![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#121 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Sevgili envor bey, size cok teşekkür ederim; vaktinizi ayırdığınız için. gerçekten fazlasıyla aydınlanmış durumdayım. ![]() profesyonel sercılıkta rağbet katı kültür ortamında demişsiniz ve benim hiç de aklıma gelmeyen bir sebebi de ortaya koymuşsunuz. Gerçekten de olası bir hastalık senaryosunda hastalık hidroponik ortamda çok hızlı yayılacaktır.fakat gezindigim uluslararası sitelerde eğilimin sanki hep hidroponik üretime kaydığına dair bir izlenim edindim. hem hobi seraları için hem de profesyonel seralr için. (çok kişisel bir izlenim, doğru olmaya da bilir) aklıma şu soru takılıyor, biz türkler çok mu fazla sağlamcıyız, yoksa yabancı üreticilerin bildiği bir şeyi gozden mi kaçırıyoruz? tekrar teşekkür ederim kolaylıklar diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aylakadam; Aslında biz fazla sağlamcılığımızdan değil bu, teknolojiyi hemen benimsemiyoruz, topraksız tarımın ülkemizde yapılması topu topu 10 yıl olmuştur, zaten Dizayn grup bu açığı kapatmak için girişime başladı, eminim 10 yıl içinde, bizde teknolojiyi yakalamış olacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Marulların bugünkü hali, işi çok amatörce yapmama rağmen büyümeye devam ediyorlar ![]() Konuyu takip eden arkadaşlardan, ilk yüklediğim resime bakmalarını ve tekrardan bugünkü resme bakıp, yorum yapmalarını rica ediyorum ![]() ![]() ![]() Domates resmine iyi bakarsanız ilk çiçeklerin domatese dönüştüğünü göreceksiniz, ikinci çiçeklerde tam olarak açmış durumda, iki - üç gün sonra üçüncü çiçekte açıcak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Sivri biberimde üç meyve var ve bir sürüde tomurcuk var ![]() ![]() ![]() Kapya biberi çok hızlı büyüyor, aslında onu kopartmam lazımda ama kıyamadım, okadar çok işkence çektirttimki ona, hala ayakta olmasından, yaşamayı hak ettiğini düşünüyorum ![]() Patlıcanda ilk çiçeğini gösterdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Eh be birader, bu kadar da gözümüze sokmak zorunda mısın yani. Şurda balkon bile yokken bir saksıda neler yaparız diye kara kara düşünürken nispet mi yani bu şimdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili malbman; Topraksız tarım kursu projesinde gelişme yok, olasılık düştü, bayram sonra bu konu hakkında gündem oluşturacağız, Tek yorum sen yaptığına göre, tek sen ilgileniyorsun, izliyorsun galiba, sağolun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sayın malbman size yol arkadaşı ki bu biraz zor sanırım ben adana siz izmir, olmadı kurs arkadaşı olurum merak etmeyin tek bırakmam sizi ve enver beyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Sayın envor 17/09/2008 tarihinde yerlerine yerleştirdiğiniz marullarınız o zaman 2-3 yapraklıydı ama şimdi yani 24/09/2008 tarihinde yüklediğiniz resimlerde hepsi 6-7 yapraklılar.Sadece 7 günde bu kadar değişim müthiş birşey vede çok sağlıklı görünüyorlar yemyeşiller amatörce böyle söylemem gerek sanırım.Toprakda bu imkansız olurdu bence.Veee işin çıldırtan yanı ise bende daha marul fidesi bile yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
sevgili envor bey, bir iş amatörce böyle yapılırsa, profesyonelce yapıldığında kim bilir ne sonuçlar çıkar ![]() ![]() bir şey daha; bir kurs heyulası dolaşıyor ortalıkta, ben de katılmak isterim ben de.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aylakadam, kafanız karışmasın, siz akan su kültürü yapmayı düşünüyorsunuz, benim bu yaptığım aeroponik, bitki köküne sisleme ile fasılalı besin eriyiği göndermek, siz bir önceki sayfalara bakarsanız domates fidelerinin başka bir platformda olduğunu göreceksiniz ![]() Sevgili lerdemir, fazla abartmışsınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Sayın envor çok teşekkürler,aslında sizin yaptıklarınız ve paylaşımlarınız çok önemli.Kibirsiz, böbürlenmeden bir bilgi ancak bu kadar verilir bence teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jibuti, benim istediğim, herkes bildiğini ortaya koysun, her kim, ne bilgi istiyorsa alsın ama oda bildiğini ortaya koysun, bu illa bitki olacak demek değil, çiçek böcek ot çöp her neyse, her neyi biliyorsa, bilgi bir tohumdur bence ve 1'e 100 verir ![]() Bu eşsiz paylaşım sitesi için, Lütfen herkes bir tohum eksin ! BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Haklısın sayın envor,aslında işin aslıda bu bence.Küçük tohumlar ekmek.İlla sizin sera konusunda **** yetiştirmede değil, en basiti diğer forumda hayali sera kuruyoruz ve pompa ve suyun debisini bilmek gerek.Sera hakkında bilgisi olmayabilir (benim gibi) ama diğer konularda yorum yapar ve paylaşırlarsa bütün yük bir kaç kişinin üstüne bizmez.Kendisini de sadece tüketen değil,üreten ve destek veren bir konumda görmek mutlu edecektir diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2008
|
Merhaba arkadaşlar, Ben de hidroponik tarıma merakı olan bir vatandaşım ve forumu yeni keşfettim.Hayran kalmadım desem yalan olur ![]() İlk sorumu enron beye yöneltmek istiyorum.#104 numaralı mesajın ilk resminde domates köklerini gördüğümde aklımda bir soru oluştu.Bilmiyorum belki de alakasız bir teoridir ama ben yinede sorayım.Bu bitkiler baş aşağı duracak şekilde konumlansaydı yerçekiminin de etkisiyle bitkinin gövde ve meyve gelişiminde daha iyi bir randıman alınabilir miydi? Teşekkürler.görüşmek üzere bir üyeniz daha oldu hayırlı olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz sn. powersleep; Umarım hayırlı olursunuz ![]() Bitkiler baş aşağı şekildede büyürler, ama aeroponik yetiştirme tekniğinde bu imkansız, ayrıca başaşağı yetiştiricilikte dediğiniz gibi ürün artışı olmaz, aksine kayıp olur ![]() Saygılarımla... envor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Bayram gelmiş, neyimize !!!
Uzun bir bayram tatilinden sonra, üzerimdeki rehaveti anında atmama yardımcı olan görüntüyü sizinle paylaşayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektriklerin sürekli kesilmesi, ![]() Sislemelerin sürekli tıkanması, ![]() Projenin çok amatörce yapılması, ![]() Sonuç= Fiyasko ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
çokta kötü görünmüyorlar..siz onları diriltirsiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Çok sulamadan olabilir ![]() Ya da az sulamadan. bu konuyu tam çözemedim zira... Üstadım kızma... Şaka... Herkesin geçmiş bayramını kutlarım bu vesile ile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili eczadolabı, niye kızalım canım, kızmadım, ama siz bana çok kızmışsınız, şakalarınızdan bu çok belli oluyor ![]() Evet doğru teşhis, az sulama, nasılda anladınız bir bakışta, valla bravo ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Yeniden toparlayacaklarına eminim. Belki hasat bir ik gün gecikir. Burada alınması gereken dersler var; - Bir kaç gün bile olsa evden uzak kalacaksanız bu sistem risk taşıyor. - Böyle hassas sistemlerde şebeke elektiriğine güvenmemeli. Enerji kesildiğinde otomatik olarak devreye girecek alternatif kurulmalı. Belki sisteme bir UPS eklemek tüm riski yok edebilir. - Belki sisleme başlığı sayısını arttırıp tıkanma riskine karşı önlem almak gerekebilir. Biri tıkansa bile, müdahele edilene kadar, bitki yakındaki bir diğer sislemeden faydalanarak sağlıklı kalacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
sevgili envor bu sistem ve resimler için yorum istemiştiniz, bende kndimce yorumlamıştım ve mükemmel olmuş demiştim ama kendi şansszılığımı size de bulaştırdım sanırım ![]() ![]() Yinede tekrar eski hallerine döneceklerine inanıyorum.Şanssızlığı gidermek için de hımm evet çok kötü bunlar çok kötü olmuş(hadi hayırlısı) kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Nazara gelmiş yavrucaklar, nazar boncuğu takmak lazım. Benim marul ve domatesler ayılıp bayılırken sizinkileri imrenerek seyretmiştim. Kem gözle bakmamıştım aslında ama.. Eminim nazardan daha bilimsel bir açıklaması vardır. Zaten siz de sebeplerini açıklamışsınız ama iyi bir bakımla canlanırlar bence ( çok anlarım ya). Topraksız tarım ile ilgili sistemleri incelerken en zor, masraflı ve problemli sistem aeroponik gibi gelmişti; pek haksız da değilmişim sanırım. Sizin gibi profesyonel biri için sorunlara müdahale daha kolay belki ama amatörler için riskli gibi. Ben sizin başardığınızı düşünüyorum çünkü bayram öncesi herşey çok iyiydi. Sizin dışınızda gelişen sorunlardan dolayı bunlar olmuş. Herşey güzel olacak.. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|