View Single Post
Eski 23-05-2013, 07:57   #85
ankafar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Ankafar Merhaba.

Çalışmalarınızı ilgi ile izliyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

Doku kültürü çalışmalarınızı da merak etmekteyim. Ankarada bir süre görev yaptım. arkadaşlarımı ziyaret etmeyi planlamaktayım. Mümkünse yüz yüze görüşebilmeyi ve çalışmalarınızı yakından görmeyi dilerim.

"Bir kaç yaprak/çilekte seyreltme yapıldı" demişsiniz. Bu seyreltmeyi nasıl yaparsınız. Yaprağı makasla keser misiniz yoksa kökten yolar mısınız merak ettim. Bizim de seyreltme yapmamız gerekiyor. Kökten(gövdeden) koparırken gövdenin incindiğini hissediyorum. Makasla kesmenin bir zararı olup olmadığını da bilmiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.. Selamlar... Saygılar...
Merhabalar Sayın Vetman,

Bil mukabele. Gelirseniz eğer uygun zaman olursa bizim için(uzun zamandır büyük yoğunluk var o yüzden) elimizden geldiğince sizi ağırlamaya çalışırız. Tel vs bilgilerine rumuzu İnternette aratarak ulaşabilirsiniz.

Kesim işlemine gelir isek öncelikle ne amaçlı yaptığınız önemli biz geçtiğimiz ay hastalıklı olarak gördüğümüz yaprakları ve çilekleri azaltma amaçlı yaptık. Makasın steril olmasına özen gösterin (ben alkol döküp yakarım bıçak kısmını laboratuvarda bütün kesim öncesi) yoksa malum hastalık vs var ise çok yayılır birden. Kardeşlerin üstünden saptan kesebilirsiniz orta aksama zarar vermeme adına eğer rahat değilseniz olabildiğince üstten kesin. Düzenli olarak sararan/hastalıklı yapraklar ve çürümüş/hastalık riski olan meyveleri ortamdan uzaklaştırmakta fayda var.

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön