![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Muhtelif zamanlarda bakabildiğim bu proje sonunda bitti. Bu projenin bana maliyeti 80tl olmuştur. Bu noktada artık bu projeyi sonlandırıp başka bir proje çalışması içine gireceğim .Takip eden arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Nem ve Sıcaklık Kontrol Devresi
Sn Malbman takip ettiğiniz için ben size teşekkür ederim. http://www.agaclar.net/forum/1131985-post148.htm cihazın devre şeması. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Sayın smnvrl, bu güzel çalışmanızı burada paylaştığınız için çok teşekkürler bende buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda hendi çapımda ufak bir hobi serası kurdum fakat bunun gibi bir alet bulamadım elektonikle de pek aram olmadığı için tablolar bana bakıyor ben tablolara ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Forum içerisinde bu tür kontrol cihazlarını satan TARTES var onla görüşebilirsiniz. Belki başkaları da vardır ama benim bilgim yok. Siz kendi seranızda ne tür kontroller gerçekleştireceksiniz, biraz detay verebilir misiniz? Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Ellerinize emeğine sağlık sevgili smnvrl. Çok güzel bir çalışma yaptınız, paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Çalışmalarınızın en kısa zamanda kullanılır bir biçimde hayata geçmesini, ve bu kabil başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Kudret Hocam, Takip ettiğiniz için teşekkür ederim.Siz büyüklerimin bu sözleri beni mutlu etti.İnşallah daha güzel paylaşımlar gerçekleştirebilirim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Dostum Osman, öncelikle çalışmalarını tebrik ediyorum ve canı gönülden kutluyorum. Çok güzel çalışmalara imza atıyorsun ve insanların faydalanması amacı ile paylaşımda bulunuyorsun. Bu ara ben oldukça forumdan uzak kaldım bağlantı sorunları nedeni ile ama seni takip ediyorum mümkün olduğunca. İnşallah başlarız havaların ısınmasıyla birlikte bizde birşeylere birlikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler.Sizle epeydir görüşemiyoruz haberinizi aldığıma sevindim.İnşallah bağlantı sorunlarınız en kısa zamanda çözülür.Sizin tecrübeniz sayesinde benim amatör elektronik bilgim güzel amaçlara hizmet edebilir. Saygılarımı sunuyorum. Beklemedeyim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
hocam ****** gerçekten güzel çalışma tebrikler pic yazılımını göremedim yayınladınızmı ? Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Sn sckaya, Pic programını sitede yayınlamadım. Çokta teknik detaylara girmek bu konuyu okuyan kişiler için sıkıcı olabiliyor. Sizin bu devre ile ilgili sorularınız varsa özelden mesaj atabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. @konuyu takip eden arkadaşlar, Bu aralar ev tadilata ile meşgulüm.Yavaş yavaş sona yaklaşıyorum. Yakında paylaşımlara kaldığım yerden devam edeceğim.Bende devreler ile uğraşmayı özledim ![]() Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Osman Bey sayfanızı yeni gördüm, tebrik ederim çok güzel çalışmalar yapmışsınız, çok profesyonelce duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
Merhaba. Kurulum aşaması devam eden mini seram için bu sistemi yapacağım, sanırım linkini verdiğim 2 ürün benim için yeterli gelecek. Nem benim için öncelikli, sensör combo, hem nem hem sıcaklık ile ilgili okuma yapıyor fakat buna uygun bir cihaz bulamadım. Online satın alabileceğim bir alan paylaşılırsa çok mutlu olurum. DİJİTAL NEM KONTROL CİHAZI - Ölçü aletleri ve elektrik izolasyon malzemeleri DHT11 SICAKLIK VE NEM SENSÖRÜ, nem senesörü, DİRENC.NET / Türkiyenin elektronik kompanent satış sitesi., , , nem ve sıcaklık sensörleri, NEM SICAKLIK SENSÖRLERİ Eğer düşündüğüm gibiyse sipariş vereceğim. Bunun dışında sensörün montajı hakkında bilgi almak isterim. Çalışmalarınızın devamını dilerim, alana ilgisi olanlar için oldukça yerinde bir kaynak olmuş konunuz, teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sn Serkancetinkol, Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim cevabın gecikmesi içinde kusuruma bakmayın. İlk linkte gözüken EMKO nem kontrol cihazı sadece kontrol ünitesidir bu cihazla birlikte kullanılacak 0-10 volt veya 0-20 mA çıkışlı nem sensörü gerekmektedir.Bir çok farklı çeşidi olmakla birlikte aşağıdaki linkte bir örneği mevcut. Nem sensrleri endstriyel modeller Galltec Maliyet acısından biraz tuzluya gelebilir bu sistem. İkinci linkte belirttiğiniz DHT11 ise çin malı bir nem ve sıcaklık entegresidir kendine has bir sayısal haberleşme protokolü içerir bu sensörü okumak için araya ayrı bir devre tasarlamak gerekmektedir. Bu sensörü ben kullanmadım ama forumda Sn. REYTABU bu sensörü başarılı bir şekilde çalıştırdı. Ama SHT-11 nem sensörünü kullanmak isterseniz yardımcı olabilirim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
|
Cevap için teşekkür ederim. Tuzu pek sevmem, genel anlamda projenin kurulumu yeterince tuz kattı hayatıma ![]() Özetlersek, benim hedefim olan nemi otomatik olarak sağlayacak bir sisteme nasıl ve ne kadara sahip olabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sn Serkancetinkol, Nemi algılamak ve bir kontrol devresi ile bir elektrik cihazını açıp kapatmak ise niyetiniz . Benim yaptığım devrenin maliyeti 70 tl oldu. Dışarıdan alsanız 100 tl civarına bulursunuz. Ama ortamı nasıl nemlendiririm derseniz o konuda fazla bilgim yok ama 8-10 bar basınçla çalışan küçük tip, suyu pülvarize eden cihazlar mevcut. Bu konuda da Sn SAGEN ile görüşmenizi öneririm o cihazları orkidelere uygun ortamı sağlamak için kullanıyor. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yapmak istediğiniz sistemi anladım ve bu tarz bir şeyi ben kullanıyorum. İlgilenirseniz http://www.agaclar.net/forum/orkide/28889.htm başlıklı çalışmamı bir incelerseniz sonuca ulaşabilirsiniz sanırım. Konuyla ilgili özelden bana ulaşabileceğiniz gibi ekipman konusundada elimden geldiğince yerdımcı olmaya çalışırım. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
LCD arka aydınlatma
Sn Sagen, Metin LCD lerin arkasında bir dizi led mevcuttur . Bu ledler ile aydınlatma sağlanmaktadır. Sizinde kullandığınız LCD nin arka tarafında yer müsait ise bir sıra led yerleştirmek çözüm olabilir. Aşağıda LCDlerde kullanılan arka aydınlatma örneği mevcut. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Yeni Üye
|
Sn Sagen ve Osman bey, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Sn Sagen, orkidelerinizi ve çalışmanızı takip ettim, tebrik ederim. Nemlendirme için gerekli olan ekipmanlarım hazır, tek eksiğim cihaz ve sensör. Sistem pnömatik bağlantılar ile filtre edilen şebeke suyunu kullanacak. Bunun için 2 adet 4 nozullu sisleme aparatım var. ![]() Nem kontrol cihazı - selonoid valf işbirliğinde su, buradaki pulveriztörlere aktarılacak. Osman Bey, İhtiyacımı karşılayacak, tavsiye edebileceğiniz bir cihaz var mı ? Siz bu tarz cihazlar ile ilgili satış yapıyor musunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sn serkancetinkol, Bu cihazlar için ticari bir satışım mevcut değil, ama forum üyeleri faydalanması için kendi tasarladığım devreyi yapıp gönderebilirim. veya devreyi siz kurun ben entegreyi programlayıp yollayabilirim . Maksat yardımcı olmak. Hazır alınabilir benzer devre var mı, araştırıp size bilgi vereceğim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Altta resmini eklediğim bendeki nem ölçer bunu yeni sisteme dış kaplamasını sökerek ekledim. Bu lcd arkasına kendim şerit led ekleme ile aydınlatma yapabilirmiyim? İkinci husus, ledi tam olarak nereye koymam gerekiyor. Çünkü lcd ekranın tam arka yüzeyi kaplı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sn Sagen, Eğer sizin ekran tipi montaj açısından arkasına led koymaya müsait değil ise bu aydınlatmayı yapmak sorun olabilir, dahası ekran sökme esnasında arızalanabilir. Ama yeriniz varsa ekran ile pcb arasına aydınlatma koymanız gerekli. Sökülmüş halini de paylaşabilirseniz gözümde daha iyi canlanabilir. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bunun dışında farklı bir sorum olacak. Sera alanının havalandırılmasında 2 adet fan kullanacağım. 1 adet fan sol en alt bölgeden içeriye hava verirken, diğer fan sağ en üst bölgeden tahliye yapacak. Pc ya da 220v standart fanlar devamlı %80 seyreden bu nemli ortamda sağlıklı çalışabilirler mi ? Yoksa 2 adet otomatik panjurlu banyo fanı için 120 TL ödemek mi gerekir ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sn serkancetinkol, Ben kendi evimin banyosunda elektrik pano malzemesi satan bir yerden 10 tl ye aldığım 220v fan kullandım. 3 seneyi buluyor daha arıza yapmadı. Bence kullanılmasında sakınca yok.İşinizi görecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Adaptörde amper ayarı
Osman merhaba, Bir konuda yardımına ihtiyacım var. 24 volt 30 amper bir adaptörü olan cihazım var. Yine başka bir cihazım var (Su pompası, 24 volt 1,2 amperle çalışıyor). 30 amper olan adaptörden bir çıkış yaparak bu pompaya 24 volt 1,2 amper olarak da çıkış sağlayabilir miyim? Yani 24 volt 30 amper olan adaptörle hem 24 volt 1,2 amper olan su pompamı hemde bu adaptörün kendi cihazını çalıştırabilir miyim? Eğer olabilirse ne tür malzemeler gerekli olur, nasıl yapılabilir ve kaç TL gibi masraf çıkarır. Umarım zor olmamıştır... ![]() SAYGILARIMLA... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Yalçın merhaba, Sorduğun soruyu çok geç fark ettim kusuruma bakma. Yüksek ihtimalle siz bu sorunu çözmüşsünüzdür ama ben yinede bir şeyler söyleyeyim. Genelleme yaparsak çoğu firma kendi elektronik cihazlarını çalıştırması için adaptör seçimi yaparken olması gereken güçten biraz daha büyük güçlü bir adaptör kullanırlar. Örneğin cihaz için 12 volt 25 A yeterli iken adaptörü 12 volt 30 amper seçebilirler. Bu durumda voltajları aynı olan su pompası ile diğer cihazınızı aynı adaptöre bağlayabilirsiniz adaptörünüzü zorlayabilir bunuda adaptörün ısınmasını kontrol ederek ve voltajında düşüş olup olmadığına bakarak tespit edebilirsiniz. Adaptör, gücünden daha büyük bir cihaza bağlandığında 24 volt değilde 21-22 volt verir buradan anlaşılır. Eğerki bu adaptör ile su pompası ve cihazınızı aynı anda çalıştırmayacak iseniz o zaman hiç bir problem çıkmaz 30A olan adaptör çok çok kolay 1.2A cihazı çalıştırır. Burda önemli olan cihazların toplam amper değerlerinin adaptörden fazla olmaması ve voltajların aynı olmasıdır. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|