![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
T.t.s.k
Soğan ekmesek olmazdı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k.
Hayırlı hafta sonları. Bir resim daha ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k.
Marullarda fazla bir gelişme olmuyor ama gözlemlemeye devam ediyorum. Ec ve ph değerleri aynı şekilde. Sulamayı günde 2 kez 3 er dk ya düşürdüm. Soğanlar artık yeşillenmeye başladı iyi görünüyorlar. Düzenleyen smnvrl : 10-12-2015 saat 13:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2015
|
![]() Alıntı:
MaşaAllah sistemde ürünlerde çok güzel görünüyor tebrik ederim. Hayranlıkla inceledim ve takip ediyorum, ellerine sağlık. Soğanlara, tabiri caiz ise koptum yani ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
Paylaşımlar azaldı, benden bir iki foto. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-10-2015
|
Yakın zamanda salata tabağında da fotoğraf çekersiniz. Bizimle paylaşın lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2015
|
Bakar bakmaz besmele çektim çünkü çok özeniyorum topraksız tarıma da o yüzden nazar değmesin diye korkuyorum. Bu topraksız tarımda durgun su kültürü mü yoksa dolaşan su kültürü mü daha fazla verim sağlıyor hangisi daha iyi oluyor bilemedim. Bir de hem öğrenmek hem de deneyip denerken dahi mutlu olmak için evde bitkiye hangi ışığı sağlamam gerekiyor? yani kısacası hangi ampülden alayım? marka modeli falan var mı? Alabileceğim bir sayfa var mı? Mümkünse fiyatı biraz uygun olsun lütfen çünkü hem amatörüm hem de kısıtlı bütçem var henüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Sn Dudugen, İnşallah yetiştirdiğimiz ürünleri tabağımız da görmek nasip olur, sanırım bu işin en güzel anı o an. Sizin Sylvania grolux floresanlarınızın nasıl sonuç verdiğini merak ediyorum. Takipteyim. Sn Greant64; Kullanılan sistemlerdeki verim farkı hakkında fazla bilgim yok, eksik bilgi ile sizi yanıltmak istemem. Benimde sistemimin kurulumunda yardımlarını eksik etmeyen, yol gösteren Kudret Tezel hocamın yazılarını okuyabilirsiniz. Aydınlatma konusunda gelince LED, Floresan ve HPS olarak farklı tür seçenekler mevcut. Sn Dudugen sylvania grolüx floresanı tercih etti. Sonuçlarını hep beraber bekliyoruz. Alınacak sonuçlara göre tekrar konuşuruz bu konuyu. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
Soğanlara da marul formülümü uyguluyorsunuz? Durgun sudalar gibi görüyorum, doğru mu? Hava pompası var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Sn sulukök, Soğanlara Kudret Tezel hocamdan aldığım Brokoli ve Pırasa için hazırlamış olduğu besin formülünden kullanıyorum.Durgun suda deniyorum. Kabın alt kısmında hava perdesi var hava motoru ile hava veriyorum sürekli. (Çimlendirme çalışmalarınızı ilgiyle okuyorum onuda belirteyim.) Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
Hayırlı hafta sonları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
Marullarım ekileli tam 1 ay oldu. Ne dersiniz gelişimleri yavaş mı oldu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaçsever
|
Bu aylarda hasat 45-60 gün arası oluyor sanıyorum. Sizin de 30 güne göre bence oldukça iyi gözüküyorlar. En azından benimkilere göre ![]() Bakalım deneyimli arkadaşlarımız neler söyleyecek. Ben de merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
|
![]() Başarılar dilerim cok guzel olmuş sıcaklık durumunuz nedir veya ısıyı dengede tutacak bir şema yapabilirseniz cok daha guzel olur tadından yenmez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2015
|
Merhaba Osman kardeşim; Foruma yeni üye oldum bu ilk mesajım,bir süredir konuları takip etmekteyim.Özellikle Kudret bey,siz ve Potasyumun yaptığı çalışmalar ilgimi çekiyor,tebrik ederim. Kudret beyin yaptığı sera bekçisininin benzerini balkonda kuracağım aeroponik sisteme entegre etmek istiyorum.Daha sistemi kurmadan otomasyona geçtim ![]() Size soracağım soruya gelirsek,yaptığınız devrede fan ve ısıtıcı yerine ph ve ec probu konulabilirmi? E baydan devresi ile ec ve ph probu gördüm.Bu konudaki fikirleriniz yazarsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2015
|
Bence gayet iyi gidiyor Osman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
Sn Dudugen, Hasat süresi belirttiğiniz gibi 45-60 gün ise gelişimleri normal gibi görülüyor sevindim ![]() Sn mesut çelik, Balkonum toplam 3 m2 civarında . gündüzleri bir işlem yapmıyorum ama 0-40 derece termostat (10 tl ) ve fanlı bir ısıtıcıdan yaptığım ısıtma sistemini devreye alıyorum gece dışarı ne olursa olsun benim balkon 8-10 derece arasında kalıyor sürekli. Sn paradeoks, Sonuçta kullandığımız mikrodenetleyici bu cihazları nasıl programlarsanız o işi yapar. Bağlanmasında problem görmüyorum yapılabilir. Ebay üzerinden probe ları temin edip kullanabilirsiniz. (ph ve ec problerını direk okumazsınız opamp lı ve çıkışı 0-5 volta orantılayacak okuyucu ara devrede lazım ). Bende evde küçükten deneylere başladım. Açtığım konunun başlığına uygun hareket edelim değil mi ? ![]() Resimlerdeki tesisat borusunun et kalınlığında açtığım deliklere tel yerleştirip EC probu yaptım. Ölçümler alıyorum. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2015
|
Osman kardeşim; Ellerine sağlık işin peşini bırakma,nacizane tavsiyem cam sensörlü problardan kullanman,dediğin ara devre yanında geliyor,sadece o ara devre ile kalibrasyon yapılıyormu araştırıyorum ![]() Bu arada metal problardan nasıl iyi bir verim alırsan maliyet açısından daha uygun tabii,tercih sebebi olur,deneylerinin sonuçlarını merakla beklemekteyim ![]() Saygılar bizden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
Resimdeki iki maruldan küçük olan ec= 3.0 büyük olan ec=1.2 de yetiştirilde ec nin yüksek olmasının sonucu bu şekilde oldu. Paylaşayım istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
Şu anki hali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
Brokolilerin durumu (sanırım güneşi az gördükleri için geç yetişiyorlar.) Durgun su da ki marulların gelişimide güzel (brokoli parkurunda 3.0 ec ile beslerken küçük kalmışlardı şimdi istedikleri ec yi verince coştular.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
EC kontrol
Bir yandan da elektronik çalışmalarımız devam ediyor. El yapımı EC probumuz ve mikrodenetleyicinin anlayacağı forma çeviren okuyucu devre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Yaza kadar sistem bitecek gibi Osman tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıdaki devre, Kudret Tezel hocamın tasarladığı devreden alıntıdır. Kendisine yardım ve yol göstericiliğinden ötürü buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Devrede Probe AC elektrik ile beslenmiştir. Suyun elektriksel iletkenliğinin ölçümü yapılmıştır. AC voltaj doğrulma devresi ile DC ye çevrilmiş ve 0-5 volt (mikrodenetleyicinin okuyacağı aralık) aralığından kalması sağlanmıştır. Sistemde Röle kullanarak suya sürekli elektrik verilmesinin önüne geçilmiş , ölçüm zamanlarında röle çektirilerek ölçümler alınmıştır. Saygılarımla. @shawshang Teşekkür ederim. İnş yaza yetiştiririm de test etme imkanım olur. Biz hobiciler havanın düzelmesini dört gözle bekleriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Aynen öyle dünkü fırtına benim gecekonduya ciddi anlamda zarar verdi. İçinde ürün olsa kesin hepsi giderdi. Nisan Mayıs gelsin diye sabırsızlanıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sn. shawshang; Dünde benim balkona yaptığım naylon epey zorlandı. Genişleyen çıkan yerleri oldu. Müsait zamanda tekrar düzenlemem gerekecek. Çalışmalara başlamanızı bekliyorum bende, yoldaşlar ile daha zevkli oluyor yapmak paylaşmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
karnabahar
Karnabaharlar sonunda görüldü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaçsever
|
Allah, hayırlısı ile yemeyi nasibetsin ![]() Hayatınızda yeriğiniz en güzel karnınahar olacağına eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
marul yetiştirme
Marul yetiştirmeye tamam diyelim. Birini koparıp sofraya aldık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaçsever
|
Afiyet olsun. ![]() Yanında balık vardır umarım ![]() Bir de tartmanız mümkün mü acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|