View Single Post
Eski 04-05-2012, 21:47   #1598
efe446
Ağaç Dostu

efe446's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Sayın adonis isterseniz birde şu açıdan bakın sağlıksız olup olmadığına siz karar verin.Toprakta yapılan yetiştiriciliktede sadece ahır gübresi veya yeşil gübreleme yeterli değildir.Bunlara ilaveten çeşitli kimyasal toz gübreler kullanılır veya sadece kimyasal gübrelemeyede gidilebilir.(çoğu yetiştirici bu yönteme başvurur)Yani şuanda marketten aldığınız çoğu ürünün yetiştiriciliğinde kimyasal gübreler kullanılmaktadır.Buda günümüz şartlarında kazançlı bir üretim yapılması için mecburidir.Toprağa atılan bu kimyasalların homojen dağılıp dağılmadığını bitkinin alabileceği forma dönüşüp dönüşmediğini bilemeyiz ama topraksız yapılan tarımda bitkinin ihtiyacı olan gübreyi homojen bir şekilde, alabileceği formda verebiliriz.İşte aradaki fark budur.Bilmiyorum size neden sağlıksız geldi.Kimyasallardan daha fazla bahsediliyor olması daha fazla kullanılıyor anlamına gelmiyor.Sadece bilimsellik biraz daha ön planda topraksız tarımda.Umarım fikrinizi değiştirebilmişimdir çünkü ben çok olumlu bakıyorum topraksız tarıma.Ayrıca Mersin'de bildiğim kadarıyla topraksız tarım yapılan çilek seraları var.Birgün gidip çileklerin tadına bakarsanız belki fikriniz daha çabuk değişir.Sağlıcakla kalın.

efe446 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön