View Single Post
Eski 05-04-2013, 08:13   #70
ankafar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
Merhaba Sayın Ankafar,
Bu cesurca ve bilinçli bir şekilde yaptığınız çalışmaları gönülden kutluyorum.Çok başarılı ve güzel olmuş.İklimlendirmede bir sıkıntınız oluyor mu?.Kış döneminde ortam sıcaklığını 10 derecinin altına düşürmezseniz iyi edersiniz.Fide konusunda Anamurdan fide temin etmeyi niye düşünmediniz?Anamur-Ankara arasında sefer yapan otobüslerle veya kargo ile fide transferi yapabilirsiniz.Viyol içerisinde yetişmiş fideler bu yıl 25 kuruştan satıldı.Nakliyeyi hallederseniz en kaliteli ve sağlıklı fideler temin edebilirsiniz.Albion,rubigen,festival,fortuna ve camorosa ile Sambrosa ceşitlenini bulabilirsiniz.
Sayın Ankafar,besin çözeltisi değerlerinizi bizimle paylaşırsanız(ppm olarak)eğer kendi kullandığımız değerlerle kıyaslama ve düzenleme imkanımız olabilir.Bilgi paylaşıldıkça büyür sözünün güzelliğiyle
çalışmalarınıızda başarılar dilerim.Selaamlar..

Öncelikle teşekkür ederiz,


İklimlendirmede bir sıkıntınız oluyor mu?.Kış döneminde ortam sıcaklığını 10 derecinin altına düşürmezseniz iyi edersiniz.
-Evet 10 derece civarında tutmaya çalışıyoruz ısıtma mevcut ancak fabrikaya bağımlı olduğumuz için ihtimal dahilinde sıkıntı olabiliyor. Burası tabi sürekli bahsettiğim Ankara da üretimin avantaj/dezavantaj olayı daha sıcak bir iklimde çok daha yüksek bir verim alınabilir zannedersem.

Fide konusunda Anamurdan fide temin etmeyi niye düşünmediniz?Anamur-Ankara arasında sefer yapan otobüslerle veya kargo ile fide transferi yapabilirsiniz.Viyol içerisinde yetişmiş fideler bu yıl 25 kuruştan satıldı.Nakliyeyi hallederseniz en kaliteli ve sağlıklı fideler temin edebilirsiniz.Albion,rubigen,festival,fortuna ve camorosa ile Sambrosa ceşitlenini bulabilirsiniz.
-Fide konusunda biraz ağzımız yandı o sebeple çok dikkatli olmaya çalışıyoruz (geçen sene alınan fidelerin sorunlu çıkması) açık kök frigo kullanıyoruz birde biraz irice seçmeye çalışıyoruz. Önümüzde ki sene özellikle pazarlama olayı göz önüne alınarak sistemde yetiştirilen türlerde biraz değişikliğe gidip yeni bir pazarlama stratejisi deniyeceğiz. Sizde yaşamışsınız zannedersem malum bu sene fiyatlar düşük gitti çünkü sıcaklıklar çok yüksekti. Albion, Festival vs Ankara için düşünmem ancak camorosa cidden güzel bir tür. Belki doku kültüründe kendi fidemizi üretmeye başlarız uzun vadede

Sayın Ankafar,besin çözeltisi değerlerinizi bizimle paylaşırsanız(ppm olarak)eğer kendi kullandığımız değerlerle kıyaslama ve düzenleme imkanımız olabilir.
-Bizim besin değerlerimiz büyük ihtimalle sizin değerlerinizden farklı olacaktır/olmalı o yüzden ne kadar verdiğim bilgiler yararlı olur bilemiyecem. Kokopeat sistemleri malum uzun vadede tuz biriktirir biz genelde anlık değişimleri görebiliyoruz. Örneğin tat konusunda ekşilik hissedersek uygun bir besleme ile bir kaç gün içerisinde değişimi görebiliyoruz. Tat/raf ömrü ortalaması en ideal şekilde olacak şekle getirmek gerekiyor bu da bitkinin değişik dönemlerinde değişik mineral kombinasyonlarına maruz kalması demek zannedersem 5-6 farklı değişim yapmışızdır şimdiye kadar. Besin solusyonu işiyle ortağım ilgilendiği için benim size verebileceğim bu konuda bilgiler cidden sınırlı (doku kültürü ile alakalı sorun olursa sabaha kadar anlatayım sorun olmaz) ancak işinizi görebileceğime inandığım kokopeat sistem için bir kaç bilgiyi özelden görüşelim.

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön