Kudret Bey çok geçmiş olsun.
Bahçe ve tarım işlerine çok ilgili olmamla birlikte İstanbul da şehir hayatının içinde yapılabilecek benim için en uygun bitki yetiştirme yönteminin topraksız tarım olduğuna kanaat getirdim.
Foruma 9 gün önce üye oldum ve bu süre içerisinde 84 sayfalık bu başlığı ancak bitirebildim ve hatta bazı çok önemli bölümleri defalarca okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum.
Şu an sistemi kurma çalışmam tamamlanmak üzere ama ben yerden kazanmak için dikey sistem tercih ettim. Önceleri kendim pvc borulardan yapmayı düşünürken daha sonra Serakule isimli yerli bir marka ile hazır satıldığını gördüm ve temin ettim.
EC metre, Ph metre, hava motoru ve zamanlayıcı saat sipariş ettim.
Şimdi fide arayışı içerisine girdim. Çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. Temin ettiğim sistemde 40 fide için yer var, 2600L/h-2,5m lik bir pompa en üstten başlayarak tüm köklere homojen miktarda besin sağlayabiliyor. Üretici, sistemle birlikte marul için hazırlamış olduğu besinden de sağladı ama çilek için gerekli besin konusunda sizden yardım talep etmeyi düşünüyorum.
Bütün bunların haricinde araştırma azminize ve bilgiyi paylaşma şevkinize de hayran kaldım.
İlerleyen süreçlerde bende çalışmalarımı ve geldiği noktaları burada paylaşarak bu başlığın büyümesine katkıda bulunmak istiyorum.
Şimdilik sağlıcakla kalın
|