agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni177Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2009, 11:46   #541
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Birader salkımlara hayran oldum iyi mi. Benimkiler de bu hale gelebilecek mi acaba? Bir de, sanırım bana yanlışlıkla çeri fidesi yollamışsın. Zira hepsi küçük domat veriyor. Ama olsun. Bakarsın senin yukarıdaki fotoğraflardaki gibi olurlar.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 14:09   #542
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 7
Sn envor harika görünüyorlar... Yakınlarda gelemesekte belki birileri tadımlık gönderir emeğini hakedercesine...

Bu arada benim domates fidelerimde tepe noktalarında renk açılması var...daha önce sanırım malbman da böyle bir şey mi vardı. yoksa srıcanda mı hatırlayamadım. sorun ve çözüm hakkında yardımcı olabilirmisiniz..

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 16:15   #543
Ağaçsever

akya's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Sayın Envor, yabancı internet sitelerinde gördüğüm hidroponik maruk sistemlerinin hemen hemen hepsi yatay olarak yapılmış. Bunlar hem ticarilerde hem de hobi olarak dizayn edilenlerde de böyle. Yani sayın tabiat'ın yapmış olduğu yatay sistemden.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz, yatay sistem katlı olan hidroponik marula göre daha mı avantajlı?

akya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 22:04   #544
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Sn Envor,

Çok ilginç bir durum ama Sn Indomie'nin photoshop esprisini bugün ben bizzat yaşadım. Sevgili Kudret abimiz bilir Düzceyi Akçakocayı. Buralarda fındık, bahçe sahibi arkadaşıma kendi yetiştirip ektiği fidelerin durumunu sordum. 15-20 cm civarında ağustosta toplarım dedi. Bendekilerin durumunu (balkondakilerin sorunca hem bendekilerin hem de forumdaki resimleri gösterdim. Yorumu şöyle : bunlar photoshop. Veriyorsunuz ilacı hormonu böyle oluyor!!!!! Gerçekten bu topraksız tarım yöntemi ile ilk kez karşılaşanlar inanamıyor.

Maşallah, nazar değmesin. Oğlum resimlerden tek bir salkımda 18 adet saydı.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 22:06   #545
Ağaç Dostu

Bunlar , borularda sıkıntı yarattığı için köklerini kesdiğiniz domatlarmı?

Eski 01-06-2009, 22:14   #546
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Aynen öyle Sn. Soilless,

Ortalık çamur deryasına dönmüş baksanıza, sazan yetiştirecek yakında. Domateslerde photoshop inanma. Namı yürüsün diye bulduğunu yapıştırıyor salkıma.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 22:15   #547
Ağaç Dostu

Son bir soru, geçen resmini eklediğim, yapraklarını gün baryımında tamamen kapatan tek bir fide her bir salkımında hala çiçeğe gidiyor en son 12-14 çiçek saydım ama hala çiçek atıp meyveye dönüşmedi. Diğer fidelerde az sayıda çiçekle (4-6) meyveye dönüşmeye başladı. Yorumlarsanız sevinirim. Hepsi aynı durgun su kültüründe.

Eski 01-06-2009, 22:19   #548
Ağaç Dostu

Sn Sarıcan,

Şaka bir yana harbiden burada bahçede tarlada yetiştirenler benimkilere inanmıyor. Bunları görünce "Komple, Komple" demek zorunda kalıyorlar.

Eski 01-06-2009, 22:24   #549
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Hayal kırıklığına uğradım. Sera çamurdan geçilmiyor. Üç tane domates yiyeceğim diye o çamurun kahrı çekilir mi her gün. Ben olsam söker atardım şimdi. Yanlış beslenme... Çileklerin zafiyet geçiriyor, bütün yemeği domateslere yedirmişsin.
Siz öyle diyorsunuz ama bakın, çilekler nasılda çalışıyor. Domatese uygun gübre ile besledim, o da bana çileğin yanında domates de verdi

Name:  sahibinden_S7302453.jpg
Views: 3187
Size:  52.0 KB

Bu arada ben seramın sayın büyüğünüde bulmuş durumdayım

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 22:27   #550
Ağaç Dostu

[QUOTE=envor;423431]Serada son durum. Antalyaya gelip görmek istemeyenler için

Önümüz yaz, tatil mevsimi, teğet meğet ama insan ister istemez şöyle çaktırmadan kapıdan bakmak istiyor.

Eski 01-06-2009, 22:42   #551
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Siz öyle diyorsunuz ama bakın, çilekler nasılda çalışıyor. Domatese uygun gübre ile besledim, o da bana çileğin yanında domates de verdi
Vallahi senden korkulur bu photoshop falanda değil, benim böyle bir şey söyleyeceğimi baştan tahmin edip çilek ağacına tırmanıp domates mi koydun oraya.

Eski 01-06-2009, 22:45   #552
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:

Fidelerin sıklığı bu deneyimi yaşadıktan sonra ne kadar olmalı sence.

Yaprak yapmadan meyveye durmuş. Olması gereken bu mudur?
Ben bunun böyle olacağını çok iyi biliyordum. Daha önce çok denemiştim. Hatta forumda bir yerlerde 100 lük boruda sıkıntı çekileceğini bile yazmıştım. Bu sizler için tecrübe oldu aslında 100lük boruda böyle bir işe kalkışmazsınız

Bu sistemde en iyi sonucu 160'lık borularda alırsınız. Ama oda çok pahalı bir malzeme

Forumda denemesini yaptığım vede resimlediğim işleri daha önce bir çokkez yaptım. Hemde profosyonelce, şimdiki yaptığım sadece hobi! Bu yüzden pekde ilgilenemiyorum. EC ve pH'yı ölcmeyeli ay oldu mesela Hergün saatlerce susuz kalıyorlar. Ama buna rağmen meyve vermeye çalışıyorlar. Nedeni ise; Domates arsız bir bitkidir de ondan

Çilek konusunda ise; Olması gereken sizin dediğiniz gibi, önce bitkinin büyümesi, sonra meyveye yatmasıdır. Ama dedim ya; Benimkisi hobi, bazen canımın sıkıldığında, aşırı yorulduğumda veyahutda kendimi kötü hissettiğimde sığındığım tek liman, hobi seram Orada geçirdiğim 10 dakika tüm stresimi alıp götürüyor.

yani; HOBİCİĞİZ, HOBİCİ

Eski 01-06-2009, 22:46   #553
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Son bir soru, geçen resmini eklediğim, yapraklarını gün baryımında tamamen kapatan tek bir fide her bir salkımında hala çiçeğe gidiyor en son 12-14 çiçek saydım ama hala çiçek atıp meyveye dönüşmedi. Diğer fidelerde az sayıda çiçekle (4-6) meyveye dönüşmeye başladı. Yorumlarsanız sevinirim. Hepsi aynı durgun su kültüründe.
Çiçekleri titretiyorsunuz değil mi? "Titre ve meyveye dön!" talimi yaptırmanız lazım ara sıra

Düzenleyen Sarıcan : 01-06-2009 saat 22:56 Neden: Ekleme
Eski 01-06-2009, 22:49   #554
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
Sn envor harika görünüyorlar... Yakınlarda gelemesekte belki birileri tadımlık gönderir emeğini hakedercesine...

Bu arada benim domates fidelerimde tepe noktalarında renk açılması var...daha önce sanırım malbman da böyle bir şey mi vardı. yoksa srıcanda mı hatırlayamadım. sorun ve çözüm hakkında yardımcı olabilirmisiniz..
Yardım edelim de, nasıl? Sadece tepelerde renk açılması var diyorsunuz.

Eski 01-06-2009, 22:51   #555
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Aynen öyle Sn. Soilless,

Ortalık çamur deryasına dönmüş baksanıza, sazan yetiştirecek yakında. Domateslerde photoshop inanma. Namı yürüsün diye bulduğunu yapıştırıyor salkıma.
İşte buna çok güldüm, çok

Eski 01-06-2009, 22:52   #556
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Bende 75' lik boruda çilek zor oluyor onu öğrendim.

Eski 01-06-2009, 22:54   #557
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

O domatesi oraya koyarken çamurdan ayağın kayıp düşmedin mi seranın ortasına. Hiç üşenmedin mi? Madem yüzme bilmezdin niye çıktın ağaca olmuş.

Eski 01-06-2009, 22:55   #558
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
O çok çiçeği olan fide sanırım çeri fidesi. 4-6 çiçek açanda sırık domates olabilir. Benim seradakilerin hepsi akşam oldumu yapraklarını kapatıyor.

Eski 01-06-2009, 22:59   #559
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
O domatesi oraya koyarken çamurdan ayağın kayıp düşmedin mi seranın ortasına. Hiç üşenmedin mi? Madem yüzme bilmezdin niye çıktın ağaca olmuş.
Dün resim çekerken aklıma gelmişti, Sayın Sarıcan yine bir şeyler yazar, cevap hakkımı kullanırken yüklerim diye resimi yüklememiştim. Bakın iyi de yapmışım

Ayrıca seranın içerisine bir kamyon kum döktürdüm, niye sandınız ki. Suyu çeksin diye Benim serada çamur mamur yok.

Eski 01-06-2009, 23:03   #560
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Hayır, bende zannettimki şu besin eriyiği yerine balık yetiştirip, balık gübresi ile mi üretim yapmaya başlayacaksın. Ne deniyordu o sisteme aquaponic mi?

Eski 02-06-2009, 12:04   #561
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Evet tepedeki büyüme noktası 2 ton açık yeşil. Bahçedeki normal domatlarda görmediğim bir renk. Acaba sistemimde hangisi eksik. A şişesi mi yoksa B den mi biraz eklemeliyim. Kararsız kaldım.
Birde hazır sırasıyken benim bahçemdeki domatlar oturak cins. Bunlara da koltuk alması yapmalımıyız ? Bir an söylediklerinizden yapılmaması gerektiğini çıkardım... **** oturak cins için neler yapabiliriz...

Eski 02-06-2009, 22:09   #562
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
Evet tepedeki büyüme noktası 2 ton açık yeşil. Bahçedeki normal domatlarda görmediğim bir renk. Acaba sistemimde hangisi eksik. A şişesi mi yoksa B den mi biraz eklemeliyim. Kararsız kaldım.
Birde hazır sırasıyken benim bahçemdeki domatlar oturak cins. Bunlara da koltuk alması yapmalımıyız ? Bir an söylediklerinizden yapılmaması gerektiğini çıkardım... **** oturak cins için neler yapabiliriz...
Domateslerinizi yetiştirdiğiniz teknik hangisi?

Oturak domates çeşitlerinde koltuk alma ve yaprak alma yapılmaz. Toprak tavındayken köklere zarar vermeden çapalyarak kök diplerini toprak ile doldurmalısınız. Açık alanda yetişdirdiğiniz domatesiniz hastalık vede zararlılara karşı, sera ortamına göre daha bir korumasızdır. Bunlara karşı önlem almalısınız mesela.

Eski 03-06-2009, 11:47   #563
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Alıntı:
domateslerinizi yetiştirdiğiniz teknik hangisi?

Oturak domates çeşitlerinde koltuk alma ve yaprak alma yapılmaz. Toprak tavındayken köklere zarar vermeden çapalyarak kök diplerini toprak ile doldurmalısınız. Açık alanda yetişdirdiğiniz domatesiniz hastalık vede zararlılara karşı, sera ortamına göre daha bir korumasızdır. Bunlara karşı önlem almalısınız mesela.
% 90 oranında annemin söylediği şeyler... Iki farklı olay...
1. Toprakta oturak domatlarım var onlar sağlıklı ve hallerin memnun görünüyorlar. Gövde kalınlıkları işaret parmağım kadar.
2. Fakat akan sudakilerim de bol ampül görünüyor. Daha çiçek açmadı... Renk açılmaları kaybolmuş. Ne oldu anlamadım..biraz besin ekledim. Ec 2,4 ph 5,5 civarı... Ph artırmalımıyım? (nasıl)

Maalesef bir sera ortamım yok. Bu arada bahçemde çok küçük beyaz sinekler oluştu. özellikle yaprak altlarında var. Bitkilere dokununca uçuşuyorlar... Birde bütün domatlarım yaprak üzerlerinde siyah sinekcikler var. Ilaçlama yapmadım. Bir zararı olur mu.

Eski 03-06-2009, 16:00   #564
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Alıntı:
Çileklerde son durum; Sanırım onbeş güne yiyebileceğiz
Haha, bende gerçekten çilek göreceğiz sanıyordum. Çilek dediğin kendine güvenir uzun uzun dalları, koca koca yaprakları olur. Seninkiler pek bir çekingen duruyorlar. Benimkiler bu şekilde giderse onları etobur bitkiler yarışmasına sokacağım.

Peehhh çilekmiş.

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 16:45   #565
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2009
Çok teşekürler,sorduğum sorunun cevabını bu konu için kaynak ararken bu sayfada buldum.Teşekkürler.ama daha çok soracağım soru var sizi sıkmazsam .ben bu işi yapacağım herhalde ,buna inandım.soracağım sorulardan ve bu konudaki cahaletimden sıkılarak soruyorum . kavanoza koyduğunuz su çeşme suyumu.?ben ıstanbulda oturuyorum,domates fidesini nerden temin edebilirim?ph ve EC ,yi nerden temin edebilirim.GR majlarını neyle ölçebilirim. şimdilik sorularım bunlar.şimdiden teşekürler.Nur

nurdane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 08:13   #566
Ağaçsever

çelebi's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2007
Yeni başlayacaklar için topraksız tarım... başlığıyla başlarsan okumaya aradıklarınızı bulacaksınız.

çelebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 17:03   #567
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-06-2009
Merhaba , ben tesadüfen sitenizi keşfettim ve çok ilgimi çekti çünkü bende balkonumda domates , biber yetiştirmeye çalışanlardanım ancak saksıda pek verimli olmuyor.Bu durgun su kültürü dediğiniz olay çok ilgimi çekti yanlız kullandığınız besin takviyesine nasıl sahip olabilirim karşım olarak hazır mı satılmakta bilgilendirirseniz sevinirim. Özür dilerim konuya daha çok yabancı ama meraklı biri olarak Bu arada evimde defne fidesi ve meşe fidesi var büyütüp bahçeye dikmeyi planlıyorum.Siteniz süper herkese teşekkürler..

meşepalamutu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 17:57   #568
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-06-2009
Alıntı:
Hidroponik=Durgun su kültürü;Durgun su kültüründe her türlü bitki yetiştirilebilir.Ben ilk olarak aşılı plazans cinsi salkım domates denedim.Bu deneme için gerekli malzemeler=1- domates fidanı, 2- cam kavanoz, 3- kapak yapmak için strafor, 4- akvaryum hava pompası, 5-içi siyah olan poşet(ışık kesinlikle girmeyecek)
Eklenti 29369

Straforu kavanozun ağzına göre kestim,straforun ortasına domates fidanımın kökünün yarısının geçeceği kadar bir delik açtım,bir delikte hava pompasının hortumunu geçirmek için açtım.Kavanozun içini (1.9 EC ,6.0 ph) suyla doldurdum,domatesin kökünü ve hava hortumunu strafordaki deliğe yerleştirdim.
Eklenti 29370

Şimdi sıra kavanozumuzun içindeki suyun ve domatesin kökünün kesinlikle ışıkla temas etmesini engellemeliyiz,yoksa suyumuzda yosunlanmanın önüne geçemeyiz.
Eklenti 29371
Eklenti 29372

Hidrponik denememizin kolay bölümünü bitirmiş olduk,şimdi domatesimizi sağlıklı bir şekilde büyütmeye geldi.Ben ilk zamanlar günde üç defa ikişer dakikalık aralar ile suya oksijen vermeye başladım,fakat birkaçgün fideyi takip ettikten sonra büyümenin yavaş olduğunu gördüm,daha sonra günde beşdefa on'ar dakika oksijen(hava)vermeye başladım,bu esnada bitkide gözle görülen bir değişme farkettim ve sürekli oksijen vermeye başladım.Sudaki oksijenin bol olmasından dolayı bitkim hızlı bir büyüme sürecine girdi.
İlk domatesimi kavanoza yerleştirdiğimde 1.9 EC ile beslemeye başladım,bitkim büyüdükçe gıdaya daha çok ihtiyaç duyacağı için periyodik olarak EC oranını zamanla yavaş yavaş yükselttim.
İlk dikim 1.9,ikinci çiçekte 2.2,dördüncü çiçekte 2.4, 2.6 ,kasım,aralık ayında'da 2.8-3.0 EC şeklinde besledim.ph değerini hep 6.0'da sabit tuttum.ilk zamanlar suyu beş günde,bitkim büyüdükten sonra ve şimdi üç günde bir değiştiriyorum.
Eklenti 29373

Bitkimden ilk çıkan filizide büyümeye bıraktım,şimdi ana gövdede 12. dölde,filizde 10. dölde,ana gövdedeki ilk üç salkım domatesi hasat ettim,görünüş olarak çok mükemmel bir domatestiler.ilk salkım 360gr,ikinci salkım 590gr,üçüncü salkım 540gr geldi.Filizdeki ilk domateste şuan kızarmak üzere.
düzenek yapması kolay görünüyor ancak kullanacağımız EC nasıl elde edebilirim ve bunun miktarını nasıl ölçücem örneğin ilk dikimde 1,9 demişsiniz birde ph nasıl ayarlıyorsunuz benim akvaryumum var akvaryum ph dengeleyicisi kullanabilirmiyim ?? acemi olmak ne zor sizlerin yanında ( ben balkonumda bir iki tane domates fidesi yetiştirmek istiyorum )

meşepalamutu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 19:18   #569
Ağaçsever

akya's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Besin eriyiklerini envor ve Kudret Tezel'den , ec ölçeri yine kudret beyden temin edebilirsin. Ph ı ayarlarım diyorsun, diğer ayrıntılar için forumun bütün başlıklarını sıkılmadan tek tek oku, kendin ne yapman gerektiğini zaten anlayacaksın...kolay gelsin

akya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 07:29   #570
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Sisleme yönteminde
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=102
10 dk. 1 dk.. sulama sistemini çalıştırmışsınız peki gecede çalıştırmak gerekiyor mu ?
Besi eriğini normale göre daha yoğun mu hazırlıyacaz ?
Az su çok gübre,çok su az gübre olayı ?
Sonuçta bardak içinde perlit,torf karışımı olucak bu su emsede kökler sarkacak epey, gece kurur mu ? Gece Farklı bir aralıktamı suluyacaz ?
Birde kulladığınız memeucu hakkındada bilgi verirseniz.Tıkanmaması için ne uygulanmalı ?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025