agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni933Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2017, 06:56   #2491
Ağaç Dostu

efe446's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Bitkilerin herbirinin buharlaşma ile birlikte 100 ml su tükettiğini düşünün. 750 x 0,1 = 75lt su tüketimi olur. Sizin deponuz yanlış görmüyorsam 200 litrelik varil. Bu depo ile besin içeriğini stabil tutmanız çok zor. Daha büyük ve plastik bir depo öneririm öncelikle. Sayın kızıltanın dediği gibi boruların her katına ayrı giriş verip deneyin ancak yinede birçok problemle karşılaşacaksanız. Güneşlenme probleminiz olacak. Büyük ihtimalle marullarınız uzun ama az yapraklı olacak.

efe446 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2017, 12:36   #2492
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-02-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe446 Mesajı Göster
Bitkilerin herbirinin buharlaşma ile birlikte 100 ml su tükettiğini düşünün. 750 x 0,1 = 75lt su tüketimi olur. Sizin deponuz yanlış görmüyorsam 200 litrelik varil. Bu depo ile besin içeriğini stabil tutmanız çok zor. Daha büyük ve plastik bir depo öneririm öncelikle. Sayın kızıltanın dediği gibi boruların her katına ayrı giriş verip deneyin ancak yinede birçok problemle karşılaşacaksanız. Güneşlenme probleminiz olacak. Büyük ihtimalle marullarınız uzun ama az yapraklı olacak.
Depo büyüklüğü kaç lt. olmalı? Güneşlenme problemi fazla güneş görmesi mi?

TROPİKALSEPET Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2017, 08:54   #2493
Ağaç Dostu

efe446's Avatar

Depo ne kadar büyük olursa sizin için o kadar rahat olur aslında bence 1000 litrelik bir IBC iş görür. Katlar arası mesafa çok az geldi bana tabi fotoğraf yanıltıyorda olabilir . Güneş fazla değil az olur . Ayrıca kullandığınız varile sürekli güneş gelmesi aşırı derecede ısınma yapabilir.

Eski 03-04-2017, 11:21   #2494
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2017
besin eriyik

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Bizim konumuz topraksız tarım, toprağı gübrelerle takviye ederek verimi artırmak veya kaliteyi yükseltmek değil, örneğin plastik talaşta,kumda,suda,yani hiç besin değeri olmayan bir ortamda,bitkinin istediği bütün besinleri onun istediği gibi hazırlayarak,sağlıklı,kaliteli,ve yüksek verimli bitkiler yetiştirmek.Gerek tekil,gerek kompoze, gerek damlama sulama gübreleri,toprağı takviye içindir. Topraksıztarım için yeterli olamaz.
Kudret Bey mail ve iletişim bilgilerinizle birlikte; besin eriyikleri fiyat ve kargo bilgisi konusunda mesaj atabilir misiniz?
MEsaj kutunuz dolduğu için iletilerim size ulaşmıyor.

can erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2017, 07:44   #2495
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Bir cenaze dolayısı ile şehir dışındaydım mesaj kutum dolmuş kusura bakmayın. Meşaj yollayabilirsiniz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2017, 19:35   #2496
Ağaç Dostu

beşiktaşlı's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Bir cenaze dolayısı ile şehir dışındaydım mesaj kutum dolmuş kusura bakmayın. Meşaj yollayabilirsiniz.
Başınız sağolsun kudret bey Allah kalanlara sabır versin

beşiktaşlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2017, 21:57   #2497
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim yapacak bir şey yok ölüm kimlik sormuyor sırası gelen gidiyor.Çok sağolun bir yıldız kaydı tanınmış bir iki beyin cerahından biri idi. ALLAH gani gani rahmet eylesin dostlar sağolsun.

Eski 04-04-2017, 22:18   #2498
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
kudret hocam başınız sağ olsun

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2017, 08:47   #2499
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-04-2014
Kudret hocam başınız sağ olsun,

Allah size uzun uzuuuun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin,

bizim ve bu ülkenin, insanlığın size ve biliglerinize, paylaşımlarınıza

ihtiyacı var,

Allah'a emanet olun, hocam.....

volkan0048 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2017, 09:37   #2500
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Başınız sağolsun, hocam.

kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2017, 15:50   #2501
Ağaç Dostu

efe446's Avatar

Başınız sağolsun Kudret Bey.

Eski 07-04-2017, 17:56   #2502
Ağaç Dostu

Sizler sağ olun sevgili arkadaşlarım.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Eski 07-04-2017, 18:22   #2503
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Başınız sağolsun Kudret Bey.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 11:45   #2504
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2017
topraksız tarım düzeneğini nasıl kurabilirim yardımcı olabilir misiniz

nergıs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2017, 21:11   #2505
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2017
Kudret Bey çok geçmiş olsun.
Bahçe ve tarım işlerine çok ilgili olmamla birlikte İstanbul da şehir hayatının içinde yapılabilecek benim için en uygun bitki yetiştirme yönteminin topraksız tarım olduğuna kanaat getirdim.
Foruma 9 gün önce üye oldum ve bu süre içerisinde 84 sayfalık bu başlığı ancak bitirebildim ve hatta bazı çok önemli bölümleri defalarca okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum.
Şu an sistemi kurma çalışmam tamamlanmak üzere ama ben yerden kazanmak için dikey sistem tercih ettim. Önceleri kendim pvc borulardan yapmayı düşünürken daha sonra Serakule isimli yerli bir marka ile hazır satıldığını gördüm ve temin ettim.
EC metre, Ph metre, hava motoru ve zamanlayıcı saat sipariş ettim.
Şimdi fide arayışı içerisine girdim. Çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. Temin ettiğim sistemde 40 fide için yer var, 2600L/h-2,5m lik bir pompa en üstten başlayarak tüm köklere homojen miktarda besin sağlayabiliyor. Üretici, sistemle birlikte marul için hazırlamış olduğu besinden de sağladı ama çilek için gerekli besin konusunda sizden yardım talep etmeyi düşünüyorum.
Bütün bunların haricinde araştırma azminize ve bilgiyi paylaşma şevkinize de hayran kaldım.
İlerleyen süreçlerde bende çalışmalarımı ve geldiği noktaları burada paylaşarak bu başlığın büyümesine katkıda bulunmak istiyorum.
Şimdilik sağlıcakla kalın

cihanyildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2017, 10:58   #2506
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2017
Herkese iyi çalışmalar. Geçmişi çiftçiliğe dayanan bir öğretmen olarak topraksız tarım beni gurbet ellerde kurtardı diyebilirim. Öncelikle bu forumda paylaşılan değerli bilgiler için teşekkürler. 15 kökten oluşan bir akan su kültürü denemem oldu. Şu anda gayet iyi gidiyor. Çilek ve biber fidelerim güzel büyüdüler.Bakalım ürünlerin büyüme aşaması nasıl olacak merak içindeyim. Sabah uyanır uyanmaz yanlarına koşuyorum. Okuldan gelir gelmez yanlarına koşuyorum.
Birkaç sorum olacak.
Öncelikler besin eriği kullanamadığımdan dolayı sıvı yarasa gübresi ve şurup haline getirilmiş solucan gübresi kullanıyorum. Ec yi 2,5 gibi tutmaya çalışıyorum. Sizce böyle devam edebilir miyim.
Bir de köklerde özellikle çileklerin köklerinde beyaz muhallebi kıvamında jelimsi şeyler oluşuyor. Bunlar nedir?Zararlı mıdır? Sürecin bir parçası mıdır?
Tekrardan herkese iyi çalışmalar.

oyunadevam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2017, 22:41   #2507
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2017
Solucan gübresi nin içeriği element olarak neyi ne kadar ihtiva ediyor. Minimum yasasına göre bitki ihtiyacı olan en düşük molekül veya element göre davranacaktır, bu durumda eksik kalan besini takviye etmelisiniz. Jelimsi şeyler böcek yumurtaları olabilir sonuçta nemli ve uygun sıcaklık var patlatıp bakabilirsiniz

Leoarslan33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2017, 12:26   #2508
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oyunadevam Mesajı Göster
Herkese iyi çalışmalar. Geçmişi çiftçiliğe dayanan bir öğretmen olarak topraksız tarım beni gurbet ellerde kurtardı diyebilirim. Öncelikle bu forumda paylaşılan değerli bilgiler için teşekkürler. 15 kökten oluşan bir akan su kültürü denemem oldu. Şu anda gayet iyi gidiyor. Çilek ve biber fidelerim güzel büyüdüler.Bakalım ürünlerin büyüme aşaması nasıl olacak merak içindeyim. Sabah uyanır uyanmaz yanlarına koşuyorum. Okuldan gelir gelmez yanlarına koşuyorum.
Birkaç sorum olacak.
Öncelikler besin eriği kullanamadığımdan dolayı sıvı yarasa gübresi ve şurup haline getirilmiş solucan gübresi kullanıyorum. Ec yi 2,5 gibi tutmaya çalışıyorum. Sizce böyle devam edebilir miyim.
Bir de köklerde özellikle çileklerin köklerinde beyaz muhallebi kıvamında jelimsi şeyler oluşuyor. Bunlar nedir?Zararlı mıdır? Sürecin bir parçası mıdır?
Tekrardan herkese iyi çalışmalar.
bu şekilde topraksız tarım kültürü olmaz hocam
çilek köklerindeki jel tabakası bitki kök hastalığna doğru gidiyor
suyun içersindeki elementler başlangıçta tohumun çimlenmesi fide aşamasına kadar suyunuzun kalitesine bağlı olarak gelişir
verdiğiniz yarasa gübreside bir miktar geliştirir fakat size ürün aşamasında pek bir şey vermez
formda gübre hazırlama topraksız tarım sabit konuları iyice okuyup topraksız tarıma adım atmanızı tavsiye ederim başarılar

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2017, 23:36   #2509
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-02-2017
Herkese iyi geceler. Elinize ve emeğinize sağlık, bu site de her şey çok verimli emin olun burdan aldığınız bilgiyi okuldan alamazsınız.

Benim ismim Necati. Topraksız tarım ile ilgili 1 haftamı videoları izleyerek 1 hafta mı da burda sizin güzel yorumlarınızı ve çalışmalarınızı inceleyerek geçirdim ve son sayfayı bitirip sabahı beklemeden yazmaya Karar verdim.

Bende başlangıçtü akan su da 125 lik 3 parça pvc boru da denemelerime başlamak istiyorum eksik olan malzemelerimi bu hafta tamamlamayı planlıyorum. Tabi ki sayın kudret hocamızı da unutmayalım. EC ölçer ve PH ölçer ile birlikte gerekli besin ihtiyaçlarımızı kendisinden karşılamayı düşünüyorum.

Benim sorum başlangıçta domakes, biber ve çilek en kolay yetişenler diye okumuştum bir karışım da hepsini besleyebilir miyim? yoksa nasıl bir sınıflandırma önerirsiniz? Elimde bir miktar perlit var pet bardak içerisinde kullanmayı düşünüyorum veya ırmaktan alacağım çakılı kullansam sıkıntı yaratır mı?

Daha fazla uzatmayayım hemen başlamak için sabırsızlanıyorum. İlerleme kaydettikçe fotoğraf ta ekleyeceğim. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.

Nctelts Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2017, 00:02   #2510
Ağaçsever

Kudret hocam özelden msj yazıyorum gitmiyor. Size zahmet olmazsa PH ölçer, EC ölçer ve besin kiti maliyetleri ile ilgili bilgi almak istiyorum. Veya sera bekçisi. Tekrardan teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık.

Eski 16-05-2017, 20:11   #2511
Ağaçsever

Arkadaşlar iyi akşamlar.

Kudret hoca sağolsun mesajıma dönüş yaptı ve kendisinden aldığım bilgiler doğrultusunda çilek ile başlamaya karar verdim. Başlangıçta 20 kök akan su kültürü deneyeceğim. Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Bitkileri pet bardak içerisinde en uygun ne ile sabitleyebilirim? Ve bu sistemde bildiğim kadarı ile sabantan akşama kadar devamlı su dönecek. Sistem gece çalışmayacak yanlışım varsa düzeltir misiniz? Ekleyecekleriniz varsa onu da bekliyorum.

Herkesin eline ve emeğine sağlık. Yardımlarınızı sabırla bekliyorum.

Eski 16-05-2017, 20:23   #2512
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-12-2015
Aslında ilk denemede katı ortamda çilek daha kolay ve başarılı olur, bu benim düşüncem, pvc borunun içinde su köklere sürekli temas edicek ve belli zaman aralıklarında devirdaim edecek ve besin tankına hava motoruyla oksijen vermelisin ki kökler çürümesin, pvc güneşten ısınınca ph ve ec değerleri sürekli değişecek ve kontrol etmek zorunda olucaksınız, katı ortam akan suya göre bence hata kaldırıyo, ****** karar sizin...

jacky_038 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2017, 21:02   #2513
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jacky_038 Mesajı Göster
Aslında ilk denemede katı ortamda çilek daha kolay ve başarılı olur, bu benim düşüncem, pvc borunun içinde su köklere sürekli temas edicek ve belli zaman aralıklarında devirdaim edecek ve besin tankına hava motoruyla oksijen vermelisin ki kökler çürümesin, pvc güneşten ısınınca ph ve ec değerleri sürekli değişecek ve kontrol etmek zorunda olucaksınız, katı ortam akan suya göre bence hata kaldırıyo, ****** karar sizin...

Teşekkür ederim. Elimdeki sistem daha önceden vardı yani biraz mecbur kalıyorum bunu denemeye. Artık şansımıza. Başladıktan sonra gelişmeleri haberdar ederim.

Eski 17-05-2017, 20:18   #2514
Ağaçsever

Herkese iyi akşamlar.

Arkadaşlar sistemim yavaş yavaş hazır oluyor ama ilerledikçe kafamda soru işaretleri çoğalıyor. Şimdi öncelikle akan su kültüründe bitki kökü 2 cm kadar suyun içerisinde kalıyor ve su belirli zamanlarda borular içerisinde devir daim oluyor. Peki bitkiyi koyduğumuz kabın içerisine ne koyabiliriz elimde perlit var olur mu? Emin değilim. Sistem bağlantılarını ona göre yapacağım ufak tefek eksikler kaldı onları da yarın tamamlamayı düşünüyorum. Size zahmet arkadaşlar sistemi tamamlamak için biraz heyecanlıyım yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Eski 18-05-2017, 12:53   #2515
Ağaç Dostu

shawshang's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2015
seçenekler bir hayli fazla

perlit olur fakat çok fazla su tutuyor ve yosunlaşma yapıyor

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2017, 14:48   #2516
Ağaçsever

Teşekür ederim shawshang önerebileceğiniz ne var acaba. Irmak çakılı veya kalın talaş olur mu?

İyi çalışmalar.

Eski 18-05-2017, 14:50   #2517
Ağaçsever

Aldığım motorun üzerinde 1.5 mt basar yazıyor. Ne yazık ki 1.1 mt ye ancak basıyor. İşler sürekli uzuyor. Pc başında yazılanları okumaya benzemiyormuş uygulama. Şimdi motoru büyütüp yarın çalışmalara devam. Herkese kolay gelsin.

Eski 18-05-2017, 19:16   #2518
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NCTELTS Mesajı Göster
Aldığım motorun üzerinde 1.5 mt basar yazıyor. Ne yazık ki 1.1 mt ye ancak basıyor. İşler sürekli uzuyor. Pc başında yazılanları okumaya benzemiyormuş uygulama. Şimdi motoru büyütüp yarın çalışmalara devam. Herkese kolay gelsin.
Motordan sonra köşe var mı? Her dirsek motoru zorlar. Dirsek varsa düz çıkış yapmaya çalışın . Eğer yine yetmezse o zaman motor değiştirin .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2017, 20:31   #2519
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-12-2015
Hydroton da kullanabilirsin,bu arada eldeki sistemden mecbur kullanıyorum demişin ama yaz aylarında maksimum verim olacağı için sezonu kaçırmadan istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.ürününüz bol olsun

jacky_038 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2017, 07:53   #2520
Ağaç Dostu

shawshang's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NCTELTS Mesajı Göster
Teşekür ederim shawshang önerebileceğiniz ne var acaba. Irmak çakılı veya kalın talaş olur mu?

İyi çalışmalar.
Tarım Pomzası işinizi iyi görür

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
#bursa topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025