![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#481 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Sarıcan, ip bağlama açıklamasına buradan bakabilirsiniz. Fidelerin alt yapraklarının alınması yetiştirilen ortama göre değişiklik arz eder. Ama genel olarak düşünürsek alt meyvenin kızarmasıyla birlikte alınmaya başlanır. Yaprak alma abartılmamalıdır. Bitkinin her zaman üzerinde yeterince yaprak bulunmalıdır ki, bu fotosentez için çok önemlidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
sağol Envor kurtardın beni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Belki burası yeri değil, lütfen kusuruma bakmayın. 15 gündür araştırıyorum İzmir'de perlit alabileceğim bir yer bulamadım. Acaba nerede bulabilirim? Envor kardeş bu sizin arazinize izinsiz girme gibi birşey oldu galiba ![]() Nasılsa araziye izinsiz girdik bir kere, bir de soru sorayım bari. Akan su kültüründe suyun devamlı olarak devirdaim mi etmesi gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Sayın indomie, İnciraltı girişindeki seralarda tarım perliti diye sorarsanız verirler. Hem de çok ucuz. Bir yıl kadar önce tesadüfen geçerken fiyat sormuştum. Çuvalı (sanırım 70 litreydi) 17 TL demişti satıcı. Ama seranın adını hatırlamıyorum. Zaten çok da gerekli değil. Oradaki seraların hepsinde vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Malbman, Evet hakılısınız. Bugün Urla'daki zirai ilaçlar satan bir firma ile görüştüm. O da İnciraltı'nda "Kundak Tarım"'ın sattığını söyledi. Az önce internetten Kundak Tarım'ı buldum ve görüştüm. Ellerinde kalmamış, 2-3 güne kadar gelir, çuvalı 10 Tl. dedi. Belki başkalarına da lazım olabilir. İnciraltı'ndaki Özdilek mağazasına giden ağaçlı yolun üzerinde imiş. Selam ve saygılarımla. Düzenleyen indomie : 15-04-2009 saat 19:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizim aldığımız zaman saatinde 15 dk. ayarlar var. Şahsen ben kıvırcık deneyime sabah 09:00 dan akşam 19:00 kadar 15dk. çalış ve 15 dk dur ayarlamasını yapacağım. Domatesler için konunun uzmanı Enver beye danışalım .. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Hemşehri (hemşeri) dedik bağrımıza bastık, torpil geçer dedik ama Envor da bize yüz vermiyor ki... ![]() 2-3 adet Habanero Hot Pepper (Red Savina) PVP - World Record tohumu veya fidesi isteyeceğimden mi korkuyor ne ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gel de yüz ver... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Akan su kültüründe suyun devamlı sirkülasyon yapması, hiç bir şekilde bitkiye bir zarar vermez. Hatta bu faydalıdır. Gün içerisinde sirkülasyon yapılıp, gece yapılmaya bilir. Ben öyle yapıyorum ki, fazla enerji harcamayayım diye. Sn. nariçinin çileklerine zarar veren başka bir şeydi sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Ne yapalım biz de isot ile idare ederiz. ![]() Bitki kökleri devamlı olarak eriyik içerisinde durduğu için devamlı sirkülasyonun faydası vardır zararı yoktur herhalde, kökler bol oksijen almış olurlar. Benim asıl öğrenmek istediğim, enerji tasarrufu yönünden, sirkülasyonun aralıklı olarak yapılmasının zararı olur mu? Örneğin; su pompasının 15 dakika çalıştırılıp 45 dakika dinlendirilmesi gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Büyüme yavaş olur, ama bu bir zarar değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yüzden kök çürümüştü... Pardon... Ama bu arada ben yeni birşeyler daha öğreniyorum... Demek ki arada bir doğru bildiğimiz şeyleri sorgulamalıyız ki yanlışlarımız ayıklansın.... Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
tekrar merhaba bitkiyi kök hastalıklarına karşı nasıl koruyorsunuz enver bey .sonuçta %100 ıslak bir ortamda duruyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Enver bey , birde iceberg denedinizmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Gerektiğinde ilaçlıyorum, maxim veya previcur ile, sulama suyuna dozajında ilave ediyorum, bir müddet çalıştıktan sonra suyu değiştiriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
28 mart akşamı fideleri dikmiştim, 34 günde Amazon ormanı gibi oldu benim sera ![]() ![]() ![]() Resimde gördüğünüz fideler bir haftadır Allaha emanetti, bugün besinini yeniledim, EC 1.53' dü. Vah zavallı fidelerim vah! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
|
Benim bir ay önce yaptığım fotomontaj resimden esinlenip yapmadın değil mi? Allah nazardan saklasın, biz bunların bebekliklerini biliyoruz. Ne zaman büyüdüler, gelinlik kız olmuşlar maşallah. Kimisi de bıçkın delikanlı. En sonunda Antalya' ya gelip bir ay seminere katılacağım. Söz besin değişimlerini ben yaparım, bezlerini ben değiştiririm bebeklerin. Bakalım nasıl büyüyorlar böyle? Yoksa Zati Sungur' la bir akrabalığın var da illüzyon mu yapıyorsun bize? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Tek kelimeyle muazzam, sayın envor ''tavşan atlet'' misali, motive edici nefis fotoğraflar. Maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Çilek ağacınıda yapmaya başladım, sadece bir borunun deliklerini matkap ile açtım, içimdeki çalışma isteği gitti, bıraktım. Bu isteksizliğe Ağustos böceği sendromu diyoruz burada ![]() ![]() Ama azimliyim, bu yıl kesin yapacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Sevgili Envor, Ben de sizin kullandığınız pimaşdan kullanarak balkonda domates yetiştirmek istiyorum. Gerçi balkona ancak 150 cm lik iki pimaş borusu sığıyor.Pimaşların birini 75 cm.yükseğe diğer pimaşıda 50 cm aşağıya kuracağım. Üstelikte balkonum çok dar. Merdiven sistemin yüksek kısmına sırık ve benzeri domates yetiştirirken,alçak pimaşta oturak cinsi yetiştirmeyi düşünüyorum. Sizce böyle bir sistem uygunmudur.Bu pimaş borulara ,çok pahalı olmayan akvaryum pompası ile su seviyesini yeterince yükseltebilirmiyim.Pimaş borularının ebatları kaçlık olmalı. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Bilgileriniz benim için çok değerli. Başarılı işlerinizin devamını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Akvaryum pompası işinizi görür, redüksiyon takarak, boru içerisindeki suyun seviyesini istediğiniz yüksekliğe çıkartırsınız. Pimaş boruların ebatları mümkün oldukça büyük olmalı, mesela 160'lık. Ben 100'lük kullandım, daha bir ay oldu dikeli fideleri, şu an tıkanmış durumda, siz anlayın artık gerisini ![]() Bende size başarılar diliyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sevgili enver senin serayı gördükten sonra (maşallah) benimde hevesim kalmadı kendi seramla ilgilenmeye buna da burda çekememezlik diyorlar ![]() ![]() Ellerine sağlık kardeş herşey mükemmel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili envor bizleri motive ediyor, topraksız tarım konusunda heveslendiriyor. Yardımlarını da esirgemiyor. Zaten ben özel cep telefonunu da elde ettim vırt-zırt kendisini olur-olmaz zamanda arayıp birşeyler soruyorum, ama henüz ortaya koyduğum birşey de yok. Sayın tabiat'ın da hakkını yemeyelim. O ne güzel marullar öyle. Her ikisinin de başladıkları noktayı görüyor, gelişmeleri takip ediyor ve sonunda imrenilecek bir başarıya ulaştıklarını görüyoruz. İkisine de paylaşımları için sonsuz teşekkürler. Topraksız tarımda başarıya ulaşamayan arkadaşlarımız sakın ola ki pes etmesinler. Ne yapalım bizler amatörüz ve dünyanın en pahalı yöntemini kullanıyoruz "deneme ve yanılma". Dedik ya biz amatörüz. Ne mutlu bize ki sitemizde yardımlarını esirgemeyen ustalarımız var. Bizler ustalarımızın başarılı çalışmalarından birşeyler öğreneceğimiz gibi, birbirimizin başarısız çalışmalarından da dersler çıkaracağız. Benim de, kuvvetle muhtemel başarısız, çalışmalarımı birkaç gün sonra ayrı bir başlık altında göreceksiniz. Yapmaya çalıştığım sistemi burada sizlerle paylaşacak, görüş ve önerilerinizi rica edeceğim. Eminim ki sizler de benim başarısızlıklarımdan (çok) dersler çıkaracak ve benim yapmış olduğum yanlışları yapmayacaksınız. Fakat neticede hep birlikte, ustalarımızın da bitmez tükenmez bir sabır ile yaptıkları yardımlar sayesinde başarıya ulaşacağız. Hepinize yaptığınız çalışmalarda başarılar diler, selam ve saygılar sunarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|