agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-01-2010, 12:33   #181
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-12-2009
çok iyi bir çalışma oldu tebrikler hangi ampul modelini kullandınız ? düzenegi bize biraz anlatabilirmiisiniz k.gelsin

mutasyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2010, 21:49   #182
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-12-2009
benimde yapmış olduğum calışmaların düşük pikselli örnek resimleri bunlar bende 7 günde 1 kg arpadan 6,5 kg ot elde etmiştim

Eklenen Resimler

vela1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2010, 13:01   #183
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2008
Evet arkadaşlar üretim hattına bir adım daha yaklaştık.Bu güne kadar ürettiğim çimleri sağmal ineğe bir hafta boyunca normal rasyonunun yanına ek besin olarak vererek hayvanı yeşil yeme alıştırdım.Fazla üretimim olmadığı için günde 5 kg. çim verebildim ve günlük 2 lt kadar sütü arttı.

Şimdiki hedef aşağıdaki resimlerden de göreceğiniz gibi üretim sayısı ve şekli değişti.Şimdi daha profesyonel ama küçük bir üretim hattı kurdum.

BUYRUN..:

Eklenen Resimler

VISKHY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2010, 20:01   #184
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-12-2009
çok iyi olmuş bu çimlendirme viskhy çabalarıyla başarıya ulaştı galiba ancak bu maddi yönden getirisi varmı örnek o florasanlar günde en az 8 saat yanıyorsa aylık elektirik faturasına epey yansıyacaktır sonra ısıyı kaç derecede tuttugunu bilmiyorum ancak o nun içinde eletirik faturası biraz artıyor 1 kilo arpadan 6 kilo elde ediliyorsa o 1 kilo arpanın parası var her tava için sadece maddi yönü yani ancak 365 gün yeşil yemin alınacak olması ve süt veriminin artacak olması eksi leri artıya çevirmiştir heralde sizce?

mutasyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2010, 20:22   #185
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Eline sağlık Sn. Viskhy,

Herşey yerine oturmuş görünüyor. Birde işletme maliyetlerini yazarsan tamam olur.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2010, 21:27   #186
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.Bu arada bu konu bir ara çok hareketlendi ve sonra durgunlaştı nedenini anlayamadım ama hayırdır inşşallah...

Bir kere tava boyutları 60*40*3cm olacak bu kesin.

Isı 16 ile 18 derece arası olacak buda kesin..

Aydınlatma için ben 2 si yukarıda 2 si yanlarda 4 adet 36W lık daylight florasan kullandım.12 saat aydınlık 12 saat karanlık ortam.

Sulama ise 2 saatte bir 1 dakika fıskıyeleme ile manuel yapmaya çalışıyorum ama geceleri mümkün olmuyor tabi.

Maliyete gelince tavaları 0.50 mm galvaniz saçtan yaptırdım tanesi 8.TL diğer tüm teşkilat bende vardı zaten..

Satış için şu aşamada bir fiyat belirlemedim.Onun için ayrı bir hesaplama yapmam gerekiyor.Şuan zaten deneme aşamasında.Çarşamba gününden itibaren benim sağmal ineğe sabah 1 tava akşam 1 tava olmak üzere vermeye başlayacağım ve süt yemini 5 kg 'ye indirerek.(daha önceki rasyonda süt yemi 9 kg idi.)

İlerleyen günlerde süt yemini tamamen kesip sadece çim ve saman vermeye başlayacağım.Bakalım süt verimi nasıl değişecek.

Sevgiler...

Eski 10-01-2010, 23:22   #187
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sevgili Viskhy,

İşine karışmak gibi olmasın ama galvaniz sactaki çinko çok aktif bir elementtir ve kimyasal reaksiyona çabuk cevap verir. Besin sıvısı yoluyla yeme karışmasından, dolayısıyla süte geçmesinden korkarım. Keşke plastik tavalar kullanabilseydiniz. Konuyu araştırdınız mı?

Eski 11-01-2010, 12:24   #188
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Rica ederim sevgili Sarıcan işe karışmak değil bunu bir eleştiri olarak kabul eder tam tersine değer veririm.

Zaten şu aşama tamamen deneme aşaması galvaniz saç uzun süre kullanımdan sonra dediğin gibi defermasyona uğrayıp reaksiyon vermeye başlıyor.

Ben aradığım ölçülerde palstik moblen baskı tepsi bulamadım.Fakat kalıp yaptırmak için birkaç firmadan teklif istedim.Bunları değerlendirdikten sonra seri üretimi palstik tepsilerde yapacağım.

Eski 11-01-2010, 16:29   #189
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
ellerinize sağlık sevgili VISKHY, denemeler bayağı iyi gidiyor.samimi paylaşımlarınız içinde teşekkür ederiz.Fakat hemen şunu söylemek istiyorum, sevgili sarıcan a ikazı için teşekkür ediyorum yerinde bir ikazda bulunmuşlar, ayni ikazı bende yapmak istiyorum
Ancak bir fikrim var, mümkünse yaptığınız galvaniz tavaları elektrostatik toz boya ile kaplatmak belki pratik bir yol olabilir . Zira toz boyalar polyester esasaslı plastiklerdir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kolay gelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2010, 17:33   #190
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-01-2009
Sayın VISKHY şu anda krom fiyatları bayağı düşük plaka saç olarak, al büktürürsün onları sonra istediğin kadar kullan evladiyelik eğer biraz kaynak bilginiz var ise kimseye ihtiyaç yok krom elektrotla bunları halledebilirsiniz. Mutlaka araştırmışınızdır bu konuyla ilgili bilginiz vardır eminim ben sadece fikir vermek için yazdım. Çalışmalarınız bu arada merakla beklendiği için durağan gibi duruyor inanın buradaki herkes mutlaka benim gibi hergün bakıyor sonuçlarını merak ettiği için şaşkınlıkla bekliyor diyebilirim.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2010, 20:59   #191
Ağaç Dostu

rencberdede's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Sn.Viskhy, ışığı sürekli açık bırakarak denediniz mi? Yetişme süresi kısalır diye düşünüyorum. Tabii enerji gideri artar, ama sürenin kısalması bunu karşılar mı?

rencberdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2010, 08:04   #192
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Sn.Viskhy

Bu başlığı hergün takip ediyorum. Benim gibi birçok kişi ilgi ile takip ediyordur sanırım.

Gün ışığından faydalanabilmeye bir şekilde sağlanabilirsi süreden ve enerjiden tasarruf edilebilir diye düşünüyorum.

Çalışmalrınızda başaralır.

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2010, 11:00   #193
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Evet arkadaşlar eleştirilerinizi gözönüne alarak tepsilerin hepsini film kaplattım.
Ayrıca dün geceden itibaren 24 saat florasanlar açık bugün sabah ineğimize çim vermeye başladık.

Rasyon ise şöyle; Sabah ve Akşam olmak üzere ayrı ayrı 8 kg çim, 10 kg saman
ve ayrıca 3 kg süt yemi.
Yarından itibaren süt yemini tamamen kesicem.
Sevgiler..

Vegy beğendi.
Eski 13-01-2010, 11:55   #194
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sevgili VISKHY, canı gönülden tebrik ederim. Umarım tasarladığın ticari başarıya da ulaşır ve bu cesurca girişiminin karşılğını maddi olarak da alırsın.

Sevgilerimle

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2010, 11:59   #195
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sn. Viskhy,

Film kaplatma operasyonunu biraz açarmısınız. Daldırma metodu ile plastik kaplamadan mı bahsediyoruz yoksa elektrostatik metodla boyamı yaptırdınız.

Ama şimdi biraz içim daha rahat, umarım sağlıklı yemlerle sağlıklı ve bol sütler elde edersiniz. Bu işi bu kadar çabuk pratiğe döküp ve üstelik ineklerinizi beslemeye başlamanıza çok sevindim.

Başarılarınızın devamını diliyorum. Sevgiler.

Eski 13-01-2010, 12:14   #196
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Bir de, Pişmiş aşa su katmak gibi gelebilir ama, bu konuda bir katkıda bulunmak isterim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nirengi Mesajı Göster
Arpa Çimi yetiştirme ortamı ile ilgili bulduğum yeni bir bilgi;

Su Sıcaklığı <23, >16 C

pH 6.4

CF 16 - 18

Nem < 80%, >40%

Ortam Sıcaklığı < 23, > 18 degrees C.

http://www.peterdoyleconsultancy.com.au/ firma sahibinin forum cevabından alınmıştır.

Bir de CF'nin ne olduğu ilgili bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.

Buradaki CF sevgili Sarıcan ve Tabiat'ın belirttiği Crude fiber ya da ham lif/çözülmeyen lif değildir. Bunun Crude fiber olmadığı en başta, sevgili nirengi'nin verdiği "yetiştirme ortamı" bilgisi içinde yer almaması gerektiğinden anlaşılabilir zaten. Zira yetiştirme ortamından söz ederken, hayvan beslenmesinde yer alan bir malzemenin ya da maddenin yetiştirme ortamında bulunması gerektiğini sanmıyorum.

Buradaki CF "Conductivity Factor" yani bizim basitçe electroconductivity/EC dediğimiz şeydir. Zaten yetiştirme ortamı dendiğinde akla su sıcaklığı ve suyun ph'ından sonra suyun ya da besin eriyiğinin EC değeri geliyor. Zaten sevgili nirengi'nin bir sonraki mesajında belirttiği
Alıntı:
Nette gördüğüm kadarıyla bazı TDS/EC ölçerlerin CF fonksiyonu da
olması bu yüzden.

Bu konu üzerinde araştırma yapan arkadaşlar bilgilerini bu yönde tazelerse, alınacak sonuçların daha doğru olacağı kanaatindeyim.

Sevgilerimle

Vegy beğendi.
Eski 13-01-2010, 12:56   #197
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sevgili Malbman,

Yanlış hesap Bağdat' tan döner derler. Allahtan ukalalık edip sadece çevirdiğim yeri yazmamışım. Profesyonel mütercimlik bu olsa gerek, kelimenin sadece kelime anlamı değil durduğu satırın bile önemli olduğu ve oraya göre yorumlanmasının gereği bir kez daha ortaya çıktı.

Konu hayvan yemi olarak arpa olunca, bulduğum dökümanların içinde CF olarak arama yapınca CF (Crude Fiber) terimine ulaştım. Buda yemin niteliği ile ilgili çok önemli bir veri olduğu için herhalde bundan bahsediyordur yorumunu yaptım. Demek ki yapmamak gerekiyormuş.

Gerçi Peter Doyle amcada ayıp etmiş, hepimizin bildiği EC veya microsimens ifadesini kullansa bizi yanılgıdan kurtaracaktı. Şimdi düşünmemiz gereken bu CF nin birimi nedir? EC metremizle nasıl ölçeriz.

Çünki bildiğim kadarıyla Sn. Viskhy' de sulama suyuna bir şey katmadan sadece su ile çimlendirme yaptı. Hem besin kalitesini artırmak, hem de çimlenme hızını artırmak için arpaya uygun besin eriyiği düşünmeninde zamanı geldi herhalde.

Uyarın için teşekkürler.

Vegy beğendi.
Eski 13-01-2010, 13:22   #198
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili Sarıcan, teşekkür ederim. Dediğiniz gibi meslek gereği algıda seçici davranınca bazı şeyler çok daha rahat fark ediliyor.

Alıntı:
hepimizin bildiği EC veya microsimens ifadesini kullansa bizi yanılgıdan kurtaracaktı. Şimdi düşünmemiz gereken bu CF nin birimi nedir? EC metremizle nasıl ölçeriz.
CF ile EC aynı şey. Dünyanın kimi yerlerinde EC kimi yerlerinde de CF olarak kullanılıyor. Aralarındaki değişim oranı ise 1:10. Yani atıyorum Afrika'da CF kullanılıyor ve elinizdeki cihaz 1 gösteriyorsa, bunun EC olarak dedğerinin 0.1 olduğunu anlayacağız. Dolayısıyla EC ölçtüğümüz zaman CF ölçmüş oluyoruz. Yani bizdeki gibi söylersek "ha Hasan Hüseyin, Ha Hüseyin Hasan" gibi bir şey Bu nedenle sevgili VISKHY'nin, eğer arpa için özel hazırlanmış bir besin eriyiğine sahipse, tamamen bildiği gibi EC ölçümü yapması yeterli olacaktır.

Vegy beğendi.
Eski 13-01-2010, 14:21   #199
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sevgili canlar besin işi de tamamdır zaten 3 gün önce sevgili Envor 'dan daha önce de yardımcı olacağını belirttiği için formül veya besin istemiştim.

Sağolsun beni kırmayıp adresimi istedi.Bende şimdi besin eriyiğinin gelmesini dört gözle bekliyorum..

Eski 13-01-2010, 14:25   #200
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sevgili sarıcan film kaplatma işine gelince, tavaların yüzeylerini kalın streç film ile ısıtarak yapıştırmayı kasdetmiştim.Yüzeylerinde boşluk kalmadan o işide halletmiş oldum.Maliyetide oldukça ucuza geldi ama bu iş sadece eleimdeki tavalar için.

Burda da belirttiğim gibi asıl üretim plastik UV katkılı PP Moblen dedikleri plastik tavalarda olacak.Kalıp fiyatları gelmeye başladı bile...

Ama fiyatları sormayın çünkü şimdiden dudaklarım uçukladı bile...

Eski 13-01-2010, 14:45   #201
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Elinizdeki metal tavalardan bir kaç tanesini elektrostatik toz boya yapan bir yerde (radyatör, havlupan tesisleri veya fason boya yapan bir yer) deneme için boyatın derim.

Ya da İzmir' de bulabilirsiniz diye düşünüyorum buzdolapların tel raflarını veya krom kaplama atölyelerindeki bakır askıları ısıtarak toz plastiğe batırdıkları bir plastik kaplama metodu vardır, o metodla metal tavaları plastik kaplatabilirsiniz. Size daha ucuza malolur.

Plastik kalıp fiyatları oldukça pahalıdır. Üreteceğiniz tava sayısı düşük olunca birim tavaya düşen kalıp maliyeti fazla gelir.

Eski 13-01-2010, 14:56   #202
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Bunlarda kuzularımın son resimleri..

Üretim hattı sanki 5 katlı gökdelen gibi Maşallah...

Eklenen Resimler

Vegy beğendi.
Eski 13-01-2010, 15:24   #203
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili VISKHY tepsilerde drenaj var mı? Varsa fazla su nereye drene oluyor? Bir de sistemin genel görünümünü bir kaç poz (önden, arkadan, yandan) fotoğraflayabilirsen diğer detayları da görebiliriz.
Teşekkürler

Eski 13-01-2010, 17:23   #204
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Evet sevgili malbman tepsiler eğimli oldukları bölgeye doğru drenajlı.Bütün eğim rafların orta bölümüne doğru ve en altta su tepsilere dökülüyor.Ordanda bir kovanın içine.

Bu sistem tarafımdan icat edilmiş olup,bütün hakları tarafıma mahsustur.Lütfen kopyalamayınız...

malbman, h0cA ve Vegy beğendi.
Eski 13-01-2010, 17:28   #205
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Arkadaşlar az önce süt sağımından geldim.Sonucu açıklamayacağım heyecan kalbe iyi gelir diye...
Yarını bekleyin lütfen...

Sevgiler

Eski 13-01-2010, 21:57   #206
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2008
sabırsızlıkla bekliyoruz sayın vıskhy

alone35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2010, 22:53   #207
Ağaç Dostu

rencberdede's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Sn. Viskhy,

Siz sonucu açıklamasanız da biz anladık zaten. Şanslı ineğin bu yemle çok mutlu olduğu belli oldu. Darısı diğer ineklerin başına. Sizi çalışmalarınız için kutlarız. Bir de resimler net olsa, sanırım başka da bir kusur bulamayız artık

rencberdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2010, 23:44   #208
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sn. rencberdede,

Sistemi kopyalamayasınız diye Sn. Viskhy' e resimleri flu çekmesini ben tembih etmiştim. Tavaların drenaj sistemine patent aldıktan sonra net resimleri ancak görebilirsiniz. Ya da yeni bir fotoğraf makinesi alıp hediye ederseniz.

Vegy beğendi.
Eski 14-01-2010, 18:47   #209
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Arkadaşlar yarın sabah saat 09.00 sıralarında size harikalar yaratıcam...

Beni izlemeye devam edin...

Sevgiler Hayırlı geceler..

Eski 14-01-2010, 18:48   #210
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

NOT : Lütfen sevgili Sarıcan'ın uyarısını dikkate alıp bana güzel bir el kamerası alınız....

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025