agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni119Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-04-2013, 11:41   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sevgili Ankafar,

Sanırım artık çilek sezonu bitti, bitki başına yakalayabildiğiniz verim miktarı ne durumdadır,
1 kg'lara ulaşabildinizmi?

Evet, şuanda bende farkındayım çilek fiyatları epey düştü, 2 tl fiyata perakende çilek satılıyor, sanırım toptan alış fiyatları ise 1 Tl/kg'dır.

Çileğin firesini, ezilmesini, raf ömrünü düşündükçe daha bile aşağı fiyatlara aldıklarını düşünmeye başlıyorum, bu durumda beni gerçekten çok üzüyor, üretici her zaman daha az kazanıyor, satan daha fazla maalesef.

Bu sene dikkat ettiğim diğer bir husus ise, piyasada epeyce yüklü miktarda çilek var, fiyatların düşmeside ****** arz-taleb dengesindende kaynaklandığı aşikardır.

Hemen aklıma bizim Topraksız tarımda çilek yapan arkadaşlar yüklü mal çıkardılar, çilek bollaştı piyasaları bizim dostlar düşürüyor galiba diye şakalarda yapıyorum.
Gerçekten özellikle son zamanlarda hem amatör hemde profesyonel anlamda özellikle topraksız tarımda çilek serası yapanların sayısıda bayağı arttı, buda etken olabilir.

Ancak canımı en çok sıkan hususu sizlerle paylaşmak istiyorum, geçen gün çarşıda yol kenarında seyyar arabada bir kişi çilek satıyordu, inanın çileklerin herbiri 70-80 gr büyüklüğünde avuç içi kadar büyüklükte sanki hepsi torna tezgahından çıkmış gibiydi.

Yoldan geçen insanlar aaaa çileklere bak elma gibi dediğinde yanındaki kişide HORMONLU onlar onda böyle iri dedi, aslında ben durumun böyle olmadığını biliyorum, ancak şimdi ben bu insanlara desemki;

Onlar hormonlu değil, Topraksız tarımda otomatik makinalar tarafından kontrol edilen, ve kontrollü bir şekilde besin verilerek yetiştirilen Topraksız tarım ürünü desem ben bu insanlardan nasıl cevaplar alırım diyede merak ettim.
Müthiş bir önyargı, acayip bir korku var insanlarda.
Topraksız tarımı yapmak, uygulamak bana göre insanlara anlatmaktan daha KOLAY...

Yeni fotoları bekliyoruz....

Saygılar...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025