agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni575Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2015, 07:46   #1
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
T.t.s.k

Sn Dudugen,

Hasat süresi belirttiğiniz gibi 45-60 gün ise gelişimleri normal gibi görülüyor sevindim . Siz bodrumda yapmayı seçerek daha zor bir yol seçtiniz başarıya ulaşacağınızı düşünüyorum. Sizinkileri de görürürüz.

Sn mesut çelik,

Balkonum toplam 3 m2 civarında . gündüzleri bir işlem yapmıyorum ama 0-40 derece termostat (10 tl ) ve fanlı bir ısıtıcıdan yaptığım ısıtma sistemini devreye alıyorum gece dışarı ne olursa olsun benim balkon 8-10 derece arasında kalıyor sürekli.

Sn paradeoks,

Sonuçta kullandığımız mikrodenetleyici bu cihazları nasıl programlarsanız o işi yapar. Bağlanmasında problem görmüyorum yapılabilir. Ebay üzerinden probe ları temin edip kullanabilirsiniz. (ph ve ec problerını direk okumazsınız opamp lı ve çıkışı 0-5 volta orantılayacak okuyucu ara devrede lazım ). Bende evde küçükten deneylere başladım. Açtığım konunun başlığına uygun hareket edelim değil mi ?

Resimlerdeki tesisat borusunun et kalınlığında açtığım deliklere tel yerleştirip EC probu yaptım. Ölçümler alıyorum.

Saygılarımla...

Eklenen Resimler

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2015, 09:54   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-12-2015
Osman kardeşim;

Ellerine sağlık işin peşini bırakma,nacizane tavsiyem cam sensörlü problardan kullanman,dediğin ara devre yanında geliyor,sadece o ara devre ile kalibrasyon yapılıyormu araştırıyorumVerdiğin devreye uyarlanabiliyor olması güzel bir gelişme ,senin kadar elektronik bilgimiz yok maalesef ama gördüğümüzü yapabiliriz sanırım.
Bu arada metal problardan nasıl iyi bir verim alırsan maliyet açısından daha uygun tabii,tercih sebebi olur,deneylerinin sonuçlarını merakla beklemekteyim
Saygılar bizden..

paradeoks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025