![]() |
|
![]() |
#1591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
şu an torfta ekili dört domates fidesi ve sekiz tanede tohumdan çıkarttığım fideciklerim var.bir hobi olarak bakıyorum olaya.Evde camın kenarında ve camın dışına yeni monte edeceğim küçük bir çıkma ile bu işi yapmak istiyorum. İmkanlar elverirse tabiiki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-02-2012
|
arkadaşlar merhaba,benim invictus fidelerim 4.haftaya girdi,çok sağlıklı gözüküyorlar ama yapraklar kıvır kıvır çıkıyor,invictusun cinsimi böyle yoksa bir şeyler fazlamı geliyor,azot gibi veya hastalıkmı var,resimde yüklüyorum bilen arkadaşlar yardımcı olursa memnun kalırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Merhaba, Evde topraksız sebze yetiştirme serüvenine yeni yeni adım atıldığı sıralarda bir heves bende hazır kitlerden satın almıştım ama kullanmak nasip olmamıştı. Neredeyse tamamı aldığımdan beri buz dolabında bekliyor. Sadece bir defa eriyik hazırlamıştım deneme için ama hatırlamıyorum şimdi bir sıkıntı olmuştu kaldı öyle.. Bu besinler daha ne kadar kullanılabilir olarak kalır? Kalsın mı atayım mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Merhabalar abilerim ablalarım ![]() Ben Gaziosmanpaşa Üniversitesinde ziraat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.Bu sene seçmeli ders olarak topraksız tarım aldım ve yüksek lisans tezim olarakta topraksız tarıma yöneleceğim.Bu forumu birkaç senedir biliyorum son birkaç aydır çok yoğun olarak takip etmekteyim.Çok güzel amatör ve profesyonel çalışmalar var ve problemlere çok güzel çözümler sunuluyor.İnşallah insanlarımız üretime hep bu kadar istekli olurlar ve tüketim toplumu imajımızdan kurtuluruz. Çalışmalarımızdan birkaç fotoğraf ekledim ama inşallah ekleyebilmişimdir.Saksıları kovalardaki sıvıyla temizlerken çekilmiştir.Kovalarda 1birim çamaşır suyu 4 birim su vardır.Şuan saksılara cocopeat konmuş vaziyettedir.Yakın zamanda onlarında fotoğraflarını eklerim. Sormak istediklerinizi çekinmeden sorabilirsiniz bu foruma benimde katkım olursa çok mutlu olurum.(kendimde amatör olarak evde durgun suda domates yetiştirmekteyim ancak Kudret Beyden temin ettiğim gübrelerle)Yakın zamanda gübre hazırlamayıda öğreneceğiz derste malzemelerim hazır bütün kimyasalları aldım ve inşallah sizle beraber gübre yapımını video ve fotolarla birlikte göreceğiz.Malzemeleri bu adresten aldım denemek isteyenler için ucuz ve az miktarlarda satış yapıyorlar .http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Ho...asal-maddeler/ Eğer reklam olacağı düşünülürse kaldırabilirim.Satıcıyı tanımıyorum ama gübre yapacağımı anlayınca potasyum sülfat almadığımı fark edip ücretsiz gönderdi sağolsun.Arayıpta malzeme bulamayanlar bakabilir. Sağlıcakla kalın. Düzenleyen efe446 : 28-04-2012 saat 10:28 Neden: eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2012
|
Kudret Bey ben de topraksız tarıma gönül verenlerdenim artık üretime geçme denemelerim başlıyor yardımlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
Topraksız tarım daha sağlıklı gibi şeyler paylaşılmış uzun uzadıya okudum topraksız tarım ? çok uzak gelen bir kavram bana sağlıksız olduğunu düşünüyorum şahsen. bu işin doğası bu sebze ve anladığım kadarıyla bazı ağaçlarda yetişiyor üzümsü çalımsı gibi peki nekadar doğal bahsedildiği gibi daha leziz ve kimyasaldan daha arınmış mı ? bir arkadaşımız hayvansal gübrelerdeki civalardan vs bahsetmiş. topraksız tarımda tamamiyle kimyasal kullanılmıyormu acaba tam olarak kavrayamadım sanırım bu konuyu bilimsel araştırmalar topraksız tarım hakkında ne diyor peki ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Ağaç Dostu
|
Sayın adonis isterseniz birde şu açıdan bakın sağlıksız olup olmadığına siz karar verin.Toprakta yapılan yetiştiriciliktede sadece ahır gübresi veya yeşil gübreleme yeterli değildir.Bunlara ilaveten çeşitli kimyasal toz gübreler kullanılır veya sadece kimyasal gübrelemeyede gidilebilir.(çoğu yetiştirici bu yönteme başvurur)Yani şuanda marketten aldığınız çoğu ürünün yetiştiriciliğinde kimyasal gübreler kullanılmaktadır.Buda günümüz şartlarında kazançlı bir üretim yapılması için mecburidir.Toprağa atılan bu kimyasalların homojen dağılıp dağılmadığını bitkinin alabileceği forma dönüşüp dönüşmediğini bilemeyiz ama topraksız yapılan tarımda bitkinin ihtiyacı olan gübreyi homojen bir şekilde, alabileceği formda verebiliriz.İşte aradaki fark budur.Bilmiyorum size neden sağlıksız geldi.Kimyasallardan daha fazla bahsediliyor olması daha fazla kullanılıyor anlamına gelmiyor.Sadece bilimsellik biraz daha ön planda topraksız tarımda.Umarım fikrinizi değiştirebilmişimdir çünkü ben çok olumlu bakıyorum topraksız tarıma.Ayrıca Mersin'de bildiğim kadarıyla topraksız tarım yapılan çilek seraları var.Birgün gidip çileklerin tadına bakarsanız belki fikriniz daha çabuk değişir.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
Sayın efe446 bilgiler için teşekkürler özet bi şekilde aydınlatmış oldunuz aslında yukarıdada bahsedilmiş daha dikkatlı okumam gerekirdi. bu açıdan bakmak değiştiriyor olayı evet işte bizde bu yüzden kendi bahçemizde balkonumuzda tamamen kimyasalsız ürünlere bukadar meraklıyız insanlar artık bu alana yöneldi. Benim topraksız tarıma soğuk bakmamın nedeni işin doğasına aykırı olmasından dolayıydı. Fakat seracılıkta yapılan abartılı gübreleme **** hormonlama ilaçlama işlemleri düşünüldüğünde belki topraksız tarım daha avantajlıdır. Gönül isterki tamamen doğal ürünler yer alsın heryerde tamamen organik şuan mümkün değilama yönelimler bu yönde bence umarım o günleride görürürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Ağaç Dostu
|
Umarım dileğiniz gerçekleşir adonis organik domateste alsanız pazardan kendi yetiştirdiğinizin tadını bulamazsınız.Hatta kendi yetiştirdiğiniz domatesi 1-2 gün bekletin sonra yiyin yine tadı önceki gibi gelmeyecektir.Keşke herşeyi organik ve taze bulabilsek.Gönül neler istiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Merhaba sevgili arkadaşlar. Nihayet yeni sezon çalışmalarına başlıya bildim. Dün sera bekçisini kople söktüm temizledim. Bugün domates parkurumuzu boşalttım. temizlemeye başladım. Özel mesajlarlada sık sık sorulan sorulara cevap olması açısından daha öncede benzer resimlerin bu seneki yenilerini paylaşarak, arkadaşlarımızın sorularına cevap vermeye çalışacağım. Drenajın su giderini tıkamaması, su giderinin filtre durumu , büyüklüğü gibi sorulara görsel olarak cevap verme niteliğine dikkat edeceğim. Bu söylediklerimi bir iki gün içinde tamamlıyacağımı umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Ağaç Dostu
|
Yeni sezon çalışmalarını bir iki gün içinde tamamlarım demiştim ama iki gündür hava çok rüzgarlı çalışmama müsaade etmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
kolay gelsin sn. kudret tezel.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
arkadaşlar 1 dönüm seranın malıyetı kac tl dır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Yeni Üye
|
s.a arkadaşlar 3 arkadaşısız 2 dönüm arazı alıp tekırdag ılınde topraksız tarım yapmak ıstıyoruz hıc bırımızın bılgısı yok ben solar panel uzerıne elektık eldesı ve ısıtma ısınde calısıyorum ısımdede profosyonelım seranın ısıtmasını elektrık gıderlerını dusunmuyorum serayı su sıstemlerı ıle peteklerle ısıtmayı dusunuyor ve elektrıgınıde elektrık aksamınıda gunes pıllerı ıle yapıcam ondan sıkıntım yok yanlız profosyonel olarak ılk etapda 1 donum serayı kac bın tl kurarım kım yardımcı olurrr ılgılenırsenız sevınırım saygılarla Volkan Boz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
yapmak istediğiniz seraya ve içindeki otomasyon sistemlerine göre fiyat değişir.tahminimce 20.000' den başlar 120.000'e kadar artabilir hatta geçedebilir.bildiğim kadarıyla anahtar teslim modern topraksız sera kurulumu için dönümüne 50-60.000 eurolardan bahsediliyor.bende size bir soru sorayım , yapmayı düşündüğünüz ısıtma modelinden biraz bahseder ve fiyatlar hakkında bilgi verirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Yeni Üye
|
arkadaşım kendım solar enerji üzerinde çalışıyorum söğle iza edeyım 3 adet guneşden su ısıtma sıstemı kurup araya bı motor koyup peteklerde cevırıcem kısın 45 ile 60 dereceye kadar su ısıtıyo buda serayı ısıtmamda yardımcı olur gunesın olmadıgı zamanlarda ıse rezıstans sayesınde ısıtıcam suyu yıne peteklere verıcem elektrıgı kendım uretıcegım ıcın sıkıntı olucagını dusunmuyorum tahmını masraf olarak 3bın tl su ısıtma sıstemını verır ufak bı basınc motoru ve petek boru malıyetı tahmınım 10bın tl bulmadan ısıtma ısını bıtırrım 10bın tl abartarak yazdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
bu kadar düşük bi bütçeyle oluyorsa o zaman jeotermal kaynak aramaya gerek yok.çalışmalarınızı merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2012
|
Alıntı:
Sizden ricam koyacağınız rezistans gücünden bahseder misiniz? Ayrıca acaba bu gücü kaç güneş paneliyle karşılayacaksınız? Bu güneş panelleri dahil tutar gerçekten 10.000 TL ise, ben bu sistemi size kurduracak çok kişi olacağını düşünüyorum. Lütfen bir kez daha inceler misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Yeni Üye
|
ekaragöz ben sadece su ısıtma ıle 10bı tl gıbı bır malıyet cıkardım elektırıgı olan bı ortam ıcın eger bunu solar panel ıle yapıcaksam mutlaka malıyetım artıcak bılıyorum sunu ıza edeyım sadece petekler su ısıtmalar motor vb gerekler ıcın 10bın tl dedım saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Yeni Üye
|
4 adet = su ısıtma sıstemı :4 bın tl petekler borular 1 motor 2 adet rezinstans 800watlık : 6 bın tl 2000 wat : solar panel 4000$ 3 kw : inverter 500$ 20amp : 2 adet sarj unıtesı 200$ artı kablolar ve benzerı araclar 250$ akü 2500$ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar bir iki gün içinde çalışmaları bitireceğimi ummuştum ama evdeki hesap çarşıya uymadı. çalışmaların aşama aşama resimlerini çektim, sizlerle paylaşacağım. 14 mayıs pazartesi günü sarıcan arkadaşımızla buluştuk fideleri aldık. 15 mayıs salı günü biraz yağmur yağmasına rağmen fide dikimi bitirdim. Ancak internetteki arızadan dolayı birşey yazamadım. İnternetin azizliğine uğramassam aşama aşama anlatacağım. Sevgili arkadaşlar bu resimlerin benzerleri eski forumlarda var ancak soruları cevaplıyacak kadar detaylı değil . Umarım sorulara cevap verebilecek resimler çekmişimdir. 8 mayıs salı günü işe koyuldum bütün parkuru boşalttım.yıkadım temizledim,montaja başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Sevgili Volkanboz hemşehrim, İlkönce bu tatlı maceraya ve platformumuza hoş geldiniz. Düşünceleriniz çok güzel ancak size önemli bir uyarı yapmak istiyorumki, boşu boşuna zaman kaybetmenizi istemem. Seraya ısıtma ne zaman gerekir? ****** kışın, peki kışın güneş varmıdır?.****** yoktur. Dolayısıyla güneş paneli değilde, size şiddetle rüzgar türbinini tavsiye ederim. Çünkü güneş panelleri kendi güçlerinin (Max.Power) % 10 kapasitesinde çalışırlar, yani sizin 100 watt diye hesap ettiğiniz 1 panel kış ayında (şubat) ayında 10 wattı geçemez. Hatta güneş panellerinin arka kısmında bulunan etiketinde aynen şöyle yazar; Bu panel maksimum gücünü 15 Temmuzda, hava sıcaklığı 25 derecenin üzerinde 3.kriter ise öğlen 13.30 der. Size tavsiyem ilk başlarken sezonluk yani Nisan-Kasım ayları arasında sezonluk dikim yapmanızdır, ısıtma işine biraz kazanın kendini amorti etsin ondan sonra koyarsınız 5 kw'lık 1 rüzgar türbini olur biter. Saygılarımla, başarılar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerde saç tablalar ve ayakların boyaları bozulmuş paslanmış görünüyor ama bu sene idare eder. Teknelerin demir ayağa bağlanabilmesi için şablonla delinmiş 3 adet delikvar ayaktaki vidaları karşılıyan. Tekneler bu üç delikle ayağa sabitlenir. önce 50 mm lik lastik pul, üstüne polyamit levhadan yapılmış 5 mm lik pul, ve 20 mm çaplı 5 cm boyunda poltamit somun. Bu somunlarla tekneler ayağa sıkılıyor ve somunların bulunduğu yerleri kesilerek delinmiş, bina mantolama işlerinde kullanılan bir tür köşe plastiği. Bu plastik kapak teknenin tam ortasında boydan boya bir drenaj boşluğu sağlıyor. ve üzerene yine inşaatlarda kullanılan , sıvayı tutması için kullanılan mavi elek. Bu elek tekne içindeki agregatın drenaj kanalına düşüp drenaj deliğinin tıkanmasına mani oluyor.Polyamit somunların ucundaki deliklerden geçip kanca şeklinde kıvırdığım plastik kaplı yeşil tellerde askı iplerinin bağlantı noktası oluyor. Bu noktaların tam üst izdüşümlerinde iplerin diğer ucunun bağlandığı kanca delikleri var ve kancayla bağlanan ipler sabit iki nokta arasında geriliyor. Rüzğar sert te esse bu iplere bağlanmış domateslere fazla zarar veremiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Ağaç Dostu
|
Sonra coco-pead ve perlit karışımı agragatı doldurup parkurumuzu dikime hazır hale getirdik. Drenaj borusunun altına drenaj tankımızı bağlayıp içine drenaj suyunu ana besin tankına basacak motor, ve su seviyesinin maksimum - minumum noktalarını ayarlıyacak seviye elektrotları. Teknelerin üstüne hem görsellik adına hemde teknelerin yayvan laşarak deforme olmaması için ahşap cerçeve. Ve bu çerceve üstüne monte edilmiş 3 adet sulama borusu. Sonra sera bekçisininin üstüne oturacağı 6 adey 70 lik pimaş manşonu, üstüne 2,5 mm lik saç tabla , üstüne sera bekçimiz ve çalışır vaziyete gelmiş domates parkurumuz. Sevgili arkadaşlar herzaman tekrarladığım gibi fide dikim işlemi en son işlem olmalı. parkurunuz hatasız düzenli bir biçimde çalışmaya başladıktan sonra fidelerimizi dikmeliyiz. Aksi taktirde fideler dikildikten sonra çıkacak problemlerin bir çoğunu dikim yapıldığı için yapılamaz hale gelir. Yaptığım işlemleri adım adım anlatmaya çalıştım. Yeni sistem kuracak arkadaşlarıma nekadar faydası olur bilmiyorum ama en azından bir fikir verir diye düşünüyorum. Böylece bu sezon fidelerimiz 15 mayıs 2012 tarihi itibarı ile dikmiş bulunuyoruz. Gelişmeleri yine hep birlikte takip edeceğiz. Herkese başarılar dilerim. Kolaygelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Ellerine sağlık kudret amcam yine yeniden çalışıyorsunuz.Ellerinizden öperim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Arkadaşlar merhaba, Ben Ankara'dan Murat. Başta Kudret Bey ve diğer arkadaşların çalışmalarını ilgiyle izliyorum. Artık izleyici olmadan, balkonumda bende bu işi yapmak istiyorum. (Yani bana da bulaştı.) Ankara' bu tür malzemeleri (besin eriyiklerini ve yapım malzemeleri) toplu olarak satın alabilieceğim adresleri arkadaşların paylaşmasını diliyorum. Herkese kolay gelsin. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Sevgili Hemşehrim kitayra. (Şehir kısmında Tekirdağ yazıyor doğrumu?) Balkonunuzda bu çalışmaya başlayacağınız için bence 25-50 kg'lık gübrelerle evi doldurmanıza gerek yok (ayrıca yekün tutar). Besin kitlerini üstadım Kudret TEZEL'den temin edebilirsin. Özelden mesaj atarsan sana yardımcı olacaktır. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Sayın Yalandünaya59, Aslen Amasya'lım. Yıllarca Çorlu'da çalıştıktan sonra emekli oldum. Artık Ankara'dayım. Yinede hemşehrim olarak hitap etmeniz beni çok sevindirdi. Oğlum Çorlu doğumlu. Gerekli güncellemeleri yaptım. İlginize teşekkür ederim. Kudret Beye yük olmak istememiştim. Ama doğrusu onun yardımlarıyla yola çıkmak sanırım. Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Yeni Üye
|
selam yalan dun ya ben ruzgar turbını ıle ugrastım 5 sene onun ıcın ondan asla kurmam ben kendım solar enerjı uzerıne ısletmem var konyada ıstanbulda şanlıurfada ankarada tekırdgda bı cok proje yaptım onun ıcın solar panellerın gucunu cok ıyı bılıyorum ben bunu projelendırıcem oldugu zaman burayada yazıcam ıcınız rahat olsun %40 kayıpla hesaplamalarımı yapıcam zaten saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
#bursa topraksız tarım |
|
|