.
|
Okumadığım sayfa yok gibi. Öncekileri anladım da son koyduğunuz fotoğrafların su verilişini görüntülerden anlamadım. Su püskürtülmesi tekniğimi (sisleme)uyguladınız. Diğerleri uyguladıkça kapınızı çalacak duruma geldi.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025