agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-08-2012, 10:32   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
Arpa=para

daha önce bu makinayı yaptım yaklaşık aylık 1 ton kapasiteliydi 60x60 16 adet alüminyum tepsiler ve 12 volt ile çalışan tofaş silgeç pompası ve 15 metre smd tek işlemcili gün ışığı ledler enerji maliyeti sıfır denecek kadar azdı nisan ayına kadar verimli çalıştı keçiler hamileydi bizde çok bilenler vardır aman arpa çimlerini verirsen hayvanlar ishal olur yavruyu düşürürler dediler birde havalar ısındığı için küflenme ve mantarlar oluşmaya başladı birde pis kokmayaya başladı o yüzden bu sistemi çöpe attım

yaklaşık 2 aydırda yeni bir sistem kurdum yine silgeç pompası ve güneş bu sistemde sıfır enerji maliyeti ve kesinlikle küf, mantar, koku yok alüminyum tavalarıda çöpe attım yeni bir tava modeli geliştirdim ki bunun maliyeti 60x60 tepsi 1.5 tl civarı hatta kafana göre istediğin ölçüde yapabilirsin

sadece sistem günde 8 defa sulama yapıyor ve bunun süreside 4 dakika başka hiçbirşeye gerek yok bu sistemi sabit olarak yaptım evin üst katında terasta çimlendirme odasının maliyeti taş çatlasa 150 tl yi geçmez bu sistem ne kışın ısıtma nede yazın klima gerektirmeyecek bir sistem

hayvanlara gelince keçiler kadar yem konusunda seçici hayvan yoktur mesela yem yerken en sevdikleri yem yere düşse keçilere bunu yedirtemezsiniz hatta yemlerin arasına karıştırıyorum yinede o düşen yemi bulup yemiyorlar daha önceki çöpe attığım sistemdeki hasılları yerken burun kıvırıyorlardı yani zorla yiyorlardı fakat bu yeni sistemdeki hasılları çok büyük iştahla yiyorlar yere düşse dahi yerdekinide yiyorlar birde bu hasılların yaprakları güneş gördükleri için koyu yeşil oluyor belki buda hasıla lezzet katıyor olabilir

benim bir diğer araştırmamda peynir altı suyu inanın buda hasıl kadar önemli ilk doğumda 3 litrey le başladı keçiler süt vermeye inanın şimdi 2 ay geçti daha azalması lazımken 4, 4.5 litreye çıktı hem ailecek biz içiyoruz hemde keçiler içiyor

bir bilgi daha vereyim eğer hayvanlarda grip burun akıntısı varsa ben aspirin verdim iyi geldi

Eklenen Resimler

duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025