Sonra coco-pead ve perlit karışımı agragatı doldurup parkurumuzu dikime hazır hale getirdik. Drenaj borusunun altına drenaj tankımızı bağlayıp içine drenaj suyunu ana besin tankına basacak motor, ve su seviyesinin maksimum - minumum noktalarını ayarlıyacak seviye elektrotları. Teknelerin üstüne hem görsellik adına hemde teknelerin yayvan laşarak deforme olmaması için ahşap
cerçeve. Ve bu çerceve üstüne monte edilmiş 3 adet sulama borusu.
Sonra sera bekçisininin üstüne oturacağı 6 adey 70 lik pimaş manşonu, üstüne 2,5 mm lik saç tabla , üstüne sera bekçimiz ve çalışır vaziyete gelmiş domates parkurumuz.
Sevgili arkadaşlar herzaman tekrarladığım gibi fide dikim işlemi en son işlem olmalı. parkurunuz hatasız düzenli bir biçimde çalışmaya başladıktan sonra fidelerimizi dikmeliyiz. Aksi taktirde fideler dikildikten sonra çıkacak problemlerin bir çoğunu dikim yapıldığı için yapılamaz hale gelir.
Yaptığım işlemleri adım adım anlatmaya çalıştım. Yeni sistem kuracak arkadaşlarıma nekadar faydası olur bilmiyorum ama en azından bir fikir verir diye düşünüyorum.
Böylece bu sezon fidelerimiz 15 mayıs 2012 tarihi itibarı ile dikmiş bulunuyoruz. Gelişmeleri yine hep birlikte takip edeceğiz.
Herkese başarılar dilerim. Kolaygelsin.
|