View Single Post
Eski 11-02-2014, 08:02   #409
ankafar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leventali Mesajı Göster
[table=''head'']||||N|P|K|Ca|Mg|S

1- Bu suyun PH'ını gübreleri eritmeden düşürecek miyim?
2- Yoksa tüm karışımlar yapıldıktan sonra mı PH ölçülecek?
3- A ve B şişelerine konulan kimyasallar doğru mu? Bunu Hydrobody programından baktım. (Hesaplamaları kendim yaptım )
4- Aldığım demir EDDHA nın kutusunda, %6 demir olduğunu yazıyor. Bu 1 kg'lık kutuda 6 gram demir olduğu anlamına mı geliyor?
1) pH gübreler eklendikten sonra ayarlanır. Tabi burada gübreleri çözdünüz baktınız EC 2,1 diyelim pHınız 6,5 çıktı (gübreler eklenince suyun pHsi düşecektir) siz pHnızı 5.8 isterseniz o seviyeye gelene kadar asit eklersiniz. Sonra hop ECnizde artış olur 2.3 ölçülür mesela. O yüzden zaten aralıklarla çalışınız bitkilerde. İdeal pH aralığı ideal EC aralığı gibi illa EC 2.0 pH 5.8 olacak şekilde değil örneğin EC 2.0-2.4 pH 5.8-6.4 idealdir gibi. Çok takmayın yani kafanıza. Yakın değerler tolere edilebilir.

Bundan sonrası işin biraz özelleşme kısmı olacaktır. Hydrobuddy size temeli versin geri kalanını siz belirleyin yani yapraklarda nitrat eksikliği var ise en azından asidi nitrik aside geçebilirsiniz yahut potasyum eksikliği var ise hydrobuddyde yazandan fazla monopotasyum fosfat kullanabilirsiniz.

2) ilk soruda verilen cevap önce gübreleme. Sisteme verilmeden pH ölçümü ideali

3) hydrobuddym silinmiş format sonrası çileler.

4) sequestrene 138 mi kullanıyorsunuz? yüzde 6 lık denilince aklıma ilk o geliyor. %6 kg da 60 gram demek. (1000 gramda 60 gram) Hatırladığım kadarıyla hydrobuddy yüzde 3 lük demir formülasyonunda hazırlıyordu (yanlışım olabilir kontrol edemiyorum) orda yazanın yarısı olmuş olacak.

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön