Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ;1013054
Sevgili duvartarımı güzel olmuş, tavalarını ne malzemeden yaptın, dreanaj nasıl resmini koyarmısın, tavalar çok fazla maliyet oldu bende ,sulamayı nasıl yapıyorsun, son olark klimasız olduğu için dışarıdaki ısı çok yuksek olduğunda içeride ısı kaç derece oluyor gelişimi bozmuyormu,hiç küf olmuyormu küf gerçekden sıkıntı. ben sisteme 1 aydır ara verdim inşaat işlerim var.eleman sıkıntısından dolayı üretemiyorum. küf için ebaydan ozon jeneretörü aldım sulama tankında kullanacağım. bende üretim kapalı odada olduğundan bir zaman sonra küf başlıyor.havalandırma gerçekden önemli mesele. çok havalandırsan klima çok çalışıyor. az havalandırsan tasaruf ama bu sefer küf sorunu oluyor. sizde durum nasıl gelişiyor?
tavalarla bir resim yayınlarmısınız
|
sevgili arkadaşım bazı işler vardır ve bununda püf noktası vardır tabiiki buda defalarca yapılan arge ler sonucu ortaya çıkar bu resimde görülen ilk yaptığım makina dış kısmı 3 cm fonbord kaplı tavalarda etrafı plastik köşebent kaplı 60x60 alüminyum dan imal etmiştim tavaların altına delikler açtım sistem daha önce yaptığım duvar tarımı metodu gibi en üsttekini sulayınca otomotik olarak alttakilerde sulanıyor yani ayrıca fıskiyelere gerek yok eğer herkata fıskiye koyarsanız bunlar çok çabuk tıkanma yapar en güzeli bu doğal yolla sulamak
fakat bu yolla pek netice alamadım bozulma oluyor bayağıda yem attım bence ozon jeneratörüde iş görmez klor attım olmadı şimdi
yaptığım düzenek sayesinde ısı ve ışklandırma maliyetinden kurtuldum şimdi sizlere şunu söyleyeyim öyle tava veya galvaniz demir **** krom malzeme klima veya ışık kullanmayada gerek yok çok basit malzemeden bunları yapılabilir olduğunu gördüm tabiiki bunlar bana hem maddi hemde zaman olarak çok zamanımı aldı fakat şu anlarda samanın ve yemin tavan yaptığı günümüzde bu yaptıklarım hayvancılıkla uğraşan bununla geçinen köylümüze bir ilaç olduğunu biliyorum bu uğurda 23 yıllık reklam dükkanımı 22 mart 2012 tarihinde kapattım üst katımdaki kiracımı çıkartıp sadece bu arge çalışmalarım için üst katı kendime ayırdım 40 metrekare bahçeme 2 adet saanen keçisi alıp bu konuda sağolsun oktay demet arkadaşım destek verdi deneylere başladım
aslında bu sistem yaygınlaşsa hem köylümüzün yüzü güler hemde vatandaşımızın bence birtek yem üreten sanayicimize kötü olabilir bu hasıl konusunda kosgepe gittim kalkınma ajansına aradım tarım il müdürlüğünü aradım pek ilgilenmediler hep birbirlerine gönderdiler şimdi burada herşeyi açıklayıp anlatsam hemen aa kolaymış diyecekler peki benim emeğim ne olacak çünkü birkaç kişiye sistemi uzaktan gösterdim öyle yaptılar tabiiki püf noktasını görmedikleri için hüsrana uğradılar
maalesef ülkemizde fikirler pek para etmiyor tabiiki bu sistem ileride yaygınlaşacak napalım bende bunu bari şimdiden açıklayayım ne demişler iyiği yap denize at balık bilmezse Halık bilir misali püf noktasını açıklayayım
1 en önemlisi tepsiler 3x3 cm çam çıta kestirin 60x60 çerçeve çakın bunada plastik tel sineklik gerin arpaları üzerine koyun (yaklaşık 3 kg civarı) üzerinede tül perde gibi kumaştan parça kapatın
2 tepsileri koyacak ızgarayı ise yine 4x4 cm çam ağacından yapın yalnız bunlara alüminyum çivi kullandım kat kat yapın
3 en üst kata pompanın hortumunu konun ve su birkaç parçadan aksın yani üsttekini akarken kaplasın bunu açık bir yerdede yaparsınız yalnız üzerine bir gölgelikte koyun çok sıcak ise
4 kışın ise sistemi bir sera içinede alabilirsiniz
günde 8 zaman aralıklarla 4 dk bir sulama yapıyorum benim sistem 5 katlı 12 volt ile çalışıyor bazı yerleri anlayamayan arkadaşlar beni arayabilirler vatana ve millete hayırlı olsun başarılar
saygılarımla
hasan akçakaya 0532 604 30 42