![]() |
|
![]() |
#11 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Not: Erciyes üniversitesinin dökümanında K2HPO4 yazacakken yanlış yazmışlar hissine kapıldım ![]() Malzeme alternatifleri tabii ki bulunabilir ve bulunmalı da. Bir kaç gün önce bazı düşük azot yüksek kalsiyum formüllerinin uygulanabilir olup olmadığını incelemek istedim. Genellikle kullanılan kalsiyum nitrat ile veya başka fosforlu bileşikler ile olamayacağını gördüm. Tek başına başka bir kalsiyum kaynağı gerekli görünüyordu ve bu kaynağın suda yeterince çözünür olması, istenmeyen başka elementler içermemesi, asitik solusyonun içinde başka bir reaksiyona girmemesi, yeterince stabil kalması gerekiyordu ve literatürde bitki kökleri tarafından alınabilirliğine dair bir not da bulunur ise tatmin edici olacaktı. Neticede kalsiyum asetat bileşiğinin iş görmesi gerektiğine kanaat getirdim. Hazırı var fakat onu da kendim yapayım dedim. Gayet de güzel oldu. Lab testleri bakımından tam istediğim gibi. Bitkiler ne yapar, göreceğiz. Fakat yurt dışında kalsiyum asetatın bitkilerde kalsiyum kaynağı olarak zaten kullanılmakta olduğunu anlamak şaşırtıcı olmadı. Bu gibi konuların yazılması gereken başlık bu değil. Bu mesajları, bu başlığa taşıyacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|