![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
|
Birader salkımlara hayran oldum iyi mi. Benimkiler de bu hale gelebilecek mi acaba? Bir de, sanırım bana yanlışlıkla çeri fidesi yollamışsın. Zira hepsi küçük domat veriyor. Ama olsun. Bakarsın senin yukarıdaki fotoğraflardaki gibi olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
Sn envor harika görünüyorlar... Yakınlarda gelemesekte belki birileri tadımlık gönderir emeğini hakedercesine... Bu arada benim domates fidelerimde tepe noktalarında renk açılması var...daha önce sanırım malbman da böyle bir şey mi vardı. yoksa srıcanda mı hatırlayamadım. sorun ve çözüm hakkında yardımcı olabilirmisiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Sayın Envor, yabancı internet sitelerinde gördüğüm hidroponik maruk sistemlerinin hemen hemen hepsi yatay olarak yapılmış. Bunlar hem ticarilerde hem de hobi olarak dizayn edilenlerde de böyle. Yani sayın tabiat'ın yapmış olduğu yatay sistemden. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, yatay sistem katlı olan hidroponik marula göre daha mı avantajlı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Sn Envor, Çok ilginç bir durum ama Sn Indomie'nin photoshop esprisini bugün ben bizzat yaşadım. Sevgili Kudret abimiz bilir Düzceyi Akçakocayı. Buralarda fındık, bahçe sahibi arkadaşıma kendi yetiştirip ektiği fidelerin durumunu sordum. 15-20 cm civarında ağustosta toplarım dedi. Bendekilerin durumunu (balkondakilerin ![]() Maşallah, nazar değmesin. Oğlum resimlerden tek bir salkımda 18 adet saydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar , borularda sıkıntı yarattığı için köklerini kesdiğiniz domatlarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Son bir soru, geçen resmini eklediğim, yapraklarını gün baryımında tamamen kapatan tek bir fide her bir salkımında hala çiçeğe gidiyor en son 12-14 çiçek saydım ama hala çiçek atıp meyveye dönüşmedi. Diğer fidelerde az sayıda çiçekle (4-6) meyveye dönüşmeye başladı. Yorumlarsanız sevinirim. Hepsi aynı durgun su kültüründe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Şaka bir yana harbiden burada bahçede tarlada yetiştirenler benimkilere inanmıyor. Bunları görünce "Komple, Komple" demek zorunda kalıyorlar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada ben seramın sayın büyüğünüde bulmuş durumdayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=envor;423431]Serada son durum. Antalyaya gelip görmek istemeyenler için ![]() Önümüz yaz, tatil mevsimi, teğet meğet ama insan ister istemez şöyle çaktırmadan kapıdan bakmak istiyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi senden korkulur bu photoshop falanda değil, benim böyle bir şey söyleyeceğimi baştan tahmin edip çilek ağacına tırmanıp domates mi koydun oraya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu sistemde en iyi sonucu 160'lık borularda alırsınız. Ama oda çok pahalı bir malzeme ![]() Forumda denemesini yaptığım vede resimlediğim işleri daha önce bir çokkez yaptım. Hemde profosyonelce, şimdiki yaptığım sadece hobi! Bu yüzden pekde ilgilenemiyorum. EC ve pH'yı ölcmeyeli ay oldu mesela ![]() ![]() Çilek konusunda ise; Olması gereken sizin dediğiniz gibi, önce bitkinin büyümesi, sonra meyveye yatmasıdır. Ama dedim ya; Benimkisi hobi, bazen canımın sıkıldığında, aşırı yorulduğumda veyahutda kendimi kötü hissettiğimde sığındığım tek liman, hobi seram ![]() yani; HOBİCİĞİZ, HOBİCİ ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Sarıcan : 01-06-2009 saat 22:56 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ayrıca seranın içerisine bir kamyon kum döktürdüm, niye sandınız ki. Suyu çeksin diye ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
|
Evet tepedeki büyüme noktası 2 ton açık yeşil. Bahçedeki normal domatlarda görmediğim bir renk. Acaba sistemimde hangisi eksik. A şişesi mi yoksa B den mi biraz eklemeliyim. Kararsız kaldım. Birde hazır sırasıyken benim bahçemdeki domatlar oturak cins. Bunlara da koltuk alması yapmalımıyız ? Bir an söylediklerinizden yapılmaması gerektiğini çıkardım... **** oturak cins için neler yapabiliriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oturak domates çeşitlerinde koltuk alma ve yaprak alma yapılmaz. Toprak tavındayken köklere zarar vermeden çapalyarak kök diplerini toprak ile doldurmalısınız. Açık alanda yetişdirdiğiniz domatesiniz hastalık vede zararlılara karşı, sera ortamına göre daha bir korumasızdır. Bunlara karşı önlem almalısınız mesela. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1. Toprakta oturak domatlarım var onlar sağlıklı ve hallerin memnun görünüyorlar. Gövde kalınlıkları işaret parmağım kadar. 2. Fakat akan sudakilerim de bol ampül görünüyor. Daha çiçek açmadı... Renk açılmaları kaybolmuş. Ne oldu anlamadım..biraz besin ekledim. Ec 2,4 ph 5,5 civarı... Ph artırmalımıyım? (nasıl) Maalesef bir sera ortamım yok. Bu arada bahçemde çok küçük beyaz sinekler oluştu. özellikle yaprak altlarında var. Bitkilere dokununca uçuşuyorlar... Birde bütün domatlarım yaprak üzerlerinde siyah sinekcikler var. Ilaçlama yapmadım. Bir zararı olur mu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
Haha, bende gerçekten çilek göreceğiz sanıyordum. Çilek dediğin kendine güvenir uzun uzun dalları, koca koca yaprakları olur. Seninkiler pek bir çekingen duruyorlar. Benimkiler bu şekilde giderse onları etobur bitkiler yarışmasına sokacağım. Peehhh çilekmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Çok teşekürler,sorduğum sorunun cevabını bu konu için kaynak ararken bu sayfada buldum.Teşekkürler.ama daha çok soracağım soru var sizi sıkmazsam .ben bu işi yapacağım herhalde ,buna inandım.soracağım sorulardan ve bu konudaki cahaletimden sıkılarak soruyorum . kavanoza koyduğunuz su çeşme suyumu.?ben ıstanbulda oturuyorum,domates fidesini nerden temin edebilirim?ph ve EC ,yi nerden temin edebilirim.GR majlarını neyle ölçebilirim. şimdilik sorularım bunlar.şimdiden teşekürler.Nur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Yeni başlayacaklar için topraksız tarım... başlığıyla başlarsan okumaya aradıklarınızı bulacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Merhaba , ben tesadüfen sitenizi keşfettim ve çok ilgimi çekti çünkü bende balkonumda domates , biber yetiştirmeye çalışanlardanım ancak saksıda pek verimli olmuyor.Bu durgun su kültürü dediğiniz olay çok ilgimi çekti yanlız kullandığınız besin takviyesine nasıl sahip olabilirim karşım olarak hazır mı satılmakta bilgilendirirseniz sevinirim. Özür dilerim konuya daha çok yabancı ama meraklı biri olarak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Besin eriyiklerini envor ve Kudret Tezel'den , ec ölçeri yine kudret beyden temin edebilirsin. Ph ı ayarlarım diyorsun, diğer ayrıntılar için forumun bütün başlıklarını sıkılmadan tek tek oku, kendin ne yapman gerektiğini zaten anlayacaksın...kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Sisleme yönteminde http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=102 10 dk. 1 dk.. sulama sistemini çalıştırmışsınız peki gecede çalıştırmak gerekiyor mu ? Besi eriğini normale göre daha yoğun mu hazırlıyacaz ? Az su çok gübre,çok su az gübre olayı ? Sonuçta bardak içinde perlit,torf karışımı olucak bu su emsede kökler sarkacak epey, gece kurur mu ? Gece Farklı bir aralıktamı suluyacaz ? Birde kulladığınız memeucu hakkındada bilgi verirseniz.Tıkanmaması için ne uygulanmalı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|