agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni177Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2009, 19:53   #481
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Maaşallah... Şiir gibi... Gönlün gibi hasadında zengin olsun. Fideye ip bağlamayı tarif edecektin. Yakın plan bir resim koyabilir misin? Birde fideler hangi boya gelince alt yapraklardan budama yapıyoruz onu bir tarif etsen sana zahmet. Koltuk alma dışında budama yapmak gerekli mi?

Sayın Sarıcan, ip bağlama açıklamasına buradan bakabilirsiniz.

Fidelerin alt yapraklarının alınması yetiştirilen ortama göre değişiklik arz eder. Ama genel olarak düşünürsek alt meyvenin kızarmasıyla birlikte alınmaya başlanır. Yaprak alma abartılmamalıdır. Bitkinin her zaman üzerinde yeterince yaprak bulunmalıdır ki, bu fotosentez için çok önemlidir.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 20:07   #482
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
1 ) Enver beyde sürekli 10 cm den sonra alın diyor ?
2 ) Meyveye ben düşmek de ne demek anlayamadım ?
3 ) Tepe vurulmasında bir örnek resim rica ediyorum...
Teşekkürler
1 Koltuk almayı 10 cm olsun öyle alın dememdeki sebeplerden; a) Filizin boyu kısayken bazen tam dibinden kopartılamıyor, bir parcası orada kalıyor ve tekrardan uzamaya başlıyor. b) Bitki yeni oluşan filizlerine bebek muamelesi yapıyor, kökleri yardımıyla, filizleri için topraktan veya her ne ortamdaysa, oradan daha fazla iz element almasından dolayı böyle söylüyorum. Ne kadar bebek, o kadar mama
2 Meyveye ben düşmek; Domatesin meyvesinin altının penbeleşmesi, koyu yeşil renginin açılması ile, meyvenin kızarmasının belirtisine denir.
3 Tamam

Eski 14-04-2009, 20:36   #483
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
sağol Envor kurtardın beni.

omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 00:50   #484
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Belki burası yeri değil, lütfen kusuruma bakmayın.

15 gündür araştırıyorum İzmir'de perlit alabileceğim bir yer bulamadım. Acaba nerede bulabilirim?

Envor kardeş bu sizin arazinize izinsiz girme gibi birşey oldu galiba

Nasılsa araziye izinsiz girdik bir kere, bir de soru sorayım bari. Akan su kültüründe suyun devamlı olarak devirdaim mi etmesi gerekiyor?

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 08:30   #485
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sayın indomie, İnciraltı girişindeki seralarda tarım perliti diye sorarsanız verirler. Hem de çok ucuz. Bir yıl kadar önce tesadüfen geçerken fiyat sormuştum. Çuvalı (sanırım 70 litreydi) 17 TL demişti satıcı.

Ama seranın adını hatırlamıyorum. Zaten çok da gerekli değil. Oradaki seraların hepsinde vardır.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 16:37   #486
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Teşekkürler Sayın Malbman,

Evet hakılısınız. Bugün Urla'daki zirai ilaçlar satan bir firma ile görüştüm. O da İnciraltı'nda "Kundak Tarım"'ın sattığını söyledi. Az önce internetten Kundak Tarım'ı buldum ve görüştüm. Ellerinde kalmamış, 2-3 güne kadar gelir, çuvalı 10 Tl. dedi.

Belki başkalarına da lazım olabilir. İnciraltı'ndaki Özdilek mağazasına giden ağaçlı yolun üzerinde imiş.

Selam ve saygılarımla.

Düzenleyen indomie : 15-04-2009 saat 19:10
Eski 15-04-2009, 16:43   #487
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi indomie Mesajı Göster
Belki burası yeri değil, lütfen kusuruma bakmayın.

15 gündür araştırıyorum İzmir'de perlit alabileceğim bir yer bulamadım. Acaba nerede bulabilirim?

Envor kardeş bu sizin arazinize izinsiz girme gibi birşey oldu galiba

Nasılsa araziye izinsiz girdik bir kere, bir de soru sorayım bari. Akan su kültüründe suyun devamlı olarak devirdaim mi etmesi gerekiyor?
Devamlı değil belli aralıklarla. Sanırım sn. nariçi çileklerde 1 saatte 15 dk ayar yapmış bu bile çileklerine zarar vermişti. 2 saatte 15 dk. deniyor.
Bizim aldığımız zaman saatinde 15 dk. ayarlar var. Şahsen ben kıvırcık deneyime sabah 09:00 dan akşam 19:00 kadar 15dk. çalış ve 15 dk dur ayarlamasını yapacağım. Domatesler için konunun uzmanı Enver beye danışalım ..

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 19:19   #488
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Hemşehri (hemşeri) dedik bağrımıza bastık, torpil geçer dedik ama Envor da bize yüz vermiyor ki...

2-3 adet Habanero Hot Pepper (Red Savina) PVP - World Record tohumu veya fidesi isteyeceğimden mi korkuyor ne

Eski 15-04-2009, 21:53   #489
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi indomie Mesajı Göster
Hemşehri (hemşeri) dedik bağrımıza bastık, torpil geçer dedik ama Envor da bize yüz vermiyor ki...

2-3 adet Habanero Hot Pepper (Red Savina) PVP - World Record tohumu veya fidesi isteyeceğimden mi korkuyor ne
Hem birde habanero hot pepper ha!

Gel de yüz ver...

Eski 15-04-2009, 22:24   #490
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
Devamlı değil belli aralıklarla. Sanırım sn. nariçi çileklerde 1 saatte 15 dk ayar yapmış bu bile çileklerine zarar vermişti. 2 saatte 15 dk. deniyor.
..
Sanırım yine bir yalnış anlama var, **** ben yalnış anlıyorum

Akan su kültüründe suyun devamlı sirkülasyon yapması, hiç bir şekilde bitkiye bir zarar vermez. Hatta bu faydalıdır. Gün içerisinde sirkülasyon yapılıp, gece yapılmaya bilir. Ben öyle yapıyorum ki, fazla enerji harcamayayım diye. Sn. nariçinin çileklerine zarar veren başka bir şeydi sanırım.

Eski 15-04-2009, 23:43   #491
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Ne yapalım biz de isot ile idare ederiz.

Bitki kökleri devamlı olarak eriyik içerisinde durduğu için devamlı sirkülasyonun faydası vardır zararı yoktur herhalde, kökler bol oksijen almış olurlar.

Benim asıl öğrenmek istediğim, enerji tasarrufu yönünden, sirkülasyonun aralıklı olarak yapılmasının zararı olur mu? Örneğin; su pompasının 15 dakika çalıştırılıp 45 dakika dinlendirilmesi gibi.

Eski 16-04-2009, 07:38   #492
Ağaçsever

çelebi's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2007
Büyüme yavaş olur, ama bu bir zarar değildir.

çelebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 14:37   #493
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Sanırım yine bir yalnış anlama var, **** ben yalnış anlıyorum

Akan su kültüründe suyun devamlı sirkülasyon yapması, hiç bir şekilde bitkiye bir zarar vermez. Hatta bu faydalıdır. Gün içerisinde sirkülasyon yapılıp, gece yapılmaya bilir. Ben öyle yapıyorum ki, fazla enerji harcamayayım diye. Sn. nariçinin çileklerine zarar veren başka bir şeydi sanırım.
Hayır siz değil ben yanlış anlattım. Çilek kök boğazından fazlası suyun içinde kalmış.
Bu yüzden kök çürümüştü... Pardon...
Ama bu arada ben yeni birşeyler daha öğreniyorum...
Demek ki arada bir doğru bildiğimiz şeyleri sorgulamalıyız ki yanlışlarımız ayıklansın....
Teşekkürler...

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 23:17   #494
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2009
tekrar merhaba bitkiyi kök hastalıklarına karşı nasıl koruyorsunuz enver bey .sonuçta %100 ıslak bir ortamda duruyor

dalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 23:18   #495
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Enver bey , birde iceberg denedinizmi

dalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 21:10   #496
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dalp Mesajı Göster
tekrar merhaba bitkiyi kök hastalıklarına karşı nasıl koruyorsunuz enver bey .sonuçta %100 ıslak bir ortamda duruyor
Gerektiğinde ilaçlıyorum, maxim veya previcur ile, sulama suyuna dozajında ilave ediyorum, bir müddet çalıştıktan sonra suyu değiştiriyorum.

Eski 02-05-2009, 21:37   #497
Ağaç Dostu

envor's Avatar

28 mart akşamı fideleri dikmiştim, 34 günde Amazon ormanı gibi oldu benim sera Kısaca Sarıcanın balkon gibi

Resimde gördüğünüz fideler bir haftadır Allaha emanetti, bugün besinini yeniledim, EC 1.53' dü. Vah zavallı fidelerim vah!

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2009, 21:42   #498
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Seranın içerisinde adım atacak yer kalmadı, ilk zamanlar besin eriyiğinin taşması sebebi ile seranın içerisindeki otların bir iştahı var ki, değmeyin keyiflerine

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2009, 21:49   #499
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Benim bir ay önce yaptığım fotomontaj resimden esinlenip yapmadın değil mi? Allah nazardan saklasın, biz bunların bebekliklerini biliyoruz. Ne zaman büyüdüler, gelinlik kız olmuşlar maşallah. Kimisi de bıçkın delikanlı.

En sonunda Antalya' ya gelip bir ay seminere katılacağım. Söz besin değişimlerini ben yaparım, bezlerini ben değiştiririm bebeklerin. Bakalım nasıl büyüyorlar böyle? Yoksa Zati Sungur' la bir akrabalığın var da illüzyon mu yapıyorsun bize?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 21:54   #500
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Tek kelimeyle muazzam, sayın envor ''tavşan atlet'' misali, motive edici nefis fotoğraflar. Maşallah

Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 22:07   #501
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Çilek ağacınıda yapmaya başladım, sadece bir borunun deliklerini matkap ile açtım, içimdeki çalışma isteği gitti, bıraktım. Bu isteksizliğe Ağustos böceği sendromu diyoruz burada

Ama azimliyim, bu yıl kesin yapacağım

Eski 02-05-2009, 22:19   #502
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sevgili Envor,

Çilek ağacını pimaştan değilde yonca saksı ile yap istersen, delik delmekle uğraşmazsın. Hemde çok güzel olur, ilk deneyi sen yapmış olursun.

Eski 02-05-2009, 22:43   #503
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Geç kaldınız sayın sarıcan, boruları aldım Artık sizde göreceğiz yeniliği

Eski 02-05-2009, 22:47   #504
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Teklif var, ısrar yok. Keşke benimde hobi seram olsaydı. Bak nasıl seni kıskandıracak yenilikler yapardım, meyve vermeyen zıpırlar yetiştirirdim.

Eski 02-05-2009, 23:07   #505
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Ben zaten sizi kıskandığım için verimsiz fideleri yolladım, meyve vermesin, koca bir sene onla uğraşsın dursun diye düşünmüştüm. Nasıl iyi düşünmüşmüyüm?

Yaşasın kötülük

Eski 02-05-2009, 23:49   #506
Ağaçsever

süleyman bey's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2008
Sevgili Envor,
Ben de sizin kullandığınız pimaşdan kullanarak balkonda domates yetiştirmek istiyorum.
Gerçi balkona ancak 150 cm lik iki pimaş borusu sığıyor.Pimaşların birini 75 cm.yükseğe diğer pimaşıda 50 cm aşağıya kuracağım.
Üstelikte balkonum çok dar. Merdiven sistemin yüksek kısmına sırık ve benzeri domates yetiştirirken,alçak pimaşta oturak cinsi yetiştirmeyi düşünüyorum.
Sizce böyle bir sistem uygunmudur.Bu pimaş borulara ,çok pahalı olmayan akvaryum pompası ile su seviyesini yeterince yükseltebilirmiyim.Pimaş borularının ebatları kaçlık olmalı.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Bilgileriniz benim için çok değerli.
Başarılı işlerinizin devamını dilerim.

süleyman bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 09:26   #507
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Ben zaten bu işte bir iş var diye düşünmeye başlamıştım

Eski 03-05-2009, 22:52   #508
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi süleyman bey Mesajı Göster
Sevgili Envor,
Ben de sizin kullandığınız pimaşdan kullanarak balkonda domates yetiştirmek istiyorum.
Gerçi balkona ancak 150 cm lik iki pimaş borusu sığıyor.Pimaşların birini 75 cm.yükseğe diğer pimaşıda 50 cm aşağıya kuracağım.
Üstelikte balkonum çok dar. Merdiven sistemin yüksek kısmına sırık ve benzeri domates yetiştirirken,alçak pimaşta oturak cinsi yetiştirmeyi düşünüyorum.
Sizce böyle bir sistem uygunmudur.Bu pimaş borulara ,çok pahalı olmayan akvaryum pompası ile su seviyesini yeterince yükseltebilirmiyim.Pimaş borularının ebatları kaçlık olmalı.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Bilgileriniz benim için çok değerli.
Başarılı işlerinizin devamını dilerim.
Süleyman bey, ben olsam yüksek boruda oturak domates, alçak boruda sırık domates yetiştirirdim, yüksek boruyuda dışarda kalacağından oturak domatesleriniz, yeterince güneş ışığından faydalanırdı. Sırık domates nasılsa kendisini kurtarır

Akvaryum pompası işinizi görür, redüksiyon takarak, boru içerisindeki suyun seviyesini istediğiniz yüksekliğe çıkartırsınız. Pimaş boruların ebatları mümkün oldukça büyük olmalı, mesela 160'lık. Ben 100'lük kullandım, daha bir ay oldu dikeli fideleri, şu an tıkanmış durumda, siz anlayın artık gerisini

Bende size başarılar diliyorum

Eski 04-05-2009, 12:41   #509
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-08-2008
Sevgili enver senin serayı gördükten sonra (maşallah) benimde hevesim kalmadı kendi seramla ilgilenmeye buna da burda çekememezlik diyorlar
Ellerine sağlık kardeş herşey mükemmel.

jibuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 17:59   #510
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jibuti Mesajı Göster
Sevgili enver senin serayı gördükten sonra (maşallah) benimde hevesim kalmadı kendi seramla ilgilenmeye buna da burda çekememezlik diyorlar
Ellerine sağlık kardeş herşey mükemmel.
Bence tam tersi sayın jibuti. Lütfen hevesiniz kırılmasın.

Sevgili envor bizleri motive ediyor, topraksız tarım konusunda heveslendiriyor. Yardımlarını da esirgemiyor. Zaten ben özel cep telefonunu da elde ettim vırt-zırt kendisini olur-olmaz zamanda arayıp birşeyler soruyorum, ama henüz ortaya koyduğum birşey de yok.

Sayın tabiat'ın da hakkını yemeyelim. O ne güzel marullar öyle.

Her ikisinin de başladıkları noktayı görüyor, gelişmeleri takip ediyor ve sonunda imrenilecek bir başarıya ulaştıklarını görüyoruz.

İkisine de paylaşımları için sonsuz teşekkürler.

Topraksız tarımda başarıya ulaşamayan arkadaşlarımız sakın ola ki pes etmesinler. Ne yapalım bizler amatörüz ve dünyanın en pahalı yöntemini kullanıyoruz "deneme ve yanılma". Dedik ya biz amatörüz. Ne mutlu bize ki sitemizde yardımlarını esirgemeyen ustalarımız var.

Bizler ustalarımızın başarılı çalışmalarından birşeyler öğreneceğimiz gibi, birbirimizin başarısız çalışmalarından da dersler çıkaracağız.

Benim de, kuvvetle muhtemel başarısız, çalışmalarımı birkaç gün sonra ayrı bir başlık altında göreceksiniz. Yapmaya çalıştığım sistemi burada sizlerle paylaşacak, görüş ve önerilerinizi rica edeceğim.

Eminim ki sizler de benim başarısızlıklarımdan (çok) dersler çıkaracak ve benim yapmış olduğum yanlışları yapmayacaksınız. Fakat neticede hep birlikte, ustalarımızın da bitmez tükenmez bir sabır ile yaptıkları yardımlar sayesinde başarıya ulaşacağız.

Hepinize yaptığınız çalışmalarda başarılar diler, selam ve saygılar sunarım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025