Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adem4516
sayın Ankafar öncelikle çalışmalarınızda başarılar ve bol kazançlar diliyorum, size sormak istediğim birkaç sorum olacaktı 1. çilekleri sisteme yerleştirdiğinizden bu güne kadar aynı besin eriğinimi kullanıyorsunuz.? 2.ben bu çilek işini durgun su kültüründe havuzun içinde denemek istiyorum straforlardaki deliklere sokarak suyun üzerine bırakmak bunun için önerileriniz ve dikkat edilmesi gereken belli başlı neler olabilir veya o şekilde siz hiç denedinizmi tavsiye edermisiniz? çalışmalarınızda başarılar saygılar...
|
Teşekkür ederiz...
çilekleri sisteme yerleştirdiğinizden bu güne kadar aynı besin eriğinimi kullanıyorsunuz.?
-Hayır genel olarak ilk dikim yeşil aksam çiçeklenme ve meyve dönemleri farklı. Belirli tuzlar meyve raf ömrünü ve tadı etkiler örneğin bu sebeple daha tatlı kaliteli ürün için değişiklikler şart oluyor kullandığımız asit bile zamanla değişebiliyor. Biraz yerinde inceleme ile belirlenen bir durum.
2.ben bu çilek işini durgun su kültüründe havuzun içinde denemek istiyorum straforlardaki deliklere sokarak suyun üzerine bırakmak bunun için önerileriniz ve dikkat edilmesi gereken belli başlı neler olabilir veya o şekilde siz hiç denedinizmi tavsiye edermisiniz?
-Ben olsam denemezdim zira çilek yukarı değil aşağı yönlü bir bitki strafor üzerinde meyve gelişimi meyvenin düzgün olmamasına neden olabilir. Havuz sistemi güzel bir sistem ancak marul,ıspanak vs tarzda daha çok yukarı gelişen yeşil aksam bitkileri için uygun.