View Single Post
Eski 11-07-2009, 10:28   #5
Acarextt03
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurdane Mesajı Göster
çok teşekürler,sorduğum sorunun cevabını bu konu için kaynak ararken bu sayfada buldum.teşekkürler.ama daha çok soracağım soru var sizi sıkmazsam .ben bu işi yapacağım herhalde ,buna inandım.soracağım sorulardan ve bu konudaki cahaletimden sıkılarak soruyorum . Kavanoza koyduğunuz su çeşme suyumu.?ben ıstanbulda oturuyorum,domates fidesini nerden temin edebilirim?ph ve ec ,yi nerden temin edebilirim.gr majlarını neyle ölçebilirim. şimdilik sorularım bunlar.şimdiden teşekürler.nur
Ben kısaca özetleyeyim...
1) Çeşme suyu
2) Eminönünde yeni camii arkasında bol bol mevsimine göre aradığınız birçok şeyi temin edebilirsiniz...
3) Ph ölçmek için çoğumuz ph kağıdı kullanıyoruz... Ec besin kitini Sn.Kudret bey ve Envor Beyden , suyun ec'sini ölçmede sn. Kudret beyin ec metre'sini piyasanın en uygun çözümü olarak şiddetle tavsiye ediyorum...

Gr majları derken... Eğer besin kitlerini yapmaktan bahsediyorsanız o apayrı başlı başına bir bilgi birikimi gerektirir ki, şimdilik bizim hobilerimizi aşıyor... Su ile ilgili ölçümler şimdilik amatörler için ph ve ec değerleridir.. Zaten bu ikisini dengede tutabilmek işin önemli bir kısmını teşkil ediyor...

Umarım anlatabilmişimdir... Yinede sitede topraksız tarım araştırması sizi genel bir fikir verecektir diye umut ediyorum..
Inşallah hayırlısı ile bu hastalıktan kurtulursunuz... Yoksa Sn.Sarıcan gibi gittiğiniz her yere sistemi götürür, AkınÇelik gibi acaba bunun portatifi olmaz mı diye kafa yorarsınız...

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön