![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Aslinda zaten adi vardir ama hangisi oldugunu bilemeyecegiz Yoresiyle ve hikayesiyle yurtdisinda cok bilinen bir cesit olduguna eminim. Buyuk ihtimalle Black from Tula olabilir. Black Krim de olabilirdi ama meyve agirligi bakimindan iri meyveli gozukmedigi icin onu eliyorum.Yurtdisinda dolasimda olan 300'den fazla koyu renkli domates var. Bunlarin cok azinin tohumu (bir elin parmaklarini gecmez) ya bir iki sirket araciligiyla Turkiye'de satisa sunuluyor ya da "yerel tohum" olarak dagitilip sanki o yoreye aitmis gibi dagitiliyor (bu ikincisi, tohum tasnifinde buyuk sorun yaratiyor). Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Black from Tula bu yıl yetiştirdiğim bir çeşit ama onunla rengi dışında bir benzerliği yok. Boy, şekil, tat, etin kıvamı ve çatlama hassaslığıyla ondan farklılık gösteriyor. Bu yıl etkinlikte paylaşmayı düşündüğüm için ve artık bu yanlış ismi kullanmak istemediğim için, ne olmalı, ne demeli, bir şey demeli mi? emin değilim... Öncelikle Türkiye'de dağıtımı olan siyah domatesleri bir incelemekte fayda var, iyisi mi önce bu işi, arkasından diğer siyahları inceleyerek birşeyler yakalayabiliyor muyum bir bakayım ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|